Отговори
# 15
Честита ви нова тема и от мен и малкото ми септемврийче (чела съм само последната)! Дано ни приемете, макар и късно.
Да ви се представим: Надя е родена на 01.09 3,5кг 50см нормално раждане (за час и половина).
Кърмено бебе е (както и всички в моя род и в този на мъжа ми). За момента давам зеленчуково пюре на обед и каша следобед. Понякога хапва, но напоследък блъска лъжицата с ръце и се върти на всички страни, та пак е основно на кърма. Плодово пюре много малко успявам да й дам, сок още по-малко, а вода така и не пропи. Мъчи се да ходи, а още нямаме пароходилка, с пълзенето не я бива много. Исках да ви споделя по миналата тема, че аз ползвах Елоком за едни упорити лишеи, които останаха след един уж лек обрив - бил най-лекия костикостероид, но на второто нанасяне вече се бяха изчистили. После имаше обриви още два пъти, но ги третирах с медицинска козметика. А крустите изчезнаха с употребата на този шампоан. Къпем се всяка вечер ритуално, а косата на 3-4дни.
Извинете, че не се обръщам по имена към вас, но още ми е объркано. Страхотни бебета видях и майки, пу-пу, много сте хубави  Heart Eyes
Единствено Флучия ми се откроява, защото съм я срещала в друг форум  Hug Мила, моята докато не слезе от леглото не се спира. Казвам "слезе", защото вече като изтупурка, дори не плаче  newsm32 Почнах да й застилам по земята да се търкаля на воля.

ПП. Флучия, прочетох, че чакаш урината с чашка. Аз така три дни чаках и накрая си купих лепенка за стерилна урина  Peace

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 23:47 от Gardenia

# 16
Gardenia, welcome!    bouquet

# 17
Добре дошла, Gardenia!    bouquet
Дано да ти хареса нашата компания!  Simple Smile  Надя е голямо бонбонче  Heart Eyes
Добавих те на първа страничка  Peace

# 18
  • София
Иринка- безмлечна, значи че трябва да я правиш с АМ, а млечната се бърка с вода, защото съдържа АМ . И вече си слагаш и в двете плодово пюре или плод.

Гардения добре дошла!  Hug

# 19
Да благодарим на всички за поздравите за месечинката ни!  Hug Аз докато ви изчета и тя почти свирши, но ето да почерпя  beer .
Григчо,  newsm59 , щастие и хармония да пълнят живота ти!
Гардения,  welcome !
Аз хич не си давам зор да чистя и готвя. Ако ми остане време- остане, ако не - голяма работа. Важното е детето да е здраво и щастливо, а аз побираща се в кожата си- другото м.... му! А и спред мен това не са само мои задължения. Затова обикновено ги вършим двамата..... ако остане време.  Peace
Дими, мерси за темичката.   bouquet

# 20
Добре дошла, Gardenia!    bouquet
Дано да ти хареса нашата компания!  Simple Smile  Надя е голямо бонбонче  Heart Eyes
Добавих те на първа страничка  Peace
Благодаря за приветствията и топлото посрещане  Hug
Видях се на първа страничка  Blush Не съм си казала термина - 07.09 беше
Вече ми харесва компанията ви. Като реших да давам плодово пюре за пръв път, майка ми изпадна в ужас да не би бебето да спре да суче, е не спря. После три пъти го спирах и почвах това пюре че се изприщваше и търсех причината. Чудех се само при нас ли е така  newsm78 , а на кой да му дойде на ум да чете форуми Rolling Eyes .

# 21
  • Пловдив
Гардения
Ирина,може и с вода,може и с мляко,но по-добре храненето да си остане млечно,а и ще му е по -познато на вкус,на сладурчето Ради.
Аз я закъсах с захранването-вече 2 седмици нищо ново не съм вкарала.Първо чаках да мине разстройството,сега пък тази хрема  newsm78,при нас на дневен ред е глутенът,но първо да се закрепим  Praynig
Дими,брей,много съм досадна Mr. Green,в предишната тема на 7 стр.се представи нова мама,но не е добавена на 1-ва страничка.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 00:54 от darusha5K

