Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 39 495
  • 377
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 634
Добро утро .Благодаря на всички за поздравите изпратени към моето момиче.Обещах да покажа как изглежда Гарфилт отвътре.

Видях ,че сте показали доста торти ,докато ние бяхме на семинарът.Поздравявам всички ви Hug
Рая,не мога да пропусна твоите лилиуми ,срахотни са   chef

# 256
  • Мнения: X
Албенка,   Peace   ! Като знам колко вкусен беше крема,предполагам че и тортата като цяло не отстъпва!
marojinka , по-добре я направи няколко часа преди консумация.Иначе има опасност да се напука,или да слегнат формичките.Но все пак зависи и от разбиването.

# 257
  • Мнения: 559
Цитат
как изглежда Гарфилт отвътре.

Само да попитам-това не е ли твърде много блат!!!? newsm78
Поне за моят вкус,да не вземе някой да се обиди.Аз по принцип в тортите си слагам платки или блатчета,колкото да има някаква основа и другото са кремове-но сигурно си е вкусна все пак?  bouquet

# 258
  • Мнения: 1 491
antoan2006 трябва да ти кажа, че блатовете на Албенка бих ги яла за закуска ей така без нищо  Peace  Толкова много ми харесаха както ги прави тя. Крема не успях да го опитам, но е достатъчно количество, за да компенсира "дебелината" на блатовете.

# 259
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Такааааааа, аз се прибрах и веднага се залових за работа. Тортата ми я поръчаха преди да заминем, и трябваше на 3-ти и вчера да съм много организирана. Момичетата вече си я взеха и бяха във възторг.

Торта за пълнолетие:

# 260
  • Мнения: 492
Aлбенка, тортата изглежда супер вкусна, ммммммммм  Simple Smile
Пепи, много оригинална идея   bouquet с какво изряза квадратчетата, че са толкова равни и еднакви?

# 261
  • Мнения: 11 513
Пепи, жестока е !  Peace Смях се с глас

# 262
  • Мнения: 1 271
Пепи, тортата е много яка за такъв повод  Wink
Рая, Атланта, прекрасни торти момичета   bouquet
Поздравявам и всички семинарстващи мцки-браво за производството.Много ми харсаха всички торти и снимките.Чаам разказа на Ванчето с голямо нетърпение  Grinning

А ето с какво се занимавах и аз тези дни



# 263
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Пепи много яка .Супер!
 silrai  и твоите идеи са вдъхновяващи.

# 264
  • Мнения: 2 708
Албенка, много ти благодаря за разреза. Страхотно изглежда. Такава снимка очаквах. Блатовете и на мен биха ми изглеждали дебели, ако не бях видяла и опитала напоен, ама много напоен блат, така както Албенка го прави. Изключително сочно, защото нейните блатове предполагат и позволяват обилно напояване без да се разкашкват. Но пък и наистина си е въпрос на вкус. АЗ също правя тънки блатове, но и така се оказа много вкусно. Hug

Пепи, перфектно изрязани квадратчета, а и плейбойчето е страхотийско Laughing Laughing Laughing Как имаш сили - не зная. Момичета, да знаете, направо ми скриха шапката Пепи и Албенка, колко са работливи. Аз съм по-мързелива и нямам техните сили.

Силрай, Пух е много чаровен. Куфарът също много ми хареса. И аз съм си наумила някой път куфар или чанта да спретна, ама все повод чакам Peace

Аз за мойто момиче спретнах тази торта.

Тортата е по рецепта на Нелката от тортената тема. А и нали си направихме алъш вериша с Краси, та си имам и мнооооого шоколад за експерименти.

Още снимки, ако му се гледа на някой, както и разрез ТУК

ааааа пропуснах да кажа, че рецептата е от http://www.forum.u-samovara.ru/index.php?showtopic=4&st=20, към края на страницата, поста на Нелка.

Нелка - благодаря ти за рецептата, на мен лично сташно ми хареса. Прилича малко на ябълков сладкиш заради ябълките, сметаната омекотява, маслено - лимоновия блат е невероятно вкусен, а целувчения пласт придава завършен, изтънчен вкус. Тортата според мен има, как да кажа, изискан вкус някак си.  Hug Hug Hug Ако знаеш от кога го чаках пети пети за да я направя тая тортаааааа Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 265
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 331
Така , да ви кажа само че нищо не става с малък процент масленост на сметаната , относно ганаша .Разбивах един час сигурно и нищо не ще да се сгъсти. Confused
Сега кажете дали мога да спася положението с желатин ?

# 266
  • Мнения: X
Krische ,  Peace     Виждам,че шоколада е влязъл в действие...Честита рожденичка,да ти е жива и здрава ,много любов и щастие да има в живота й!А на теб още много поводи да й спретваш такива вкусни и красиви торти!  

silrai , много сладък Мечо Пух...а куфара е изпипан до най-малкия детайл!

_Пепи_ , то вярно,че "Луд умора нема..."а тая нашта лудост с тортите е безгранична,ама откъде тия сили ,бе ?! Два дена не седна,толкова неща направи и забърка...и тортата пак е като конец,права,изпипана,оригинална!
Наистина с Албенка сте за Гинес...Неуморни!
Аз вчера и днес правя тортата на Дими от януарското предизвикателство...толкова ми хареса на вкус,сега стяга в хладилника.Дано до утре да стигна до украсата...

Дими,въпрос?Като прибавих жълтъците към белтъците с маслото,малко ми се разреди крема.И трябваше да стегне в хладилника.Така ли трябва да е или нещо не съм направила както трябва?      
Сглобих я в ринг да стегне.

# 267
  • Мнения: 4 358
Спешен въпрос  Praynig Praynig Praynig.
В момента бъркам блатове за торта Гараш на Иринка.Колко време се бъркат белтъците ,за да станат на твърд сняг и на високи обороти на миксера ли.Аз бия вече май към 15 мин на най високите обороти и сместта продължава да е рядка като вода newsm78

# 268
  • Мнения: X
Бъни,за 15 минути би трябвало да са се разбили...да не би съда да е бил мокър?Не я знам тая рецепта,захар не се ли добавя към белтъците?И малко лимонов сок да стегне...

Аз преди час разбивах белтъци за крема на тортата,за около 7-8 минути се разбиват на сняг. Започвам на бавни обороти,после на високи.   

# 269
  • Мнения: 4 358
Краси знам ли newsm78 уж сух беше съда.Сега ще отида да капна малко лимонов сок.Дано да стане.Има една ч.чзахал по рецепта да.
Уф дано не съм се провалили още тук Sad

Общи условия

Активация на акаунт