Клуб "Парфюмен Ценител" 12 - Любими аромати Hermes

• 51 797
  • 318
  •   1
Отговори
# 45
Харесвам Ерме Peace За мое съжаление имам само Средиземноморските градини.Нищо ,че миришат на чушки,на мен пък ми миришат на сладко от смокини..Гласувах още за Амбре Наргиле,който познавам благодарение на Мимс  bouquet Тежкарски парфюм !Другите ми фаворити са Нилските градини,24Фобур,Елексир и О де Мервей,Кели Калеш.Май единствения,който ме отврати е Калеш.Точно стара ракла с изпрани дрехи..но с домашен сапун Mr. Green А Мусоните ми харесаха,но не ме завладяха,че да ги поискам.

# 46
  • Boston, MA
Ето я темата на любимия ми парфюмен бранд, който го равнявам само на Шанел.

Гласувах за 24 Фобур - класическия и деликатния, Амазон класическия (обичах го много преди време, сега го няма), Калеш Деликатен и Кели Калеш, Трите градини (имам само Нилските, но и другите са ми на ред това лято) и не на последно място мъжкия Екипаж. А, пропуснах портокаловия разкош на Еликсир Де Мервей.

Руж Ермес и Калеш също съм ги имала, но не са ми към любимите (не ми миришат на пълен памперс де, но определено са много ретро). Руж Ермес преди се казваше Parfum D'Hermes.

За лимитките Ермесанс имах огромни очаквания, но нищо не ми е станало любимо. Може би слабо ги познавам. Не гласувах за тях.

Ирис ми харесва също, и концентрирания Оранж Вер има една класическа нотка, която ме привлича, но айде няма да се оливам.  Mr. Green

Имам две забележки към анкетата - Eau des Merveilles и Constellation е един и същи аромат в различна опаковка.
Второ, може ли да се добавят и другите два прекрасни мъжки аромати - Рокабар, с уникалната опаковка с ездаческо одеяло (директно свързано с произхода на фирмата) и Бел Ами с (отново) мирис на кожа? Ще гласувам и за двата...   Mr. Green

# 47
Бубка, гласувай вече! Добавих любимците ти! Grinning А колкото до еднаквия аромат в различни опаковки има два гласа вече за него, значи някой го предпочита заради опаковката може би.  bouquet Parfum d`Hermes е даден като различен аромат от Руж.

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 22:46 от densi

# 48
  • Варна
Хора, моля ви се  Praynig
Кой говореше в предните теми нещо за Champaca на Ormonde Jayne? Изобщо - ако има някой, който да познава парфюмите на бранда (може би чужбинските момичета), моля ви кажете ми каквото знаете. Влязоха ми в ума Frangipani и Champaca и нямам мира  Crazy
Please...

# 49
Здравейте, момичета!  Sunglasses

Харесвам Ермес!
Калеш не го понасям, докато Кели Калеш ме плени.
Любимият ми е Еликсирът на чудесата. Засега имам само виал, но следващата зима няма да го пропусна.  Naughty

Да попитам някой пробвал ли е този
http://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Doblis-4659.html
Проверих   в бутиците на ерме(тук занам два) , но не го открих

Това ми изглежда тежка артилерия.
Ако го намериш, ще те помоля за една пробичка!  Praynig

# 50
  • Варна
 Peace Вместо запис да попитам къде във Варна мога да помириша Нилските градини? Искам нещо свежо за лятото ( аз по принцип харесвам по-сладки и искам да избягам от това). Може да ми се смеете, но не познавам нищичко на Ерме, пък уж парфюмите са ми слабост.
А в следващите дни имам да чета много теми назади да влизам в час.

# 51
  • Boston, MA
Бубка, гласувай вече! Добавих любимците ти! Grinning А колкото до еднаквия аромат в различни опаковки има два гласа вече за него, значи някой го предпочита заради опаковката може би.  bouquet Parfum d`Hermes е даден като различен аромат от Руж.

...

Мерси, Денси!

Аз мисля, че в един момент ребранд-наха Парфюмът на Руж, но може и да се бъркам.

Рокабар е много ефектен за подарък, ако намерите това шише, което е увито в част от одеалото.

# 52
Mims, aз говорех за Чампака, но на Том Форд.

На Jayne Ormonde имам само Jayne Ormonde Woman (сравнително топъл зелено--теменужен) и Оrris (по-хладен и дървесен). Woman ми допада повече от двата.  Чувала съм добри неща за нейния Чампака, но мисля, че е главно цветен аромат.  Дано някой друг го е пробвал. 

На JO ги има само в Лондон и на нейния website, dokolkoto znam.  Тя има интересна sample програма, която смятам да използвам някога Simple Smile 

Ако някой е пробвал нейния Tolu, моля кажете.

