Оазис в пустиня гореща, бъбриви арабки приютява за 111-та среща

• 25 333
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
Паулина,мой братовчед,(той ми стана и кум на сватбата ни)е Посланик в Иран.
Казва се Пламен Шукюрлиевhttp://www.mfa.bg/tehran/images/stories/Plamen_Shukyurliev.jpg
От него и жена му съм слушала много интересни истории за тази страна.
Освен това моя много добра приятелка е женена за иранец,който държи
магазин за персийски килими на Витошка в София.
Завършили са и двамата стоматология в Пловдив.

# 181
Делте, стига си шетала в кухнята, няма да умрем от глад, ами седни при нас и разкажи някоя моряшка история....

Вижте в този форум, има ужасно много снимки  от Техеран/Иран, в началото започва с обща информация, просто отидете по-надолу.   http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=351718

Дуа, не бях обърнала внимание на коментарите в тази статия, просто исках да покажа, че жените се занимават със спорт и то в най-разнообразни спортни дисциплини. Ами интересно, разговорите често започват с клишето: 'В Иран жените нямат НИКАКВИ права'. А когато им покажеш това-онова, че учат спортуват, работят в почти всички сфери, забавляват се, шофират... забравят това за никаквите права и почват да се хващат за други работи, като например за дрехите в онова прословуто видео където полицайките се спускат по въжета от сгради и стрелят от движещи се коли....А колко страни имат толкова добре обучени полицайки (приличащи, или не на Батман)?

Но аз си мисля, че някак човек има нужда да се успокоява, че някъде има и 'по-зле от нас', това е чисто психологическа нужда да съжаляваш някой , да се чустваш благороден и хуманен (и егото ти  самодоволно да ликува аз не  съм цъфнал и вързал, ама на ето, виж ги тях....)...Нашето собствено общество бива прояждано от безброй тумори, и от година на година все по-зле става, а все се спускат да 'спасяват' мюсюлманките, защо не работят по въпроса за спасението на пропадащите под носа им....

Ахмадинаджад - гледах едно предаване посветено на прословутата му евтинка куртка (тип селскостопанска). Някакъв човечец, който продавал подобни куртки в магазинчето си натрупал състояние...всички се юрнали да купуват куртки 'ахмадинаджадки'.

Но той, както и Чавес, само времето ще покаже колко са искрени към страните си. Чавес на прима виста ми хареса веднага (симпатичен, патриотичен, пухкав индиянец) , но ако човек обича да чете алтернативни новини (като мен) излиза доста противоречива информация, аз не се хващам на прочуствени публични речи...Когато завърши комунистическата си програма и национализацията , демек когато постигне пълен контрол....тогава ще реша дали да го харесвам, в зависимост от това дали ще продаде цялата държава с един замах, или ще продължи да работи за изстрадалия си народ.

Това беше среднощната политическа лекция на кака ви Монсун, която страда от инсомния. Благодаря за вниманието, лека нощ!

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 06:05 от Monsoon_rain

# 182
  • Varna
Ха'ди Гутен Сабахлеееееем Шехерезедкитеееееееее Hug
Да ви е сладкУУУУУ
И кафенце със корабчееееее, че сега на такава съм вълнааааа Joy
МОНСУНЧЕ- ще му дойде времето и на моряшките истории. Ама аз все се ослушвам за вълшебните източни приказки newsm47

# 183
        ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!  ДЕЛТИЧКА-изпревари ме мила,но нищолБлагодаря за закуската и кафенцето.Опитах по малко,за да има и за другите.Ммм,вкусно.   bouquet    МОНСУНЧЕТО-ти що така рано си станало?Не можеш да спиш или нещо измъчва сърчицето ти?  bouquet      ХУБАВИЦИ-вчера си смених линка/по лични съображения/,но се надявам да ме разпознаете.    newsm51         НАДЕ-вчера преди да си сменя линка ти писах на лични за 4-ти.  bouquet                    АРАБЕЛКИ-ЛЕК И СПОРЕН ДЕН НА ВСИЧКИ! newsm44

