Пролет е,птичките пеят,а НОЕМВРИйчета яко лудеят

• 13 849
  • 289
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Честит рожден ден на Просто Аз и Тиха Вода ! Бъдете здрави, успели и  обградени с много любов!

Аз също съм против децата да се хранят на детската площадка, докато си играят с другите деца. Още по-против съм когато нагъват чипс и Митко ги погва, че да им бърка по пликовете  #2gunfire А се е случвало Митко да яде солета, която е намерил в пясъчника  ooooh! И фасовете преди ядеше, но вече ми ги носи, вместо да ги бута в устата.

За селските благини да ви кажа, че да не ви текат лиги. Всъщност в Сф си купуваме яйцата, а сирене хапваме само когато брат ми подсири, но пък дори само от месо си се спестява доста. Не знам дали продуктите ни са еко, но нивите се торят с прегоряла оборска тор и знам, че се слага само определено количество. За картофите татко пуска по малко и от химичната тор. Дърветата чичо ги пръска с препарати, но знам, че трябваше да чакаме определено време преди да ядем. Обаче ние хлапетата не знаехме колко време и си похапвахме.
 А знаете ли, че има хора, които съвсем недобросъвестно си носят мляко на мандрата(а от там и във вашия хладилник), въпреки, че кравата е поемала антибиотик и ветеринарят е предупредил млякото да се изхвърля  Sunglasses . В този случай по-добре да си хапваме млечните продукти с липса на мляко  Mr. Green
 А в бялото брашно мисля, че имаше три допълнителни "лоши" съставки: за да не се овлажнява, за предпазване от буболечки и за избелване.

Жу, радвам се за добрите новини!  Hug
Тали, и аз си го мислех скоро това за децата без страхове. Като малка нямах проблем да притичам до съседите в 2 часа след полунощ, но след като гледах "Американски вълк-вампир" не смеех да спя на изгасена лампа, а камо ли да си покажа носа навън. И сега ме е страх. Прекалено много филми са ми минали пред очите. Като изпадна в тая страхливата фаза и все си мисля, че има някой зад мен  Close
Креми, не че няма вратички в закона и за това, но принципно не е законно да се върти такава търговия, защото никой не следи процеса на производство на продуктите.
Либра-Светла честито истинско име  Simple Smile
Цеце, ти и друг път си писала, че я оставяш само в кошарката и и осигуряваш занимания, и е обезопасено. Аз просто коментирах, че макар да не съм параноичка ме гонят някакви кошмари. Както казва Роси явно това са някакви страхове, които не съм си признала и ми избиват на сън. А да не казвам по колко пъти проверявам дали съм взела ключовете когато излизам  ooooh! . Даже по някое време стресната започвам да ги търся, да не би да съм ги забравила, въпреки, че преди това три пъти съм проверила за тях в чантата  Sick
Марианка ама как така ще ти вади най-предния зъб? Аз знам, че се вади или този зад кучешкия или поне втория зъб, ама най-предния  Shocked . И сега няма ли да се получи така, че да имаш два предни зъба с различни размери?
Дес а ти къде си на снимките?
Мимоза, причината да се хвалим със сантиметри е, че г-жа Ламбер е безсрамните 180см  Mr. Green
Диана, и аз бях се засилила да показвам този материал, но си рекох, че не е за майчини сърца. Не вярвах, че е възможно даже при бебенца! Ужас!  Без срам си казвам, че много се изкефих като разбрах, че педофилите ги разцепват другите затворници. Били най-мразените. Жалко, че случилото се няма как да се върне назад. А може би и тези бебенца не оживяват...
Креми, , ще имаш почерпка от Митко ако родиш на 12.11, на неговата датичка  Grinning
Роси, в крайна сметка Ицко взе ли си сладолед?
Дес, аз съблюдавам, но за съжаление само си съблюдавам. Гледам как Митко бърка в плика със зрънчо и нищо не казвам, а от вътре ми иде да забия едно кроше на майката, която даде пликчето със зрънчо на нейното си дете! Май трябва най-накрая да започна да правя забележки.
Арабела, ела да видиш родата в Англия как "забравя думи и как пропуска "р"то : "... да стигнеш до опЪеделената, ъъъ дестинейшън е невъзможно без тАкси(таксИ)" и много други. Брррр, дразнят ме такива.