# 22
Григче,честит рожден ден!!!!  bouquetУтре чакаме на кафе новата Григ Wink Hug
Честити месечинки!!!
Гардения ,добре дошла!
Леле Ирини,миличката Джи.Аз си зарязах ника тук и цял ден не стигнах до форума ,за да прочета,че красавицата ти е болничка SadИ те занимавам с моите работи ooooh!Извини ме ,ако съм те стресирала допълнително Hug
Даруше,Моника Бонбоника да се оправя бързо от хремата и хич и не си помисляй за усложнения!!Жалко ,че ви се проваля екскурзийката до морето Sad
И у дома е като при Лимонкови-мъжо чисти,аз подреждам и готвя.Ама и при нас е чисто,но разхвърляно Laughing ooooh!Само в хола колко нещица на Яна са събрани,люлка,шезлонг,кошара за игра,гимнастика,стол за хранене,от скоро и една проходилка ни харизаха-не я харесвам,ама и без това не оставям беба много в нея...май ще си спестя парите за нещо по-хубаво от този сорт.Мойто мъж никога не ми е правил забележки,че не е подредено Heart EyesСигурно,защото вижда ,че аз самата полудявам от този факт,ама понякога физически не смогвам всичко Sad
Дими,вие ли си имахте стая -склад?И ние сме така-бъдещата детска стая е превърната в място за ненужни в момента неща LaughingИ като заидват гости-особено ненадейни всичко изчезва там LaughingИ мерси за темичката! Hug
Ланвинка,супер е бил този СМС от шефката.Много щастливи моменти ти пожелавам при унищожаването на бонуса Simple Smile
Ирина,дано Бактрубана даде ефект Praynig Hug
Нени,според мен идеята на Ланвинка да използваш бутилирана вода Девин(или ако искаш Хип)и да я стоплиш в купа с гореща вода е най-удачна при пътуване,Ако нямаш нагревателче за шишета,не си заслужава да купуваш за няколко дни.
Айде аз ви напускам ,че пак стана среднощ newsm78Утре ще имаме гости и спретнах един десерт от изостаналия великденски козунак та ме забави Mr. GreenЛека и спокойна нощ на всички,на болните бебчовци и техните мами най-вече! Hug

# 23
Дарушка, добавих симпатягата АниДани  Peace

AniDani, може и да си писала после, ама не видях. Та да впишем за протокола- колко см и грама се роди Даниел, нормално или секцио? Мерсаж!  Simple Smile

Gardenia- благодаря за изчерпателното инфо, добавих и датата на термина ти. между другото, аз съм родена на 7-ми септември  Laughing

danip- оооо, колежката склададжийка!  Hug Ама е яко, само гледам никой да не припарва в склада, че ше ми падне реномето.  Joy
А моя мъж понякога как кани гости- лелеее!  ooooh! Леглото неоправено, дрехи разхвърляни... Те приятелчета, но все пак... Е- вика- голяма работа, те хората сякаш не са виждали! А аз се шашкам.  hahaha Joy

# 24
  • София
Дими, благодаря за хубавата темичка!  bouquet

Гардения, добре дошла! Разполагай се удобно при нас!  Hug

Флучи, аз успях да взема урина на Галето, като я занесох голичка в банята и пуснах чешмата. Аз държах отдолу чашката, а мъжът ми й даваше водичка.  Simple Smile

lanvinka, поздравления за успешно свършената работа!  bouquet  Такива пари са много сладки. Peace

Иринче, навремето и бебе Косьо си живееше със стафилокок. Peace  Трудни са за унищожаване тия гадини Sick. Дано да не му създава много проблеми на Ради!

А за кашата- може и с мляко, и без мляко.  Peace

Диде, ще се съревноваваме с вас май за номинацията- и Галина още е беззъба. Mr. Green
Кокорчо Теди е супер готин! И как си хапва от динката Grinning!

Мъжът ти сладко не яде ли? Грях му на душата да търси кусури при тия кулинарни шедьоври, които му твориш! Naughty
Ние сме малко любители на "артистичния" хаос Laughing. Моят мъж открай време никога не ми е правил забележки за домакинството. Стига му, че се научих да готвя /доста добре Blush/, при положение, че можех само едни яйца да пържа, като се оженихме Joy.

irinii, прегръдки за теб и Джи! Тъкмо се канех да ти пиша, че агнешкото ми се струва тежичко още за бебка, ама май не е било само от храната..... Cry Пиши как сте! Hug

stefina, много се радвам, че дъщеря ти е казала истината. Много е хубаво, когато проблемите се решават с общи усилия!

Асенце, Дарушка, да  оздравяват бързо хремавите бебочета! Hug

Григчо, на патерица искам да ти честитя рождения ден! Никакви дупки повече, само полети и щастливи мигове! Hug Hug

