английска езикова гимназия -за и против

• 33 682
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
Честно да ви кажа,не ви разбирам.
Темата е:"Английска езикова гимназия-за и против".
Аз казах,че съм против.
Просто вметнах за кои гимназии съм ЗА.
Или просто не търпите мнение различно от вашето или не знам какъв е проблема.
Момичета,усмихвайте се по-често. Wink

# 16
Ок, аз съм ЗА. Причини да посоча това - собственото ми образование, образованието на родителите ми и брат ми. На мен и нашите първият ни език е английски, на брат ми - френски. Еднакво важен се оказа английският, вторият език е плюс. Атмосферата в гимназията е МНОГО важна. Най-важното е вътрешното съревнование между децата. Личното ми мнение е, че това е, което бута този тип гимназии напред.

# 17
Против: наркотици, цигари и алкохол ,които за сьжаление присъстват в тези гимназии!

# 18
все повече и повече си мисля, че ако детето не е записано допълнително на английски няма начин да получи качествено обучение в която и да е държавна езикова гимназия....и причините са основателни....няма...или почти не останаха качествени преподаватели, който да знаят перфекно английски език, пък и да са добри педагози и да се задържат в държавна институция за заплащането което получават....при наличие на часни институции, които биха им предложили добра алтернатива....

# 19
  • София
Против: наркотици, цигари и алкохол ,които за сьжаление присъстват в тези гимназии!
Щото в другите не присъстват...
Аз съм за езиковите гимназии и против английска такава. По мое време само в АЕГ можеше да се научи качествено английски език, а сега има много повече възможности, Британски съвет напр. Моето лично мнение е, че печелившата комбинация е друга езикова гимназия и английски езиков курс - за София. За други градове - тази гимназия, в която се влиза най-трудно - защото конкуретната среда стимулира учениците най-добре.

# 20
    Преподавателите са си съвестни и компетентни като цяло,по-скоро вьзпитаниците им са на други вълни.
    Логиката:" англииския да се изу_ава извън гимназията" може да се приложи със същия успех за всеки друг език.Ли_но мнение!

# 21
Аз съм за - от английската езикова гимназия пътищата ти са отворени навсякъде...

# 22
Аз съм за - от английската езикова гимназия пътищата ти са отворени навсякъде...

А за тия от френската, испанската, немската примерно, затворени ли остават newsm78

# 23
# 24
  • София

А за тия от френската, испанската, немската примерно, затворени ли остават newsm78
Явно за някои е по-важно да са във втора, трета, пета английска гимназия, но не и да учат в друга езикова гимназия. В крайна сметка всичко е въпрос на лични предпочитания!

# 25
Никои не тръгнал да отри4а предимствата на другите езици!Просто темата е англииска гимназия.
А и освен това мисля ,4е англииския е нещо като ''екзистенц минимум"

# 26
  • София
Темата е много общо зададена.
Ако въпросът е да сме 'за' ученето на английски език в АГ? - За мен няма смисъл.
Ако е заради нивото на обучение като цяло - Зависи за коя английска гимназия става дума.

...англииския е нещо като ''екзистенц минимум"

Именно и никога не бих го приела като първи език за детето си.  Naughty

# 27
Никои не тръгнал да отри4а предимствата на другите езици!Просто темата е англииска гимназия.
А и освен това мисля ,4е англииския е нещо като ''екзистенц минимум"

Аз пък си мисля, че минимумът е кирилицата!

# 28
[

Аз пък си мисля, че минимумът е кирилицата!
[/quote]
tia se podrazbira!!!

# 29
То затова се нарича "Езикова гимназия" - защото най-вече се набляга на езика. Всъщност, на такова ниво, никъде другаде не може да се научи език /освен ако не живееш в съответната държава, където се говори съответния език/. Едва ли някой ще отдели от живота си /и от образованието си/ цяла година, за да учи език. Останалите науки в езиковата гимназия се изучават на нивото, на което и в обикновена гимназия.
Аз съм ЗА езикова гимназия /независимо какъв език се изучава там/, ако детето обаче няма други наклонности. Ако е роден математик, или художник, по-добре да развива тези свои способности. А език да учи отделно.

Общи условия

Активация на акаунт