# 184
Делте, стига си шетала в кухнята, няма да умрем от глад, ами седни при нас и разкажи някоя моряшка история....

Вижте в този форум, има ужасно много снимки  от Техеран/Иран, в началото започва с обща информация, просто отидете по-надолу.   http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=351718

Дуа, не бях обърнала внимание на коментарите в тази статия, просто исках да покажа, че жените се занимават със спорт и то в най-разнообразни спортни дисциплини. Ами интересно, разговорите често започват с клишето: 'В Иран жените нямат НИКАКВИ права'. А когато им покажеш това-онова, че учат спортуват, работят в почти всички сфери, забавляват се, шофират... забравят това за никаквите права и почват да се хващат за други работи, като например за дрехите в онова прословуто видео където полицайките се спускат по въжета от сгради и стрелят от движещи се коли....А колко страни имат толкова добре обучени полицайки (приличащи, или не на Батман)?

Но аз си мисля, че някак човек има нужда да се успокоява, че някъде има и 'по-зле от нас', това е чисто психологическа нужда да съжаляваш някой , да се чустваш благороден и хуманен (и егото ти  самодоволно да ликува аз не  съм цъфнал и вързал, ама на ето, виж ги тях....)...Нашето собствено общество бива прояждано от безброй тумори, и от година на година все по-зле става, а все се спускат да 'спасяват' мюсюлманките, защо не работят по въпроса за спасението на пропадащите под носа им....

Ахмадинаджад - гледах едно предаване посветено на прословутата му евтинка куртка (тип селскостопанска). Някакъв човечец, който продавал подобни куртки в магазинчето си натрупал състояние...всички се юрнали да купуват куртки 'ахмадинаджадки'.

Но той, както и Чавес, само времето ще покаже колко са искрени към страните си. Чавес на прима виста ми хареса веднага (симпатичен, патриотичен, пухкав индиянец) , но ако човек обича да чете алтернативни новини (като мен) излиза доста противоречива информация, аз не се хващам на прочуствени публични речи...Когато завърши комунистическата си програма и национализацията , демек когато постигне пълен контрол....тогава ще реша дали да го харесвам, в зависимост от това дали ще продаде цялата държава с един замах, или ще продължи да работи за изстрадалия си народ.

Това беше среднощната политическа лекция на кака ви Монсун, която страда от инсомния. Благодаря за вниманието, лека нощ!
Добро ти утро или лека нощ - кофти работа е да не можеш да спиш. Някакви чайове не действат ли приспивно?
Някак съм изпуснала защо паралелно обсъждате президента на Иран и Уго Чавес и леко се обърках да не би да си инсомнатична иранка във венецуела Crazy но това пък само би доказало колко малко село е планетата. Иначе политическата реклама е може би една от най-добрите, ако помните случая на замерения Буш с обувки от един иракски журналист. После писаха, че тия обувки се купували след случая като топъл хляб. Crazy А може би просто защото не съм чела подробно темата ви имам празнини, но ще се оправдая с липсата си на време. Мернах това
добре дошлИ Панда и Номадка  Hug  bouquet

номадка моите и 3те ги изгледах по БГ образец-но пък с големите постояно пътувахме,за  малката си намерих една педиатърка рускиня-но ,и те явно следват същите принципи като нас

Кърмих и 3те до 2рия месец-след това нямах кърма-та са гледани на НАН,иначе тук ги кърмят до 2 и повече години.Започват да ги захранват с каши след 4тия месец,а след 6-7 месец-с готвено,от това което яде цялото семейство.Детски кухни няма-има пюрета,но местните рядко си купуват.Иначе на бебето дават всякакви чайове-и  за мой най голям ужас и черен чай.

