Отговори
# 90
Джулианка чак сега имах време да изчета всичко-аз сьм от Варна, но в момента живеем в Англия -още не знам кьде ще раждам;

Аз пьрвия пьт родих секцио с епидурална(14 дни преди термин,в БГ)-вси4ко си спомням,таткото беше заедно с нас през цялата операция и с акушерките докато измият бебето,имам само хубави спомени.Разбира се после доста боли,но майката е спокойна че с бебето всичко е наред...Аз сьм лекар и след всичко което сьм видяла по болниците избрах секцио-нормалното раждане е супер,стига да няма усложнения.А рисковете за бебето при него са по големи. Единственото което сега бих променила е секциото да бьде по близо до термина-скоро четох че според новите указания на СЗО рисковете от дихателни проблеми на бебето значително намаляват ако секциото е не по рано от 10 дни преди термина.

# 91
Да се включа и аз за секциото. Привърженик съм на нормалното раждане. Но какво да правят майките дето нямат избор? Миналата година преживях неуспешна бременност, която завърши със секцио.Разбрах какво са родилни болки и какво са болки след секцио. Наложи се да ми направят секцио. И сега съм обречена да раждам със секцио. За мен няма друг вариант, а бих искала!

Alexsa, погледни малко инфо VBAC. Пълно с материали.
Отживелица е презумцията, веднъж секцио, всяко следващо секцио. Да се смяташ за "обречена" без да си се информирала за всички варианти е доста пораженческо. Ако искаш да родиш вагинално, има начини.  Peace

Сега видях, че MVinzens е писала за майка й.  Peace

лекарите ,с които съм говорила са ми казвали,че секциото е много по-щадящо от която и да е друга коремна операция.

Точно като Деси смятам, че подобни изказвания са меркантилни и несериозни или по-лошо, прикриващи некадърно направени предишни коремни операции.
Съпругът ми е коремен хирург, включително е правил десетки спешни секцио. Достатъчно сме разисквали темата и съм убедена, че ако смяташе, че е по-добре за майката и бебето, щеше да настоява за секцио.

Пак уточнявам, че този избор трябва да се направи съобразно това колко й пасва на майката и личния й начин на живот и мироглед.  Peace

Искам да питам другите майки извън България- толкова рядко ли ходите на т.нар. женска консултация- честно казано мислех, че е нормално поне веднъж на месец, но като гледам аз ходя на месец и половина, че и два веднъж newsm78
Радвам се, че има майки с положителни впечатления от секциото- аз съм планирана от преди забременяването за такова раждане и се надявам всичко да мине добре. Simple Smile Понякога човек няма избор.....

Гърл, по първия въпрос - и тук е така. Не толкова чести визити. Може и Венера да се включи да каже как е при нея, но принципно нормални бременностти лекар и пациентка се виждат на месец-месец и половина. При много от бременните това ограничение е наложено от застрахователните им компании. Напр. плащат само 3 ултразвукови прегледа и други подобни.
Аз ходя на 2 седмици и всеки път ме гледат с ултразвук, но при мен е различен случая.

Какво искаш да кажеш, че си "планирана от преди забременяването за такова раждане"? Винаги има избор. Дори и жени с висок диоптер имат шанс да родят вагинално тук.

Едира, съвременните модели сушилни не мачкат дрехите.  Peace Според мен това е страхотна инвестиция не само за зимно бебе, а принципно за едно семейство. В зависимост от програмата, силата на сушене, количеството дрехи, както и материята им, може да се сушат от 30 мин до 2 часа. Имай предвид, че далеч не всички дрехи, които се продават в България са подходящи за сушене в сушилня. Но от друга  страна, забравяш какво е да простираш чаршафи и хавлиени кърпи.  Peace
Можеш на деликатна програма да пробваш дрехи, които се съмняваш дали са подходящи.

