Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

• 39 506
  • 377
  •   1
Отговори
# 270
Абе и аз прочетох питането ти, ама Краси вече ти е отговорила, че до сега трябваше да са ти стегнали. Нещо да не им е на яйцата, или бъркалките да са ти били влажни newsm78

# 271
Няма да станат на твърд сняг Embarassed.Дали нови да бъркам newsm78.Уф 10 яйца са това.Или да пробвам така.
Сместта е рядка иначе захарта се стопи.

# 272
Бъни, скъпа прави си ги  Peace  Във фурната ще изсъхнат, нищо чак толкова фатално не е станало. И аз на втората торта пребих белтъците и ги втечних, но много мат`риал бре и си ги пекох  Peace

# 273
  • Vaudreuil Canada
shemet_neveroiaten Благодаря за успокоението, но наистина нещо обърках. Та блата е 1 пръст  ooooh! немога да го разрежа на 2, камо ли на три/както е по рецепта/ Е, не го хвърлих, залях с крем, после ще пробвам да замажа положението с украса  Laughing Но ще си остане за домашна консумация. Тъй като ми остана много от крема, набързо пратих мъжо за готови блатове  Mr. Green И сега на тази торта ще пробвам покривка. дано не окипазя и нея  Embarassed

Блатовете се режат не както стандартните пандишпанови блатове а по ширина и тези ленти се редят след това една върху друга - затова и се препоръчва да си опечеш отделните блатове един по един върху хартия за печене - аз лично пека два правоъгълни блата които режа на две по-малки правоъгълни парчета и така тортата ми става с 4 блат.

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 15:30 от shemet_neveroiaten

# 274
  • Пловдив
silrai, много хубави торти, ама куфара ми се искаше да го видя по-тъмен, а ако беше мацнала тук таме с боя дънера върху който е пух щеше да е в пъти по-хубав.

Krische, да е жива и здрава дъщеричката ти, а ти все такива вкусни торти да и правиш.

svetlane, по въпроса за квадратчетта- въоръжаваш се с линийка, нож и търпение и режеш. разточвах ленти, които режех толкова широки колкото е необходимо, след това се реже много по-лесно на квадрати.

Зечова, сама си си отговорила. Спасявай с желатин. Аз напоследък взимам сметана Аро- 27% - нищо че е сладкарска- ганаша става божествен.

# 275
Благодаря ви момичета Hug.,че пак ми помогнахте Hug
Виолетка изпекох блатовете криво ляво.Едвам се отлепиха от хартията, начупиха се.Ниска ми се вижда тортата и ще правя втори крем.
Т.е хич няма да е Гараша на Иринка, но  Rolling Eyes дано поне да е вкусна.
Аз пак захванах с вайкането Rolling EyesПрощавайте Embarassed
Докато мъж ми се върне с останалите продукти имам малко време да се нагледам на вашите красоти.
Аз съм по-мързелива и нямам техните сили.
Крисче аз може да не съм мързелива ама съм некадърна, припряна и все ooooh!нещо обърквам.Демек все тая hahaha И ето сега уж Гараш правя и хората утре Гараш ще чакат ама не би hahaha
Видях ти девойките на снимките от семинара.И ти и те големи сладури сте Hug.Браво за тортата дето си им спретнала и 100 на 100 са ти помагали Heart Eyes
silrai браво за Мечо Пух.Какво мило изражение само си му предала Hug.И куфара е много хубав Peace
_Пепи_  smile3501 как намираш сили.Като те видях на снимките една такава крехка, слабичка.От къде такава енегрия, такова чудо.Кога се върнахте, кога пак такава торта направи Peace Peace Peace
Момичета да ви кажа искренно се кефих на Гарфилд как само сте го майсторили.И идеята да го подарите на дъщеричката на Албенка Peaceмного мило.Албенче чистито ти голямо момиче.Попътен вятър в живото и пожелавам.Да намери голямата си любов Heart Eyes да открие призванието си в живото и да бъде много много късметлийка  bouquet  bouquet  bouquet

# 276
Здравейте. Много красоти видях. Поздравления на всички момичета за творчеството.
Четох, гледах, купувах и ми дойде ред за торта. Реших да пробвам няколко теста да видя с кое как се работи. Майка ми в Събота има РД и ми се иска да напрявя по така торта.
Та на въпроса. Забърках 4 теста от бонбони маршмелоуз,(голямо делене на цветовете беше  Shocked)
Сега ли да правя фигурките или да чакам да престоява?
В хладилника ли да го държа или не?
Как да го съхраня, в кутия ли?
А фигурките колко време съхнат и къде да ги суша?

Много въпроси станаха ама съм в чуденка  newsm78, май много избързах тортата ще я правя в Петък.