момичета-понеже вече преполвихме темата-даприпомня,следващата е готова ,когато свършим тази ще я пусна
и съм благодарна на Мързел за отговора, който ми се стори доста интересен сред тези, които получих от други държави за сравнение. Жалко че накратко, но ви благодаря за поздравите и моля ви не пускайте толкова картинки на манджи, че направо ми се стекоха лигите отвсякъде. Laughing Ще помоля за линк ако имате ваши рецепти на български да прегледам и ви оставям в топлите пясъци на спокойствие Hug

# 185
Брей ама ранобудни и оправни булки,бе.Делтичка, и закуска си направила, и кафенцето с корабче!!! и то готово. Добре ми дойде рано сутрин.
 А аз имам далечна леля омъжена за иранчанин-той почина доста отдавна, но тя не беше ограничавана по никакъв начин.Даже  по комунистическо време обиколиха западна Европа, тя си караше кола и нищо лошо не съм чувала от нея за Иран и роднините и там.А скоро четох в нета, че там се произвеждат коли специално за жени, със сума джаджи , които да правят карането по-лесно.А всяка страна си има спечифични закони, писани и неписани, с които човек трябва да се съобразява и всички е наред.
Целувки на всички и приятен ден  bouquet

# 186
  • София
Добро утро, хубавелки... Heart Eyes
Вече загубих дирята..Не помня, дали и кои нови момичета приветствах с "Добре дошли", затова ще си позволя да се повторя! Hug  bouquet
Номадка, добро попадение - страдаща от инсомния иранка във Венецуела hahaha Joy В тази връзка да ви кажа аз за едно любопитно четиво за безсънието, на което попаднах преди време..Някакви там ентусиасти, правещи поредните изследвания, установили, че в резултат на безсънието и недоспиването е нарушен баланса между два хормона.Силно  са завишени нивата на  хормона грелин, стимулиращ апетита за сметка на тези на хормона лептин, произвеждан от мастните клетки и подтискащ апетита. Та ако не сте разбрали тънката ми мисъл, да ви кажа, дебела съм единствено и само заради шефа Mr. Green , каращ ме да ходя на работа рано-рано, като по този начин съкращава продължителността на съня ми и предизвиква  зорлем дисбаланс  на хормоните ми  hahaha Joy А пък подробност е, не за пред него де, че си лягам в 2-3 през нощта... WinkМайтап.... Party
Делта, аз като Монсун също с кеф бих чела моряшки истории..Не пречи последните да вървят успоредно с ориенталските PeaceТака че запретвай ръкави, ама не в кухнята, а пред компа... Crossing ArmsЧакаме... Hug
Дезърт, верно този младоженец и на мен не ми грабна окото.. Peace
Работещите, потривате ли доволно ръчички във връзка с предстоящата 6 дневна почивка?  smile3508 Аз и днес ще се измъкна по-рано, че ще ходя на родителска среща. То бива недомислици отстрана на министерството, но такава като тази не съм виждала. ShockedЗадължили са училищата да проведат въпросната среща с единствената цел родителите да  подпишат декларация, че ще инструктират децата да не карат велосипеди, ролери и др. подобни в посока, обратна на движението.. Rolling Eyes Самите дечурлига го подписали вчера и от свое име. No comment..  Shocked
Арабски блясък, разпозната си Mr. Green
Засега ви оставям Sad , по-късно пак ще довтасам.. running

# 187
добро утро и от мен   много сте бързи  кога я сколасахте  исписахте темата аз с мойта работа Mr. Green сега ще брамча хората ще почиват а аз нал съм си работливичка и през празниците ще работя   ще ходя да отварям р-нта само за акуските на гостите ма пак си е   гадничко 7 сутрини от 5 часа newsm78. така да кажа и аз честит рожден ден марси  bouquet жива здрава и мн щастлива  bouquet добре дошли на новите момичета  Hug  и така при мен едно и също отивам да работяяяяяяя ще сменам ника да знаете Hug( рокайя)  или (рокайе) както ви харесва на вас Hug Hug Hug лек и спорен за сега  bouquet

