Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 39 484
  • 377
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 1 461
Момичета наскоро някой беше пуснал линк ка се правят нарциси бях си го запаметила но сега него намирам ,ще се радвам ако някои ми даде линка Hug

# 241
# 242
  • София
  • Мнения: 618
Леле момичета, вие не те си губили времето Hug
За мен беше от полза, най-вече че видях точно как става шоколадовото тесто. Ванчето спря да разбърква точно когато обедини разтопения шоколад със захарно глюкозния сироп. Получи се леко зърнеста маса, сложи го в пликче и хайде на студено. Това тесто е перфектно за работа, възхитих му се. При мен грешката беше, че продължих да бъркам смесите и като избиха едни течности, олеле, а то нетрябвало. Ванче   bouquet

# 243
  • Мнения: 280
Извинете ме, но пак имам въпрос  Rolling Eyes

Бихте ли ми обяснили по-подробно как се прави млечен марципан от тортената библиотека. В смисъл последователноста  Embarassed

  bouquet

П.С. На торта Династия ще върви ли изобщо покривка  newsm78

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 18:41 от marojinka

# 244
  • Мнения: 1 173
Благодаря на всички за коментарите - вие сте моето вдъхновение   bouquet
Светлане пандишпан с мус кокос и мус шоколад.
Нелка може би се начупиха понеже не ги правих на wax paper а на parchment paper - тя е малко по-плътна ( пак е за печене...) , не знам , аз така си го обяснявам . Иначе - да беше забавно да си поиграя с РА, като изключим това че нямам никакъв опит с пош и ръката ми доста трепереше. Но практика , нали така се учи човек.
 Аз пак съм с въпрос - при теб белия борд на първия етаж от какво е ? Изглежда ми като РА или греша?
Аталанта ето с това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=260004&pid=6285724 ( и на двете торти)
Катя(Сливен) красива торта си направила . За "самокритиката" - мисля че е нормално , нали така сме устроени да искаме  повече от себе си . Винаги има нещо което не ни се получава както сме очаквало - все пак не сме професионалисти  Wink
Албена ЧРД на дъщеря ти - да ти е жива и здрава. Много хубав Гарфилд сте спретнали

# 245
  • Мнения: 2 708
Етооо го и моя албум, скапах се от висене пред компа (ееее между тортоправенето де, но за щастие днес имах фантастичен нет Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing) Май няма да качвам повече снимки, защото се повтарят и в другите албуми. Постарах се там където имам като стъпка по стъпка да ги подредя за да е видно.

http://seminar2008.multiply.com/photos/album/9

И съм надписвала, да не кажете после че не се знаело това онова hahaha даже два пъти писах, заради Фиолетката Joy Joy Joy

Аз се самоцитирах от другата тема, защото там са албумите и на другите момичета, но и през моя също можете да видите на всички присъствали и качили до сега снимки.

# 246
  • Мнения: 3 861

  bouquet

П.С. На торта Династия ще върви ли изобщо покривка  newsm78

Какво значи ще върви ли? Покривката върви на всичко. Тя е за украса и може да се сложи на всякаква торта.
Само си  подготвяш тортата по необходимия начин за под чаршафа. Или маслен крем или ганаш или тънко намазан кайсиев мармалад и да стегне хубаво в хладилника. След това покриваш, иначе се разпльоква отдолу и прилича на покрито кюфте.