Ред: Сега видях, че са ти отговорили вече, но няма да трия.  Wink

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 00:51 от Кюбит

# 92
heureuse, английският ми не е особено добър и за съжаление не успях да разбера много, а бг статията е направо смешна. Опитах се да намеря една статия, която четах наскоро, че майките, редовно употребяващи алкохол по време на бременност раждат по-умни бебета. Та по същия начин ми прозвуча - предстои да се разбере откъде идва връзката... дрън-дрън-дрън... Статистиката е точна наука, когато не става въпрос за хора. Има разлика дали едно дете е извадено секцио, защото има сериозен кардиологичен дефект  и се налага спешна животоспасяваща операция и не би издържало нормално раждане, има разлика дали е извадено 7 месец, че мама да не си развали фигурата (в бг това се случва - мисля и ирен онттева я спрягаха в тая категория) и дете, извадено със секцио в деня на раждането заради например усложнения, свързани с очите на майката. Трите случая попадагт в графа секцио - при първите 2 има голяма опасност от развитието на астма, в третия не виждам логиката. Така ли иначе и трите случая попадат в графа секцио и да, по тази логика риска от аства е 2 пъти по-голям  #Crazy #Crazy #Crazy. Никъде не видях, че съпоставят 2 аналогични категории - т.е. бебета, без заболявания, родени до +- 10 дни от термин, дозрели, доносени и т.н. Нямам представа в Норвегия какъв им е случая и дали с сходен с бг действителността, но се надявам наистина проучванията им да са статистически верни и практически неверни, защото в противен случай бг е обречена да е страна от астматици след 10 години...

# 93
Добро утро. Желая ви много слънчеви празнични дни! Hug

# 94
  • Бургас
Добро утро, момичета! Честити ви празник, мили дами:-)   bouquet Днес отивам да си харесвам цветенца от Флората и да направя дълга разходка в морската градина;-)  Simple Smile весело  на всички днес!

# 95
Добро утро  Hug

Пожелавам ви приятно изкарване на почивните дни  Peace Май няма да се изпише много през тези дни, тъй като повечето няма да ни има  Laughing

# 96
Добро утро и хубави празници желая на всички.
Аз след малко също заминавам. Ние с мъжа ми и сме рожденници на 4 и 5 май, заедно със свекървичка, и се надявам да си прекараме много хубаво.
Черпя всички по случая.

Ако има мацки в Ловеч да свиркат да се видим.
Има ми тела в пощата  Hug

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 11:04 от edira

# 97
Еди честит ви рожден ден, пожелавам ви много здраве и късмет  Hug

# 98
Честит ви празник,труженици. HugНали така е било едно време.
Как сте в това гадно време?

# 99
Здравейте мами честит празник на всички приемате ли нови попълнения.Моят термин е 14.10.2009 това ми е втора бременност имам момченце на 1г и 5м а сега очакваме двуяйчни близнаци обаче все още не се знае техния пол крият се от нас за сега.

# 100
Здравейте момичета!И аз се присъединявам към вас  Hug За първи път ще ставам мама - терминът ми е 12 октомври , от Велико Тръново съм  Blush
Желая на всички едно или две сладки бебчета на финала

# 101
  • Лавал-Пловдив
Добро утро и честит ви празник - на всички, които ще пътуват - много положителни емоции
на Спасена и бейби уан - добре дошли и дано всичко се развива добре.
За тези, които си остават в къщи като мен - да пописвате от време на време  Wink  Heart Eyes

# 102
Честит празник момичета Simple Smile , как сте бременелки ? Във връзка с раждането помня колко непукизъм бях първия път, а сега започва да се увеличава шубето. Веднъж , като се мине и знаеш какво те чака е различно. Не че беше страшно, ами самите контракции са кофти болки , които си мислиш, предварително, че можеш да издържиш, но като дойде момента, се чува от всяко легло в пред-родилна, как всяка вика или майка си или господ или да се псуват мъжете . Сега като се присетя, става ми  малко смешно как изглеждаме отстрани  Laughing

# 103
Здравейте момичета!
Добре дошли на Spasena  и baby_one лека бременност и пухкави бебоци октомври месец!!!  Grinning
Явно тез дни ще бъдем в камерен състав. Всички заминаха на някъде. Така ми се иска и на мен да отидем някъде, макар и само за 2-3 дни. Ама по-натам.
Хайде лек ден и до скоро писане от мен.

# 104
heureuse, английският ми не е особено добър и за съжаление не успях да разбера много, а бг статията е направо смешна.

Герчо, ами ти като не знаеш добре английски, как можеш да имаш претенции че следиш новостите в тази област, като повечето излизат в научни списания на английски... Извинявай ако звуча грубо, ама ти доста категорично се изказа че това звучи несериозно, а си проверила всичко по въпроса. Всъщност първата статия която дадох е от The Journal of Pediatrics. И изследванията които показват такава връзка не е едно, а са поне няколко,  използват различни методологии, а стигат до същия резултат. Както и да е де, на моята гинеколожка тази връзка й беше известна и се отнесе с разбиране към загрижеността ми. За мен това е важно.

Общи условия

Активация на акаунт