# 188
Добро утро и от мен sun

Номадка- беше ни питала за децата-а аз съвсем забравих-само Деси ти е отговорила Rolling Eyes
много сме разсеяни... Embarassed
Значи големия и средния ги родих тук-като с големия-преди почти 10 години-слушах и изпълнявах всичко,което педиатърката казваше,в резултат ,на което го кърмих едва месец,захраних го рано-но той не обичаше много пюрета-та кара до 2 години на АМ и каши- Crazyа после като прояде-та досега-не можеш го спря Laughing
-със средния се правех,че слушам педиатрите-но си го гледах както  сметнех,че е добре-
и понеже пак се бяха възпалили гръдните ми зърна,но аз исках да кърмя на всяка цена-та се цедих геройски 5 месеца-после захраних и давах АМ-(пак грешка,защото детето се запече),но кърмтата ми намаля,понеже все по-рядко се цедях и човека горкия се запече Sad-но се справих някак с проблема-после всичко прояде,но сега е злояд Confused
малката я родих в Ливан-и там получих най-адекватните грижи и съвети,които някога съм получавала при другите си раждания  Peace-Детският лекар в болницата ,направо ме заведе при новородените-там съблече бебка голичка и докато ми показваше и питаше дали си знам всичко-аз го питах-да давам ли подсладена вода против жълтеница -той каза-"Това са остарели методи-сега просто е нужно детето да бъде кърмено на поискване,като се следи да суче качествено до засищане-никакви води и никакво ранно захранване не е нужно,но както прецените"и така ,аз и без това си бях решила,че ще кърмя докато детето стане поне на две Heart Eyes-така и направих -Тя е на 1г и 9м и все още я кърмя напоискване-яде разбира се твърда храна(кога много ,кога -нищо Laughing)-но си върви много добре-вече няколко пъти мина вирусни настинки,но не пи антибиотик-просто се справи без тях  bouquet
Толкова за децата Peace
Общото между Ахмединиджа и Чавес е това,че са много остри трънчета в очите на Императора-така и няма да успее да ги извади-ще си умре с тях Laughing(почнах да говоря като баба Ванга Laughing)
Принцеске-тази Клаудия е прелестна персиика-но и типична-май е по-хубава от Хайфа-нищо ,че и двете са ги доуправили(тоест дали им съвършен вид)  bouquet-те и преди са били хубави-ето Хайфа е била мис Ливан,доста преди да бъде пипната от хирург,но сега са я доуформили Grinning-а твоята хенна направо е професионална-но то и ръцете ти са нежни-та така стои още по-хубаво Hug-значи той баща ти е също като моя баща-все истории от миналото ни разказва-все е душата на компанията Wink.Мъжо ми сподели,че и аз съм радио като него-Хване ли баща ми мъжо за слушател-няма оттърване-особено ако е за политика-Русия е най-велика на света(навремето де)-имала незнам си колко бойни глави(нали военен беше човекът) Mr. Green-е и мъжо харесва политика,но пък хване ли го за футбол-темата не върви-моя човек не обича футбол Party

Ди-много хубаво си разсъждаваш ти-имаш талант за политик-но това с куртката  Laughing\-отдавна търсех тази дума-съпругът на леля ми от село навремето-като ходеше в града ,такава носеше-оббаче пък беше неповторим човек Hug
Цитат
Ахмадинаджад  - гледах едно предаване посветено на прословутата му евтинка куртка (тип селскостопанска). Някакъв човечец, който продавал подобни куртки в магазинчето си натрупал състояние...всички се юрнали да купуват куртки 'ахмадинаджадки'.
-не знам кое ме развесели повече-селскостопанската куртка Laughing-или предприемчивия търговец Wink
Цитат
-обявявам това прозрение-за прозрението на деня-много точно и истинно-май всички сме такива-аз съм зле,но има и по зле-значи ще отцелея-много е успокояващо...Ди,ставаш и за психоаналитик Laughing

Делта-Добре завърнал се на твоя любим-нищо,че мирише на желязо-това още по романтично действа на сетивата-пък и радост за тях-друго си е да ти мъжът ти да ти замирише на желязо-много въжествено мирише Laughing-Добре,че не работи във фризьорски салон hahaha Tired Tired-А за боничката-ела в София да ме научиш  bouquet-шегувам се ,аз правя с готови кори,но тази ми изглежда точена-кажи как(като ти мине прането и посрещането Laughing)

