Юлчета празнуват ... с ходещата дама на Танита се надуват ! (тема 97)

• 10 588
  • 296
  •   1
Отговори
# 285
  • София
мислех, че ще сте изписали куп теми в отсъствието ни, но ето че и други са заминали за почивните дни  Mr. Green
шада, благодаря за линка  Hug
снимките с омазването на дари са велики  Mr. Green
... много е порастнала Ади, гледах снимките от срещата с бобо и бобо.. ама какви са ни сладки бебоците  Blush

Ние покръстихме Яна Simple Smile
.. и да се похваля, че правим мънички стъпчици и като се научим хубаво да пазим равновесие, ще проходим
http://www.youtube.com/watch?v=CzcXSpyD-8U

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 20:09 от saxophone

# 286
  • София
Много сладки Бобчовци и снахичка  Heart Eyes

# 287
  • Sofia
Може ли пак който има желание да сподели дневното меню, че аз все се чудя дали съм в час и дали осигурявам разнообразие.

Днес дадох попара за първи път, с нея въведох сирене. За закуска смятам да я редувам с кус-кус и подобни. Това е в 9ч.
В 12 давам пюре, един ден месно, един- зеленчуково. Така ли трябва да се редуват в 10 месец или прекалявам с месните? newsm78
В 15ч - мляко около 180мл + 1-2 бисквитки.
Към 6-7 давам каша с плодово пюре (млечна).
Към 9 давах мляко, обаче днес мисля да дам от зеленчуковата супа на Хип с ориз и морков, може ли?
В 12-1ч се буди задъжително и давам 180мл мляко.
После спи до 8-9 сутринта и към 5-6 суче докато спим.

# 288
хм тооо верно че ние сме по-мънички.... newsm78 ама ядем следното 
8,30 - попара/грис/кус-кус със сирене (редувам ги)
12,30 - зеленчуково/месно пюре 190 гр (редувам ги)
17,30 - каша с плод 190 гр
21,00 - 150 мл АМ
така е откакто минахме на 4-ри кратно ядене, ама то при всяко си е различно, някои бебета са по-ящни други-злояди и така.....

# 289
  • Sofia
Дени не иска голямо пюре на обяд, сигурно затова не може да издържи 5 часа. Яде само от малките-125г.

# 290
Може ли пак който има желание да сподели дневното меню, че аз все се чудя дали съм в час и дали осигурявам разнообразие.........................
В 12-1ч се буди задъжително и давам 180мл мляко.
После спи до 8-9 сутринта и към 5-6 суче докато спим.
Ние се храним така:
сутрин  6 изпива 200-210 лм. мляко;
около 9:30 ядем попара с масло и сирене ;или грис с масло и сирене(става като кус кус)-днес за пръв път на закуска му дадох овесена каша, за разнообразие;
на обяд 0коло 12:30 яде по-гъстичка супа с препекана филийка, сварани картоф, морков .....и каквото са сетя.........лапат с ориз ,.......общо звето почти всичко без да е запържено и дез застройка. Редувам 1 ден месо 1 ден без.....понякага редувам на по 2 дни; като грамаж около 190-200гр. + - 30- 40 гр. зависи колко му е харесало................аз му готвя и затова незнам точно колко
следобяд  кън 16:30 яде или каша (плодова) или нишесте с бисквита
вечер  в 20:30 първо хапва 6-7 лъжици мляко с бисквити и после и изплюсква 250 мл. мляко
  Mr. Green
това е дано съм ти помогнала  Hug

# 291
Крем "Бочко" дава същите резултати, проверено е два пъти. LaughingИ двата пъти се ядосах и озорих докато изчистя.
Режимът на ядене
при събуждане сутрин - кърмене . Часът варира, около 7 в работни дни, когато има аларма за ставащите и към 8 сега в почивните.
между 11 и12 обяд - домашно приготвено пюре с месо, всеки ден месо, обем бебешко бурканче от 190 мл.
около 13 часа заспива, след спането, вариабилен час, закуска от сорта на банан с мляко, бисквити с мляко, бисквитена торта с мляко -намачкано, не пасирам вече такива неща.
около 19-20 часа - каша с плодово пюре, попара, но попарата не върви много добре. Педиатърката ми беше подарила една кутия чиста пшенична каша, оставил я е някой от представителите за мостра. Чиста е много неприятна, но я ползвам за основа на попарата, вместо хляб.
Преди лягане - малко на гърда, ама какво суче, дявол знае.
Може би трябва да пъхна едно от другите 2 яденета по-рано, пък обяда да остане по средата. Thinking

# 292
  • София
Аз по-късно ще си напиша режима, че сега нямам време, но исках да попитам Ра : тъй като виждам, че умишлено даваш месо всеки ден, та исках да те попитам дали има някаква специална причина за това. Аз давам готови пюрета и от начало все ги редувах един ден без и един ден със месо, но изборът на по-големите грамажи без месо е много малък и често се случва да давам няколко дни един след друг само с месо и се бях замислила да не й идва в повече месото така  newsm78

# 293
По препоръка на педиатърката поради относително нисък хемоглобин. Може би не е лошо да пусна контрола, мерси, че ме подсети.

# 294
  • София
Ра, благодаря за бързия отговор  Grinning На Дея хемоглобинът беше 102 или 104 /в момента точно не се сещам/ и давайки й месото всеки ден и аз така си се "успокоявах", че не й идва много  Simple Smile Иначе в книгата на Лиляна Трифонова пише, че от 11-тия месец всеки ден почва да се дава месо, като 1 път седмично се дава риба и 1 път седмично ястие без месо.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 20:49 от Ninche

# 295
  • София
Сутрин кърмене в 6 без 10 Mr. Green
После още едно около 8-9, когато заспива.
Спи до обяд. Като се събуди пак суче. Около 12.30-13 яде зел. пюре със сирене или месо.
Преди следобедния сън суче.
Около 17 ч. от 3-4 дни вече имаме следобедна закуска - някакъв плодов крем, кисел или плодове с извара.
Вечеря в 19-19.30 зърнена каша с масло и сирене или плодове.
Преди сън пак кърмя.
Това е горе-долу. Гледам да съчетавам - ако на обед е ял месо, сиренето да е в кашата вечер, а плодовете следобед. Ако сиренето е било в обяда, вечерта кашата е с плодове и пр. Кърменията варират от 4 до 7 на ден според настроението и според това дали сме вкъщи. Когато сме цял ден навън не се сеща много-много, тъпо му е да суче, когато има толкова интересни неща за зяпане hahaha Когато навън вали и ние си скучаем вкъщи, суче по цял следобед.

# 296

Общи условия

Активация на акаунт