Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 080
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Никита, не се бях сетила да го давам върху биберона:)))
А за столчето на предната седалка: доколкото съм запозната с правилника, това е забранено и е възможно освен глоба да платиш, да ти отнемат и точки. лично аз не бих рискувала да го сложа на предната седалка. Струва ми се небезопасно.

За АМ: започнах с Фризолак и в един момент бебата се спече. По съвет на познати минах на Аптамил, вследствие на което бебата се продрищи, ама много силно. После минах и през ХИП, който малко успокои нещата, но не ми хареса факта, че оставя твърде много бяло в устичката. От две седмици сме отново на Фризолак и да чукна на дърво не мога да се оплача. Ака си редовно, дори спазва час, понякога ака и два-три пъти.

# 61
Столчето за кола може да се сложи на дясната седалка, с гръб към движението и само при изключена въздушна възглавница! Ако това е изпълнено не трябва да има повод за глоба! При тези условия се слага и стол за по-голямо дете, но вече с лице към движението! Че е по-рисковано там по-рисковано е , но не е забранено!

Засега дребната няма бяло по устата ще видим!

# 62
  • София
Зора, абе си мисля, че при нас бялото беше от това, че не разтваряше добре млякото. То нали трябва с по-висока температура на водата да се прави, а пък аз не винаги имах възможност да го правя. Иначе на вкус и на мен и на малката много ни хареса. А съм пробвала доста видове АМ аз самата Grinning

# 63
Зеленко, ми като няма друг начин да си изведем бебоците що да не го направим в 11? Вчера и аз така рано-рано изведох Рая, защото следобед валя, то не че преди обед не ни заваля в края на дългата разходка, но...

И на мен кърпичките на Памперс не ми харесаха. През първия месец купувахме ентусиазирани кърпички на Мустела, ама са доста скъпи, та след това минахме на Хип - розовият пакет /то не знам в друг цвят има ли, но поне аз не съм виждала/. На мен лично ми харесват много - достатъчно мекички и наподобяват тези на Мустела, но са 3 пъти и малко по-евтини. Peace

Торбички за изхвърляне на памперси не съм ползвала до сега, но за разходка ми се струват удачни - ще трябва да ги пробваме и ние.

За гимнастиката и масажа
- ние правим гимнастика докато трае сутришното обличане, а масажа е вечер след баня с млякото за тяло на СебаМед.

Това ми напомня да попитам - преди седмица ни свърши втората опаковка от нежния крем на СебаМед и не купихме трета, защото вече се позатопли и решихме да минем направо на млякото за тяло. Как мислите дали не беше рано, но пък не забелязвам промяна в кожата на Рая - все си и  е хубава и гладичка... newsm78

# 64
  • под кривата круша
Здрасти Simple Smile
Имаме гости и не ми остава много време за писане, а гледам, доста неща сте обсъждали.
Първо да се ожалвам от вчерашната консултация. На килограми сме 4500 /малко ми се вижда, ама лекарката каза, че е ок/. И този запушен нос, дето от 1 седмица им разправям на заплесите вкъщи /нищо му нямало, екстра било/, че му гъргори нослето на детето, наистина е хрема. Слуша гърдите, чисти били, но от нослето се чува хриптене и ни изписаха Виброцил, Синекод за гърлото /щото по веднъж-два пъти на ден се закашля/ и витамин С. Вече няма да питам никого как му се струва, щом преценявам-хващам я и я водя директно на лекар. Много ми е притеснено, защото е много мъничка още.
Ivema, благодаря за инфото за д-р Живков. Педиатърката нищо не ни каза за ортопед, но ми се ще да я види такъв, както и невролог /някъде четох, че и такъв преглед бил препоръчителен, а и аз ще съм по-спокойна/.
За физиотерапията-след секцио често се получават сраствания-както при всяка интервенция. Аз си имам едно срастване отпреди, и искам да проуча как стои въпроса тук във Варна. Знам, че в АГ правят, но как се назначава не ми е ясно newsm78.
Това е засега, доскоро Simple Smile.

# 65
  • София
Добро утро от нас. Очаквам вашите отговори за препарат за плочки, който разтваря мръсотията (без търкане)  Praynig

Е, щом има поне 1 желаещ за сутрешна среща, обявявам ТРЕТА СОФИЙСКА СРЕЩА: 05.05.2009 г. (вторник) от 11 ч. на цетралния вход на Западен парк. Ако междувременно завали и имате желание, срещата остава, но се събираме на бензиностанцията ОМВ (навън) до същия този вход. Записвайте се: зелено човече

отворът на нашия дъждобран е точно толкова голям, колкото е и отворът м/у гюрука и покривалото на количката.Така, че достъпът до въздух не се променя, а и отстрани на дъждобрана има от двете страни едни малки дупчици за проветрение. Слагам го само, ако завали много силно, за да пази самата количка, иначе не го слагам, защото детето няма как да се намокри, достатъчно закрито е.

Ъъъъъ... таквоз.... ние това покривало на количката отдавна не го слагаме  Embarassed Слагахме го в първите няколко седмици само  Embarassed

Тони_ст, ние още не сме свършили крема на СебаМед за тяло, но бяхме купили голяма опаковка. А щом на Рая й понася добре млякото, защо да е проблем... Я да те питам смятате ли все на СебаМед да останете или планирате смяна (ако да - кога)? Чувала съм, че не е добре цял живот на медицинска козметика, изнежвала се кожата, ама още ми се струва май рано за смяна....

Есме, много ми липсва стария ти аватар  Whistling

# 66
  • под кривата круша
Зеленко, и аз по-си се харесвах иначе, ама идва много голяма картинката и я отхвърля. Пък хакера не знае как да смали изображение Flushed...

# 67
  • Варна
Зеленко, то много зависи  каква мръсотия се събира. При нас е варовик и веднага ти казвам Цилит, течния. И други вредители разкарва - ръжда, засъхнал сапун. На мен ми оставя бели следи понякога и мисля да пробвам Фрош като свърши, но отзиви за него не мога да дам, просто харесвам марката. Аз ползвам и Доместос понякога.
Есме, и на мен стария по-ми харесваше, затова предлагам помощ. Ако искаш дай я тая картинка да я смалим Simple Smile

# 68
Добро утро (по скоро добър ден)
Нощес беше малък ад при нас, след като се събуди към 12.30 да папа се почнаха едни мъки, едни пръцки, едно гърчене, аман от тия колики вече  #Cussing out #Cussing out #Cussing out няма ли да свършват вече?! Беше много неспокоен, унасяше се само върху мен, така дремнахме малко поне и двамата. И сега милинкия, тъкмо заспи и пръцка и се събуджда. Айде да спират вече тия гадости!!!Аман вече!!!

# 69
Столчето за кола може да се сложи на дясната седалка, с гръб към движението и само при изключена въздушна възглавница! Ако това е изпълнено не трябва да има повод за глоба! При тези условия се слага и стол за по-голямо дете, но вече с лице към движението! Че е по-рисковано там по-рисковано е , но не е забранено!

Точно така,много правилно си го обяснила.Аз преди да забременея карах шофьорските и съм на ясно с правилника за движение.
 А за  дете е задължително мисля че беше до 12 годишна възраст ако се вози от пред то да е в специално столче за кола!!!

Бухта,оставя ти бели следи на плочките нали? Това е защото цилит е за отстраняване на котлен камък до колкото ми е известно( не съм го ползвала).Аз котления го чистя с розовата туба на Пулирапид.Само го нанасяш и той сам си чисти.Но беше ми капнало на плочките и ми побеляха.За това трябва да се нанася с гъбичка ,а не като мен направо да църкам с тубата яко.  Laughing

А за препарат ,който сам да чисти плочки не съм чувала,ако има такъв и аз искам да знам кой е хаха. Зеленко , не разбрах какво ти е на ръцете-някаква алергия ли имаш/>ако е така ползвай РЪКАВИЦИ когато чистиш.

Ей това малкото е опасна работа,заспа ми на ръцете и го сложих в леглото да напиша и аз два реда и веднага се размрънка .

Цветке и при нас пръцкането го събужда ( много се дразня,тъкмо се унесе детето и....) Но дали това са колики?
Във връзка с това пускам един "линк"  --->  http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=675

# 70
Привет и от нас Hug

Зеленко и аз съм доволна от Доместос и от Бреф- само оставяш известно време и после миеш Peace

milenium и Есме, стискам палци бързо да се оправят мъниците Hug

Ние вчера бяхме на консултация и малката е наддала още 1100гр. Wink, та по този повод да ви питам, тези които наддават по повечко на колко капки Вигантол сте? Защото ние бяхме на една, че ни била по-малка фонтанелата, но вчера ми каза един месец да минем на две( първия месец наддаде 1300гр.) и ще се захранваме на 5 пълни месеца.

За козметиката взех в началото Мустела, но като ми свърши и Бюбхен пробвах- няма реакции.

Торбички за памперс ползвам от 2кг. за фризер Grinning - идеална работа ми вършат!

От мокрите кърпички съм много доволна от Нивея, много от марките, които споменавате в нашето малко градче не съм ги виждала Wink

Желая ви хубави почивни и празнични дни и да слушкат бебоците  bouquet

# 71
  • София
Щях да пиша за Цилит, но Бухта е предложила вече. А какво е това Пулирапид- българско ли е?
За Фрош- аз само тази марка ползвам за основни измиващи средства(за баня, за под, веро, прах) но препаратите им за плочки- не могат да свалят такива натрупали се мрасотии като варовик по фугите на банята. Иначе са хубави и са много щадящи към околната среда.
Значи, от казаното дотук, се насочвам да пробвам кърпичките на Хип и на Клоран.
На таткото парите от НОИ не са ги превели още, а документите са дадени на 16 март.
Еднократната помощ я получих и мислим да купим 2 летни гуми Joy  Embarassed
Есме, СЗА в една предишна тема беше обяснила как се смаляват снимки и ще я цитирам
Цитат
Обяснявам как се намаляват снимки за тези, които имат Microsoft Office Picture Manager.

Отваряте снимката с тази програма. В бара с иконите горе под менютата има опция Edit pictures (обикновено се пада в десния край). Кат онатиснете този бутон, от дясната страна на екрана (пада се вдясно от снимката), се показват опциите от това меню.

НАМАЛЯВАНЕ НА ОБЩИЯ РАЗМЕР НА СНИМКАТА
За да намалите общия размер на снимката, но тя да остане цяла, без изрязване, ползвате опцията Compress pictures. Като кликнете тази опция, излиза на същото място нов бар с опции (комбо боксове), избирате или Web pages, или E-mail messages - първата е по-голяма, втората - съвсем малка. След това записвате снимката като нов файл, за да не загубите стария, който е по-голям.

НАМАЛЯВАНЕ НА СНИМКАТА С РЯЗАНЕ И ФОКУС НА ДЕТАЙЛ
За да намалите снимката чрез изрязване, за да фокусирате например само върху лицето на бебето, като изрежете страничните детайли на картината, ползвате опцията Crop. Като кликнете тази опция, можете или да ползвате опцията (пак излиза отдясно) директно да въвеждате размери, но по-лесният вариант е с мишката да отрежете самата снимка, като ползвате едни черни удебелени чертички, които се появяват на четирите страни на снимката и на четирите й ъгъла. Кат оизрежете снимката, давате ОК от менюто вдясно и след това записвате снимката като нов файл, за да не загубите стария, който е по-голям.

Честити месечинки на Пресиян, Симона и Стела   bouquet

# 72
бодливке аз пък на едно акане изхабявам половин пакет ,а хем акаме по веднъж на ден сега! как така се оправяш с три кърпички не ми е ясно newsm78.ама денис е запекан и ака едно като пластелин го изкарва и постепенно. и аз само забърсвам.
после мия естествено!

Ми забърсвам многото омазано с кърпичка,но под дупето винаги слагам един лист лигнин(сгънат) и дообърсвам с него,иначе няма да насмогна на хавлии и пелени. ooooh!

duMa твоята свеки незнам какво заслужава! ooooh! Голяма беля е можело да стане с меда,аз ако бях щях да и обясня къде зимуват раците.. Twisted Evil За миглите тоже.

За козметиката и на нас ни казаха да мием с блокчето на Себа мед,ползвам едно от няколко седмици но повече няма да повторя,ужасно се разкашка в сапунерката(винаги е затворена),не се пени и все имам чувството че не съм я измила добре.С гела за баня същата работа. За дупето взех сапуна на Бочко.

И аз знам че на предната седлака се слага кошче,само ако колата няма еърбег.За първи път чувам,че еърбега на предната седалка може да се изключва.. newsm78

Ади май започва да се усмихва съзнателно(когато я закачаме с баща и),но не всеки път става,а така искам да направя беззъба снимка. Simple Smile Вече се избутваме с крака нагоре,и на два пъти я намирам с глава опряна в страничната страна на кошарата.Май бяхме дотук с подпиращата възглавница.. Rolling Eyes
Радвам се,че се научи да цока биберон(за няколко дни) и дано него цока,а не палеца. ooooh! Каката до 6м.беше с биба,и после отведнъж като "каза" не-и налапа палеца,та ДО СЕГА вечер като заспива. ooooh! Крие се маймуната под завивката,или се обръща на другата страна.Имам силна агитка в детската,в лицето на мед.сестрата,която буквално и дудне колко е лошо това,учителката и лелката и те. Mr. Green Има един горчив лак Даум екзол (за деца си е,безвреден),и съм и казла че ще и намажа палеца,и ще занеса едно шише и в детската. Twisted Evil

Добро утро от нас. Очаквам вашите отговори за препарат за плочки, който разтваря мръсотията (без търкане)  Praynig

За печка и баня го ползвам,не търкам защото е и обезмаслител,премахва и упорити петна по дрехите-доволна съм много. Peace

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 11:35 от БОДЛИВКА

# 73
Щях да пиша за Цилит, но Бухта е предложила вече. А какво е това Пулирапид- българско ли е?

http://www.madel.net/include/prod_list_ita.php?idLinea=001

Аз даже сега разбрах,че освен за котлен камък( като гледам картинките) май има и за други неща препарат на тази марка.

А какво му харесвате на тоя Доместос незнам,мъжа ми взел за тоалетната(объркал се) от него и направо ми се повдига от миризмата му ужасен еееее.А дали чисти незнам тя тоалетната ни си е чиста.В смисъл няма някаква натрупана мръсотия по нея ,защото аз всеки ден профилактично я почиствам с някакъв препарат(какъвто имам за тоалетна)

Бодливка сега те четох та за въздушната възглавница и аз не съм чувала че се изключва ,мислех че бухта искаше да каже че ако няма( вече е била използвана възглавницата) .

Това за лигнина е много добра идея-мерси!

За сапуна на себа мед-много е хубав ,но е така бързо свършва ,защото е мек и се разтапя целия по сапунерката да!

И ние от два -три дена се хилимSimple Smile))))))) с отворена устичка! Вчера цял ден ми се смее ,много се кефя.

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 11:18 от The_light_2008

# 74
Аз пък да ви кажа снощи какво направих-изгасих нощната лампа, при което след последното хранене в 7, Радослав се събуди към 2 часа,яде , после в 6 помрънка и му дадох малко чайче и пак откърти....и спа до 9:30.Значи направи две паузи от по 6-7 часа Peace
В момента и ние сме на нежния крем на Себамед, еййй да ви кажа много съм доволна и в тази част да благодаря на Зеленкото... Heart Eyes Миещото блокче при мен не се е кашнало, стои си цяло и не се пени, то не е сапун, така че това да не ви притеснява.Мисля след това да пробвам Бюбхен, ама да видим.
Аз след малко отивам на фризьор и козметик, че малко да се вкарам в ред....утре сме на кръщене на малкия на кумовете и трябва да изглеждам подобаващо Mr. Green
В тази връзка, да ви питам вие кога мислите да кръщавате децата си-аз мисля догодина, май-юни месец, тъкмо ще е на годинка и нещо живот и здраве и ще е интересен! Peace

Последна редакция: пт, 01 май 2009, 11:31 от Белла

Общи условия

Активация на акаунт