Отговори
# 30
addicted, хомеопатичните зрънца се разтварят в малко водичка или кърма, която се дава после с лъжичка.
Хомеопатично лекарство не се разтваря в храна Peace А кърмата си е храна Wink
Можеш да разтвориш гранулката в 100-тина мл. вода и да даваш по една чаена лъжичка. Потенцията леко се покачва, лекарството става по-меко, а всъщност силата на хомеопатията е в паметта на молекулата на водата! Затова за бебета и малки деца се препоръчва да се дава "през вода" (т.е. разтворена гранулка). Иначе може да им се дава цяла гранулка, като се сложи между бузата и венеца, или между устна и венец - така че детето да не може да го изплюе или преглътне лесно. Гранулката се стапя бързо Peace
И да използвам ранния час (Любо се събуди поради сериозно запушен нос), за да обясня нещичко дребно за кортикостероидите от хомеопатична гледна точка Peace
Няма "лек" вид такива медикаменти. Погледнато реално нито един кортикостероиден крем не лекува Peace Това, което правят е да потискат обрива. Това, че обривът изчезва нищо не означава. Просто майката не го вижда и спира да се притеснява. Погледнато реално обаче, когато нещо не е излекувано, то какво се случва? Потиснатата изява обикновено се стаява и чака удобен момент, за да се прояви отново или да "удари" някъде другаде. За каквато и болест да става въпрос винаги е добре да се търсят причините а не да се "лекуват" последствията Peace Точно затова, както знаете според конвенционалната западна медицина АД се следва от АБКМ и в огромен процент от случаите преминава в Астма. Е, от личен опит мога да кажа, че с правилно третиране нещата не следват съвсем този ход Peace
Да не говорим, че преминавайки само повърхностно през листовката на кортикостероид на човек му настръхва косата. Няма безобидни лекарства, но тези са просто като във филм на ужасите Confused

# 31
Добро утро, майчета!

Благодаря ви за отговорите за водата. Ама как не съм се сетила, че мога на водна баня да си топля водичка. Аз така и пюренцето му затоплям. Ей, че сте ми умни Simple Smile Иначе котлонче и бързовар наистина ми се виждат хамалогия, а пък наистина не ми се купува уред за затопляне за няколко дни. Та така, ето че има много лесно решение на проблема.  Hug

Диде, ах този Тео и сладката диня. Аз също бих предложила. Още повече, че определено ще нагълта повече вода, отколкото самия плод. Simple Smile

Иринка, готовите безмлечни каши ги правя с АМ, за да е млечно храненето. Виждам, че и другите мами това са казали.

Гардения, добре дошла мила Simple Smile Надя е малка сладка бузанка Simple Smile

Адиктед, и аз хомеопатичните хапченца ги давам разтворени в малко вода.

Ох, Муц, къде го лятото. И аз го чакам  Hug

Хайде на кафе

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 08:35 от neni78

# 32
  • Бургас
Нелката както винаги е ранобудна и е направила кафенце!  Hug И аз нося бая кафеварки, Ленин е казал- да има!  LaughingДобро утро на младежта и спорта! Айде, бре, спортистките, Люскеее, какина...где си, гугутке? Joy Люска, Люска, кака ще изхруска JoyВместо да дойдеш тука като върла спортистка, направила 5 обиколки на квартала, накърмила дребо, направила кафе с понички, тя гуши мажо си още... Mr. Green
addicted™, как пък ми се бърбори с тебе, ако знаеееееш...ама ще  bouquet
Гардения Hug, браво, браво! Има ли доста мами с колички при вас? Тук( Враца) е пълно! Цяло нашествие сме!
Ние се събудихме рано, жалко че не мога да си доспивам! #Crazy
Шматко, ай идвай, бре, ти откак са появи малкият тирбушон, ептен не улазяш! Ще има ли Лом, палатки скоро?
Жужкаааа, и ти ми липсваш! И  Стела, и Уанда, и Юник...

# 33
Добро утро и от мен Hug Благодаря за милите пожелания  bouquet Наистина, няма как човек да не се почувства добре след такъв взрив от поздравления, благодаря ви още веднъж  bouquet

Нени, благодарско за кафето Party

Понаваксах с четенето, но набързо Embarassed Хич не се чувствам супер мама и домакиня Crazy Не знам дали съм казвала, ама със Зоя ми е много трудно, отколкото с Хриси като бебе. Много плаче и мрънка през деня, не издържа да се вози в количката за повече от 30-40 мин., заспива с едни умопомрачителни ревове, нищо не мога да направя, просто си лежа до нея и я галя и говоря. Заема ми почти цялото време и не обръщам достатъчно внимание на Хриси Sad Добре, че татко й почна повече с нея да се занимава, че ми е мъчно. Дано не ви звучи като оплакване, просто да споделя. Такова си ни е детето просто, а като се усмихне, ех...., грейва Heart Eyes

Вечи, Параход ме е изпреварила, да от Никонксаката, но все още съм далеч, далеч да се нарека дори любител фотограф. Пусто задапаратното устройство много ме мъчи Wink

Ирини, мъчно ми е че Джи пак е болничка. Дано скоро се оправи Praynig

Ирина, и аз така знам, ако не създават голям проблем, не се предприема нищо. Дано се подобри при вас положението Hug

Гаредения, добре дошла!

Поръчах "прахосмукачка" за сополи, че Зоя още е с ужасна хрема. Ще пиша има ли ефект, че вече не знам какво да я правя с този нос. Хриси носи от детската някакви сополи, които й минават за 3 до 4 дни без особена намеса, но като стигнат до малката се влачат по 2-3 седмици. Не мога да си обясня защо така става Sad

Аз докато напиша и Муцата сервирала, и от нейното няма да откажа Grinning  Муци  bouquet

# 34
Юхууу в новата темичка!
 Hug Дими, Муцата и Флу Hug  bouquet
Всичко съм изчела, ама сте бързиии Simple Smile
Муцата мА убива всеки път Heart Eyes пиши по-често душата Hug
Болните мъничета сладки да оздравяват, толкова ми става мъчничко като прочета ooooh! гадни болести Cry
Мама Гардения - добре си дошла, много приятни емоции ще откриеш тук Hug
Нени - весело изкарване, сигурна съм, че хубаво ще си починете и ще чакам да разкажете после Wink Peace
За чистенето и готвенето ooooh! - и аз към отбора на пристрастените чистачки Rolling Eyes, но май започнах да преразглеждам приоритетите си. Преди когато дреб спеше по-дълго успявах всеки ден да мина подовете, да забърша праха, да посредя. Сега пак има време сутринта, когато той си играе самостоятелно, но все повече неистово си иска внимание и аз започвам да осъзнавам, че по-важно е да прекарвам пълноценно времето си с него за сметка на чистенето, което край няма newsm78 А и разходките навън обичаме и двамата, така че...м...му. С готвенето по-лесно го преживявам Joyако успея да се организирам - готвя, ако не или милия спасява положението(не му е присъщо Laughing) или с нещо готово се разминаваме Party Чинии в мивката не мога да понасям, затова те се мият на момента Peace
И аз с няколко питанки:
1. Не сме започнали с кашите, аз бях питала и Ани(Параход) ми беше отговорила, че се правят с вода newsm78 Peace Сега се обърках с това АМ? Ние като сме на кърма, а не ни се цеди Embarassed трябва АМ ли да въведем или като си доцоква след кашата пак си е млечно храненето? Прощавайте за лаишкия въпрос, ама Embarassed
2. Канени сме на РД на 2 годишно момиченце, моля за предложения за подарък HugНа много близка моя приятелка, иска ми се да е нещо оригинално, а идеи никакви нямам. Все си мислях, че когато и аз имам дете ще бъда по-идейна - ДА АМА НЕ LaughingДруго нещо си е опита, затова вашите мнения ще са ми изключително ценни Hug
Оххх, толкова неща трябваше да пиша ooooh! Григ - честито и от мен на патерици  bouquet, ако нещо съм пропуснала - сори Hug

# 35
Ей, Муцко, ама как освежаваш утрото Hug Hug Hug
Ама какво си заюркала хората да стават - вземи се нагуши ти с мАжо ти, та пусто да дойде братче или сестриче на Тамето Heart Eyes Тъй де, деца трябват на таз България Peace И Юник и тя - покри се, не пише, не взема пример от Емичка - ааа, туй е тема за много детни майки - бързо да наваксвате с плана за петилетката, че да не ви отсвирим от редиците Mr. Green
Ама и хубава сутрин, ейййй Hug Ставам да готвя багаж за утре Sunglasses Сандански зовеее. Пък плануваме и ходене до Солун..., пък сега навивам Иван и до Серес да скочим (съботно Серес, понеделнишки - Солун) Sunglasses

Сиси, цокането се брои млечно Wink Ти си прави кашата с вода. Онова за АМ се отнася за хранещите с АМ мами Grinning
За подарък - количка е доста стандартно, но щом е близка майката питай - детето обича ли да си играе с колички? Има пазарски такива, заедно с плодове, зеленчуци и разни пакети ги продават. Сияна много играеше. Конструктор е другата страхотна играчка Peace Ако държиш да е нещо качествено заложи на дървен конструктор. Има такива с къщички и мини замъци... Просто питай майката с какво си играе детето.
Най-важното при играчките е следното правило - играчката трябва да предизвиква детето да прави нещо, а не да стои и да я гледа как прави нещо сама Peace В Комсед има страхотни сетове за моделиране - ароматизиран е пластилина, а има и формички към него. Има и мозайки, а и кубчета с приказки, съобразени с възрастта на децата Peace Хайде - успех и да се похвалиш какво сте взели после Hug

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 09:58 от Асенцето :)

# 36
 bowuu Имайте прекрасен ден  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 37
Добро утро милички  Hug
Толкова одавна не съм писала,че направо ми е неудобно  Embarassed.Тук има мами с по три деца и пак им остава време, а аз с едно немога да се оправя. Дани е момче с характер. Постоянно иска някой да се занимава с него, ако не му обърна внимание ми се сърди . . Вчера засекох- половин час рева все едно се е ударил, ама  здраво.Чак по едно време се зачудих дали наистина не се е наранил.. Ние все още се кърмим, ядем кашички и пюрета, но плодовете много много не ни се нравят. Гледах бебоците на първата страничка  Heart Eyes много са пораснали- истински разкош са.Наистина са нашата гордост.
Асе, успях да те зърна -моля те кажи ми ,как успяваш да отслабнеш и в същото време да не се отрази на кърменето.Моля те дай рецептата, че лято иде  Joy
Хубав ден и повече слънчице да има

# 38
Сиси, глей с'а Hug - аз я правя без мляко, защото моята яде символични дози твърда храна и суче и преди, и след (това е новият номер). Слагам обаче малко пюре от круша, защото иначе е много безвкусна и блудкава оризовата! Сега пък остава и да се цедя...
Иначе майките, които хранят с АМ, то се знай, могат да си добавят млякото вътре, вместо да се морят отделно с шише.

Григчо, зло да те забрави! Как съм те пропуснала! Да 'илЯдиш!

Гардения, добре дошла!

Муцанис лайт енд ентъртейнмънт Wink

Хубав ден на всички желая, макар и мрачен!

# 39
Даянче, лесно, ако имаш воля. Аз нямам за съжаление. След 6-тия месец кърмене доста трябва да се потрудиш, за да ти се отрази нещо на количеството на кърмата. ПРосто организмът вече много добре знае какво прави Peace
Та, подходящи режими са тези, които не изключват никакви групи храни. Най-добре разделно хранене. Минаваш на разделно хранене, като се стараеш да намалиш порциите, най-вече ВЕЧЕР! Вечерям салата с пълнозърнест хляб Peace Пия вода, студен чай - общо взето е добре да понаблегнеш на леко сладки напитки, ако ти пада кръвното особено. За мен студеният чай е добро решение. Ако си го правиш вкъщи - още по-добре Peace
И упражнения - свалили сме си с Цвети Тае бо, а аз го редувам с Пилатес Peace ТАе бо-то е 45 минути. Ако дребния спи нямам проблем, ако не спи се забвлява докато те гледа как скачаш Peace Пилатеса е 20 мин, тъй че не създава проблем Peace

# 40
Добро утро, майчета!
Цоп цоп и аз в новата тема! (Инче, супер е твоето анимационно ЦОП  Hug)
Дими, мерси за труда, мила, а на Муцито - нашата Муза - за чудното заглавие! Сега вече всички отчетни знаят за нашата гордост! Емичка   bouquet
Гардения, добре дошла, мила! Аз отдавна си те чакам тук и тайничко се надявах да се присъединиш към нас  Hug Малката е страшен бонбон! А така като сме две Дюканки тук и ще се подкрепяме още повече в борбата с кг! За урината - пробвах вече с два колектора, но без успех. Изпишканото вътре е много малко и не стига за изследването Sad
Иринка, сигурна съм,че Бактробанът ще помогне на Ради. Силно и ефикасно лекарство е! А като заговорихте за подаръци и играчки и се сетих да те попитам - ти получи ли си жирафчето от Памперс? Ели много си го обича и всеки ден като я сложа седнала си играе с него. Вади кубчетата и се мъчи да ги пуска обратно, а като не стане блъска с ръчички жирафа, за да засвири  Laughing
Даяна 78, не сме те забравили! Пиши по-често!
Сиси, мисля, че те няма в списъка на първа страничка? Кажи, ако искаш данните на Алекс, за да може Дими да те добави.
Честита месечинка на красивата Ива на мама Май Май! Да е здрава и щастлива, а мама бързо да оздравее напълноHug

