Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да се прави антибиограма преди предписване на антибиотик за дете?
Какви изследвания се правят за антибиограма?
Какво да правя, ако детето има висока температура и симптоми на вирусна инфекция?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да се прави антибиограма преди предписване на антибиотик за дете?
Мненията във форума показват, че много родители предпочитат да изискват антибиограма преди назначаване на антибиотик, особено след неуспешни лечения. Въпреки че в някои случаи лекарите предписват антибиотици без изчакване на резултатите от антибиограмата, много участници се чувстват по-сигурни с точен анализ за чувствителността на бактериите.
-
Какви изследвания се правят за антибиограма?
Често се вземат гърлен и носен секрет, стерилна урина, в зависимост от оплакванията. Резултатите от тези изследвания помагат да се определи най-подходящият антибиотик за лечение. При съмнение за пневмония понякога могат да се вземат храчки, но процедурите могат да варират в зависимост от възрастта на детето и неговите способности.
-
Какво да правя, ако детето има висока температура и симптоми на вирусна инфекция?
Много родители споделят, че лекуват вирусни инфекции чрез наблюдение без антибиотици, особено през първите няколко дни. Ако детето не се подобри след този период, те препоръчват извършване на изследване за изключване на бактериална инфекция и необходимостта от антибиотици. Важно е да наблюдавате симптомите и да предприемете подходящи действия въз основа на тях.
-
Каква е ролята на широкоспектърните антибиотици?
-
Какво да правя, ако не мога да накарам детето си да изплюе храчки по време на изследване?
,някак по този начин му взимаха пустата храчка.Ужасно е просто.
голямото....над 3-4 годинки вероятно повечето деца биха успели
.Никога не съм се храчила,гнус ме е и немога дори да се опитам да го направя.Сина ми като мъж предполагам, че ще може при това съвсем скоро, обаче неможе да си духа носа,ти му казваш духай,той шмърка.
Много се ядосвам.