# 16
Добро утро!

Цеци, признавам си, че напоследък въобще не поглеждам първа страничка  Embarassed
За ядките знаех, че водят до образуване на афти, както от личен опит, така и от лекар, лекуващ майка ми. Но не знаех каква точно е причината  Rolling Eyes Тя е много тежък случай още от дете, но до скоро не се бе намерил човек, който да и разясни какво не трябва да яде и пие, за да си спести тези мъки  ooooh! Понеже пости, а и не яде месо, се старае да си набави необходимите мазнини чрез ядките и все си мислехме, че и отслабва имунната система по време на пост. Всъщност това също утежняваше положението. Има някаква пастичка- много ефикасна, но не знам как се казва, а и скоро казваше, че не я открива в последно време по аптеките  Rolling Eyes Иначе колата също е сред причинителите на рани в устата  Peace

Арабелче, не ме разбирайте погрешно, моля ви  Hug При мен и моите деца става въпрос за частен случай  Peace Ние не ходим по площадки. Децата играят в махалата на пътя сред познати дечица  Peace Не става въпрос за площадки, на които майките и децата се познават бегло. Не би ми минало през ума да се дразня от майки , които си хранят децата в парка или на някоя площадка. Все пак не е толкова лесно да прибягваш до вкъщи, за да си нахраниш детето  Peace А в махалата не е никак трудно да се провикнеш от терасата, за да си прибереш детето и да го нахраниш  Wink Нито пък е трудно да намажеш 5 или 10 филии с масло и лютеница за всички деца  Heart Eyes остави ти културата на хранене, особено когато става въпрос за следобедна закуска - това е чара на детството  Heart Eyes "Пак с пипер да наръся филия от хляба чер"  Wink Аз съм имала такова очарователно детство и не бих искала да лиша децата си от него. Баба ми вадеше тигана на терасата и правеше на децата от цялата махала, а никак не бяхме малко, карталачета и други такива вкусотии  Heart Eyes

Скреч, да, дадох на Ицко парички да си купи сладолед  Peace Майчиното чувство не ми позволи да му причиня това  Rolling Eyes
И аз имам такива страхове  ooooh! Много ме е страх да вървя навън в тъмното, имам чувството, че някой върви след мен  Confused Както и за ключовете или пък дали съм заключила колата  ooooh! Колко пъти съм се връщала да проверя  Whistling

Дианче, няма такъв неповторим сладур като теб  Heart Eyes
Наистина ми липсват твоите постове, но щом се натоварваш толкова, ще ти го простя  Whistling  Hug

Жу, аз съм шматка по цял ден  Mr. Green Непрекъснато се лутам като свободен електрон и се чудя сега за къде бях тръгнала, какво щях да правя, къде съм забутала това и онова  Laughing Най-често забравям да приготвя пералнята. Тя е с отложен старт . Натъпквам я до горе, слагам прах и омекотител, затварям я и си лягам. На сутринта слагам коша пред вратичката и започвам да вадя сухи и мръсни дрехи  ooooh! Просто забравям да и наглася таймера.

Юле, благодаря , мила   bouquet Баща ми има всякакви такива мазила, та ще пробвам и аз  Peace Ама се чудих как да чупя пичове, да пикирам кратуна и да правя присадка , без да са ми увиснали китките надолу  newsm78  Laughing При мен от това се получава, а и стойката ми винаги е неправилна - няма как да стоя изправена на миниатюрно столче или на дъска  hahaha А мишката утежнява положението  ooooh!
Весело прекарване в Ню Йорк  Joy Аз не харесвам въобще американските жестове и маниери и там каквото и да е  Whistling Имам една съученичка, която живее в Америка и на срещата ни за 5 години от завършването се държеше по същия начин - говореше с акцент и прощракваше с пръсти като не може да се сети за някоя дума на български  Whistling Не мога да го приема за нормално, особено като се има в предвид, че в обкръжението и има българи. Сигурно си говорят на Хамерикански там Whistling

Боянка, дано по-бързо и безболезнено избият кучешките зъбки на нудистчето  Heart Eyes

Просто аз, успех с лечението  Hug
Аз още се мотам, ама то няма и къде тук да отида на гастроентеролог, а червата продължават да ме тормозят  Confused Чудих се дали да ни си взема и аз пробиотици  newsm78 Ти какви си взе - АББ или нещо такова ли? Аз само такива съм виждала  Rolling Eyes

Толкова се сещам. Дано не пропускам някой РД  Mr. Green

Хубав ден!

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 07:28 от Росица Петрова

# 17
Добро утро:)
Набързо се включвам,колкото да не изпусна темата,че само това ми липсва - и без това съм редовна...
Искам да чиститя на патерици и аз РД на ТихаВода - желая здраве и късмет (най-важното според мен)!

Роска,ами предписали са ми...сега ще ти кажа
(предупреждавам,че не съм сигурна дали разчитам правилно рецептите...тъй като не съм взела още лекарствата)

***оулар (първите две букви направо не мога и да предположа какви са) - антибиотик
Дуомокс - антибиотик

(тези двата заедно лекуват и въпросната бактерия ... сигурно за това е имала в предвид,че се предава често по наследственост - да не би да са ме заразили близките... мале ще окача:( нямам навика да облизвам биберони и лъжици,но пък ми се случвало да си боцнем нещо с една влизиа:( ...) Cry
Улкопрол - премахва кисилените за да можа да заздравее раната

а това - пробиотиците е Lactocare   - по една на ден за дъвчене

Сега съм се разтревожила,че в диетата дето ми даде пише - прясно подквасено кисело мляко...това какво означава,че трябва да се уча да си квася вкъщи мляко? И каква закваска да ползвам?... И за меда н пише нищо Sad

Ная в момента бута котката,която сам сама се настанила в бебешката и количка (кукленската).Сега котката скочи,а тя се обърнала след нея и и вика "пак,пак,пак"  Joy

# 18
Деска, Улкопрола помага страшно много при киселини  Peace Аз в момента нямам, но когато лекувах гастрит , пих  Peace За млякото - използваш си купешко мляко за закваска - става. Хубаво е да изяждаш по един буркан на ден. Успех, миличка  Hug

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 07:55 от Росица Петрова

# 19
Добрютру. Отивам да варя картофи за пюре. Днес сме на облекчена програма за обяд, защото ме мързи.

# 20
Добро утро!
Роси, няма за какво да се оправдаваш. Аз теб въобще не те коментирах, защото съм на твоето мнение.
Ако знам, че не разрешаваш на твоето дете да яде сладолед, никога няма да купя и на моето.
Ако знам, че не можеш да си го позволиш финансово /примерно, философствам просто в момента/, пак няма да позволя. Не защото ми се свиди да почерпя и твоето, ами защото имам по-особено мнение по въпроса дали в случая правиш добро или не.
Но пък може и въобще да не е подозирала, че не даваш в момента на Ицко да яде сладолед  Wink
ПростоАз, аз съм чувала, че дори лекуват язва с мед, така че не би трябвало да вреди. Все пак, предполагам че можеш да го уточниш с лекарката, то сигурно и други въпроси ще възникнат.
Аз като спазвах диета заради Елица, сто пъти звънях да уточнявам едно или друго  Laughing

Ная в момента бута котката,която сам сама се настанила в бебешката и количка (кукленската).Сега котката скочи,а тя се обърнала след нея и и вика "пак,пак,пак"  Joy
Joy
Аз пък за чипс, семки, ядки, си мислех че устата изтръпва заради самата сол. Просто е в голямо количество. То всъщност оставам с впечатление, че пак е заради солта, но не знаех, за тази съставка, която я задържала.
Скреч, разсмя ме с родата в Англия  Joy

