английска езикова гимназия -за и против

• 33 671
  • 89
  •   1
Отговори
Интересно би било мнението ви за тези места.

# 1
аз съм за - завършила съм английска гимназия. доволна съм, че съм избрала това.

# 2
Всичко е строго индивидулно. Според мен не може толкоз лесно
да се каже "да" или "не". Зависи от наклонностите на детето, във всеки
град има различно мнение за местната гимназия

# 3
То си е "според зависи". По принцип без английски език днес е невъзможна добра реализация на пазара на труда. От друга страна само английски вече не се счита за нещо особено, иска се и друг език. А множеството деца вече говорят доста сносно английски до завършване на 7 клас. В такъв случай езикова гимназия с друг език е за предпочитане. Като цяло обаче общата подготовка и атмосферата в езиковите гимназии си струват. Завършилите такива училища получават дивиденти после не само от езиковата си подготовка.

# 4
То си е "според зависи". По принцип без английски език днес е невъзможна добра реализация на пазара на труда. От друга страна само английски вече не се счита за нещо особено, иска се и друг език. А множеството деца вече говорят доста сносно английски до завършване на 7 клас. В такъв случай езикова гимназия с друг език е за предпочитане. Като цяло обаче общата подготовка и атмосферата в езиковите гимназии си струват. Завършилите такива училища получават дивиденти после не само от езиковата си подготовка.

Ъхъ, един настоящ кмет и двама министри се сещам от нашата. Simple Smile Опс, единият е от френската, ама сградата е една.

Майтапът настрана, не знам колко трудна се влиза в момента в гимназиите, по наше време беше нещо като епопеята на Шипка. Приемаха малко хора, всеки се натискаше, момичетата влизахме с много висок бал. Не знам и за кой град става дума. Така че според мен първо е въпросът ще го приемат ли детето, или не.

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 15:02 от snezhito

# 5
Имам впечатления от Първа АГ-София , но инфото ми е от преди 5г /тогава нивото беше високо/, а за момента не знам  Rolling Eyes

# 6
Против елитните езикови гимназии по принцип.
Освен научаването на език-почти нищо друго не ти дават.При добро желание език се учи и по друг начин.
За-НПМГ,НГДЕК,СМГ,Търговско банковата и др.
Но това е мое мнение.

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 09:03 от ana_

# 7
  • София
Против езиковите гимназии по принцип.
Освен научаването на език-почти нищо друго не ти дават.При добро желание език се учи и по друг начин.
Но това е мое мнение.

Много интересно мнение! Би ли дала малко повече подробности на какво се основава?

Аз самата съм завършила езикова гимназия и смея да твърдя, че ми е дала много, много, много повече от "научаването на един език"! А и самото изучаване на езика е малко по-различно от другия начин. Вярно, завършила съм преди 100 години, но ми е трудно да повярвам, че нещата са се променили толкова кардинално!
Интересно ми е да разбера тогаз какво ли дават неезиковите училища днес? А всъщност останаха ли такива? Wink

# 8
Но това е мое мнение.

Поне по мое време (випуск 1986) освен език езиковите гимназии даваха и най-добрата обща култура, умения за писмено или устно излагане на мисли, познания по всички предмети. Неслучайно практически всички влизаха във ВУЗ от раз.

# 9
Както казах и преди това е само мнение.Не ми се влиза в подробности и в спор.

# 10
Но това е мое мнение.

Гроздето е кисело. Laughing

# 11
Но това е мое мнение.

Гроздето е кисело. Laughing
Анджък Mr. Green
Най-вероятно има впечатления от кой знае каква езикова гимназия-то последно време се навъдиха от кол и въже, после нивото им било ниско ThinkingИма си реномирани ез.г-и и все си мисля, че много повече се научава в тях, отколкото в обикновените училища Rolling Eyes

# 12
Моля,да се обърне внимание на редактирания текст,че нещо пак не съм разбрана. Laughing

# 13
Интересно би било мнението ви за тези места.
Много странно формулирано изречение. Кои са за теб "тези места"?
В отговор на темата, от гледна точка на заглавието й - по принцип съм "ЗА" и затова и двете ми деца учат в 1 АЕГ.
Имам едно пояснение - "ЗА" съм за елитните английски гимназии, каквито има в повечето големи градове.
В София за мен има само една такава, както има и по една елитна ФЕГ, НЕГ и ГПИЕ.
Предвид голямото текучество на учители и липсата на опит, който елитните гимназии имат, смея да твърдя, че останалите училища с прием след 7 клас и "интензивно изучаване на английски език" си остават само с рекламата на кампанията. Особено след 8 клас.

Моля,да се обърне внимание на редактирания текст,че нещо пак не съм разбрана. Laughing

Много добре си разбрана. А и въпреки, че си редактирала поста си, той няма общо с темата - тя не е за "НПМГ,НГДЕК,СМГ,Търговско банковата и др."

Аз пък твърдя, че точно елитните езикови гимназии дават много повече от научаването на език.
В тях има дух, традиции, интелект, обща култура, поле за изява... - по много.

# 14
Ана, излизаш от темата ,която е за англииските езикови гимназии

Общи условия

Активация на акаунт