Лелеееее...личи си кой е бил на тортен семинар, чак и акъли взех да давам  Laughing

# 247
  • под тепетата
  • Мнения: 11 170
Благодаря на момичетата за отговорите, малко късно, но сега успях да седна на компа.
Krische, тенкю за инфото по семинара, само мога да съжалявам, че не съм била там  Sad
 Албенка, честито пълнолетие на щерката ти - много здраве и сбъднати мечти! ( с моята голяма са набори )
 

# 248
  • Мнения: 1 965
За ваш лош късмет - жива съм!!!  Rolling Eyes
Никой не ме бутна у язовира. Никой не ме отстреля. Можеше да го пишете нещастен случай... амааааа..... изпуснахте момента!!!  ppp
Започвам да пиша репортаж. Тъй като ще е дъъъъъъъълъг, продължителен и надявам се изчерпателен, ще го публикувам в другата тема и ще ви метна линк. Ще плагиатствам снимки от другите албуми, за да е по-подробно.
Айде, лягайте си, аз ще ви свирна като стана готова. Може би......  newsm78 утре по някое време.

# 249
  • Мнения: 124
Здравейте момичета, тук както виждам е кипяло усилено тортоправене. Поздравления за прекрасните торти.
Честит рожден ден на Илиана на Албенка, да е жива и здрава и много щастлива, а няма как да не е с такава прекрасна майка като Албенчето.   newsm59

# 250
  • Мнения: 4 358
Привет от една засрамена воайорка  Embarassed Embarassed Embarassed
Започвам да пиша репортаж.
Чакам го с ОГРОМНО нетърпение.Разгледах снимките в другата тема.Веселба голяма е било.
Аз на родна земя голям къртовски труд голямо нещо.Ванюшка душо нали твоята писта използвах за модел с онези малките колички и името на Дани.
Да видим дъл ще си познаеш, че от тебе съм гледала ooooh! ooooh! ooooh!.
Пак ревах ,пак се тръшках.
Спирам до тук.
Само да вметна, че това за Илчовски ме  newsm44 newsm44 newsm44 ихуууууууууууууууууууу още едно място за пазаруване в София.Не, че на Кадемлия още съм ходила - срам голям срам Embarassed Embarassed Embarassed
Ванче хонорар трябва да искаш   love001
Момичета не коментирам защото напоследък само гледам и чета.Почна ли да коментирам отиде цяла страница.Невероятни сте smile3501 smile3501 smile3501.
Прекланям се пред труда на всички ви.

# 251
  • Мнения: 280
Доня Коприва Благодаря за отговора и наистина се ИЗВИНЯВАМ, че ви занимавам, но хем не разбирам, хем на високо скачам  Embarassed

Между другото Династията ми стана пълен провал - блатовете станаха като подметка  ooooh! Къде може да ми е грешката?  newsm78 Дали в брашното  Rolling Eyes че беше от това с набухвател  Embarassed

# 252
  • Мнения: 1 491
marojinka защо не започнеш с нещо по-лесничко? Аз ти предлагам тортата с рула на Лео, рецептата за която можеш да намериш в тортената библиотека. И предполягам, че на повечето присъстващи ще им хареса  Peace Тя също търпи покриване с чаршаф.

# 253
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Между другото Династията ми стана пълен провал - блатовете станаха като подметка  ooooh!

Не се притеснявай за блатовете - те така си стават Simple Smile ще си поемат крема и ще стане чудна торта накрая Simple Smile

# 254
  • Мнения: 280
violetblue Точно нея си бях избрала в началото, но мъж ми хич не я одобри  Crossing Arms  Почнах да чета в тортената библиотека и мислих да направя пандишпанов блат и крем, но така и неможах да си избера рецепта  ooooh!  и накрая избрах Династния , но....

shemet_neveroiaten Благодаря за успокоението, но наистина нещо обърках. Та блата е 1 пръст  ooooh! немога да го разрежа на 2, камо ли на три/както е по рецепта/ Е, не го хвърлих, залях с крем, после ще пробвам да замажа положението с украса  Laughing Но ще си остане за домашна консумация. Тъй като ми остана много от крема, набързо пратих мъжо за готови блатове  Mr. Green И сега на тази торта ще пробвам покривка. дано не окипазя и нея  Embarassed

Още едно въпросче. Кога е по-добре да направя украсата с бита сметана - по-рано или в деня на консумация на тортата?

Общи условия

Активация на акаунт