Отговори
# 150
dessy77   Hug

Melly.G благодаря  Heart Eyes Стискам палци всичко да ти е както си го искаш.

MVinzens споко. И аз на твое място бих постъпила по същия начин.

kaki Много поздрави на Добрич. Сестра ми е омъжена там.   bouquet

Ние от утре започваме да празнуваме Simple Smile Времето засега е прекрасно. Надявам се и утре и вдругиден да е така за да можем да сме навън.
Искам да събера малко зеленина и слънце за София, че там ги виждам само в парка.

# 151
  • Лавал-Пловдив
Добро утро, минавам само да кажа здрасти и да се позахващам с домакинската работа, че съм обещала мусака с таратор. До миналата седмица щом пристъпех прага на кухнята ( няма врата ) и директно завивах към банята да ... Sick Сега вече влизам там спокойно, та и даже пак мога да готвя и да мия чинии.  chef
А за ражданете - не му мислете от сега, като наближи тогава. Но който има каквито и да е медицински проблеми, които налагат секцио нека се придържа към този вариант. Здравето ни е най - важно, нали? Heart Eyes Hug Peace

# 152
  Eхо мами, как сте  Hug ?  Разхождат ли тумбаците  Mr. Green ? Имам въпросчета към майките, които имат деца до 3 год възраст . Момичета, как мислите ще се справиме с бебоци  плюс каки(батковци). Мен ме е малко страх Wink  . С голям мерак правихме бебчо, но като стана и започва да зрее сянката на притеснението в мен , а джаба" Какво ме чака ?" Whistling

# 153
Здравейте момичета, кокичета! Минавам да се запиша, ние с  домочадието сме на гости в Шумен при 15 дневния си племенник, който е голям сладур, но дотук с хубавите неща. Щерката още вечерта с пристигането се разболя и сутринта в петък беше вече на АБ, от днес и големия племенник е болен и треперим над малкото бебче да не се разболее и то. Моят корем вече е доста напред, но така трябва да е.
Кали отсега не му мисли, като му дойде  времето всичко ще се нареди, в момента сестра ми е така и дори повече внимание на големия, за да не се чувства изолиран.

# 154
  • Sofia
Привет и от мен   bouquet
Дано всички бъдещи мамита,които ходят на работа да си почиват пълноценно,а и не само те  Heart Eyes Hug
Аз имам чувството,че когато хората са на работа си полежавам повечко,а да си призная, тези дни направо се скапах от обикаляне нагоре-надолу и нещо започва да ми идва нагоре  ooooh! Бях решила да поразгледам количките-не,че ще купуваме засега,но исках да се информирам за всички модели,за които бяхте споделяли мнения Party Има такъв голям избор и толкова хубави модели и аз като и не разбирам нищо ги гледам на външен вид  newsm78 Вчера бяхме със свекито в един магазин и буквално се влюбих в едно моряшко комплектче-нали сме със сини гащички, и цяла нощ го сънувах,но и пусто суевериеееее не го купихме  Blush
Добре дошли на новите бъдещи мамита и здрави бебишорчета на финала  Hug Praynig
Цитат
С голям мерак правихме бебчо, но като стана и започва да зрее сянката на притеснението в мен , а джаба" Какво ме чака ?"
Май не само мен ме гложди тази мисъл,но се надявам,че като видим малките пухкавелчета живот и здраве,цялото притеснение ще се изпари  Hug Praynig
Цитат
Разхождате ли тумбаците Mr. Green ?
Днес беше много смешно,когато влезнах в хладилното помещение с месата в МЕТРО,мъника така се разшава,все едно искаше да каже "Излизай от тук,че многоооо студено!"  Joy

# 155
heureuse, английският ми не е особено добър и за съжаление не успях да разбера много, а бг статията е направо смешна.

Герчо, ами ти като не знаеш добре английски, как можеш да имаш претенции че следиш новостите в тази област, като повечето излизат в научни списания на английски... Извинявай ако звуча грубо, ама ти доста категорично се изказа че това звучи несериозно, а си проверила всичко по въпроса. Всъщност първата статия която дадох е от The Journal of Pediatrics. И изследванията които показват такава връзка не е едно, а са поне няколко,  използват различни методологии, а стигат до същия резултат. Както и да е де, на моята гинеколожка тази връзка й беше известна и се отнесе с разбиране към загрижеността ми. За мен това е важно.
Наистина си груба, но ще ти отговоря. Незнам защо си въобразяваш, че английския е единствения език на света. Има още доста... Аз противно на теб се опитвам всяка една информация, която пускам да я сведа достъпна за всички, а не да пусна мухана и да пусна 2 линка на непознат за повечето момичета език. Само да спомена, че тук 50% от момичетата ще родят секцио, защото действителността в БГ е такава... Интересно ми е ако пусна линк на японски и те обвиня в това, че не следиш последните новости в медицината дали ще прозвучи сериозно в твоите очи? Ако желаеш да ни разкажеш за информация, станала ти достъпна, четейки доказани медицински списания моля те направи си труда да я преведеш или синтезираш - аз лично коментирам това, което съм прочела. И да - статията на български е пълен бълвоч. И да - изчела съм достатъчно литература по доста теми и смятам себе си за компетентна по 90% от темите, касаещи моите избори. Да, не ми звучи сериозно това, което съм прочела. Коефициента ми на интелигентност не позволява да приема за чиста монета всяка простотия, изписана в нета. Умственият ми багаж е достатъчно, че да преченя кое е вярно и кое не и кое е в категорията няма достатъчно доказателства. Приемаш погрешно моите писания, относно раждането - аз не съм против нормалното раждане, а съм против предизвиканото раждане, придружено с упойки, обезболяващи, системи (допълнително усложняващи клиничната картина), епизотомии и скачане по корема. Ако ще е нормално, вагинално раждане съм 100% ЗА! Ако ще е предизвикано - по-добре секцио. За статистиката в отчетната тема на моето първо дете няма нито един случай на астма засега. Има един доказан случай на алергия и детето е родено секцио. Това е 1%, защото в темата сме около 100 жени. Доста по-голям е процента на жените, които смятат, че има живот на марс

Прочетах ви и продължавам...
Еди, честит празник, мила, за теб и цялото ви семейство.

Хриска, честит нов дом.

MVinzens, от хумористична гледна точка погледнато при естественото раждане 2-3 дни и си си вкъщи. При секциото 6 нощи, че да си вземат парите по клиничната пътека, иначе горят, а след това при по-малко късмет детето е с жълтеница и се опитват да те държат още... А точно в този миг единственото, което искаш е да си със своето бебе и семейството си. Иначе ти съчувствам за липсата на избор. Аз лично съм много трудна на лекари и ми трябва време да изградя доверие. Най-малкото разочарование е в сила да запрати цялото доверие по дяволите исъм много внимателна в избора си.

Аз да се похваля - бяхме 3 дни на вилата и не съм докосвала комп. Спах по 20 часа в денонощието, точкоз че домашните се уплашиха и искаха да ме водят на лекар... Днес отново съм будна от 3.20... Явно София ми действа зле. Сега чакам с нетърпение работния ден - събрах доста сили тези дни.

И последно да пусна нова тема за отчитане - спите ли още по корем? Аз колкото и да се опитвам все се събуждам по корем. Измислила съм някаква странна поза с един превит крак, така че не съм с цялата тежест върху корема, но пак ми е някак доста притеснено. Мисля, че с първото по това време вече се бях отказала от вредния навик, ама сега...

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 04:49 от Ger4o

# 156
...да пусна 2 линка на непознат за повечето момичета език. ...
Интересно ми е ако пусна линк на японски...

Ger4o, извинявай, но да сравняваш популярността и знаенето на японски и английски сред българи е некоректно. От там и сравнението, което предлагаш е неудачно. Просто няма какво да се коментира повече.
Аз се радвам на всеки линк, най-вече на английските, именно по причините, които е посочила heureuse по-назад.
Мога да ти дам линкове на немски и/или холандски, ако се справяш по-добре с тези езици.

Интересно ми е ако пусна линк на японски и те обвиня в това, че не следиш последните новости в медицината дали ще прозвучи сериозно в твоите очи? Ако желаеш да ни разкажеш за информация, станала ти достъпна, четейки доказани медицински списания моля те направи си труда да я преведеш или синтезираш

Като човек, който се занимава с наука от години, искам да отбележа, че вече никой не пише статии с новости на език, различен от английски. Няма уважаващ себе си учен, който да не знае английски и няма уважаващ труда си учен, който да пише абстракти и статии от изслевдвания с важно значение (особено за новости в дадената област) на език, различен от английски.
Няколко години работих в Германия и нямаме нито една статия, издадена първо на немски.

Не го приемай лично. Просто ти обяснявам как е.

# 157
Кюбит, тук не става въпрос на какъв език се пишат научните статии първо, а дали информацията я има и на други езици, различни от английския. Това е различно. И още... колко от момичетата знаят езика на ниво, че да четат научни трудове  Joy Joy Joy - тук не става въпрос на ниво квартална гимназия...

# 158
Коефициента ми на интелигентност не позволява да приема за чиста монета всяка простотия, изписана в нета.

Ами аз за това първо ти дадох линк на статия, публикувана в реномирано научно издание на единствения международен за науката език. Единствената статия на български беше от някакъв новинарски сайт (за което предупредих), в който е естествено никой да не си прави труда да превежда методологията на изследването. И линковете ги дадох само за теб, защото ти изрази съмнение относно информацията която дадох, претендирайки че си проверила всичко по въпроса.

Ами ето - разказах синтезирано за информация, прочетена от доказано медицинско списание - секциото увеличава риска (според някои изследвания с 50 %) от развиване на децата на астма и алергии. Който се интересува от тънкости като методологията на проведените изследвания, да научи първо английски.

От самото начало разбрах че си за натуралното раждане, за което те поздравявам  bouquet

# 159
  • Deutschland
Добро утро и от мен.

На въпроса на Герчо  за спането по корем , искам да кажа че това е любимата ми поза за спане.Но от скоро започна да ме боли като спя така и затова и избягвам тази поза.Спя или на лявата или на дсната страна.

# 160
heureuse , никъде, ама абсолютно никъде не съм твърдяла, че съм прочела всички научни трудове - не ми е това специалността - чета само толкова, колкото ми е необходимо да взема информирано решение за себе си Joy Joy Joy... мисля, че англ го знам достатъчно добре, че да преведа статията с доста зор и да обясня какво пише, защото виждам че твоето ниво на английски не ти позволява да уведомиш момичетата за подробностите около мухата, която си пуснала...
divanence, аз не чувствам никакъв дискомфорт и затова често се събуждам по корем, а това ме притеснява... В петък ще ходя на преглед и тогава ще питам за профилактика на спането по корем. Възглавници ли, кво ли... Нещо трябва да измисля...

# 161
Ха здравейте  Hug

За раждането сте прави в това, че в БГ естествено раждане няма  Laughing Такава им е "политиката" и си действат по нея без да се опитват да се променят  Thinking Има рискове както при естественото така и  при секциото и това как ще премине раждането лесно или трудно, с усложнения или не зависи както от физиологията на майката и самата бременност, така и от опитноста и нагласата на екипа водещ раждането  Peace Има и други фактори за които не съм компетентна да коментирам коефициента ми на интелигентност сега е много зле  Blush

Мисля, че спора е излишен и ще ви препоръчам да си стиснете виртуално ръце и да не ги дробите (извинете ме за израза) махленски  Peace

За спането, аз спя обикновенно по корем ама вече ми е трудно и съм си пригодила едни меки възглавници и с тях се гушкам и си нагласявам удобна поза, та за сега поне успявам да се наспя  Laughing

# 162
здравейте и от мен!
днес и аз мислех да ви питам относно спането и тези неща...
аз не спя по корем- и преди да забременея не обичах, но от скоро нощем страшно ме болят гърдите. направо се побърквам.
спите ли със сутиен? полезно ли е това?
мисля, че искричка беше казала, че има нощен сутиен!

# 163
Благодаря за топлото посрещане! Честито на всички които празнуват   bouquet !

# 164
За спането по корем и аз спя така, все още мога и ми е удобно- не съм пораснала много  Grinning Иначе с болката в гърдите аз като че ли свикнах вече, но не спя със сутиен (то май и по принцип рядко нося, но аз съм си маломерна Wink)
Момичета- няма смисъл да се влиза в подобен спор- разбира се, че в научните среди английския е повече от задължителен и сериозните издания и статии са винаги на този език, но ако някой не го разбира, а се интересува от съдържанието на цитирана статия, винаги може да попита и мисля, че всеки би се отзовал и би казал какво изследва тя накратко. Аз съм "ЗА" цитиране на английски статии и моля, ако някой има нещо да сподели да не се притеснява Wink

Общи условия

Активация на акаунт