# 21
Добър ден, мили дами!

Просто Аз, не се затормозявай много с диетата  Peace Хапвай готвено с "по-нежни" за стомаха подправки, избягвай сандвичи, пържено, ядки, зелени салати, абе всичко от което ти става гадно на стомаха. За домашно подквасеното мляко - ако прясното мляко не е от "твой" човек - въобще не рискувай, че с тези, които продават по улиците е страшно  Sick Аааа, и най-важното спокойствие и пак спокойствие. Я виж ти колко лесно звучи отстрани, защо ли успявам да го спазвам никога  Thinking

Роси, сирането не мирише на лоша, а на неизядено  Mr. Green

Дес, страхотно е, че децата могат да си играят пред къщата и си имат компания.  Party При вас е по-различно, защото се познавате и ако ти дадеш нещо на съседско дете, или твоите вземат нещо от комшийка няма да се притеснявате. Вярно, че и в София по градинките са общо взето добронамерени майки с деца, но като виждам как изперкаха хората, хич не ми се рискува. Затова съм против Лена да взима храна от други хора, а не защото ще и падне задника ако хапне зрънчо  Mr. Green Съжалявам, че при нас няма условия, а и компания по-скоро, да си играят с Лена пред блока. Жу е толкова щастлива с нейното дворче  Laughing Ще вземем някой път да й отидем на гости няколко мами, но има вероятност после да оградят двора с бодлива тел с ток  Mr. Green

Оффф, още искам да ви пиша, но хайде малко по-късно, че да отметна някоя задачка  Wink

Цеце, аз ще съм си в София всичките почивни дни и ще ми е много драго да се видим  Peace И Лилчо си призна без бой, че няма да мигрират по празниците. А някой друг?

# 22
Simple Smile ами не мога ли да подквасвам прясно мляко от магазина? такова - пастьоризирано? или няма да стане. (сори ако звуча като идиот) Иначе на мен ми беше зле на стомаха само 10дни... от както ходих на бариева каша и видях,че нямам рак,а язва не ме боли нищо Simple Smile поне не свързано със стомаха. Сега ме боли черен дроб или апандисит - има ли някаква каша,макар да не е Бариева да глътна и за тях Simple Smile Подозирам също,че имам гъбички на мозъчната кора,които ми пречат да получавам ясни сигнали от кораба майка  #Silly

ще се задълбоча в диетата поне за 10 дни...надявам се да калцира така бързо както се и появи.  За мед,четох,че лекувал,ама разтвор - тоест 30гр. мед в 250мл вода... не си ли е да си изкусам 100-200грама не признавам:) Но сте прави,че ще изникват въпроси - няма как.

Комарите,кравиците и другите животни няма да ги коментирам:) ще кажа само,че и моите пръсти често са обладани от животински и др. енергии     animal085
Цеце и мен ме е боляло преди непцето когато съм хапвала чипс.Сега като чопля семки и ми се обръщат джуките - сигурно пак е от това... трябва да пробвам с домашно печени.

# 23
От друга страна, гъбичките може да те предпазват от именно такива сигнали. Аз съм зле настроена към тоя кораб майка, защото не мога да разбера как след като съм го нахранила, преобула, нацелувала и си играя с Наньо, е възможно да се дере така без причина. Силно подозирам, че му говорят нещо срещу мен  Crossing Arms

Можеш спокойно да подквасваш прясно мляко от магазина. Със закваска - кисело мляко от магазина. Само че си подбирай киселото мляко, не от всяко става. Герма и Елби са добри, има и други, ама ми е изветрял мозъка в момента и не се сещам. Нали знаеш как се кваси?

# 24
  • София
Добро утро  Simple Smile

Чета за разни комари, кравици...помислих, че още спя  Grinning
Ели, заповядайте на дворчето, ще си поиграят децата пък ние ще пийнем биричка  Wink Той дворът и бездруго е заграден с бодлива тел от едната страна да спира набезите на циганетата от пазара  Wink Преди влизаха да ритат и след като ни счупиха джама на терасата мъжете се взеха в ръце и оградиха всичко.
Юлче, аз вино не пия - зимата тъмна бира, лятото светла  Wink

Стефчо е болен  Sad Снощи вдигна малко Т и кашля, сега мъжО отиде при личната с него, дано не е нещо сериозно. И не можах да се свържа с яслата да им кажа, че няма да ходи - или свободно или заето ми дава  newsm78

Явно Стрелчата ще отпадне, така че като се пооправи дребосъка мисля да изпробваме мотора по новите алейки на парка  Simple Smile Ще пиша, че може и да успеем да се засечем там.