Теди-заради предстоящата почивка значи си така жизнерадостна Laughing-
..Някакви там ентусиасти, правещи поредните изследвания, установили, че в резултат на безсънието и недоспиването е нарушен баланса между два хормона.Силно  са завишени нивата на  хормона грелин, стимулиращ апетита за сметка на тези на хормона лептин, произвеждан от мастните клетки и подтискащ апетита. Та ако не сте разбрали тънката ми мисъл, да ви кажа, дебела съм единствено и само заради шефа Mr. Green , каращ ме да ходя на работа рано-рано, като по този начин съкращава продължителността на съня ми и предизвиква  зорлем дисбаланс  на хормоните ми  hahaha Joy А пък подробност е, не за пред него де, че си лягам в 2-3 през нощта... WinkМайтап.... Party

Арабски блясък и аз те разкрих Mr. Green

Латейка-много кратко влизане-само с тези  сърцеразтуптяващи Люлякови нощи-не пишеш нищо за себе си- добре ли си,мина ли ти онова мрачното настроение Sad
Помниш ли като предложи да отидеш в Каспичан за форумска среща-как мислиш,ще можем ли да се видим в София Laughing

Паулина-ще ти отговоря мила,когато пак имам възможност  bouquet

Анди-да не си вече в Ливан
newsm78

# 189

добро утро и от мен   bouquet

нсе странно , явно при мен тези хормони дейстават обратно-защото когато учех и спях по 3 часа на денонощие си бях слаба,сега спя около 8 часа-пък видя резултата  hahaha

ди конкретните политици+ още 2ма си ги харесвам във връзка с външата им политика /единият е президента Асад,другия няма да споменвам-но мисля ,че ще се досетите/ защото когато ги бях написала в една друга тема се наслушах на епитети по мой  и техем адрес Mr. Green.Последните 2ма и заради вътрешната им политика,освен външната.

за мъжа на Хайфа-не ми хареса-ама както се казва-важното е младите да се обичат Grinning

# 190
Добро утро

за който се почуди, че ставам рано, да уточня- всъщност лягам късно..затова се вихря по форумите в 4-5 сутринта.

НСЕ, благодаря, най-после разбрах защо съм дебела...само дето нямам кого да обвиня за това, завиждам ти, че имаш шеф.

Номадка, момичетата ти отговориха какво е общото между Чавес и Ахмадинаджад, аз прибавям още една прилика, и двамата може да ни изненадат жестоко в бъдеще. Но тук е забранено да се обсъжда политика, така че се задоволяваме  да метнем по едно-две изречения в стил Баба Ванга (може и Нострадамус), който разбрал разбрал....

Дуа, браво на ливанските лекари....и аз съм гледала моичкото по същия начин (следвайки препоръките на аглийските). До 6 месеца само кърмене и нищо друго, после хранене и кърмене докато е възможно (докато почна жестоко да хапе ) Та сменихме какви ли не климати, мъкнахме го къде ли не и почти не ми се е разболявал, помня само една по-сериозна настинка , няколко дни на лекарства.

Латеа, и аз забелязвам липсата ти.  Sad

Вие сигурно вече обядвахте, а аз сега тепърва ще си пия сутрешното кафе.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 12:33 от Monsoon_rain

# 191
Десиии-ще те разцелувам така както иранец би разцелувал свой земляк при среща в чужбина Laughing-то и твоите са ми любими ,но и аз съм се наслушала на епитети -остави се-нали помниш само онази трагична за мен повратна тема-тогава казах едни неща,дето можеше и да не ги казвам- Tired-но хвърлен камък Confused-има една мама ,с която Слава Богу-стана нещо като Зло за добро-понякога като се изясняват работите-става по-добре  bouquet(тя си знае коя е Heart Eyes()

Любава-бях забравила за тези коли-да,ето хората и това измислили,но веднага ги обвиниха в дискриминация на половете Crazy

Дидона-братовчет ти (Посланика в Иран)-получавал ли е някога обаждания от малтретирани наранени бг гражданки,или бягащи с отнети паспорти-въобще нещо като случката с не без дъщеря ми в американското посолство Laughing-питам за протокола Wink-иначе ,  bouquet