# 41
Ду !  Hug
Ще бъда телеграфна, но Дари дреме на корема ми и суче едва-едва...
Хремата ескалира и от снощи едвам диша и суче, мн плаче, сърцето ми се къса.  Sad   Пак ще я водя на док днес, тая кашлица хич не ми харесва. Пък и утре планираме да пътуваме, и после са една камара поч. дни, та ме е страх... Според вас трябва ли да отложа пътуването? Няма Т.
Асе, как е Любаеца?
И за Джи се притеснявам....

# 42
  • Бургас
^Stell^, ихаааааа, Hug Hug Hug
Асьоу, а стига, мъри, ни гу ща, ба, ба... Laughingизпотребвал ми е да ме закача сеге докът пия кафе с вас, нек спи, предпочитам нощното лябовно общуванье, отколкото сутрешното...тва с кран да ме карат, абсурд! Кога си не е да мина през тераската, през компа с чаша горещо кафе, едно време беше с цигара, ма излязох жилава и ги отказах.. Laughingа ми се пушиииии, та две не вида, обаче а ги почнах, а не ми мърдат две кутии, да- да, тва са 2 пюрета за Тама..лелеее, глей как мисля, не мога да се позная..а едно време кат мома виках за 5 лв- кой ти ги дава, тва са 2 кутии цигари...
Та да ви пожелая, мацораньо Асьо да се налюбувате и налюбите където одите, ноо здрае на елинете, удари едно сиртаки и зарад мен, тресни некоя чиния у земи, да те замерат ного с цвекета и... те така! Hug
А, бе, аз кво прочетох..Нели, а то нени била дето ни е напраила почерпушката...ооф, вместо Нелката- Нянката Joy
Сис, нема, бе, ни и купувай непременно АМ, нал имаш кърма? След кашата нека хууубаво се нацока с кърма. Другият вариант е да нацръцаш кърма в кашата. После пак да си я накърмиш едно хуууубаво.  За лапето-да е живо и здраво- ако имаш снимка нейна(може с майката и таткото), да ги изненадаш с календар, като го направиш сама. Ще ти пиша на лични как. Това да е част от подаръка. Ам кога е тоз РД? Днес? Ако е тия дни, имаш време. Те сега мамите ще дадат идеи. Дай и името, ще напишем стихче. Ако бях там, щях да го изпея! Joy

# 43
  • София
Здравейте момичета!
Свършва тоз "нечаровен" април, дано май е по симпатичен откъм време и новини!
Една хубава новина - НОИ е превел, т.е. ще преведе, паричките днес, преди празниците, по справка в инф.система!
Въведох глутена с една ябълковопшеничноовесена каша на Хип в бурканче. Аз я карам тука там, преди това въведох пилешко с Гербер /вкусни бяха на момата/. Сега ще пробва кайсията, после друг вид месо...Голяма бъркотия.
Аз нещо съм се смахнала с тоз свински грип,  все чета и гледам новини и чакам затишие, ама то непрекъсната ескалация на напрежението. Параноята /хипохондрия ли е, що е,/ ме тресе здраво, сега особено с децата...като си спомня едно време, хич не се тревожех за болести и тем подобни. Но с деца животът е по мил Simple Smile Даже сутринта гледах тоя Гълъбов, говореше за някакво противогрипно, превантивно /имуностимулант/, с бял кедър и др.природни съставки, ама не му чух името newsm78 Даже се замислям дали да не се запася с тези лекарства дето ги споменават....
Изобщо стресът, страховете за здравето и бъдещето са голям бич. А казват, че стресът понижава и силите на имунната система. Простете за отклонението, ама това ми е хитът на деня напоследък ...как да постигна спокойствие и да преборя страховете Wink
Асе, ех че хубаво на Сандански, и ние ще отскочим ЖЗ на еднодневна екскурзия дотам някой от почивните дни. Паркът им е страхотен!

# 44
  • София
Момичета, имам едно бързо питане. Излязоха ни резултатите от профилактичните изследвания. Всичко си е в норма. Хемоглобин 123. Но с едно изключение. Ради имал повишени тромбоцити. Пращат ни на консултация с хематолог след празниците. Какво означава тромбоцити, за какво са показател, тревожно ли е, че са извън нормата (били 400 при макс. 300)? Някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт