Световна седмица на естественото раждане 11-17 май

• 4 272
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Мислиш ли, че всички онези жени, които са направили своя избор да родят със секцио, не са потърсили предварително информация? И не са я получили? Решението да родиш със секцио  е обвързано не само с твоето желание, но и с лекарския екип, който ще извърши операцията.
Убедена съм,че има доста жени които не са го направили.

# 16
 Всеки има право на свободен избор,но нека поне да е добре информиран преди това! Naughty

Аз съм "ЗА" всякаквите му там Дни на...Нека ги има,за тези, които  се интересуват .На който му е тъпо,ще си намери други по-"важни" неща.

Защото обикновено става така:  "Видяла жабата ,че подковават коня..."  newsm78

# 17
Въпрос на личен избор или ако ти се налага.Аз имам две деца и съм ги раждала нормално.

# 18
  • Пловдив
Аз родих нормално .Ако имам второ обаче бих се замислила.Въпрос на избор и състояние .

# 19
Защо са тези страсти в темата не разбирам...определено.....

Рекламира се семинар, който го интересува ходи, който не се интересува - не ходи......

То и по ТВ, вестници рекламират какво ли не......но това не означава, че всички ще бързат да си купят рекламираните неща......

Смятам,че на този семинар ще е полезен на всички, които се интересуват от тази проблематика. И нека не бързаме да казваме - Мен това не ме засяга....Никога нищо не се знае......

Успех на семинара!

# 20
Според мен не бъдещите родилки, а акушер-гинеколозите трябва да посетят този семинар  Mr. Green Защото ще идем ние, ще ни кажат колко хубаво и лесно е да родиш естествено, обаче после си ходиш при лекаря, който знае да изражда само дирижирано или да прави секцио. Така или иначе аз пак ще раждам секцио, никой лекар няма да ме пусне за нормално, а у дома не бих родила.

# 21
Маме, благодаря, че изрази моето мнение! И дано семинара да е много полезен наистина, за всички, които ги интересува. Това е най-важното и основната му цел!

# 22
Прекрасно е, че правите такива мащабни мероприятия, това много ме радва. Едно време нямаше такива неща. Дано има много интерес от млади бъдещи и настоящи майки.   bouquet
И аz обаче не схващам идеята на нападащите. Жалко, че винаги ще се намери някой, на който дори и толкова добра и смислена инициатива с нещо му пречи  ooooh! . Защо, бе хора все с негативиzъм трябва да се отнасяме? Какъв сме такъв вечно недоволен и мрънкащ народ?

# 23
Янечек, за съжаление нещата стават бавно:( Но пък вече се намира тук-там по някой лекар даотговори на исканията за естествено раждане... даже и след първо секцио.

# 24
естествено раждане... даже и след първо секцио.

Та нали точно при VBAC всякакви там интервенции са абсолютно противопоказани...

# 25
А има ли такава седмица за секциото? Искам да се включа 

Да обсъдим рисковете от вагиналното раждане!   Mr. Green

Ха ха! Тъкмо това исках да питам и аз. Чувствам се пренебрегната, искам и аз седмица под мотото "Животоспасяващо - секцио!" и подобно. Mr. Green

# 26
Пандора, ако зачетеш внимателно програмата, ще видиш, че ще се обсъждат ситуациите, когато секциото е необходимо. Лектори са проф. Куацулов и д-р Гунев.  Wink

# 27
Сова, много от момичетата реагират така, защото някой пак е изхарчил едни "европейски" пари за глупости. Сигурна съм, че и ти можеш да измислиш 10 по-полезни каузи, където да се вложат средствата за организация на въпросната световна седмица.

# 28
Сова, много от момичетата реагират така, защото някой пак е изхарчил едни "европейски" пари за глупости. Сигурна съм, че и ти можеш да измислиш 10 по-полезни каузи, където да се вложат средствата за организация на въпросната световна седмица.
Ееееее, това е супер грозно изказване!
Има и хора, които вярват в нещата, които правят, в тяхната полезност и в това, че помагат на другите. И никой не им налива пари отвън. Не знам защо ви е толкова трудно да го повярвате?!
Сигурно има и 100 по-полезни, според някого, каузи... Ами свободни са! И европейските пари -също! Действайте!

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 12:38 от agneshka

# 29
А, не казвам, че хората не вярват в това, което правят.. Само оспорвам рационалността му, а дали е грозно е въпрос на лична преценка. Ако това е повод да се засегнеш, сори..

Не виждате ли как се наслагва на много момичета чувство за вина, че им се е наложило да родят секцио?!

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 12:50 от Jillian

Общи условия

Активация на акаунт