Какво готвите,вегетарианци?

• 68 064
  • 410
  •   1
Отговори
# 105
Аз честно казано елдата на вкус хич не ми харесва.ВАрила съм на малката каша от елда нито детето нито аз я ядох.
    Дали не беше от готовите(бебешките) каши?
    Те са много гадни,наистина.И нямат нищо общо с натуралната Елда.
    На моят мъник съм варила от истинската елда(още от бебе),пасирала съм я,намачквала съм я....После в натурален вид.Сега много я обича. Grinning

# 106
студена доматена супа :

домати   (Пресни или консерва ) -ако са пресни  се настъргват на ренде да стане сос, прибавя се сол,зехтин , пресен лук  ( много ) ,пресен чесън  ( няколко стрък акза аромат ) ,магданоз
става и за салата и за супа,в къщи много се харесва

# 107
Отказвам и аз месото.Вече 3 ден без месо. Може би никога няма да го откажа напълно, но ще го спра за определено време и искам да видя как ще се чувствам. Та почвам да черпя от вас идеи за манджички Simple Smile
Доматената супа - с настърганите домати - много ми стана вкусно. Ще пробвам Simple Smile Hug

# 108
О не  Селма    не от готова бебешка каша.А от брашно от елда.Явно е въпрос на вкус.

# 109
О не  Селма    не от готова бебешка каша.А от брашно от елда.Явно е въпрос на вкус.
  Брашно ли? Rolling Eyes Никога е съм го употребявала.....
  Въпрос на вкус е ,да.Но все-пак пробвайте с истинската елда на зърна. Peace

# 110
Да аз съм упорита ще взема да пробвам другата седмица.

# 111
  • Чехия
Харесваме елдата..но май повече ми допада просото като вкус на мен, а малката просто много, много го обича.

Дими, аз почнах да правя такива кюфтенца от боб, когато нямам леща, или от соя просто от каквото има..супер стават.
Ето последните :

# 112
Моля някой да сподели изпитана рецепта за пълнени чушки с булгур  Praynig

# 113
Да аз съм упорита ще взема да пробвам другата седмица.

Laughing Направо се чувствам,като агитатор!  Laughing
    Знаеш ли,точно сега след обяд ядохме гречка/елда и си помислих,че мириса й малко ми прилича на слънчогледови семки.Малко и на печени орехи мирише,като че ли..... Thinking Хич не е лош! Wink

# 114
   Малко отклонение,но не се сдържам....ivalex,много хубави рисунки има в подписа ти!Браво на детето! newsm10
   А на майката браво за кюфтенцата! Hug

# 115
Харесваме елдата..но май повече ми допада просото като вкус на мен, а малката просто много, много го обича.

Дими, аз почнах да правя такива кюфтенца от боб, когато нямам леща, или от соя просто от каквото има..супер стават.
Ето последните :

може ли рецепта за кюфтетата , обожавам боб и леща и такива неща  Praynig

# 116
  • Чехия
Като в обикновени кюфтета, рязан лук, чубричка, джоджен, магданоз..Варен боб смелят през миксера, може и яйце да сложиш, но аз слагам три запържени лъжици доматено пюре с лук..галета ако има нужда.Овалвам в брашно и в омазнена тава пека във фурната до като станаt златни...Може да добавиш и леща, елда, просо и какво ти сърце реши към сместа, а и самите пропорции може да са различни.
Тези са със сос кисело мляко с чесън и копър.

Последна редакция: пт, 26 юни 2009, 10:20 от ivalex

# 117
Вчера правих страхотна супа  от зеле,моркови,грах,зелен боб,картофи,лук,домати и чушки ! Стана страхотна и децата много я харесаха !

# 118
  • София
Към края на тази част от темата и петровите пости, да ви представя и моите "Импровизирани фалафели". Към основната смес за фалафели съм добавил сварени картофи и моркови и соева кайма. По-големите са тип "татарски" с пълнеж от гъби и тофу.

Кликнете върху снимката за да я видите в по-голям формат.

Няма нито един животински продукт.

# 119
 Hug  Моми4ета, прекрасни рецепти сте споделили!

Общи условия

Активация на акаунт