За хапване на зръночвци - те мойте играят предимно в двора и там всичко е общо, гледаме да им купуваме доста плодове, през почивните дни кой баница омесил, кой пържолки изпекъл - децата ядат всичко. Редовно си правим и барбекю и си сваляме готова накълцана салата само от вкъщи.
Зимата забелязах, че децата много обичат да ядат на чуждо место. Редувахме се на кой коя вечер ще му надуват главата и съответно си вечеряха където играят  Simple Smile Стефан не подбира - яде всичко, което види. Преди няколко дни така захапа един пресен чесън, ама цялото бяло отхапа - люти му, той мига на парцали но продължава да дъвче  Mr. Green
И като види бира и очите му блесват, докато не му дам да опита не мирясва. Пробвах с чаша със сок, с вода - не, иска си бирата  Crazy Ще я видим тая работа, май ще се принудя да купувам безалкохолна бира за него  Mr. Green За закуска - баница с бира  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Леле, ще ми отнемат родителските права Whistling Whistling Whistling

Роси, и аз редовно забравям да пусна пералнята. Ето днес пак - ей сега включи да върти. И уж ще пестя ток - пак имаме 818 лв за тримесечието.
Юлче, ми ей го Ню Йорк - колко му е да прескочиш.

Отивам да оправя преди да се върнат от лекарката.

# 25
  • София

Просто Аз, ето една полезна тема за подквасването http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366512.330;topicseen

# 26
  • София
Здравейте, момичета, страхотни сте  Hug
Браво на всички пописали снощи, така се разсмях, точно като кравица  Joy Joy Joy

Арабелка, мисля точно като мъжа ти за акцента и превземането  Laughing, не спори с момчето, така е  Laughing.
Ние имаме една приятелка, която живее в Испания и като си дойде се скъсва от някакви измислени акценти, забравени думи и само като разказва или показва нещо го завършва с това е еди-колко си ЕУРО /казва го така и ужасно лигаво/.И веднъж мъжът на едната ни приятелка и казва "ей, стига си се лигавила като си дойдеш, че ми идва да ти избия зъбите за незнам колко си еуро"  Laughing /той само говори така, не че ще я набие  Rolling Eyes/

За язвата: не знам дали действа и при тази на дванадесетопръстника, но аз да си напиша  newsm78: майка ми имаше язва на стомаха и и казаха една рецепта- за десет часа се изяждат 2 кутии обикновен локум, без вода и нищо друго през същия ден и язвата се калцирала.Тя повече локум не може да погледне, но наистина няма вече проблеми.
ПростоАз, успех с подквасването, сложничко малко звучи  newsm78, но ти знаеш да правиш 20 вида хляб, та едно мляко няма да те уплаши  Laughing.Свикнахте ли с котето, Ная явно се забавлява  Hug

Медхен, ти също ли оставаш за почивните дни тук  Cry.Беше идеално време да се видим и наприказваме хубаво.Много ми липсваш в метрото  Hug
Ние ще пътуваме, няма как, но ще се върнем 2 дни по-рано, та може да се видим навръх Гергьовден  Wink, после на пицата-пак  Wink

Оф, аз нося солети като излизаме и докато стигнем парка му давам да не мрънка  Embarassed, после като си играе не, не съм черпила и децата наоколо, ама щото не съм се сетила  Mr. Green.Ще внимавам повече, за да не ми ги стъпка Медхен  Joy Joy

Дес, биопродукти ние също не сме купували  newsm78.Аз имам съмнения колко са био и кой ги контролира, но не споря, де, само предполагам  Laughing.
Те и кравите на шоколадите Милка ядат в специални райони, значи ли, че шоколадът е  Mr. Green

