Една съученичка ражда при него докато аз бях в предродилна зала...и такова чудо при всичките си престои и раждания не бях виждала. След нея родилна зала беше като касапница. Как не умря това момиче незнам. Имаше такива усложнения, разпра се като прасе...щото нито и направи епизотомия нито и назначи секцио...то за секцио може да е било късно...ако раждането е било в разгара си. Но видях санитарките как клатят глава и изнасят кървавите кофи...
Не ми е цел да те уплаша.
Имай в предвид ,че ако неси с уговорка с доктор - те поема дежурният и да ти кажа честно много е важно коя е акушерката - всъщност тя води самото раждане. Пак повтарям - когато си без уговорка!
Уговорката значи пари на ръка.
Аз лично съм раждала при Щърбанова, Тотевска и Вичев. Признавам си Вичев беше страхотен лекар. Винаги ми обясняваше всичко на консултациите и ме остави права и разхождаща се до самият край. Не пожелах да легна и той се съобрази с това. Засичаше ми контракциите и ми мереше тоновете през определен интервал. Казваше ми в кой момент е дабре да си почивам и в кой да се разхождам. и така...
Важното е да не си уплашена!Да си позитивно настроена и да ЗНАЕШ че след всичко ще гушнеш едно здраво и хубаво бебе в ръцете си!
Ние всички ти го пожелаваме!!!
И знаем че всичко ще е наред!П.П. Вип стаи няма.... обаче наплива на раждащите не е толкова голям- та вероятноста да сте 2-3 в стая си е напълно допустима!

.Много страно ми стана , че не ти дават снимки от видеозона и как може да не ти казват какви изследвания трябва да си направиш, да нямаш ясновидски способности , та да знаеш?Ох наистина спирам да пиша, защото ще се изкажа по доста неприятен начин
И аз това щях да кажа за уговорките, ама забравих. Ако държиш лекаря, който ти води раждането да е този, който те следи ще трябва да си платиш. Аз понеже реших, че пари няма да давам и си родих при дежурния, който беше Вичев и при най-готината акушерка - спокойна и ти обяснява как да дишаш. Щото има една - Иванчева, дето е много груба, тя беше на смяна преди да родя, добре че бебето изчака да нощната.
/ сняг! Да кажете дребосъците дали се радват. Нашта сутринта като я водих искаше да гази из снега. Като стана за градината и ми вика, Я мамо има сняг и почна да си пее Тихо се сипе първия сняг.
Пък и май позакъсняхме, но така му било писано
,знам че всичко се забравя накрая,благодаря на всички ви за отговорите
а в книжарницата пък водата замръзнала... изобщо красота!!!!
Лошото е, че при тях е за втори път май тази година. /т.е. есента 2009 и сега/ И така...общо взето нищо интересно под нашия покрив. Все така у дома си седим, де работим, де се побутваме, надявам се скоро да се нагласят нещата с още работа.