Проучване на СНБМ за храненето на децата в ДЗ и в семейството!

• 12 359
  • 157
  •   1
Отговори
# 120
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2597891

Дали с повишаването на таксите за детските градини ще се повиши и качеството на храната?
Как мислите?
Не мисля. Във Варна като им вдигнаха таксите да не се промени храната?!
А и в статията пишат, че с увеличаването на таксите ще се отделят повече пари за строителство и откриване на нови места.

# 121
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2597891

Дали с повишаването на таксите за детските градини ще се повиши и качеството на храната?
Как мислите?
Не мисля. Във Варна като им вдигнаха таксите да не се промени храната?!
А и в статията пишат, че с увеличаването на таксите ще се отделят повече пари за строителство и откриване на нови места.

Моето лично мнение е, че увеличението на таксите трябва да бъде насочено към самите детски градини - към подобряване на менюто. Оправданието "не стигат парите за плодове", просто трябва да спре. За строителство и ремонти общините си имат инвестиционни програми и проекти и за мен не е редно да се пренасочват сумите нататък. Ще видим какво ще излезе от цялата работа...

# 122
Ще видим какво ще излезе от цялата работа...
"Преоблякъл се Илия, погледнал се па в тия"  Wink

# 123
Здравейте и аз попълних анкетата.
Дано повече родители да се интересуват от това какво ядат децата им извън дома.

# 124
Здравейте и аз попълних анкетата.
Дано повече родители да се интересуват от това какво ядат децата им извън дома.

Ние хубаво се интересуваме, но кой ни пита..Нямаме никаква власт да променим нещата. Което е тъпо, защото плащаме такса за ДГ, а сме едни безгласни букви.   ooooh!

# 125
  • Sofia
Попълних Peace

# 126
Моята племенничка е на 2г. и половина. Живее на село, където има само детска градина и няма детски ясли. От 4-ти януари ще тръгва на детска градина. И тя, и майка й са много разстроени от факта,че ще се разделят. Аз също. Защото не искам племенницата ми да страда. Преди 1 месец пробно я пуснахме на градина и на 3-я ден я спряхме. Тя много плачеше, а леличките и госпожите не помогнаха много да преодолее промяната. Тя е много будна и умничка за възрастта си, страшно е темпераментна и емоционална и не знам как ще свикне.

# 127
Примерно изчетох цялата тема открай докрай и ме налегна такова отчаяние, че просто не знам дали да мисля изобщо за "пускане" на детето на детска градина. Все не ми се вярваше да са така нещата, които и без това си ги знам, но... пишете го черно на бяло. Пък и нали сама обикалям градините и им чета седмичното меню.
Чудя се за какви варианти мога да приложа - да го водя по-късно, закусил, за да пропуска закуската там? Да го прибирам преди обедното хранене?! Абсурди. Да преглътна всичкото, написано досега за храненето в градините? Ами че как иначе?

Изводът ми - българинът е човек без култура във всяко едно отношение. По-скоро дори не е в това проблемът. А в това, че "хората с култура" в България никога не са тези, които имат думата.
Затова страната ни изглежда по този начин от-до, в сравнение с коя да е европейска държава. (Ма много на политиканстване го избих бе!)
А който си въобразява, че е в състояние да направи нещо, просто му завиждам на ентусиазма...! То за внуците поне се пребори, ма не го вярвам.

# 128
Sedada,аз водя детето закусило.Той самия желае така.

# 129
Sedada, бих те посъветвала да потърсиш контакт с директорките на детските градини, които обхождаш, или с госпожите и да обсъдиш с тях положението с храненето. Може би те ще могат да те посъветват нещо, което да устройва вкусовите предпочитания на детето ти или пък ще ти разкажат за друг подобен случай и как са процедирали. Помня, че обмисляше и нашата ДГ, та ако искаш, ще ти пусна контакт на ЛС.  Hug

Според мен не се отказвай от ДГ - тя носи много, много ползи за детето, а и чакате бебе - може би ще ти е по-трудно с две дребосъчета накуп. Освен това сигурно знаеш, че има предложение образоването да бъде задължително от 5-годишна възраст. Сигурна съм, че ще измислите нещо по отношение на храненето.

Ще видим какво ще излезе от цялата работа...
"Преоблякъл се Илия, погледнал се па в тия"  Wink

Ели, оказа се, че според директорите на ДГ, участващи в работната група, на които предложихме сумата от увеличението да бъде в полза на подобряване на храненето и на материалната база в ДГ, храненето е на ниво и то високо ниво...  ooooh!

# 130
След първите идеи във Варна да се увеличи таксата и да се подобри храненето, таксата се увеличи, храненето си е същото. Вече 2-3 пъти вдигнаха таксата, промяна няма  Tired

# 131
След първите идеи във Варна да се увеличи таксата и да се подобри храненето, таксата се увеличи, храненето си е същото. Вече 2-3 пъти вдигнаха таксата, промяна няма  Tired

Иви, протестирайте!

Това е наглост. Цената се вдига, ако се подобри качеството на услугата, иначе защо?! newsm78

# 132
Цената се вдига, ако се подобри качеството на услугата, иначе защо?! newsm78
Защото цените на всичко се вдигат и същото качество вече струва повече.

# 133
Цената се вдига, ако се подобри качеството на услугата, иначе защо?! newsm78
Защото цените на всичко се вдигат и същото качество вече струва повече.

Да, но при положение, че качеството на храната е изтъкнато като аргумент за вдигане на таксата или поне като претекст ,

След първите идеи във Варна да се увеличи таксата и да се подобри храненето, таксата се увеличи, храненето си е същото. Вече 2-3 пъти вдигнаха таксата, промяна няма  Tired

то тогава се явява ЛЪЖА!
А цените " на всичко" често се вдигат спекулативно, всики знаем. Особено когато става дума за монополисти в браншовете.

# 134
Протестирахме много пъти за много неща и за това включително. Сега пак искаха да увеличават, но отложиха...предполагам още тази година ще вдигнат таксата, но вероятно този път ще изтъкнат други аргументи.

Общи условия

Активация на акаунт