Какво готвите,вегетарианци?

  • 67 992
  • 410
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 110
гъби с ориз

# 46
  • Мнения: 256
Нещо вкусно и от мен.

В тава се нарежда един пласт начоси, или друг вид царевичен чипс, например Доритос. Залива се с половината от вече приготвена крем супа - от гъби, праз или каквото има. Отгоре се редят задушен спанак, задушен зелен лук, задушени зелени чушки. Отгоре отново пласт начоси и остатъка от супата. На финала настърган кашкавал и във фурната за около половин час.

# 47
  • Мнения: 182
Звучи много вкусно ще се пробва в най скоро време  Party

# 48
  • Мнения: 1 394
Аз пък днес правя картофи по градинарски.
Ето и рецептата:Сваряват се 5-6 картофа,2-3 моркова-се режат на колелца,1 -2 стръка пресен лук и чесън,100гр сирене,50 гр грах/от буркан,може и суров,но преди това да се свари/,1 яйце и 50 гр кашкавал,магданоз,сол,ч пипер,кимион...
Задушаваме леко нарязаните зеленчуци /без картофите/ и слагаме една част от подправките.С другата част подправяме обелените и пасирани варени картофи.На дъното на йенска танджерка слагаме задушените зеленчуци,поръсваме с натрошеното сирене и отгоре запечатваме с картофите.Заглаждаме и печем около 15-20 мин в загрята фурна,след което разбъркваме яйцето и настърганият кашкавал и заливаме.Печем докато се зачерви заливката и след като извадим от фурната поръсваме със ситно нарязан магданоз!Много е вкусно-опитайте го!

# 49
  • Мнения: 7 458
Пиша ви рецепта за едно пролетно ястие,което за пръв път ядох и много ми хареса.Казва се "Голник":
Около 1 килограм зеленина(спанак,лапад,коприва,киселец) нарязани на ситно се задушават с малко мазнина и връзка зелен лук.Прибаваме 3 чаши вода и сол на вкус.Когато заври прибавяме 1 чаша ориз и варим докато ориза стане готов.След като свалим от котлона прибавяме 3 яйца,300 грама сирене и ситно нарязан джоджен.
След това разбъркваме 2 яйца ,1 кофичка кисело мляко,малко олио,сол,1ч.л. хлябна сода и брашно да стане с гъстота на палачинково тесто.
В голяма тава,подмазана и наръсена с брашно,сипваме половината тесто,после слагаме плънката и отгоре останалото тесто.Печем на 200 градуса.
Да ви е сладко!

# 50
  • Мнения: 1 197
Булгур с дом.сос,с гъби и днес със малко грах и гъбки.
Грах яхния,грах задушен,царевица яхния заедно с малко грах става много вкусно.
Зелен боб с картофки или без картофи.Някой път го задушавам с малко масалце.
Любимата ми леща и бобец.
Булгурени кюфтета на фурна.Булгур яхния.
И разбира се най-различни летно-пролетни доматени манджи.Или само спанак със сирене.И много други сега просто не се сещам

Имам една питанка за соята вчера си взех соя,накиснах я за презноща.Днес следобед като сложиш детето да спи и слагам и соята да се готви,обаче от 1и30 до 4и нещо е няма сваряване,а не е много.Ако някой е готвил соя да сподели някоя изпитана рецепта. Praynig

# 51
  • Мнения: 256
И аз имам един пакет соя за авторитет дето се вика,но незнам как да я готвя,още не мога да се справя с булгура-така че да го харесат.Но пък малкия на всички казва,че е вегетарианец,защото не обича месо.
Имам много пресен магданоз и му слагам върху сандвичите,даже го яде като "цвете".Картофена манджичка с пресни доматки и салата зеле с краставици за днес.

# 52
  • Мнения: 1 197
Аз соята я направих на кълнове,а другата половина кисна 2 дена и като бобец я сготвих,а за детето на пюре.
И изрових  един сайт с рецепти със соя http://www.vissarion.eu/bg/slovo/drugi/hranaradost.htm

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 08:50 от nell@

# 53
  • Мнения: 256
Добре де,относно соята чета,че е най-генно модифицирания продукт,дори да не е това четох много отрицателни факти за състава й.Имаше тема за соевото мляко и много майки са имали неприятни последици от него.Затова като че ли я избягвам.Вие какво мислите?

# 54
  • Мнения: 836
за покълване се използва основно зелената соя

за готвене основно тази

на малки деца е добре да се дава ограничено, защото съдържа хормоноподобни вещества.

тук има различни гледни точки за соята http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3895.html

# 55
  • Мнения: 2 110
Добре де,относно соята чета,че е най-генно модифицирания продукт,дори да не е това четох много отрицателни факти за състава й.Имаше тема за соевото мляко и много майки са имали неприятни последици от него.Затова като че ли я избягвам.Вие какво мислите?

Може ли да ни покажеш статията ! Аз лично само хубави неща съм чела и знам !

# 56
  • Мнения: 256
В линка,който е дала esme_bolger е точно тази статия.

# 57
  • Мнения: 1 197
Честно казано само хубави работи съм чела за соята и то на доказали се с времето и научно проучвания.И определено пред месото особенно това,което е бъкано с антибиотици,соята е като балсам за организма.
Всеки се има свое мнение по въпроса и всеки има право да го изказва.

Ето този линк води към вредите от месото,казано по т.в. http://vbox7.com/play:a79b2056,говори се за червеното месо,но мисля,че скоро ще се осъзнаят и вредите и от другите видове месо.

А тук нещо много много НЕвярно,за вегетарянството,което е пример как в интернет всеки може да си пише каквото си иска без да има възможност твърдението да се докаже http://e-vestnik.bg/4080

# 58
  • Мнения: 6 390
аз да видя кой какво - идеи за готвене

# 59
  • Варна
  • Мнения: 2 305
В къщи много харесваме картофен огретен, приготвен по следния начин:

Запържвам нарязан на шайби лук - около 2-4 глави.

Нарязвам суровите картофи на колелца и редя в йенска тавичка ред картофи, ред лук, ред натрошено сирене, поръсени с черен пипер.
Накрая му сипвам съвсем малко вода, захлупвам с капака и оставям да се пече до почти пълна готовност.

Като омекнат картофите настъргвам кашкавал отгоре и оставям без капак да се запече.


Сега отивам да проверя на пазара за тиквички-цукини. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт