Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 088
  • 288
  •   1
Отговори
# 30
  • Ловеч
Милата  Hug . Духваш му в личицето за да не забрави да диша, гушкаш докато престане да хълца от рев и го оставяш обратно. Косьо ми го направи този номер на два пъти, а батко му най-редовно. И престани да се притесняваш, мен не ми пукает хич - нито за това, че бебето плаче нощно време и ще причиня неудобство на съседите, нито от шумно играещото малко дете вкъщи, както никога не бих направила забележка за бебешки или детски плач или пък тръшкането в магазина, на улицата на инатящо се дете/каквото беше и моето/. Винаги съм съжалявала майката, а станах една от тях. Баткото продължава да се опитва да ми прави подобни номера, но не се съобразявам и никога не съм се съобразявала с околните.   

# 31
тъкмо се канех да излизам и такава буря се разнесе тук  Crossing Arms Close #2gunfire
ще си стоим в нас пак ooooh!

бодливке аз пък на едно акане изхабявам половин пакет ,а хем акаме по веднъж на ден сега! как така се оправяш с три кърпички не ми е ясно newsm78.ама денис е запекан и ака едно като пластелин го изкарва и постепенно. и аз само забърсвам.
после мия естествено!

пиша с една ръка затова само с малки букви Laughing а да кажа ,че и на няколко пъти бях на косъм да повърна. имам силно развито обоняние и едвам издържам на миризми.

да питам и друго--вашите бебоци пръцкат ли много? моя се скъсва направо хаха и мирише.

# 32
ЗА пелените пуфис-много искам да ги пробвам,но немога да ги открия в дианабад,ако някой има инфо,нека сподели.
Аз вчера също изтеглих Борис и според моите теглилки за 25 дни е надал 1200,струва ми се много(ние сме само на кърма)яде 6пъти на ден и с 8 часова почивка вечер.Притесних се че много дебело ще е това бебче,иначе неизглежда пълен по скоро е пораснъл на дължина(поголяма част от дрешки те му вече са малки а и шапките също отесняха).
Цветке -кокетке, и ние имахме такова ако,след това настъпи един блажен период в който борката сам си направи този три часов режим,аз разбирасе се подчиних и сега само го следвам в желанията му.
хубав ден

# 33
  • София
Да се похваля: водих малката на контролен преглед. Вече е 57 см и тежи цели 5150 грама. А на мен ми се стреваше, че са доста повечко килцата. За съжаление, сме си отгледали гъбки в устата, та ще се мажеме с Дактрин и двечките за всеки случай. Та по този въпрос, нека мамите, които са минали през тия гъби да споделят опит с мазането. Че нещо малко ме е шубе. Rolling Eyes

# 34
имам питане относно болничните.
1. за татковците ползвали 15те дни- кога ви ги изплатиха и дали дали бяха отразени в НОИ?
2. мамите родили преди термина (със застъпващи се болнини)- изплащат само остатъка от 42та дни след раждане (примерно както е при мен -45 дни са от 13.02 до 30.03, а 42 дни са от 13.03 до 24.04. Значи трябва да ми изплатят от 30.03 до 24.04) или изплащат нови 42 дни.
3. кога си получихте еднократната помощ (на мен ми казаха до месец) и дали пак беше отразена в НОИ?

Много благодаря за отговорите

# 35
  • София
Не трябва да ти е неудобно от околните, че бебето може да заплаче в количката/ако това те притеснява/.
Мда, това ме притеснява  Rolling Eyes , сигурно съм луда  Embarassed А и проблемът при нас е това захласване. Питах и преди - само Яна на Шу и Радо на Белла ли го правят? И колко често? Защото на нас всеки голям рев завършва така  Tired , та предпочитам да не плаша хората с посиняло от рев бебе  Rolling Eyes

Ох, и нашия звяр така посинява... На моменти много ме стряска. Случва му се по 2-3 пъти на ден - точно при голям рев - като смучем сополи, или като е много гладен, а аз не съм готова с яденето. В такъв момент го гушвам или го раздрусвам леко по гърдите.

Белла,   bouquet за темата.

Аз вече нямам търпение да идва утре и да заминаваме на гости при свекървата. Така ми се иска да се разнообразя малко. За пътуването - тя жената е купила повечето големи неща - легълце, корито, чаршафи, та ние ще носим само по-дребни, което си е голямо облекчение, че като се знам какъв сме катун като тръгнем - няма да ни стигне колата - а тя не е хич малка, за щастие освен моето двуврато Поло имаме и по-голяма кола Simple Smile

А да питам мамите, които ползват шезлонг за бебето - къде го слагате? Аз го държа на дивана, ама все ми се струва, че не му е там мястото, най-малко така не може да се люлее, а нали все пак това му е половината кеф на шезлонга. Пък на пода да го сложа ми е малко кофти - все ми се струва, че ще му духа там на бебчо...

# 36
Леле, все забравям да ви кажа кво стана на питката в неделя. Та стоим си ние и си хапваме и дойде време за кафе и аз се качвам с мойте приятелки до пием кафе на терасата , а свеки искала да накара Теди да смуче биберон и му го натопила два пъти в мед.  ooooh! , а и това не е всичко , после ми вика -трябва да му отрежеш миглите , та да му станат по-дълги , аз на мойте деца така съм им ги рязала.  #Crazy
Е аз не виждам да са със дълги мигли ама карай.
Та такива ми ти работи.
Някой от вас да не би да е рязали миглите, аз ноктите не мога да му отрежа пък камоли миглите.

Ели - нашия татко си беше вкъщи , но не с отпуската която  сте ползвали вие. За болничните не знам , а това за еднократната помощ още не съм подала.

За гъбичките - ние имаме бял език и си мислех че са гъби или млечка , доки вика че нямаме. Като казах на мъжа ми да ни вземе дактарин , той прочел че е за деца над 2 год. и не ни купи.

Анче - нашият батко така посиняваше и се захласваше и аз му духвах в лицето та да си поеме въздух . Много е гадно знам , но пък той така до 6 месец от колики ревеше  и аз съм излизала до кооперативния пазар и като ни хване такъв рев спирах насред пазара и го гушках . А всички хора бяха в шок  около нас. Мойта приятелка стои с нейното бебе и ни чака да свършим с рева и после продължаваме . Ще свикнеш няма къде да ходиш, гушкаш го и се мъчиш да го успокоиш пък всеке да си мисли квото ще.

# 37
А пък нас ни заваля малко в края на разходката... Дебнах дебнах да спре да вали, че да излезем, а то накрая пак ни заваля... добре че бяхме взели дъждобрана за количката. Wink

БОДЛИВКА, аз вече 3-4 пъти излизам с кенгуру и количка, щото Рая и тя недолюбва количката и като се разреве се гушим в кенгуруто. Та на мен също ми се наложи на 2-3 пъти да кърмя навън. Не се вижда нищо, защото поставката за главичката е достатъчно голяма, макар че си бях с обикновена блуза, но отгоре съм с разкопчано яке, или разкопчана риза и наистина нищо не се вижда - якето прикрива отстрани, а поставкат аза главичка отпред. Единият път бяхме на кафенце навън с кумовете ни и дори те не разбраха, че се кърмим. Peace Аз съм супер доволна от кенгуруто, дано и на теб ти е удобно. Hug

За среща по празниците съм ЗА. То днес и нас ни захвана дъжда, но за малко, а и той спя почти веднага след като прекапа. Предполагам, че и по празниците ще е така - ще се подслоним някъде докато премине - заведение с чадърчета...

Ние до сега не сме посинявали от плач, но като се разплаче понякога също едва си взима въздух. Cry

# 38
  • Варна
Elwing нали нямам време да чета сички и съм пропуснала че питаш за захласването или засиняването както му казват тук - нашата госпожица го прави постоянно и денонощтно и то като почне задължително са 3 - 4 пъти един след друг и след 10 минути пак  ooooh!  Без да преуеличавам на денонощие се засинява около 15-20 пъти и супер дълго не си взима въздух и и духам като луда и не диша и посинява сялото и лице, направо умирам в тези моменти.....ужасно е. Но това се израства с времето,така ни каза и педито. Аз съм била същата даже по- зле и съм спряла на 2 годинки. Дано по рано го израстнат нашите бебчета де. Онзи ден се засиня в парка и аз хем се притесних че всички баби ни гледат хем заради нея и като почнаха после всички да цъкат осъдително каква майка съм аз та бебето ми така ревяло, гладно съм го държала при положение че яде пред тях .... абе много гадно ми стана....и от тогава и аз като теб гледам да се прибеем преди да е почнала защото се чуствам тъпо пред хората.....
Еля ние будувам денонощтно, не спи това дете, няма след баня няма през ноща  ooooh!  нон стоп сме будни, а е малка и уж трябва много да спи. Няма такова нещо, спи по 30 минути и това е....след баня изобщо не мигва до следващото ядене и така. Чат пат през ноща спи по 2 часа за което съм многооооо благодарна  Mr. Green

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 16:56 от dessiss

# 39
Привет от нас двечките  Hug
Най-после да се включа и аз  Laughing

За пътуването: Ние три пъти ходихме при свекитата и багажника на джипа не побра багажа  Shocked . И това при положение, че там има легло и корито и не сме ги носили. Май ще трябва да взимаме по-голяма кола, то и мама е човек и тя също има багаж  Mr. Green . Милото да му мисли - с две жени е така  Joy и даже все по-зле ще става . Сериозно сме се замислили да купим от затворените багажниците, които се поставят на покрива ( не им помня името  Blush ). Ако някой ползва нека ми каже има ли полза от тях  Thinking

За памперсите: Ние сме на 2-ка "Pampers". Преди две седмици нямаше на от жълтите и моя мъж взел оранжеви. Аз съм много доволна - до сега не е имало пропуск или алергична реакция. Кърпички също ползвам вече оранжеви  на "Pampers" .

За готвенето: В момента готвя печено агнешко бутче и картофено пюре. Само дето с бебе на ръце не е никак лесно  ooooh! .

За разходките: Бебка мнго обича разходките, но огладнее ли няма оправия. Реееев докато не се наяде  Tired . Старая се всеки ден ден да излизаме и сутрин и вечер, макар че ми е доста рудно с количката. Свалям бебка с кошницата за кола. Количката стои разглобена в малката кола. Сглобявам я и оставям кошницата в нея. После цялата процедура в обратен ред  ooooh! .

Сега да се похваля: Днес се обзаведох с две блузки "Adidas" - любима марка ми е и съм много доволна. Имам да свалям още 6 кг, но старите блузки не ме побират  Sad . Всяка фолк-певица би ми завидяла на бюста в момента  Mr. Green , а по принцип съм с малък бюст. Направо не ми се мисли као спрем да се кърмим, на какво ще заприличат гърдите ми  ooooh! .

И да се оплача: Вчера са откраднали акумулатора от малката кола, а беше съвсем нов. Страшно много се ядосах  #Cussing out , но нищо не може да се направи  #2gunfire .

# 40
Дума, купи си термос-такъв за възрастни и ще забравиш за термочантата! Peace
Отпуската на таткото днес са я изплатили, проверявах наличността на картата.

# 41
  • София

За гъбичките - ние имаме бял език и си мислех че са гъби или млечка , доки вика че нямаме. Като казах на мъжа ми да ни вземе дактарин , той прочел че е за деца над 2 год. и не ни купи.

Поради същата причина и нашия татко не взе дактарин. На Вики цялата устичка беше в бели налепи. Педиатърката ни изписа фунгостатин 2 пъти по 2 капки-за 2 дни налепите изчезнаха и не сме имали проблем пак.
И ние имаме същия проблем с рева-дере се,чак посинява, но само ако има причина-за смяна,за хранене,колики. Иначе ни е много послушна, пу пу да не чуе дявола. Simple Smile
Щъкаме нагоре надолу с количката от 15-тия ден Simple Smile питахме дали може да я водим на село сега за празниците и док каза че даже е препоръчително детето да смени климата. Гадното време ни прецака плановете и се отказахме а и на мен така ми се ходеше...Sad

# 42
Леле Деси ама защо така не спинка Вики? А плачка ли?
Мерси за отговорите.
Ето малко снимки от нас http://www.snimka.bg/album.php?album_id=365874&pid=11909233

# 43
Дума, аз си бях взимала такова шише и никаква работа не ми свърши! Биберонът беше с една дупка, капачката не уплътняваше, водата си течеше, а и само за едно хранене няма смисъл! По-добре термосче с вода за поне едно-две хранения, контейнерче с дози АМ и чисти шишета !Термос чанта не ти трябва! Моята така или иначе не държи повече от 3-4 часа водата топла, при условие че я слагам гореща в шишетата преди излизане!

Момичета, моят цикъл все още никакъв го няма!Направо имам чувството че ще се пръсна, така ми е  поддут коремът!

Като пътувахме с баткото като беше бебе и мъкнех какво ли не, но сега с дребната и батото се научих да редуцирам нещата максимално! Купили сме един един куфар и като тръгнем някъде на децата куфара, половината с дрехи на малката другата половина на баткото! А нашите дрехи в една раница и това е!Не съм вярвала, че ще успея да си събера дрехите в раница, но явно може!

Десис, това за одумващите баби нали знаеш през едното влиза през другото излиза! Преди седмица като бяхме излезли на разходка и дребната тъкмо беше яла и искаше да си уригне детето пак и се върти в количката! Гушнах я с една ръка а с другата бутам коликата и една баба ми вика:
-Ми за какво ти е количката, сложи детето вътре да си легне!

Направих се, че не съм чула въпреки че уважавам старите хора и мнението им!Веднъж пък един дядка ме пита храня ли си детето, става въпрос за баткото, който просто е по-висок и не му личат килата!

Хайде лек път на Слънцето и на всички , на които им предстои пътуване през почивните дни!

# 44
Бела- имам такъв , но той е голям и не става за излизане с него. Иначе ми стои на скрина и всеки ден го зареждам с преварена вода  (вряла ) , а с друго шише разреждам до желаната температура. Но това на вън не може да стане, та за това взех термобокс. А термос ми е нужен и за чая през ноща , щото от студената вода , като се облещи нощно време   и не спи. Искам да махнем нощното хранене но нямаме особен успех и си мисля че поне ако е по топла водата т.е чая ще пие повече и няма да иска да яде. Сега ставам и доливам в чая вряла и така го топля , но пак много не се получава номера.

Деси- явно всички бебета имат такива дни. Ние също имахме такъв период , беше кошмар, продължи цяла седмица. Днес не ни е също лек ден. И той не знае какво иска- спи 10 мин и после рев, а му се спи та 2 не вижда ама не не се предава, а аз друсам ли друсам и люлея ама резултат  много няма. Но пък има и дни в които си спи, така че  Hug стискай зъби  ще премине и тази фаза.

Абе аз не си спомням батко ни да е правил така, той милия си спеше доста , дори и душ съм влизала да си взема , но пък и доста ревеше привечер от колики. А тия гевезета незнам кво ще ги правим.

Зори ти термо шише ли си взе? Щото и аз има на НУК и също не върши работа , та затова искам термосче. Аз имах с баткото на Чико   с биберонче и беше рай с него , ама като беше по-голям и го хвърли през количката и то се счупи. Сега вече няма такива. Има едни китайски дето също така пускат , няма да си взимам такъв.

А с тоя цикъл и аз не знам - ту има нещо ту няма  все си ходя с превръзки.

Крисче-  Hug благодаря , записах си го.

Гърдите ни ще заприличат на ролетни щори  Joy.

Общи условия

Активация на акаунт