Април отива си вече - ех пораства милото ни MAРТенско човече!

• 13 047
  • 288
  •   1
Отговори
# 225

Честита месечинка на Билянка!  Party Time

Е да те питам за по-голямото дете,как се държи,стига ли ти времето да му обръщаш внимание и на него? Нашия батко /9 год/взе да се сърди ,че не се занимавам с него,липсва му вниманието ми и ми е едно гузно,тъпоо... ooooh!?
Ех, не ми стига времето за него както преди, няма вече приказки вечер, малко повече го понавиквам Embarassed( и после ми е ужасно гадно), Повече се занимава с него таткото по-мъжки Peace Той си търси вниманието  и от мен, но пък вече е достатъчно голям да осъзнае, че бебето е с предимство пред него Laughing
А вашите батковци радват ли се на бебето и имате ли им доверие да ги оставяте да го погледа за мъничко?
Моето дете е "влюбено" в бебето, обаче като я гледа малко "мечешки" се държи с нея, та трябва да имам очи и на гърба Joy

Зеленко, Tony st, благодаря ви за подсещането за почивката през деня! Иначе за яденето- и на често и по дълго си суче, днес на обед пак си откара над час.
А вас изтощава ли ви кърменето? Аз последните дни като е сукало по-продължително време се чувствам доста изморена , а може и пролетна умора да е Grinning.

Кисело мляко купувам от почти всички налични марки на принципа, ако има някое добро все ще го уцеля Laughing-предпочитания имам към Елена и Верея, а прясно само на Фибела.

Вашите бебчета лапат ли си ръчичките докато ги къпете в банята Joyмного ми е смешна като почне да си пъха юмручетата в устата и върви й обяснявай, че не трябва да се смуче пяната ...

И последно: люлка или шезлонг с вибрация- споделете кой какво ползва- марка, модел, функции-мисля, че трябва да взема нещо, но не знам какво! Днес е спала за целия ден максимум един час общо. а вече е почти 6 кг. и тежиии, а трябва да се занимава с нещо...

# 226
  • София
Добър вечер!

Ние се прибрахме от гости при свекървата. Много хубаво беше! Тошко се държа като голям мъж, като е буден през повечето време беше спокоен и си играеха с баба му, спеше си добре, даже май вече регулярно си пропуска едно ядене на ден, за сега големия сън е между 21ч и 3ч, но се пак е нещо. Така вечерта ми е спокойна и можем да седнем да вечеряме като бели хора, а не като преди - аха да почна да ям и звяра почва да мрънка. Надявам се с времето да го изместим големия сън по-късно малко - 12ч - 6ч ми звучи много добре, ама това за сега е само в сферата на пожеланията Simple Smile

Да кажа и аз за млякото - прясно купуваме на Мей Дей - не за друго, ами е в бутилка и така ми е много удобно, а и не е лошо млякото. Кисело преди взимахме Елена, но напоследък купуваме Боженци. Аз много не ям кисело мляко, но мъжа ми твърди, че доста добре го докарва на истинско.

Мечо Пуух, нашия шезлонг е на ABC Design, подарък ние от брат ми, много съм доволна от него. Стабилен е, има си дъга с играчки, която се сваля. Няма вибрация и не пее, но при нас май не е голяма загуба. Сега като бяхме на гости, му подариха един друг шезлонг, с вибрация и мелодиики, но вибрацията май хич не я регистрира нашия човек... Мелодииките по- го залисват, но в къщи си имаме и други пеещи играчки.

С играчките ми е голяма драма на мен. Имаме 2 плюшени, обикновени и един плюшен слон, пеещ - той му е любимия. Като го пусна и му го сложа да го вижда - така се втренчва в него, че забравя всичко останало за няколко минути. Но гледам да не прекалявам с ползването му, да не му изхабя магическите сили  Flutter
Иначе имаме и няколко дребни и дрънкащи, но за момента всичко това седи където го оставя из апартамента след ползване. Трябва да назнача някоя кутия за пазител на играчките, но не знам нея къде ще я държим, защото в къщи вече е толкова затрупано с багаж, че няма място за нищо Sad

Аз отивам да вечерям. Лека нощ и по-малко ревливи бебета ви пожелавам!

# 227
 Да се включа и аз преди лягане.
 Днес Иво почти през целия ден спа.Събужда се яде, будува 10-15 мин и пак заспива.А по принцип си будува вече по повече. На обяд в  12.30ч като се наяде спа 3 часа и половина. Почнах да се притеснявам да не би да му става нещо и го събудих.После ходихме в Бс на разходка и си будува обичайно даже развях цици в едно заведение където седнахме да хапнем с едни приятели Mr. GreenЕ бях се завила с една памучна пелена и нищо не се виждаше и си го нахраних така на масата.Незнам ама си мисля че това е един нормален  процес и не би трябвало да ме е срам от нещо.
 Та на някой от вашите бебоци случва ли се да има такива поспаливи дни.

Мечо Пуух аз моя батко спокойно го оставям сам с бебето за да вляза във ВЦ-то например или да изляза да простирам. Казвам му само да го гледа да не падне и да го пази. Тука обаче от както не е на градина за празниците нещо го усещам че се поизнервя че всички се съобразяваме само с бебето, ама си мисля че сега като пак тръгнат другата седмица всичко пак ще си дойде на мястото. Но аз като ме притесни нещо му казвам че искам да си поговорим и му обяснявам като на голям ама с прости изрази и той ме разбира.

Ето ви малко нови снимки от нас http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=12004943

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 00:12 от GalinaG24

# 228
Дума, аз също съм с контейнерче на Авент! Смесват се дозите наистина при мляко като Фризолак защото е по-финно! При мен беше така точно с Фризолака! Просто като изсипваш млякото на прах в шишето дръж контейнерчето максимално наведено надолу към дъното на шишето! Да не  е под ъгъл за да не се семсват дозите! Сега млякото на Хип не ми се смесва защото не е така финно като предишното! За да ми е по лесно изсипвам АМ след като вече съм сложила вода в шишето! Понякога ако има попаднало малко сухо АМ по ръба на бутилката само минавам с пръст отгоре за да го махна защото иначе не ми се уплътнява бутилката и може да потече отстрани от резбата на шишето! Хайде успех!

# 229
  • варна
бухта би ли споделила при кой невролог си ходила,и аз имам изкривяване което се влоши след раждането.уж го наместиха но пак ме наболява от време на време и искам да отида да ме прегледа и някой друг.
за киселото мляко ние взимаме на Сердика и елена а прясно от една мандра от село Осиново
за спането и ние вече имаме дълъг сън от 20:00 до към 1:30
лек ден мамчета Hug
честити месечини на бебетата    Никол,Боряна,Алекс,Денис и Иван  newsm38

# 230
  • София
Добро утро, мамчета! Времето май пак се опитва да се развали. Днес така като гледам ще си останем вкъщи Close

# 231
  • София
Здравейте и от нас. Вчера сме ходили (ама ходили - само със спиране Калин да яде) 9 (девет) часа... Обикаляхме над три часа Западния парк, не сме повторили и имаше още много за обикаляне. Над тунела в посока кв. Западен парк е нещо невероятно, истинска гора, разкошни поляни, пейки, тишина, птички, час по час се налагаше да си припомням, че не сме в планината, а в града! Накрая се оказа, че сме стигнали до кв. западен парк (последната спирка на трамвай 10) и оттам слязохме пеш до центъра да се видим с един приятел. Вечеряхме невероятните пици до НДК и благополучно се добрахме до нас в 21 ч. Калин спа от 23 ч. до 6 ч. както никога и след като хапна сутринта се наложи да изцедя същата гърда за облекчение - 80 мл.  #Crazy В този смисъл питам кърмещите мами с нощна почивка: как издържат гърдите ви  newsm78

Вчера времето беше страхотно, но днес е облачно. Така или иначе ще тръгнем към 10 ч. за срещата, пък каквото сабя покаже - освен ако не е проливен дъжд, де  Embarassed Поканени са всички, които могат да дойдат, последно повтарям: 11 ч. на Централния вход на Западен парк. Ако вали - на бензиностанцията ОМВ отсреща навън.

miramar, заповядай на срещата, разбира е. Записването е само ориентировъчно, всички сме с деца и не винаги списъкът се "изпълнява", целта е горе-долу да се види кой ще дойде.

кикоимери
, за главичката, и Калин много-много не искаше да си я държи вдигната. Което ще напиша е по съвета на педиатърката още от началото, както и от лекциите на сп. 9 месеца за двигателното развитие. Когато се сетиш, оставяй Аля по корем колкото издържи. Само да не е яла преди това, де. Вечер преди банята - също. Може нещо интересно да слагаш пред нея, при нас помогна: докато Калин гледаше стената, бързо се размрънкваше, но като го обърнем към стаята, където има много шарено за зяпане, изкарва повече. В началото изкарваше някакви секунди и почваше да мрънка (веднага го гушкаме, за да не асоциира стоенето по корем с нещо неприятно), но потепенно започна да стои все повече, докато миналата седмица един път стоя 6 (шест) минути, което според мен е супер за неговата възраст (2 месеца и половина). В резюме с постоянство и малко по малко всичко ще е наред.

chef   chef   chef Манджи тези дни: топли сандвичи с шунка и кашкавал на микровълновата; кисело мляко с бисквити; мюсли, смесено с корнфлейкс; гювече (с остатъци от мусака  Mr. Green; с наденички: останалото е пресен лук, доматено пюре, извара/сирене: обърква се добре, чукват се отгоре 2 яйца, 5 минути на максимална мощност с капака в микровълновата и готово); пиле с ориз (слагам къри напоследък, мммм), супа зеленчукова (за пръв път взех замразен зеленчуков набор за супа, че ми е трудно рязането - много съм доволна от резултата, а и не видях Е-та в описанието на продуктите!!!)

# 232
  • София
Добрютро!  Mr. Green Не че е много добро за нас де - пак не ме оставиха да спя.  Crazy
Тони, съчувствам ти за плача на Рая!  Hug Дано не става повече така. При нас често се случва да не може да се успокои.  Sad Представи си това да стане навън - вчера се случи и пак съжалих, че излезнахме.  Rolling Eyes След това на балкона спа часове  newsm78
Мечо Пуух, ние сме със съвсем обикновена люлка без никакви екстри - върши ми приказна работа. Това ми е най-полезната покупка още от времето на баткото.   Peace
Галина, и Алекс има такива поспаливи дни, но обикновено е след дълго нощно будуване. Много са ти сладки момчетата  Hug
Браво на послушните деца!  Grinning

# 233
  • Варна
Ради, пуснах ти лично съобщение.

Мечо Пуух, ние взехме музикалното легло на Чиполино. Като изключим изработката и дрънченето, върши чудна работа - веднага приспива дребното.

А на мен тази нощ ми отпуснаха 8 часа   #Crazy  #Crazy ,  а аз не можах да се възползвам. Събудих се и хукнах за помпата, че беше станало страшно и като се разсъних, откарах будна сума време. Тъкмо заспах и малката се събуди да си иска своето Sad Привикнала съм към буденето по това време ли?  newsm78  newsm78 Направо не мога да повярвам, че не използвах намалението  Sad

# 234
Добро утро!

Не е толкоз зле времето... ще се ходи на разходка. Laughing Нямам търпение вече. Вчера след бурния плач на Рая отскочихме само до магазина за половин час и днес вече не ме сдържа в къщи...

Не се чувствам комфортно и аз сутрините, когато Рая е спала цялата нощ, защото при нас има още моменти когато си хапваме по малко към 4, но пък сутринта само я чакам да се размърда и промрънка и веднага се храним. Обикновено тя спи, ама и суче, та не ми се е налагало да цадя все още...

Айде отивам да ги будя, че да сварим до 11 за срещата.

# 235
Като ви слушам, се чудя дали само аз не се притеснявам, когато ми омекнат гърдите и ми намелее кърмата newsm78 Ами, колкото изял толкова, няма да му е последното ядене, я. Ако му е малко, после ще си поиска пак, и те ще са се понапълнили. А има моменти, в които наистина са много меки, чак не знам какво суче. Май не ми се е случвало да реве гладен, по-скоро се ядосва като е гладен и намалее струята и само сменям гърдите, докато най-накрая вземе, че се умори и заспи.
Иначе вече си прави по-големи паузи и пропуска ядене, но само следобед или вечер след банята. В неделя бяхме на разкошна разходка с колата, проспа си следобедното ядене, а после дори не беше озверял от глад, хапна малко и беше доволен. Просто ме изумява в такива моменти. Само единствено се дразня, че вечер няма значение къде спи - дали в леглото или при нас, буди се ужасно често и все цока. Нощем прави толкова брой сукания, колкото за целия ден  Sad А като го оставя на баща му, той нали няма кърма, и като се размрънка да се буди, някак си го обръща на друга страна и пак го приспива, аз никога не успявам. Така вчера спа у нас 3 часа следобед, направо небивало чудо.

Гледам за играчки си говорите. Тук има страхотно магазинче с разкошни дървени играчки. Скъпи са малко, но вечни и хубави, може да ги лапа, да се мият. Тия плюшените, дето все ни подаряват са отвратителни. Като ги изпера и по тях полепват повече власинки, от преди това. И са прахосъбирачки, мразя такива. Но за съжаление само те са достатъчно големи и цветни, за да му привличат погледа. За сега съм оставила само тези над леглото, че не ги пипа поне. Не, че се заиграва с други играчки де, но ми е неприятно да му давам такива боклуци. От Пумпелина ни подариха кърпа за гушкане - хавлиена кърпа с пришити парченца план от различни материи, но колкото и да му я тикам, още не я е "намерил", а иначе си тика в устата ръкави и завивки.

А за разходките сме точно като Зеленкото - особено сега в почивните дни, и като имахме кола, сме по цял ден навън, разнасяме го по плажове, гори, духа го вятър, мъкнем го навсякъде. Излизаме във всякакво време, дори дъжд ни хвана, но изчакахме да спре и продължихме. Обличам го кога по-дебело, кога само с още една връхна дреха върху домашните, гледам само да си нося допълнително плетена пелена, ако застудее. Около мен май няма никой, който да ми се връзва на акъла и да излиза, ако не е топло и слънчево, а ние с таткото гледаме само да не е много студено и ветровито и да не вали. Взимаме го дори като ходим на гости на приятели, вчера и в ГТ го возихме. Споменавам го, защото според майка ми не трябва да го срещаме с много хора, а и ние като млади родители трябва да се откажем от повечето си забавления като вечеря навън по-късно или празнувания с другари. А ние си живеем почти същия живот, и пак не сме се връщали по-късно от 9 у нас, винаги е изкъпан и нахранен, а и мисля, че му е полезно да вижда нови лица и нови места. Ние, въпреки, че имаме баби, лели и т.н. под ръка, никой не е изявявал желание доброволно да го гледа и да им го оставяме, а и на нас ни е по-хубаво да си го мъкнем навсякъде, та затова поне с приятели да го разнообразяваме Simple Smile

# 236
  • Варна
Добро утро , мами и бебоци  Hug  Ние днес ставаме на 1 месец и искам да ви почерпя виртуално   

Честито и на другите месечинки днес  bouquet

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 10:05 от dessiss

# 237
Добро утро и от нас Hug
Честита месечинка на Вики    bouquet
Ние вече имаме голям напредък със спането нощно време - от почти 2 седмици заспива вечер в кошарката, и така до към 1/2ч и аз се понаспивам, че после не мога да го излъжа да легне пак там, иска да си се гушка с мен  Crazy Заспива при мен и аз леко, леко да го оставя и веднага се почва едно пънене, мрънкане, което стига до рев. В момента в който го взема обратно при мен - заспива на секундата. И това няколко пъти, и нали е към 2ч нощеска, нещо ангелите са ми слаби и на третия/четвъртия неуспех за слагане в леглото го взимам да спи при мен, щото и аз съм човек, нуждаещ се от сън.И така откарваме до към 6ч и айде цикъла се завъртя отново...
За сега тука е слънчево и аз точа лиги пак по парка да идем, дано ме огрее  Peace
Айде, че почва Дързост и красота  ooooh! гледам всички малоумни сериали, като най-голямата пенсионерка в блока  Joy

# 238
  • София
Ох, Мария от вчера ми е много непослушна!!! Сега иска да е само на цица, но не е гладна и не суче, а заспива така.  Ползва я за залъгалка. Като я вдигна да я сложа на легло или на шезлонга се ококорва, давам биба- но я задържа много малко и започва да се мъчи да си лапа ръцете- но не може много добре да ги налапа, и заревава Close
Незнам-цял ден да ми спи на мене, лапнала гърдата- не ми се ще! Какво да я правя?
За гърдите вечер- как издържат- аз не съм много за пример- защото Мария никога не се  е събуждала да яде на 3 часа през нощта, а и вече са ми са урегулирали малко от малко. Като започне детето да си прави голямата вечерна пауза, кърмата трябва сама да си свикне и тя на този режим  Thinking
За меките гърди- когато се е урегулирала кърмата- гърдите не стоят ли така- не толкова напомпани, а по- отпуснати, но да си имат?
Абе, нали имаше един албум "Нашите бебчета на два месеца"- или? Сега го няма, а мислех да кача на Мимито няколко снимки- че не сме се показвали отдавна.
Галина- пу-пу-пу на момчетата ти.
За кърменето навън- мен ме е малко срам като съм сама и голямо мислене му мисля, но пък ако Мария е гладна- въобще няма да ми пука- нали детето трябва да яде! Не съм го измислила още най- невидимия начин, че и на заведения да сядам да кърмя. В слинга- тя не иска да й слагам главата- и няма да е там  ooooh!
Честити месечинки на всички от дата 5-ти  bouquet

# 239
Здравейте! Днес ставаме на 2 месеца  Party ! Черпим Ви виртуално  Laughing

Честито на всички мами и бебоци родени на 5-ти:)

Общи условия

Активация на акаунт