Мире, честито слинджи! Simple Smile

Хайде, лека и спокойна на всички! Hug

# 25
  • София
аз пък си се чувствам супер-мама  bowuu на този етап, знам че правя всичко СУПЕР за супер Любо  Heart Eyes ВСЯКА от вас го прави  Peace когато иска го гушкам, подсушавам го, не го държа гладен ... абе всичко си му угаждам на детето - защо да не съм супер  newsm03 да ви кажа супер-мама, не го разбирам супер -чистачка, готвачка, подреждачка и любовница  Thinking това е някакъв мултифункционален индивид "жена-домакиня". майката си е друго  Peace иначе и ние сме така - аз подреждам, мъжот чисти. ама хич не я обичам тази работа  Embarassed и пак трудно намирам време. виж - готвя с кеф  Peace Любо е душа  Heart Eyes занимавка си се сам и ме оставя да се връткам около печката. е, случвало се е в "най-неподходящ" за манджата момент да иска да хапва, ама хич не го и мисля - зарязвам всичко и се гушкаме  Peace каквото стане - това  Peace
Деси, и Любо много смешно казва айде и айди  hahaha и хората му се връзват  Joy иначе е на периоди - мама, баба, дедии, тези дни е тата.
като чета Асето и се сетих, че не съм се "похвалила". като бяхме в Сливен, мъжот вдига Любо на високо да му се радва и много силно му удари главата в полилея  ooooh! един такъв с цветенца и листенца  Confused /ние в нас нямаме още и не сме свикнали да се пазим/ за фонтанелата се притесних, ама явно ударът е бил по челото. сложих го на гърда и веднага се успокои миличкият  Heart Eyes
мъчно ми е за болните дечица и за майките им ...
Иринии не писа повече  Confused
лечението при Ради да успешно  Praynig
а! да ви питам  newsm78 който дава хомеопатия - как ги давате зрънцата? може ли директно в устичката? гълта без да смуче, естествено  Party
според мен Тео няма да изяде толкова диня, че да му се подуе коремчето. и аз бих дала  Peace обикновено гледам да купувам сезонни плодове и зеленчуци и за нас Thinking така съм свикнала

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 01:25 от addicted™

# 26
  • София
addicted, хомеопатичните зрънца се разтварят в малко водичка или кърма, която се дава после с лъжичка.

# 27
  • Бургас
Екслузивно с Муца!!! Кой разбира тук са спира!  JoyОпалянка, ама за малко!
ЧРД, Мимолетия наша! Благословения и сбъднатости( ти знаеш)! Wink Hug
Честити месечинки за 29-ти, за 30-ти пак:)))))), фанах намалението между 2 дати, йеее:)
Ооооох, дано утре е добро времето, фащам ено одеало и бегом в планината, ще пикникуваме с Таме. А, Стон, да ти се оплача, е така си ми седи кололото и нема братче кой да го кара, сам сами се гледаме, таткото на бач... Иринче, подкрепям идеята за събиране на мами и отглеждане на дечицата, ама само подкрепям, не мога да се включа. Дидка, цункай Тео- Готиния'08..хихи..Гарденийко, жио- здрао, добре дошла... Hug аааа, искаме още инфо, ала- бала Wink, град, години твои,  блогче, кво пиеш и те така;)))))))))Дими( Дими, Димииии, моя малка Димии Joy), Флу, мерси, бе, братчетата ми за заглавието, чък ма фана срамежливостта. Blush Sunglassesама и Флучиевите да турите! Айде, скоро иде 1.05, ден на труда- номинирам ви всичките за супер- мами- трудолюбки!!! Ще бъда със знаме в лявата и Таме в дясната ръка насред Пробиво на площадо, гледайте новините Laughing! Егаси, как ми се ходи на диско, на паркове, на библиотека ако щете Joy с вас..Шейле, здрасти, мацко, с теб пък не съм си говорила от сто годин, ще идваш ли летоска? Нека да е ляттооооооо, само да е лятооооо, топло и горещо като готин мъъъъъж..хаххахаха

# 28
  • София
addicted, хомеопатичните зрънца се разтварят в малко водичка или кърма, която се дава после с лъжичка.

благодаря ти,  Суити bouquet  и аз два пъти така, ама много бавно се разтварят  ooooh! после почва едно плюенеее  ooooh! хем е сладко ... и пробвах така сега, ама няма повече  Hug

МуциJoy  минавай по-често  Hug

# 29
Гарденийко, жио- здрао, добре дошла... Hug аааа, искаме още инфо, ала- бала Wink, град, години твои,  блогче, кво пиеш и те така;)))))))))
Пак да благодаря за приветствията.  Щом искате още инфорамция, ето:
От Дряново съм, на 28 години все още (на 28 септември ще станат 29), блогче не съм правила, но в подписа ми има албумче със снимки. Пия вода, рядко кола лайт и ....... нищо друго. Замислих се, че съм по-често навън, отколкото вкъщи и не обръщам достатъчно внимание на дома. Ама той и мъжа само за едното спане се прибира, та си мисля че не вижда колко е подредено и чисто  hahaha
За бебето: не е боледувала до сега (нито кашлица, нито сополи), няма зъби, но много я дразнят, а и мен (хапе като куче и хленчи). След първия месец започна да пропуска едно нощно сукане и до края на втория си измести сутрешното към 7h. Все още не се буди нощем, но напоследък заспива към 21:30-22h   В богатия й речник не присъства думичката мама, но има баба, тати, дай, айде (макар и неосъзнати като значения).
Последните упреци, които отнасях бяха, че още не съм пробила ушите на детето. Време било! Вие имате ли вече обеци и какво лошо има да не бързам? Аз не го отчитам като някакъв проблем, но с мъжа ще имаме сериозни пререкания - той не иска засега още главоболия. А и аз, ако трябва да спорим с него за глупости. Слагам й фиби и й обличам рокли и сукмани - познава се, че е момиче  Wink

ПП. Все по-често спи по корем  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт