Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 087
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
да се оплача- от днес иво е на АБ. много лоша хрема и кашлица, спря да се храни.
мн се дави като кашля.
пазете си мн дечицата, ако усетите, че се разболявате задължително си слагайте маска.
стискайте палци на мъничето ми скоро да се подобри и да започне да се храни, че ми се къса сърцето да го гледам такъв.

# 46
  • Стара Загора
Абе знаете ли, че Janitsa много време не е писала. newsm78
Ние днес се теглихме и мерихме 4,200кг. и 56 см. За 21 дена сме качили 700 гр. и 2 см.
Аз си стегнах багажа - и ми иде да легна и да стана чак утре, но пусти задължения. #Cussing out

# 47
Момичета с какви чайове залъгвате бебетата вечер,че аз нещо не схванах ,а и не давам никакъв чай все още.

Слънце леко и безаварийно пътуване ти желая утре!

А къде ги продават тия термоси,че и аз искам ?

# 48
Здравейте и от мен!

За чайовете - давам на хип с копър уж против колики .През ноща като му дам и след 1 час НАЙ - много и пак иска да яде-така че тая работа с водата и чая НЕ става.Той сам ще си се отучи явно!

За акото и при нас беше зелено -тъмно кафяво с едни пръчици(като ориз) - продължи 1 седмица , но сега се оправи от само себе си- жалко само че ака на 2 дена и се напъва и почервенява.

За памперсите , от както прочетох за Канбебе ,че Слънцето е доволна и аз почнах да ги издирвам -едвам намерих вчера,вече 7-8 съм сменила и са добре -не са пропуснали .А иначе оранжевите мокри кърпички са доста приятни на мирис , също така и са Мокри ..пробвах и зелени и натурални ама нещо не стават..

# 49
  • Ееей тук!
Здравейте,
ля да ме извините, ако отклонявам темата, но давайте съвети  Sad ИМАМЕ ПРОБЛЕМ...ние досега бяхме на Фрозолак, но акахме по веднъж на ден с големи мъки и педиатърката ни изписа Фризовол, а той един гъъъъст и не минава през биберона и малката и е мъка да го дърпа и май остава гладна от 120 изцоква 80, това как да е ще сменя бибата ама днес пък за 1 ден ака 3пъти ... newsm78
Има ли мами ,които дават Фризовол...? Как го давате,основно и само него или редувате хранения или как  Rolling Eyes  Thinking

# 50
Здравейте,
ля да ме извините, ако отклонявам темата, но давайте съвети  Sad ИМАМЕ ПРОБЛЕМ...ние досега бяхме на Фрозолак, но акахме по веднъж на ден с големи мъки и педиатърката ни изписа Фризовол, а той един гъъъъст и не минава през биберона и малката и е мъка да го дърпа и май остава гладна от 120 изцоква 80, това как да е ще сменя бибата ама днес пък за 1 ден ака 3пъти ... newsm78
Има ли мами ,които дават Фризовол...? Как го давате,основно и само него или редувате хранения или как  Rolling Eyes  Thinking
Здрасти.Същата история е и при нас.Първо давах фризолак+фризовом ,но няма никакво подобрение на храносмилането и сега минахме изцяло на фризовом от неделя.А че е гъсто няма лъжа.Аз ползвам на Авент шишета и бибирона с две дупки (зелена май беше). С тях си дърпа без зор. Успех и да пишеш как  влияе на вас фризовома.

# 51
Elq 15 дена които се полагат,нашия татко ги използва но още не са му превели нищо,еднократната помощ я получих в средата на април.

# 52
  • Ееей тук!
The_light_2008 и ние сме със шишета на авент... и бибата с 2капки я затрудняват.... Embarassed та си мисля сега за вечерното хранене да ги смеся... Crazy

# 53
  • София
Вики ака преди всяко ядене/кърмиме се/, понякога преди и след. Какви са тия 1-2 пъти или през дни? ? Ние ли нещо не сме в час?  newsm78

# 54
ние от снощи сме акали 1 път (преди малко),но беше едно акане ooooh! нямам думи,иначе сега се е случило така защото понякога дохранвам с АМ,иначе когато яде само кърма си ака на всяко ядене (тоест по време на ядене Rolling Eyes),чувала съм че има кризи когато и кърмените бебета не акат всеки ден,или по 1 път на ден,тогава бебета растели,а също така четох че когато не ака (кърменото бебе) значи че всичката кърма се усвоява от организма на бебето и просто няма какво да изхвърли,хайде аз заминавам да храня гладника Laughing

# 55
Никита, ние също не пропускаме ден без излизане, но като е не особено приятно времето, го изкарвам на балкона в столчето за кола, вместо да се мокря навън. За него е все едно - все е на въздух, а аз успявам така да си свърша и малко работа у дома.

Нашата въртележка за кошарата е от баткото и нямам проблем със закрепянето й на сгъваемата кошара. Ето тук се вижда каква е и как е закрепена.

Масажите и гимнастиката ги правя отделно - така процедирах и с баткото. Гимнастиката я правим обикновено при сутрешното будуване, но някой път и по-късно. Масажите ги правим вечер след къпане, но аз не ползвам олио и няма нужда да го къпя пак след масажа - ползвам масажното мляко на Клоран, много съм доволна.

Памперси ползвам отначалото на Хъгис, взимах един пакет на Памперс и на Либеро, Памперс не ми харесаха, Либеро стават. Отдавна сме на 3-ката. Обаче са по-скъпи - мега пакета е 34-36 лв., а на Памперс по спомени беше около 29.

Мокри кърпички ползвам на Клоран, супер са!

За двувратите коли - как се оправяте с поставянето на столчето и детето в него? Мъжът ми искаше да купим една малка кола за града, но беше две врати и аз не я исках - не мога да си представя как ще монтирам столчетата и децата в нея?

Еля, еднократната помощ я получих в края на април, а сме подали документите в началото на март. Иначе редовно получавам от НОИ плащанията - просто са като по часовник, но ние сме към "големи данъкоплатци" и няма 5-6, всички срокове се спазват стриктно.

За пътуването - взимам всичко, което ползвам ежедневно с бебето. Дрешки, като смятам дрешките за броя дни в които няма да ни има, за да не се налага да пера. Взимам винаги и аптечка с най-необходимите за спешни и не чак толкова спешни случаи неща. Пелени и хавлии, според колко дни няма да ни има, но поне по 2 броя. Естествено, памперси и мокри кърпи. Цялата козметика (която е повече от моята вече). Количката и кошчето за кола. Одеялца и чувалче ако е студено. Вана не ми се е налагало да взимам, тъй като в първите месеци съм гледала да пътуваме на места, където има условия - т.е. на вилата или при роднини. На вилата имаме корито, което си седи там, както и спални комплекти и хавлии. С баткото сме пътували и на места без ваничка, като съм ползвала мивките за измиване вечер, но това като беше над 6 месеца.

Ако не се включа пак - Весели празници от нас. Ние утре отиваме на вилата, където нямам нет и ще се върнем на 5-ти, че на 6-ти имаме именници Simple Smile

# 56
  • Варна
Милениум, стискам палци мъничкия бързо да се оправи. Знам какво е да ти е болно детето и само се моля да са сведени до минимум тези моменти.

Имам чувството, че сега с 2 деца ми е по-лесно и спокойно, от колкото като беше Никол бебе.
Никога не съм мислила, че това е възможно, но се чувствам точно като теб. Сега с двете деца ми е много по-лесно да се организирам, отколкото когато Радослав беше бебе. И съм много, ама много по-спокойна отколкото тогава.

# 57
  • София
Здравейте посред нощ от нас. Влизам набързо да питам нещо, но много писано, бре..... първо да чета  Whistling

За срещата: прогнозата е ВСЕ ДЪЖД  #Cussing out Забелязах, че тук вали следобед, около 14 ч., какво мислите за среща в 11 ч., някой би ли се пробвал  newsm78

Значи аз с моя проблем с ръцете явно ще се лекувам по-дълго, отколкото предполагах и събирам мнения за препарат за плочки в банята, който разтваря мръсотия. Имаме едно място, дето се събира вода и бързо се цапа, преди си го изтърквах с Бинго ОВ и гъбичка, но сега не мога....

И да питам имате ли впечатление от торбички за изхвърляне на памперси? Днес купихме от Джъмбо, изглеждат като мокри кърпички отвън и като идея ми се струва удобно за чантата на количката....

я ме светнете за гимнасти9ката и масажа,кога ги правите и как ( моето лудо педи каза - фантазияяя-  ooooh!),ние след баня го масажираме с олиото и това е,вие кога правите масажа?Зеленко

Упражненията показа педиатърката на прегледа на 1 месец и каза да почваме. Правим вечер 20.15 ч. преди банята, т.е. татито прави, че аз не мога да пипам олио. Прави първо гимнастика по боди, после съблича Калин голичък, маже си ръцете с олио и има масаж по гръб и по корем. Този месец има 2 нови упражнения. После къпем Калин и преди обличането тати го маже с крем, пак е като леееееееееек масаж.
Упражненията ги има и в една книжка, дето ни я даде педиатърката, Дневникът на мама, питай лекарката си.

Окич, мокри кърпички купуваме Памперс сензитив, но имам и една кутия Бочко - не знам кога ще ги тестваме обаче...

Elg, 15-те дни на таткото ги платиха много бързо, даже получихме СМС. Какво значи "отразено в НОИ"  newsm78 А болнините се плащат месец за месец и всеки болничен отделно.

# 58
Добър вечер!

Цветка-кокетка
, благодаря за идеята, май наистина това е вариантът  Peace

Зелено човече , аз също не одобрявам разходка в парник, но отворът на нашия дъждобран е точно толкова голям, колкото е и отворът м/у гюрука и покривалото на количката.Така, че достъпът до въздух не се променя, а и отстрани на дъждобрана има от двете страни едни малки дупчици за проветрение. Слагам го само, ако завали много силно, за да пази самата количка, иначе не го слагам, защото детето няма как да се намокри, достатъчно закрито е.

Да ви кажа, че кърпичките на Памперс нещо хич не ми допадат, гадно ми миришат, а вече пробвах 3 вида. Последните ги взех на Нивеа и определено ми харесват повече.Иначе от памперсите съм супер доволна и не смятам да експериментирам.

Иначе и днес бяхме цял ден навън /както и вчера и онзи ден... Laughing /. Просто не иска да спи вкъщи повече от 1 час/ на спане/А навън спи с часове. Имам чувството, че вече си живея в градинката  Laughing

Добре, де, аз не мога да разбера тия оранжеви памперси с каква цел са ги пуснали, в смисъл каква е разликата / по идея/  ? Не бих ги пробвала, де, като чета какви са ви коментарите... Crazy

Сиа , майка ми е била това, но общо взето за по малко ме замества, иначе цял ден съм си аз там, ще се радвам да се видим  Grinning

Глафира, какво те притеснява мазането с Дактарина?  newsm78 Аз София доста време я мазах, май почти без ефект и като спрях да я мажа, те гъбите взеха, че почти изчезнаха  Crazy Слагах и го на биберона, а тя много го харесва.Даже вечер, ако много ми се разреве и мацвам малко на бибата и тя млъква  Laughing

Дима, нямам думи за свекърва ти  Shocked Shocked Shocked - аз не бих си поверила детето повече на такъв човек без мое присъствие  Crazy Особено изказването и за миглите... Sick Майка ми така като малка чула, че се режат/а е имала мноооого дълги мигли/ и сама си ги подрязала, та цял живот е с къси мигли  Mr. Green

Аз София не я залъгвам с нищо - ако се събуди през нощта директно и давам да суче.Считам, че тя сама ще се откаже.Но общо взето вече като яде в 21ч. после се буди към 5ч. Но дори да е по-рано, пак си и давам да яде.

За двувратите коли - аз карам Туинго и ми е супер удобно, столчето седи на предната седалка. А и е много безопасно - няма как детето да отвори врата или прозорез по време на път/ имах такъв инцидент каката като беше малка с 4-врата кола и добре, че беше в столче... ooooh! И количката ми се събира идеално в багажника.

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 23:59 от *Nikita*

# 59
Момичета, то май Фризолака на повечето бебчета им действа запичащо! Преди десетина дни спрях капките Еспумизан и Петя започна да ака през ден и едно зелено! А иначе не я свиваше коремче, но си мислех че не е  нормално толкова рядко да ака! Знам, че с термометър не трябва да се прилага процедурата често и реших да сменя АМ!Личната лекарка каза да взема Фризовом, предполагах че е гъсто, но чак пъ толкова, но пък то е и за деца, които повръщат и трябва да е гъсто!Добре че имах биберон с прорез та сложих на шишето на 3-ката! Петя не го хареса ама въобще! Една приятелка, чиято дъщеря беше на Фризовом ми каза, че детето може да ходи по-често от това мляко особено като започне захранването, затова е по-добре да дава Фризолак с Фризовом!
Като видях, че Петя не харесва това АМ се разрових тук там и прочетох предимно добри отзиви за Розовия Хип!Дребната го хареса, въпреки че и трябваха ден-два да свикне с гъстотата!И него го давам сега с биберон с прорез! Засега съм доволна, днес ще купуваме даже втора опаковка! Вчера дребната пълни памперса два пъти  няма и спомен от зелените акита!Дано така си остане!

Никога не съм вярвала, че толкова ще се радвам на миришещ памперс!Все я душех милата тия дни и се надявах да се налага смяна!Дано и при вас отмине този период и да намерите най-доброто решение за бебоците!

Общи условия

Активация на акаунт