# 277
Бъни, за белтъците да ти кажа по принцип, тъй като са капризни. Първо трябва да са топли, второ съда да е сух, трето да няма никъде грам мазнина по съда или по бъркалките и задължително щипка сол още в началото на бъркането. Така и 100 белтъка да разбиваш, ще станат на сняг.

t_nestorova, понеже аз последно работих с маршмелоз, да ти кажа, че фигурките можеш да почнеш веднага да ги правиш. Твърдостта на тестото си я определяш сама според количеството добавена пудра захар.
Можеш да съхраняваш тестото в хладилника повито във фолио, докато ти се наложи да го ползваш. Не знам колко време им е необходимо да изсъхнат, защото на моята торта не се бяха втърдили напълно.

# 278
t_nestorova ,

Сега ли да правя фигурките или да чакам да престоява?
  Когато искаш можеш да си направиш фигурките
В хладилника ли да го държа или не?
  Не е задължително да е в хладилник, аз го държа в добре увит плик на сухо място
Как да го съхраня, в кутия ли?
    В пликче
А фигурките колко време съхнат и къде да ги суша?
  Фигурките се сушат на въздух, но може и в хладилника-тук вече играе конденза, аз когато нямам време да ги суша много редя по тортата и д сутринта са си твърди, нямам конденз

Пепи куфара е правен по снимка-цвета е едно към едно с оригинала-сори  Mr. Green А за дънерчето си права, ама де толкова акъл да се сетя  ooooh!

Момичета благодаря на всяка една от вас за коментарите   bouquet

Албенче, ЧРД на момичето ти-много  късмет и лебоф,  да ти е живичка и зддравичка   bouquet

Бъни, аз душицо не разбрах каква си я свършила, ама ако искаш погледни в Любими рецепти там имам рецепта за баш с стария Гараш и тя винаг става, аз съм правила такава торта по същата рецепта-бях на около 15 години тогава и тя стана, така, че о\ъркване няма  Mr. Green

# 279
Пепи,много интересна е тортата за пълнолетие! Hug
silrai ,и двете са страхотни,но куфарчето ми е фаворит! Hug
Krische ,апетитно ми изглежда тортата! Grinning Да ти е жива и здрава рожденничката!  bouquet
Бъни,не се притеснявай чак толкова-все ще стане нещо,дори и да не е Гараш Wink
И аз чакам нетърпеливо разказа на Ванчето smile3508

# 280
  • Пловдив

Пепи куфара е правен по снимка-цвета е едно към едно с оригинала-сори  Mr. Green А за дънерчето си права, ама де толкова акъл да се сетя  ooooh!

Ииии, жалко. Ама как може все още да има куфари с такива безлични цветове. Иначе изпълнението е .... абе ти си ги умееш тези неща

# 281
Вечерница радвам се да те видя и тук Hug.Тайно съм надничала в чудесните ти снимка Hug
За белтъците се убедих.Капризни са и то много.Само да ми мине зора и ще питам в подробности Иринка за тази торта, че искам пак да я направя.Нейните изглеждат толкова хубави пък и на картинка уж лесно, но Rolling Eyes хич не е.
Несторова гледам момичетата активно ти отговарят.Аз също като silrai вече не държа специално тава тесто в хладилника.Слагам го в найлонов плик и в кутия с капак.После в шкафа.
Фигурките суша в поднос на открито покрити с хартия за печене или салфетка да не се  прашат.В хладилника не слагам, че конденза хич го недолюбвам.

# 282

Ииии, жалко. Ама как може все още да има куфари с такива безлични цветове. Иначе изпълнението е .... абе ти си ги умееш тези неща
Кво да ти говоря и ти си наясно-разни хора-разни торти...Исках да е като кожен,черен или поне по тъмен, ама не би....не огря слънцето на тая улица

Бъни,  по горе се редактирах  Mr. Green

# 283
silrai мерси миличка Hug.
Ама тоя път е късно вече.Тортата вече я редя.Блатовете счупени на места ooooh!.Абе кво да ви говоря.Като почна да покривам сигурно ще изтерясам съвсем.
И снощи ми казаха като не те бива (не в прав текс ама горе долу това се разбра) откажи се от тези торти бе човек.Изхаби тонове нерви.
Да се откажа си преставете Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms.Ама то какво разбират незаразените от нашата болест Cry
Утре пак ще се облизват всички, надявам се Praynig Praynig Praynig ама викат отказвай се ooooh!

# 284
 #Crazy #Crazy #Crazy
ОБЗОР ЗА 1ви МАЙ.
Малко ще отдъхна и продължавам. А вас кога ще ви разгледам и проконтролирам.... незнам

Общи условия

Активация на акаунт