Лек ден засега, целувки и много усмивки  Hug

# 27
Привет!
Четох, четох, сега да видим какво съм запомнила. Crazy
За акцента - След като се запознах с мъжа ми съм сигурна, че наличието на всякакъв акцент е превземка, 100%. Не може човек, който 39 години е живял в чужда страна, в семейството му се говори на унгарски, български е ползвал главно по време на ваканция /е, вече не само Wink/, да няма акцент, а някаква мацка, която е живяла 4-5-...-10 години в чужбина да забравя думи и да има акцент.  Naughty Вярно, че с английският е по-различно от унгарския, но на работа съпругът ми говори на английски поне по 6 часа дневно, защото работи в американска банка и това е работният им език. Цецето да каже има ли акцент като говори на български. Wink

За храненето на детската площадка - Не давам храна по такива места, няма как да изяде една бисквита без междувременно да не пипне пясък. Другите майки също не дават и няма опасност на Рони да му се преяде нещо. Освен това на входа на детската площадка, има забрана за ядене на сладолед и кифли. Joy /поне това е нарисувано на картинките/ Wink

За био-продуктите - и аз им нямам много вяра, но купувам поне за Рони. Загубих вяра във всичко покрай клиентите си Joy - като ги виждам как гледат тавана и измислят какво да пише на етикетите и как на дървена четка за коса, пишем, че е био, само защото е от дърво и т.н. ooooh! Ако и производителите на био-храни са такива, а също и контролиращите органи, не ми се мисли.

Юлче, Ню Йорк, Ню Йорк, ама поне си имате среща. Confused Моите съученици и състуденти не съм ги виждала откакто сме завършили. Освен ако не срещна някой случайно. От време на време пиша по някое име в гугъл и намирам по някой.

Дианче, дано да успееш да помогнеш на хората.

ПростоАз, и свеки подкваква прясно мляко от магазина. Получава се.

Бояна, и аз съм същата, изчитам етикетите от край до край. Когато избирам нови продукти съм нетърпима за спътника ми /ако има такъв/ - голямо четене пада. Нося си и списък с Е-кодовете, в случай че попадна на непознат. Laughing

Дотук ми беше капацитетът. Laughing Ако се сетя още нещо, ще пиша.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 12:43 от Ванилия Канелска

# 28
  • София
Охооо, Ванилия   Hug
Вчера изкъпахме Али, толкова се радва милото и се пляска, че се чудя как може водата да ти навреди, ама хайде, не посмях по-рано  Embarassed Embarassed.Педката казваше, че може такава екзема да му направим, че да му останат и белези завинаги /аз нали съм една суетна  Rolling Eyes, той да ми е жив и здрав, ама няма лошо и да е хубавичък  Laughing/
И аз смятам така за Бог и посредниците, веднъж се изказах пред родата на Слави и настана едно грубо неловко мълчание  Laughing.Те нали са приятели с владиката, направо беше еретично, че се поставих наравно с него н-р, после Слави ми намекна, че по-добре да си мълча по тези въпроси  Laughing

Бояна, знаех си аз, че НЕЩО ме кара да ям, не може аз да съм виновна.Добре,че сложи снимка иначе щях да се усъмня дали не си сестра ми  Mr. Green

Дита, за срещичката съм за  Peace.Само гледай да не закъснееш, че се побърквам като чакам  Mr. Green

# 29
  • София
Мдаааа, потвърждавам, че Ангел няма абсолютно никакъв акцент, никога не бих предположила, че не е живял в България  Peace Въобще,  останах много впечатлена от мъжа на Канела /нея си я знам, затова не я споменавам Wink/. Личи си, че е страхотен човек, възпитан,с  превъзходно чувство за хумор, искрен, сърдечен и си личи от 100 километра, че е много добра и светла душа. И са страхотна двойка, предполагам и тройка с Рони, но него не успях да го видя  Confused Канела, да го поздравиш от мен  Peace
Между другото, като свърши сватбеният сезон наесен, със сестра ми може би ще си направим една екскурзия до Виена и задължително ще минем пак през Будапеща  Heart Eyes

За продуктите - общо взето се доверявам на 6-тото си чувство   Wink

Общи условия

Активация на акаунт