Свински грип /Swine Flu/

• 26 486
  • 571
  •   1
Отговори
# 240
Хора ,моля Ви - за тези които говорят с насмешка! Не е приятно. Имам познати в Мексико и южните райони на САЩ и там никак не е весело.Опасноста е съвсем реална. Никой от тях не се интересува как и кой има изгода от този вирус ( ако въобще има такова нещо), дали се преувеличава или не. Всеки се страхува ,при това соснование, включително и аз!

# 241
Айде вече повишиха опасността от 4та на 5та степен.
Тоест следващата е призната пандемия.

Някой мислил ли е, ако има случай в София примерно, като се върнат "ненапътувалите" се нашенци и някой е болен.
Какво правим с децата в детските градини?
Наблъскани по 30 в една стая? Кихащи и кашлящи?
Имам предвид вие какво бихте направили?

# 242
Ти какво очакваш да направим, Минке? ooooh!
Да се затворим в собствените си жилища в ето такъв вид ли:

# 243
  • Абсурдистан
Коя американска компания се е заела да произведе ваксината?

# 244
Значи и днеска няма добра новина Confused

# 245
  • София
Със сигурност знам, че има българи на майсторски клас по флейта в Мексико.
Очаква се да се върнат на 10 май.  Thinking

# 246
Хора ,моля Ви - за тези които говорят с насмешка! Не е приятно. Имам познати в Мексико и южните райони на САЩ и там никак не е весело.Опасноста е съвсем реална. Никой от тях не се интересува как и кой има изгода от този вирус ( ако въобще има такова нещо), дали се преувеличава или не. Всеки се страхува ,при това соснование, включително и аз!

Донякъде разбирам притеснението ти, но това, че ти се страхуваш, не е основание всички да го правят. Какво променя страхът? Неутрализира вируса? Създава имунитет? Или силово поле, което отблъсква заразяването?
Живеем в море, да не кажа океан от информация - и точна,  и противоречива, и откровено заблуждаваща... Всеки сам преценява на какво да вярва и на какво - не. Всеки реагира на реалните или мними опасности по различен начин.
Слава богу, отдавна мина времето, в което всички дружно и организирано трябваше да викаме "Да живей!" или "Долу!".

# 247
  • Beyond the Frontiers
Със сигурност знам, че има българи на майсторски клас по флейта в Мексико.
Очаква се да се върнат на 10 май.  Thinking

Групата от туристи се връща на 6-ти още. И в момента не е много ясно как точно ще се върната, тъй като AIR France искат да спрат всички полети до Мексико. Представете си кошмара сега за тези хора...

Не съм шашка, но ще имам директен контакт с член от тази група.

# 248
Добре а като е 5та степента на опасност, правителството не трябва ли
да публикува някъде план за действие примерно.
Какво как защо...такива работи

Народа как да се спасява при евентуална (недай си Боже) повсеместна епидемия.
Такива неща ме вълнуват - чисто практически.

Има ли достатъчно лекарства?

Или правителството пак си трайка като при Чернобил - няма информация, няма проблем.

# 249
  • София

Живеем в море, да не кажа океан от информация - и точна,  и противоречива, и откровено заблуждаваща...

Пфу, точно това е най-големият проблем.
Започвам да си мисля, че като се тегли чертата, няма голямо значение дали си в демократичен или в тоталитарен режим - и в двата случая информацията е маниулирана.
Само подбудите формално са различни.

# 250
Ти какво очакваш да направим, Минке? ooooh!
Да се затворим в собствените си жилища в ето такъв вид ли:

Тц, не ми харесва. Очаквам новите колекции на водещи дизайнери в този дух.

# 251
Така си мислиш.
Подбудите ВИНАГИ са свързани с ТОВА:

Money Money Money

# 252
Коя американска компания се е заела да произведе ваксината?
Не точно заела, щото те много искат да се заемат... Доколкото зная, одобрена е Baxter, компания заради която се разрази скандал само преди няколко седмици. Поводът бяха проби от противогрипна ваксина, изпратени в Чехия ( мисля, че за допълнителни изследвания). Във ваксините беше открит H5N1 щам на птичия грип. Лично Обама се е противопоставил, срещу компанията да бъде повдигнато разследване...

Нека прекалено панираните се успокоят малко... Надали някой ще допусне да се стигне до пандемия или дори да има такава, то тя надали ще напусне планираните граници... И на мен ми хареса материалът, пуснат по-горе от Глухарче, но той по-скоро отговаря на въпроса, защо само в Мексико има смъртни случаи (само един засега и в Щатите). Не по-малко интересно е, защо вирусът реши да мутира точно сега и защо точно в Мексико... Сигурно ще има и други жертви, но всички сме пионки...

# 253
  • София
Така си мислиш.
Подбудите ВИНАГИ са свързани с ТОВА:

Money Money Money

Да де.
Затова написах формално.

# 254
И аз, като Минка, очаквам нещо конкретно от правителството. Планче, туй, онуй...

Да бе знам, че няма да ме/ни спаси...Ако, в случай, може би...

Ама не пречи...Нека да си го има.

И аз искам мерчици, да усещам аз, че и премиерът е чул за епидемията.

Дори може да сподели, че е 'споделил' и с отговорни министри. Та те са претоварени, може да не гледат телевизия, да не слушат радио...

Сигурно съм, че всички знаем за световната конспирация/ии...Ама, ако може, само ако може, да сме и мъничкоооо подготвени.

Общи условия

Активация на акаунт