Изисквате ли Антибиограма преди АБ

• 6 134
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
Моят син е голям за Превенар, но и не мисля, че щеше де има полза от нея- тази зима изкара две пневмонии и два бронхита- вирусни. Превенар предпазва от бактериални щамове, доколкото знам. Все пак е хубаво да е поставена- поне знаеш, че няма да прави бактериални пневмонии.

# 31
  • София
От по малките взимат храчка с едно катетърче,на сина ми и двата пъти като лежахме в болница с пневмония му го правиха по един и същи начин.За мен тва беше огромен кошмар просто.Слагаха го на леглото, всеки държи ръце крака, и му вкарваха тръбичката през носа,вкарваха навътре и само му повтаряхада преглъща Sad,някак по този начин му взимаха пустата храчка.Ужасно е просто. Sad

# 32
  • Mediterraneo
Предполагам, Карч. И предпочитам широкоспектърен АБ, отколкото да подложа детето си на такава манипулация  Confused

# 33
  • Пловдив
Аз затова питах по-напред какви са изследванията. Дъщеря ми изпада в истерия от едно взимане на кръв, а този кошмар с тръбичките в носа не бих и го причинила, освен ако не е животоспасяващо. Предпочитам да пие антибиотик без предварителна антибиограма, то и без това се случва не повече от два - три пъти в годината. 

# 34
  • София
да, то хубаво широкоспектърен АБ, но когато бактерията не е  чувствителна към него? АБ пит напразно става.....и после втори.....

# 35
Че и трети :,вредата е много по-голяма от едно просто изследване.А и не е пък чак толкова  трудно да научиш дете като кашля да си изплюе храчката.За по-голямо става въпрос

# 36
Е,не знам колко по-голямо,но аз изпитвам яд вече-не мога да я науча да си духа носа навън в кърпичката,камо ли да дава храчка-не разбира какво искам и това е. Та си зависи и от детето-ех,как обичам обобщаващи приказки.  Crossing Arms

# 37
  • София
 като гледам нейното дете е на 4 и половина Wink голямото....над 3-4 годинки вероятно повечето деца биха успели Wink
Все пак не е уточнила колко по-голямо дете, така че обобщаващи приказки няма....
Колкото до носа - моят на 2 се научи, като на 2,6 г вече го правише съвсем ефективно, стига да не се лигави нещо.....и да, зависи от детето разбира се.... както за всичко друго.....

# 38
Ами преди това пък е казала, нещо за дете на 2г и 5,6 месеца,че можело нещо си...Аз от никъде не виждам да уточнява ,че става въпрос за над 3-4 годишно...И да,много си зависи от детето-това,че твоят се е научил не значи,че и моята ще може. Wink Дъщеря ми е недоносена и в почти всичко изостава от останалите-с първи стъпки,с говора,с действия-прави ги,но по-късно-дори и на 3г може да не може да си духа навън носа или да дава храчки-на 1г и 7 месеца се научи да ходи на гърне и беше вече без памперс-твоят пък може да го е направил на 2г и половина чак... Wink.Това не значи,че не си учиш детето на еди какво си...
 За което Тарталета е много права-ако може ще даде,ако не може....ще му се бърка в трахеята или нещо друго...

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 19:20 от огнена стихия

# 39
  • София
не казвам, че щом моето може и твоето ще може Wink
и да не беше недоносено пак така щеше да е .....
Апропо - аз съм осмаче....много неща съм правила преди очакваната за това възръст, с много други съм изоставала пък....така че не отдавай вс само на недоносването....просто децата са си различни....независимо дали са родени 7-8-9 месец....Wink

# 40
  • София
Хахах я ме накарайте аз да изплюя храчка да видите дали мога Joy.Никога не съм се храчила,гнус ме е и немога дори да се опитам да го направя.Сина ми като мъж предполагам, че ще може при това съвсем скоро, обаче неможе да си духа носа,ти му казваш духай,той шмърка. CrazyМного се ядосвам. Confused

# 41
В Германия никога не се изписва АБ без положителна проба.
Секрет от гърлото ни вземат за стотни от секундата с дълга клечка за уши ( не знам наименованието), а кръв от пръстчето. Пробите се вземат и обработват веднага в праксиса и след 10 мин имаме резултата.

# 42
Момичета, аз пуснах темата, но повече не писах, защото бяхме в болница 8 дни. Започнахме Зинат, още вкъщи, но когато излезе антибиограмата се оказа, че има много упорита и коварна бактерия- хемофилус инфлуенце, която е причинител на артрит, менингит, пневмонии, ангини, отити и т. н. Наложи се в болница, защото беше 5 дена с температура варираща от 38 и5 до 40. Изкарахме и ангина. Сега и в къщи сме на АБ. А в болницата беше венозно на Амоксиклав. След това пак ще се изследваме за да видим дали е изчезнала бактелията, защото било възможно пак да покълне. И съм се зарекала- от тук нататък, винаги антибиограма. Confused

Общи условия

Активация на акаунт