Изисквате ли Антибиограма преди АБ

• 6 134
  • 42
  •   1
Отговори
Искате ли от педиатъра да направи антибиограма на детето ви преди да изпише АБ. И как след като резултатите излизат след 3 дни, а детето ви примерно изгаря от температура?

# 1
Да, изисквам. Има няколко случая, в които съм давала АБ и без антибиограма, но по принцип предпочитам да изчакам. Последният път Иво беше 4 дни с температура 38-39, на 5тия ден започнах антибиотика.

# 2
  • Варна
Абе как става този номер с антибиограмата.Сменили сме двама педиатри и десетина частни доктора как пък един не ми каза дай да направим изследвания да видим какво и с какво да го лекуваме.Как пък един не нацелих бее Crossing Arms

# 3
  • Sofia
Искате ли от педиатъра да направи антибиограма на детето ви преди да изпише АБ. И как след като резултатите излизат след 3 дни, а детето ви примерно изгаря от температура?
Ами понякога сме чакали да станат готови резултатите. Имало е и случаи когат са изписвали АБ без да се чакат резултати, лекарят преценява. А аз съм се доверила изцяло на нашата лична. Тя и без това не е любител на АБ.

# 4
  • Варна
Абе как става този номер с антибиограмата.Сменили сме двама педиатри и десетина частни доктора как пък един не ми каза дай да направим изследвания да видим какво и с какво да го лекуваме.Как пък един не нацелих бее Crossing Arms

Защото се доверяват на широкоспектърни АБ и пестят направления. Не са редки случаите когато първия АБ не помага и се налага 2-ри, точно поради неправилно изписване с цел пестене на направления  Close А понякога изобщо няма нужда от тях, но пак ни тровят децата - ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ

# 5
Глухарче- недей да чакаш да ти предлагат, ти си искай сама и настоявай.

# 6
И посявката на гърлен /носен/ секет и последващата антибиограма се поемат от НЗОК.
Искайте си направления защото ще се въртите в един омагьосън кръг.
След 48ч. ще имате точното лекарство и ще си спестите много нерви.

# 7
И посявката на гърлен /носен/ секет и последващата антибиограма се поемат от НЗОК.
Искайте си направления защото ще се въртите в един омагьосън кръг.
След 48ч. ще имате точното лекарство и ще си спестите много нерви.
И това май не е кой знае какво . Tired

# 8
А пък на нас вчера ни взе посявка, но пак ни изписа първо АБ, който започнахме, а резултатите от посявката май утре ще са готови. Кръвта показа завишени левкоцити и утайка. Възможно ли е обаче резултатите на гърления и носния секрет да са добри и това значи ли, че АБ е бил излишен?

# 9
Да ! Изисквам !

# 10
  • Mediterraneo
Зависи.
Каква посявка да изисквам, когато на снимката от рентгена излиза, че е с пневмония?! Или пък, когато се чува бронхиален спазъм, а знам, че при моето дете това е на миниатюрна крачка преди пневмонията.
А когато е с отит? Да чакам посявка от къде? Или просто да чакам отново отитът да прерасне в серозен и да се налага парацентеза?!

# 11
Ако е поставена диагноза и тя изисква АБ, предполагам, че няма да чакам антибиограма, но без диагноза, не бих дала.

# 12
До сега детето ми е пило 2 пъти АБ.
Първият път беше в болницата за пневмония.
Вторият път беше след като CRP беше положителен-96,което накара лаборантката да ахне.
За после ще преценявам,дано не е често.

# 13
Аз - да.Винаги изисквам за ужас на мързеливата ни педиатърка.

# 14
  • Пловдив
Какви изследвания се пускат за антибиограма?

Общи условия

Активация на акаунт