# 192
  • по пътеката
след хубавия ден в4ера да се разпиша ве4е спокойно!
номадка беше питала за кърменето и захранването! леле, то роман4е ще напиша,но накратко! кърмих,докато мога, то още може би имаше да иска, но я отбих заради пътуването до бг на 6.5 м! не  мога да се голя и цицоря по летища и паланки при 46 4аса път! но тука се кърмят до много ,има и до 3 г ,4е и пове4е! захранват рано или късно зависи, кой какво слуша и как му отърва! приятелка си даде на  2 мес бебе пюре от нахут и боб и изобщо ме шашардиса! но нейно си реш?ние, мене тя не ме послуша, аз и не о4аквах! вода не се дава , 4ай при нужда за колики, резене семенца се варят!отделно, лекарства! има 4ай за спане на бебетата! ей тука да не ми ско4ат  мамите от кърма4еския! берберите да не са само с едно дете и да  подска4ат при всяко вдишване! слага се на гърба с препаската и така цял ден ,хем то е споко, хем мама го знае какво прави! много си носят децата, например! прясното мляко е на по4ит ,не знам кога по4ват, ние след годината с едно специално за подрастващи на делис!аз захранвах от 4 м с компот, после пюре в 5 -я от картоф, рибена супа, пти сюис и яйце в  6-я! общо взето лютото се въвежда рано, май около годината! но това е  по селските райони и при семейства, при които харисата е всеки ден в менюто! дребка рядко приема да хапне пикантно, но има едни мергез, няма как да не са леко люти, ами -престрашава се!ужасно вкусно и миришат и като й напомнят любимите кремвирши по бг земи! слава богу от три дни и по наше село са пуснали едни местни кремвирши- това е за първо второ и трето при нея,както и едно сирене без сол, наподобяващо пресносолното наше!!наскоро прояде хляб ,ама мекото за мой ужас! #Crazy ooooh!

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 14:05 от marsy

# 193
Дуа, а по каква логика са решили,че е дискриминация на половете? Аз не съм шофьор, но бих предпочела такава точно кола- да се сменят скоростоте автоматично, да ми показва пътя, да ми казва че ми свършва бензина и какви ли не удобства.Че и плеър за децата . Пък нека се чувствам дискриминирана с такива удобства.А недискриминираните мъже да сменят гуми.То хората май не знаем какво искаме.
А това е една българска казанлъшка роза за вас.Представяте ли си как ухае!...

# 194
но я отбих заради пътуването до бг на 6.5 м! не  мога да се голя и цицоря по летища и паланки при 46 4аса път!

Joy Joy Joy Joy Joy

Да ти имах и изразните средства...само се хиля като те чета...ама и току що открих единственото предимство на батманските/нинджестите/палаткестите одежди - пъхаш бебето под химара и никой в самолета и не подозира кво става...
Благодаря, че сподели и опита на берберите и селяните, склонна съм да им имам доверие, сигурна съм че правят оптималното за децата си без излишно суетене...и по-здрави излизат сякаш....

Сещам се какво каза моята акушерка като родих ...нещо се паникьосвахме с мъжо, а тя каза 'Спокойно, това човече е проектирано да издържи 70 години.' Честно казано не си падам по прекаленото изнежване на детето, храненето по часовник и мазането на всяка част от тялото с различно разтворче и кремче....Но разполагаме с един живот, всеки избира метода, който му допада, и няма начин да разберем дали детето би било по-добре, ако го бяхме гледали по друг начин  Peace

А за лютото...на моето дете майка му и баща му меко казано прекаляват с лютото, а то на 1 година почна да проявява силен интерес ...бих предположила, че съществува ген, който предава това предпочетание...няколко пъти просто съм го оставяла да си хапне на воля нещо пикантно, но ми беше притеснено..сега знаейки за опита на тунизийските селяни ми е малко по-спокойно.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 14:34 от Monsoon_rain

Общи условия

Активация на акаунт