Холандска тема - 32

• 27 972
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Ухаааа, hahaha и вие ли сте в Пикасовския период.Ние след като го минахме правихме ремонт.Странно и аз имам позната с детенце на 3 годинки и тя казва,че правят същото.Друга позната с дете като моята пък споделя,че методиката им е да не натоварват децата,да им дават свобода да играят повече и свободното им време да е за спорт и други подобни.Виждала съм в училището да се занимават допълнително с деца,които имат проблеми в усвояването на материала...друга позната холандка пък отсече авторитетно,когато се опитах да дискутирам темата,че не ни е работа да се месим в работата на училището-те си знаят най-добре как се преподава.Мен естествено всичко свързано с детето ми ме интересува,не бих се доверила сляпо на която и да била институция,дори училището.
Между другото всяка информация или съвет ще са ми от полза.Благодаря
Весели почивни дни-на нас ни се събират 4 и пак трябва да устройвам забавления #Cussing out

# 76
Здравейте всички!

Съвсем на скоро открих форума и все още не съм прочела всичко... Много сте писали.... Wink
Но да се предсатвя първо. Живея в Холандия за постоянно от началото на април. Приятелят ми е холандец. Все още нямаме деца..., но първо трябва да се установим тук. Преди Холандия бяхме в САЩ, но по всичко изглежда, че ще останем за по-дълго тук.
Аз съм във Waalwijk. Ще се радвам, ако има някой на близо.... за по една beer или Coffee-нце

# 77
Преди Холандия бяхме в САЩ, но по всичко изглежда, че ще останем за по-дълго тук.

Холандия повече ли ви хареса от САЩ? Thinking
 добре дошла в темата   bouquet

..друга позната холандка пък отсече авторитетно,когато се опитах да дискутирам темата,че не ни е работа да се месим в работата на училището-те си знаят най-добре как се преподава
Joy нима си очаквала друго Whistling

# 78
Ipanema, добре дошла Hug Свикна ли вече тук?

kate.t, аз съм "пас" по темата за домашните. Алекс е в първа група, а то си е направо детска градина. Но за една година в училище е научил страшно много. И другата година ще е предимно игра и веселие Grinning Чак в трета група се усещало, че ходят на училище Thinking. Така чувам от други майки с по- големи деца.

Картинка, радвай се, че Себастиан рисува Hug Поне за развитието на моториката му нямаш грижи Wink

Весело изкарване на дъъългия уикенд, момичета! Hug

# 79
  • Там,където се събуждам щастлива.
kate.t,
Занимавай се с детето и му помагай да се развива. Преди малко говорих със съседката и леко не мога да се начудя как: най-малкото й дете отива в училище със специални нужди, средното започва почти от най-ниското ниво на средното училище, а най-голямото вместо в по-високо ниво (ХАВО) отива в по-ниското и  тя го приема спокойно....Всъщност тя също няма образование, но бащата има и той не се занимава. Със сигурност с малко занимания, децата щяха да са с поне едно ниво нагоре.

# 80
  • Nederland
Здравейте момичета,
Имам нужда от малко инфо. Търся една книга - "Een knipoog van de koningin" ("Намигването на кралицата") на Юлия Стоилова. Книгата е издадена първо на холандски, за съжаление не е издавана в България.
Ако някоя от вас има информация дали мога да я намеря и на английски ще съм много благодарна за помощта.
Много искам да я прочета, но с моите познания по холандски към момента сигурно ще ми отнеме поне година Mr. Green

Поздрави Hug

# 81
Питам се ... някоя от вас живее ли в Ноорд-Холанд около Хилверсум-Хаузен-Хет Гоои  Thinking

# 82
  • Eemnes, NL
Аз. Simple Smile В Еемнес.  Flutter  bouquet

# 83

Супер !!! Аз живея от скоро в Хаузен,но работя в Ларен така че сме много близо...можем да се уговорим някой път да се видим Grinning
Ако искаш разбира се Peace

# 84
  • Eemnes, NL
 Peace Super -Ларен ми е на 5 мин. с колелото, само дето и аз работя през седмицата, но ще го измислим. Пусни ми на лична ако искаш и имаш скайпа си?

# 85
  • Там,където се събуждам щастлива.
Здравейте момичета,
Имам нужда от малко инфо. Търся една книга - "Een knipoog van de koningin" ("Намигването на кралицата") на Юлия Стоилова. Книгата е издадена първо на холандски, за съжаление не е издавана в България.
Ако някоя от вас има информация дали мога да я намеря и на английски ще съм много благодарна за помощта.
Много искам да я прочета, но с моите познания по холандски към момента сигурно ще ми отнеме поне година Mr. Green

Поздрави Hug

Погледнах, но я виждам само на холандски. Стана ми интересно и може да я потърся в библиотеката.
Моите наблюдения от съвременната литература на холандски е, че не е супер трудна за четене, така че може да ти отнеме по-малко от година  Wink

# 86
Честит рожден ден на Ерик!
Да е здрав,весел и само радост да носи на мама и тати!
Звездичка,весел празничен ден!

# 87
Тони,заинтригува ме и мен с тази книга.Ти не писа нищо за посещението тук.Как мина?

# 88
  • Nederland
Кате, Калинка, ще ми е интересно да споделите отзиви за книгата, ако решите да я прочетете.
Аз още се чудя дали да си я поръчам.  newsm78 newsm78 newsm78
Видях, че я има в www.bol.com, но втора употреба.
Момичета, вие имате ли опит в поръчката на книги по интернет в Холандия и ако някой има опит с bol.com Аз предполагам, че не проблем да ми я изпратят и в БГ.
Тони,заинтригува ме и мен с тази книга.Ти не писа нищо за посещението тук.Как мина?
Иначе в Холандия беше супер, през погледа на туриста нещата изглеждат различни. Чистота, спокойствие, кравички Grinning и много зеленина и цветя. Амстердам ми се видя мърляв, но това си е нормално при толкова туристи. Беше ми много чудна тази традиция с vrijmarkt на Koninginnedag и още се питам какъв е смисъла в това и дали някой въобще си купува от изложените боклучета Laughing Но може би това е част от пословичната холандска  Mr. Green пестеливост  Mr. Green

Весел и слънчев уикенд на всички. Тук в София е 30 градуса #Crazy

# 89

малка почерпка за малкия голям мъж, който навършва днес 2 годинки

Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug Hug

kate.t Hug

Общи условия

Активация на акаунт