# 53
  • Варна
Pixie, благодаря   bouquet
Ето, това е било...

Много ме заинтригуваха тези аромати, ето я simple програмата.
Има доставка в цял свят, включително до България. Ако поръча човек редовен продукт, може да избере мостра на някой друг парфюм безплатно. До България начислява 9 паунда шипинг.

# 54
  • София
Чудесно, отново тема, в която мога и аз да се включа  Grinning .
Първо се сдобих с Кели Калеш - намирам го за много интересен парфюм, харесах го. После подбудена от вашите отзиви, последваха Нилските Градини - не ме плени, приятен но нищо повече, чакам лятото да пробвам пак.  Пробвала съм и Калеш - класически, силно алдехиден, цветя с преобладаваща роза и най-приятното - мъхове. Хубав парфюм, който не си представям ситуация, в която аз мога да нося.
И за накарая оставих умопомрачителния за мен Eau des Merveilles! Сдобих се първо с виалче, което унищожих с две проби и се побърках за още, добре че бързо след това ми попадна един много изгоден сет в ebay:)  И накарая последната ми любов от бенда - Средиземноморските градини, планувала съм ги за това лято и нямам търпение да ги имам. Продължавам опознаването на ароматите, най са ми любопитни - Elixir des Merveilles и мъжкия Terre d'Hermes .

# 55
Аз много набързо ....
Гласувах за 24 Ф, Eau des Merveilles, Elixir des Merveilles. И трите любими, и трите неординарни. 24Ф - пъровначално ме отблъсна, след половин час го зажадувах. И вече го имам, и преди дни писах за него - своенравен е, не винаги посреща с отворени обятия Simple Smile
Мервеите са ... леко вълшебни, като Еликсира си ми е за зима, а О'де Мервей - за пролет-есен.
Познавам Кели Калеш, но с него нищо не се получи. Дразнеше ме откровено.
Тествала съм и Калеш - пак нищо. Не ме грабна, не ми хареса.
Проявявам интерес към Hiris. Може ли да споделите впечатления?

# 56
Мимс, гледай какво нещо е кожата - при мен Калеш изветря доста бързо, но аз не слагам по косата , може би затова........инак не разбрах гаден ли е, омаен ли е- не му остана силица.

# 57
Бонджорно, хубавици  Grinning
Аз попътувах малко, та изтървах май една тема. Поне ще се запиша в тази за любимите Hermes.
Трудно ще ми е да излъча фаворит, тъй като всички Ерме, които имам си ги обичам по равно - Elixir des Merveilles, Un Jardin Sur Le Nil, Eau des Merveilles, 24 Faubourg, Kelly Caleche.

Пробвах някои нови аромати в Милано, ама предупреждавам да не ми имате много вяра в усещанията  Wink.

Новата Prada Ephemeral Infusion Collection Infusion de Fleur d`Oranger. Доста близко до Ирисовата като усещане и характер, но в началото има силни мандаринови нотки. Чак ти се пълни устата  Simple Smile. После изсъхва и ухае много меко и чисто на изпрани дрехи със сапун (в хубавия смисъл). Ако бях си взела нещо ново, то това би била тази Прада, доста ми хареса.

Kelly Caleche L`Eau de Parfum. Основната разлика по състав с първият Кели е ванилията в базата, ама аз ванилия честно не усетих. Съвсем леко по-плътен от ЕДТ версията и то ако се напъна да го усетя. Т.е. съвсем същият е за моят нос, ако я нямаше тази ключалчица бих ги сбъркала като стой та гледай.

Cristalle Eau Verte. Не знам в мен ли е грешката, ама ми се стори 1:1 като Chanel N°5 Eau Premiere - от началото до края. Като пристигне тук ще стане ясно  Laughing

Е, мирисах, мирисах, ама с нищо не се облажих, тъй като в момента (странно ми е даже да го кажа) не нося абсолютно нищо, нула. Дори и Шанелите взеха да ме дразнят.

# 58
Получих си пробичката на Chloe Narcisse от Бети - искрени благодарности!  bouquet
Странен аромат - хем силен, хем сладък, хем леко ретро, че аз и алдехиди усетих. Розата също се долавя отчетливо. Определено не е за слепи поръчки, но има нещо в него, което ми харесва. Днес ще доизпръскам пробичката...Странно, но ми се стори, че доста бързо се загуби снощи  Rolling Eyes

# 59
  • Belgium
Ета, радвам се да те "видя"  Hug

И благодаря за отзивите точно за новата Прада и Шанел Кристал се чудех къде да прочета отзиви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт