английска езикова гимназия -за и против

• 33 678
  • 89
  •   1
Отговори
# 45
     Много се палите мили маи4ета!
     Първо про4етете какво съм написала и не си го тълкуваите, както намерите за добре.Никъде не съм писала за наркомани и алкохолици, а за употребата  на цигари,треви и алкохол! Вие можете да си викате колкото си искате и да отри4ате присъствието им.Незнаех, 4е децата в определени езикови гимназии са ваксинирани срещу тази панацея.Имам ли4ни наблюдения от 1-ва АЕГ и 2-ра АЕГ.Нямам мнение за НЕГ,но и темата не е за нея.

# 46
  • София
     Незнаех, 4е децата в определени езикови гимназии са ваксинирани срещу тази панацея.Имам ли4ни наблюдения от 1-ва АЕГ и 2-ра АЕГ.Нямам мнение за НЕГ,но и темата не е за нея.

Не знаех  Embarassed, че английският език подтиква към употреба на алкохол и дрога.  Joy Joy

Мързеланка, може да сме се виждали по родителски срещи  Hug.

П.С. Може би темата трябва да се преименува на "За или против 1 АЕГ, или "кисело ли е гроздето"  Mr. Green.

# 47
     Много се палите мили маи4ета!
     Първо про4етете какво съм написала и не си го тълкуваите, както намерите за добре.Никъде не съм писала за наркомани и алкохолици, а за употребата  на цигари,треви и алкохол! Вие можете да си викате колкото си искате и да отри4ате присъствието им.Незнаех, 4е децата в определени езикови гимназии са ваксинирани срещу тази панацея.Имам ли4ни наблюдения от 1-ва АЕГ и 2-ра АЕГ.Нямам мнение за НЕГ,но и темата не е за нея.

Толкова си смешна!
Ти обиждаш децата ни на прав текст, а твърдиш, че ние викаме и отричаме нещо, което ти си виждала само в сънищата си.
Или си ги видяла във 2 АЕГ? Ако ги има там, защо ни занимаваш с тях, че и със себе си?
Лични наблюдения можеш да имаш от 1 АЕГ, ако твое дете учи там, което явно не е така.
Така че бъди така добра да ни спестиш квалификациите и обидите.
Ако имаш проблеми с 2 АЕГ, решавай си ги на място.
Тя е твърде "ниска топка", за да я сравняваш с 1 АЕГ.

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 10:20 от cool_witch

# 48
Не знаех  Embarassed, че английският език подтиква към употреба на алкохол и дрога.  Joy Joy
...
П.С. Може би темата трябва да се преименува на "За или против 1 АЕГ, или "кисело ли е гроздето"  Mr. Green.

Iva_s, не е лоша идеята. Ей сега ще "драсна" едно ЛС на Ели да я преименува.  Joy
А може да се вмъкне и едно "Как да избием комплексите си?"

Защо ли се занимаваме с подобни... newsm78

# 49
  • София
Ми тъй де! А, спрете се малко! Wink

А-ма-хааа! Влезли им децата там и спорят ли, спорят, че даже и се палят!  Twisted Evil Ми помислете малко и за нас дето тепърва натам ще се насочим! Оставете градските легенди да плашат конкуренцията! Ма за съжаление по-скоро ще уплашат гаргите! Joy Joy Joy

Vana, нещата, за които говориш ги е имало и ги има навсякъде! Наистина ли смяташ, че са "приоритетно" в английската гимназия!?

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 10:42 от M4

# 50
  • София
Мързеланка, може да сме се виждали по родителски срещи  Hug.

/quote]
А не беше ли пред кабинета на доктора в Суходол? Хи-Хи

# 51
  • Там, където ме обичат
То си е "според зависи". По принцип без английски език днес е невъзможна добра реализация на пазара на труда. От друга страна само английски вече не се счита за нещо особено, иска се и друг език. А множеството деца вече говорят доста сносно английски до завършване на 7 клас. В такъв случай езикова гимназия с друг език е за предпочитане. Като цяло обаче общата подготовка и атмосферата в езиковите гимназии си струват. Завършилите такива училища получават дивиденти после не само от езиковата си подготовка.

Смятам, че е доста смело да се твърди, че децата до завършване на 7-ми клас говорят сносно английски. По-скоро имат основни понятия, които не са достатъчни за в бъдеще и е необходимо задълбочена и допълнителна работа. Бих уточнила, че много зависи от критериите и поставените цели.
Позволявам си да го споделя, понеже съм завършила англ. гимназия преди много години и в момента децата ми учат този език. Имам седмокласник, който разчита само на училищното обучение и не ходи на допълнителни уроци, понеже смятаме да продължи в английска гимназия.

# 52
  • Bristol
Никъде не съм писала за наркомани и алкохолици, а за употребата  на цигари,треви и алкохол!
А, това го има във всяко едно училище! Друг е и въпросът, колко веме им остава на някои деца, за да го пробват  Laughing Замисли се само, каква е натовареността в кварталното училище и в някое по-елитно училище и по колко свободно време остава на едните и на другите деца и сама ще си направиш извода, каква е вероятността и колко време биха могли децата да отделят за подобни занимания  Peace
Ми помислете малко и за нас дето тепърва натам ще се насочим! Оставете градските легенди да плашат конкуренцията! Ма за съжаление по-скоро ще уплашат гаргите! Joy Joy Joy
Саботаж значи правите, за да нямате много конкуренция, а  Twisted Evil

# 53
Фоксисилвър, къде видя в поста на Някой си видя да пише, че предлага спиране на изучаване на английски след 7ми клас, че не ми светва нещо?
Това, че ти смяташ за абсолютно достатъчно владеенето на един език, значи ли че за другите трябва да важи същото? Аз също смятам, че английския в днешно време е повече от задължителен и като по-лесен от немския и френския, спокойно би могъл да се изучава като втори език. Но това е просто лично мнение. И целите ни, повярвай ми, не са ниски, нито пък критериите. Като изобщо не искам да кажа, че съм против английската гимназия (а пишещите тук знаят, че изобщо гроздето не е било високо за английската гимназия). Просто за нас беше важно да учим друг език в езикова гимназия, точно защото наистина нивото на моето дете по английски до 7ми клас беше доста сносно. А сега изобщо не сме го прекъснали Peace
Зависи си и от детето, дали му вървят езиците, или не. За второто мисля, че английския ще му е достатъчен Wink Просто ученето не й е силна страна и ще съм доволна и предоволна, ако успее да се класира там Peace

# 54
  • Sf
Аз също смятам, че английския в днешно време е повече от задължителен и като по-лесен от немския и френския, спокойно би могъл да се изучава като втори език.

Съгласна.  Peace Всички говорят английски вече, няма смисъл да се изучава като основен език.
Това е само и единствено мое лично мнение. Ако дъщеря ми беше пожелала да учи в английска гимназия, бих я подкрепила. (Радвам се, че не пожела).

# 55
М4, не смятам,4е са приоритетни на англииските гимназии,а 4е присъстват и там!
Cool witch,Iva s никои не ви ангажира с мнението си и не е нужно да изпадате в безмислени спорове.Това ,4е сте толкова нападателни не ви прави обективни.
Мързеланка, намеците ти за Суходол са достатъ4но показателни за  умственото ти развитие .Няма да изпадна в простащина.
Това ,4е имам мнение разли4но от вашето не ви дава основание да ми прика4вате констатации и тълкования ,които са си ли4но ваши.Не съм обиждала децата ти Cool witch! И така мили маи4ета никои не ви кара да приемате 4уждата гледна то4ка.

# 56
  • София
Ще запазя добрия тон и няма да отговоря подобаващо, но ще чакам фактите за твоите твърдения.

# 57
Аз също смятам, че английския в днешно време е повече от задължителен и като по-лесен от немския и френския, спокойно би могъл да се изучава като втори език.

Съгласна.  Peace Всички говорят английски вече, няма смисъл да се изучава като основен език.
Това е само и единствено мое лично мнение. Ако дъщеря ми беше пожелала да учи в английска гимназия, бих я подкрепила. (Радвам се, че не пожела).
Аз познавам дъщеря си и знам , че не е достатъчно добър английския й до 7 клас. Затова ако има съответния бал съм склонна да я запиша в първа ЕГ - Варна с английски и втори немски. Научих че повече от децата приравняват втория си език като се явяват извънредно на изпити Peace Боже пази ги да са живи и здрави само Praynig

# 58
И още нещо искам да споделя. Макар и мъничко встрани от темата. На мен и досега мира не ми дава мисълта, дали взех най-правилното решение за моето дете, което имаше бал, позволяващ му да влезе в 1ва английска, която освен всичко е на 10 мин от вкъщи....... Толкова силно, болезнено силно бях убедена и все още съм, че е много важно да се учи друг език, освен английския, че сега моето дете учи в т.нар ВТОРА немска гимназия, но си е втора......... 7 стотни ни разделих от първа, седем стотни Sad Сега минава през цяла София, пътува повече от час в едната посока, забутана е в някакъв квартал, а не е в центъра на града все пак....... чувства се понякога някаква демонстрация от други, видите ли, моето дете учи в първите 5 елитни езикови гимназии......... и някак нагарча това. Демек на моето не са му стигнали силите да учи в испанската, френската или английската гимназии. Някак си грозно надменно ми звуци. Истината е, че не ни стигна бала само за 1ва немска. Между другото, Вана, специално на теб искам да кажа, че аз никога не бих си позволила да кажа каквото и да е против 1ва немска, защото дори и да е абсолютната истина, това ще си остане като коментар за лисицата и гроздето. Не че не съм доволна от училището, в което сме, но понякога много дразнят коментарите от типа - ама вие сте в еди кое си училище........ в което само за сведение, а това може да бъде проверено много лесно, минималния бал, с който се влиза е по-висок от минималния за френската например.

Та така мами...... не е никак лесно, когато дойде момента за взимане на решение, което повярвайте ми е много трудно.

# 59
  • София
Аз смятам, че водещо при избора е езикът. Ако детето иска да учи немски, по-добре да е във втора немска, отколкото  против желанието му в първа АЕГ, ФЕГ, ИЕГ и обратното. Децата и в едните и в другите гимназии влизат с много високи резултати от изпитите, мотивирани и амбициозни са, т.е. средата е сходна, което не е маловажен фактор. Постигнатото само на два изпита не дава билет за успех в бъдеще, а изкаран с единица по-малък бал не определя детето като провалило се.

Общи условия

Активация на акаунт