Проучване на СНБМ за храненето на децата в ДЗ и в семейството!

• 12 359
  • 157
  •   1
Отговори
# 150
Моят син любезно ми направи хранителна алергия и сега е вкъщи на диета, защото с менюто в ДГ няма да можем да се справим.  Confused Ще постои поне месец вкъщи докато го захраня бавно. А междувременно мисля да говоря с госпожите да не му предлагат вече невероятните десерти като тулумби, шок. вафли, кроасани и т.н. Замислям се как това ще му се отрази - всички деца ядат, само той - не, но му говоря, че е алергичен и трябва да внимаваме какво яде, за да е здрав...

# 151
Прочетох всичко.....картинката е много жалка!
Моето дете не се храни в градината!Не че съм й забранила,просто нищо не й харесва!Казва ми:-Мамо аз днес само чорбичката на супата съм яла!НИЩО!!!!!
И като я взема почва да скача и да наднича в чантата какво има за ядене,защото и е прималяло от глад!
Полезно ли е това за едно подрастващо 4 годишно дете????
Няма кой да я гледа В НАС ПО ЦЯЛ ДЕН,ТРЯБВА ДА Е НА ГРАДИНА,налага се да се развива ,да общува ,да е сред деца,но това което се случва с храненето незнам как да го променя!?

# 152
Полезно ли е това за едно подрастващо 4 годишно дете????
Със сигурност е по- добре, отколкото да яде боклуците там.

Аз чак ви завиждам за хранителните алергии на децата. Това е начин да ги спасите от гадориите там. Моята е голяма лакомия и не търпи на глад, съответно облизва прилежно буламачите. Sick

# 153
Деси, кажи тогава като вътрешен човек, че моето инфо е отвън и вече поостаряло - работят ли вече конвектоматите? 7-мо ОДЗ стана ли кухня-майка, както бе предвидено?  Simple Smile

Бръмбъзела, не съм Деси Simple Smile, но понеже тя не знае, да ти отговоря на въпроса - да, стана кухня-майка и работят конвектоматите. Току-що попълних анкетата и на въпросите за храненето в ДЗ отговорих доста положително, тъй като наистина съм доволна с малки изключения от храната в 7 ОДЗ. Друг е въпросът, че Гого не яде плодове и зеленчуци и не може да се възползва пълноценно от хубавата им кухня и готвенето н апара Simple Smile Но пък откакто дойде 5-звездният готвач и смениха кухнята, поне в детската прояде разни работи като месо и зеленчуци в нещо (ситно нарязани само) Simple Smile.

# 154
Какъв 5-звезден готвач в 7-мо ОДЗ, там готвачка е Лалка дошла от 127ЦДГ.

Моето дете не яде на обяд почти нищо ,само хляби десерт,ако има сок/ от кутия, "Фреш"с ниско процентно съдържание на плодово пюре, всичко е боя и пр./, или кисело мляко /"Обнова"/.Ябълка , не яде , била с корите, портокал също, евентуално да изсмуква сока.Сестрите ми казват , че бутал всичко .Живее само от сутрешната и следобедната закуска.Която в понеделник е топчета/шоколадов корнфлейкс на"Биосет"/ със сухо мляко или макарони.Филиите са със "леко"масло, разбирай пълно с маргарин, шунката е фалшива, шпеков салам,  кой знае какво има в него, лютеницата е с нишесте и т.н.пладовете са портокали , мандарини и ябълки , но са най-ниско качествените, редовно има нишестени кремчета.Каймата е с пълнеж и е розово оцветена.Бисквитите сас само "Закуска" на "Победа".Веднъж на 3 мес. дават мюсли, кито директно се изхвърлят, децата не ги приемат.И ако и следобед не е ял, го взимам истерично гладен в 16ч.как после да му втълпя , че в детската градина е хубаво и да ходи с желание.!?Дърпа ме към първия магазин , за да купя нещо за ядене , което не е от нй-полезните неща , но нямам избор, не е този момента, в който ще се възпитаваме, глада взима връх, истерията е пълна.Ако се чете менюто , изглежда прекрасно , но в действителност.........имам нещастието да съм човека , които дава храната директно на децата и виждам всичко, за съжаление. Mr. Green

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 06:42 от Анаид

# 155
Какъв 5-звезден готвач в 7-мо ОДЗ, там готвачка е Лалка дошла от 127ЦДГ.

О, аз не казвам, че е 5-звезден готвач в момента, но имаше такъв от Гранд Хотел София, който ги обучаваше (поне такава ни беше информацията). То е ясно, че ДГ няма как да плаща на 5-звезден готвач мисля, няма спор.

Хм, ако това, което казваш е за храната в 7-мо ОДЗ, явно нещата са различни от това, което изглежда отстрани. Аз така или иначе нямам наблюдения върху закуските, тъй като синът ми не закусва там, но е факт, че яде доста неща на обяда, които не яде у дома.

# 156
Мили мами, готвачка съм детска градина, и аз също като вас негодувам от това, че се дават неща, които не трябва - давам пример - течен шоколад, прекалено тестени храни, фавли, рула с крем (пакетирани), много често извара, почти всеки ден кайма, един път седмично пиле, а за друго месо да не говорим, е риба даваме две пъти в месеца. Има дни в които като се замислиш няма и по 100 гр. млечни продукти на дете, а се полагат по 400гр., но какво да ви говоря. Яд ме е, че за район Младост се изготвя менюто от няколко сестри и уж се контролирало от диетолог ли, техонлог ли, вече и аз не знам, но като се замисля няма никаква връзка с това, което наистина би трябвало да се дава на децата - но не аз съм тази, която трябва да повдига въпроса, а вие родителите защото има доста некадърни хора, на които им е дадено правото да си правят каквото си искат пък да не говорим за фирмите, които зареждат детските градини - те са просто ужасни. Вие сте на ход.

# 157
А какво става с резултатите от анкетата, някой получи ли ги?

Общи условия

Активация на акаунт