Отговори
# 255
  • Мнения: 1 260
От изброените продукти на ум ми идва само пилешка кавърма.Аз слагам  ,пил.филе,чушки,домати,морков и лук.

# 256
  • София
  • Мнения: 12 579
Момичета,помагайте моля с идея за нещо от следните налични продукти - пилешко филе, 4 тиквички, 2 яйца, кисело мляко, 1 морков и гъби......и един-два домата мога да изровя  Laughing........пълен блок съм днес по отношение на идеите за вечеря, а пък времето си тече...... Sad

Направи мусака от тиквички с пилешко, вместо с кайма. Ще стане нещо като градинарска мусака. Сваряваш филето и го накълцваш на ситно. Обелваш и нарязваш на ситно тиквичките, морковът и гъбите плюс глава лук, ако имаш. Слагаш и доматите и вода плюс подправки и печеш. Като се запече правиш заливка от млякото и яйцата и си готова.

# 257
  • Мнения: 5 001
Момичета,помагайте моля с идея за нещо от следните налични продукти - пилешко филе, 4 тиквички, 2 яйца, кисело мляко, 1 морков и гъби......и един-два домата мога да изровя  Laughing........пълен блок съм днес по отношение на идеите за вечеря, а пък времето си тече...... Sad
Посоляваш пилешкото филе,измиваш гъбите,остъргваш тиквичките и ги нарязваш на по-едри кубчета.Слагаш тези продукти в йенска с капак+ мазнина(масло+олио),малко черно пиперче,водичка 1 к.ч.(или ако нямаш тавичка покрита с фолио).Буташ във фурната да се позапече.
Накрая заливаш със заливка от кисело мляко и яйца+1 ч.л. брашно.
При сервиране може да поръсиш с кашкавал,ако имаш.Да се разтопи от топлината на порцията....
От доматите правиш салатка.

# 258
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
  • Мнения: 580
Много ви благодаря  Hug Идеята на TheNMaster направо ми легна на сърцето, това ще е днес Peace  Другите две предложени вкусотийки за следващия път Wink

# 259
  • Мнения: 1 777
Към предложението на TheNMaster,аз бих нарязала пилешкото филе на хапки и сложила  една чашка ориз. Simple Smile

# 260
  • Мнения: 580
Момичета ,благодартя за идеите   bouquet ,добавих лимон ,но май просто този вкус  не е за нас  smile3537

# 261
  • Мнения: 2 815
Имам много бишкоти- моля за идеи как да ги оползотворя ...правих торта с крем "Дания",правих няколко пъти торта с кремчетата  на др.Йоткер,но имам още цели 6 пакета  ooooh!
На какво друго мога да ги направя ,че да свършат най-накрая   Rolling Eyes,по възможност без тирамису.....и торти разни,че меко казано ..... яко ни омръзнаха.

# 262
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Поли защо не ги смачкаш на салам торта или топчета ...сещащ ли се дето всичко се намачква и с кр. масло + локум , какао, орехи и подобни се оформя или на топчета, които се овъргалват в кокос или какао или всичката смес на найлонче и на салам торта ...това се сещам аз.

# 263
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Поли,можеш да ги слепиш две по две с някакъв крем(сметанов,може би,че е по-лек)и след това да ги залееш с ганаш.Ще стане голяма вкусотия.

# 264
  • Мнения: 1 798
1-2пакета бишкоти
1-2 кофички кисело мляко/при мен "На баба"/
захар или мед на вкус,ванилия,плодове/каквито обичаш/
Редиш на пластове,и охлаждаш в хладилника.
По желание отгоре може да поръсиш с ядки.



# 265
  • Мнения: 2 815
Миг незабравим, и аз за нещо ето такова си мислех...но се чудя дали ще стане,нали бишкотите са с доста ситна структура/не се смейте,не можах да измисля друга думичка/,та дали ще се получи ?....
Освен да  опитам,благодаря за съвета   bouquet
max-mama ,  Hug ,ако успея да  извадя поне няколко цели от пакета ще пробвам и така .....

# 266
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
  • Мнения: 580
Приготвих ястието по идеята на TheNMaster като нарязах пилешкото на хапки и пекох под фолио без вода. Честно по-вкусно нещо не съм пробвала....за безвъглехидратната ми диета... Пак благодаря   bouquet

# 267
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Поли - ще стане , що да не стане , само внимавай с течностите , че тази структура поема отведнъж и да не сате попара...иначе като ги намачкаш и като им жулнеш квото там ти харесва +кр. масло и какаото , те са задължителни , ще стане муцка ...и да се похвалиш , че и снимчица да сложиш , че сме любопитки Simple Smile
аз такива топки съм правила от всякакви сгрешени или изостанали неща - хубавото е че винаги са с неповторим вкус

# 268
  • Мнения: 1 184
Здравейте.
Имам едно въпросче за месото - телешко, агнешко. При миенето слагате ли нещо по-специално, за да се измие по-добре от кръвта?
За пилешкото съм чувала, че се мие добре и не мирише ако се постави за няколко минути в оцет или лимонов сок. Месото може ли по същия начин?

# 269
  • София
  • Мнения: 12 579
Здравейте.
Имам едно въпросче за месото - телешко, агнешко. При миенето слагате ли нещо по-специално, за да се измие по-добре от кръвта?
За пилешкото съм чувала, че се мие добре и не мирише ако се постави за няколко минути в оцет или лимонов сок. Месото може ли по същия начин?

Ами да може. Но принципно аз винаги варя или задушавам месото преди да готвя с него. Със сурово месо никога не готвя.

Общи условия

Активация на акаунт