Севлиево 5

• 24 524
  • 367
  •   1
Отговори
# 180
ммм.....да... и аз съм на същото мнение за Д - при все че ми е близък...
Една съученичка ражда при него докато аз бях в предродилна зала...и такова чудо при всичките си престои и раждания не бях виждала. След нея родилна зала беше като касапница. Как не умря това момиче незнам. Имаше такива усложнения, разпра се като прасе...щото нито и направи епизотомия нито и назначи секцио...то за секцио може да е било късно...ако раждането е било в разгара си. Но видях санитарките как клатят глава и изнасят кървавите кофи...
Не ми е цел да те уплаша.
Имай в предвид ,че ако неси с уговорка с доктор - те поема дежурният и да ти кажа честно много е важно коя е акушерката - всъщност тя води самото раждане. Пак повтарям - когато си без уговорка!
Уговорката значи пари на ръка.

Аз лично съм раждала при Щърбанова, Тотевска и Вичев. Признавам си Вичев беше страхотен лекар. Винаги ми обясняваше всичко на консултациите и ме остави права и разхождаща се до самият край. Не пожелах да легна и той се съобрази с това. Засичаше ми контракциите и ми мереше тоновете през определен интервал. Казваше ми в кой момент е дабре да си почивам и в кой да се разхождам. и така...

Важното е да не си уплашена!Да си позитивно настроена и да ЗНАЕШ че след всичко ще гушнеш едно здраво и хубаво бебе в ръцете си!
Ние всички ти го пожелаваме!!! Hug И знаем че всичко ще е наред!

П.П. Вип стаи няма.... обаче наплива на раждащите не е толкова голям- та вероятноста да сте 2-3 в стая си е напълно допустима!

# 181
  • Севлиево
Първо Честита Нова Година  Hug
Че не съм се разписвала от 100 години, но все нямам време  Crazy
Майче, честито Hug Лека бременност и щастлив финал  newsm30
schani , Пети е описала много точно нещата  Peace
Аз раждах при Вичев и съм изключително доволна от него. Държа се много професионално, но пък и JuliS е права че най много помага акушерката.

# 182
Здравейте , мацки!Ееее най- накрая се пораздвижи малко темичката. Hug
Майче, честито и от мен . Пожелавам ти едно здраво , сладко бебче на финала.
Незнам дали имам право да се изказвам за севлиевската болница , защото не съм раждала тук , но за сметка на това имам ужасно неприятни спомени от първата ми бременост, когато лежах за задържане.И то не от обстановката- на всички е ясно , че в държавна болница на незнам си колко години , не може да е като в 5 звезден хотел, а от отношението на лекарите и на една от акушерките .Но спирам до тук , защото наистина не искам да се връщам назад - просто няма смисъл.Пети е права , винаги ще има доволни и недоволни Peace
Шани и на теб ти пожелавам всичко да мине добре и да си гушнеш така жадуваното и чакано детенце  bouquet.Много страно ми стана , че не ти дават снимки от видеозона и как може да не ти казват какви изследвания трябва да си направиш, да нямаш ясновидски способности , та да знаеш?Ох наистина спирам да пиша, защото ще се изкажа по доста неприятен начин Close

# 183
Леле, Юле, направо ми натръхна косата, май по-добре е станало, че  ме е поел дежурния.  ooooh! И аз това щях да кажа за уговорките, ама забравих. Ако държиш лекаря, който ти води раждането да е този, който те следи ще трябва да си платиш. Аз понеже реших, че пари няма да давам и си родих при дежурния, който беше Вичев и при най-готината акушерка - спокойна и ти обяснява как да дишаш. Щото има една - Иванчева, дето е много груба, тя беше на смяна преди да родя, добре че бебето изчака да нощната.  Peace
Както ти е казала JuliS, Шани, само не трябва да мислиш лошо, винаги ще има и лоши и добри мнения. Знай, че всичко ще е наред и накрая ще имаш едно здраво бебче. Късмет!   bouquet

П.С. - Ах, да, честит ви втори /май  newsm78/ сняг! Да кажете дребосъците дали се радват. Нашта сутринта като я водих искаше да гази из снега. Като стана за градината и ми вика, Я мамо има сняг и почна да си пее Тихо се сипе първия сняг.  Mr. Green Та следобед може малко да поиграем навън.

# 184
  • Севлиево
Мацки, благодаря за пожеланията  Hugи аз се надявам всичко да е ок, поне за сега е така. Ще видим какъв голям мъж ще се появи  Heart Eyes Пък и май позакъсняхме, но така му било писано  Laughing
Относно въпросите на Шани. Първият път раждах секцио при Тотевска и Вичев - без оплаквания съм. Сега ходя на консултации при Дончев. Е, няма забележки, две снимки ми направи и то без да съм ги искала. Вярно е, че не обяснява много, но аз си питам, ама то ми е професионално изкривяване Laughing За болницата, когато аз раждах, положението беше супер зле, голяма мизерия. После обаче направиха ремонт и стана по-уютно. Не съм имала проблеми с лошо отношение или небрежност или нещо подобно и се надявам и сега да е така. Но при мен има и нещо друго - братовчедка ми е акушерка там и може би затова бяха благоразположени, не ми се ще да вярвам че е било така,з защото работя в медиите  Rolling Eyes Но все пак при всеки е индивидуално.
Пожелавам ти леко раждане и здраво бебче.

# 185
Оф момичета вярно че не е лесно раждането,но се опитвам да се успокоявам че накрая ще си гушна бебето.Дано всичко мине добре  Praynig,знам че всичко се забравя накрая,благодаря на всички ви за отговорите Hug Hug Hug

# 186
Нещо темата се застопори,искам да ви питам мамчета срещу бялата къща бяха отворили едно магазинче с детски легла но сега гледам че вътре има мотори,дали някой знае дали е преместен магазина или го затвориха.

# 187
Шани , не е затворен, помещението се държи от същите хора , който държат и магазина под бялата къща, явно по-вече го държат като склад. Отиди направо в големия им магазин и попитай за легла, имат модели в наличност , но може и да си избереш и по каталог. Peace

# 188
Здравейте, севлиевки!  bouquet

# 189
Здравейте, севлиевки!  bouquet
smile3525 Добре си ни дошла....
то не че ни е много буйна темата откъм писанетата  Mr. Green ама вземи драсни 2-3 реда за себе си!

Шани - - Тони вече ти е отговорила! Hug Само да добавя - собствениците са много коректни и мили хора. Ще ти намерят точно това което търсиш! Hug

За останалите девойки - ЖИВИ ЛИ СТЕ В ТАЯ СТРУД БРЕ????? ние неможахме да влезем в офиса ни сутринта. Ключалките бяха замръзнали... Crossing Arms а в книжарницата пък водата замръзнала... изобщо красота!!!!
 Mr. Green

# 190
Ми да драсна:
Стефка все още на 38 год.
с двама сина в Александър и Борис съответно в 11 и 8 клас (в гимназията). Подозирам, че JuliS  е майка на съученичка на малкия Laughing ох, щях да пропусна татко им......
Подвизавам се в хоби, но Севлиево не е за пренебрегване...

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 15:55 от Te4eto

# 191
Ми да драсна:
Стефка все още на 38 год.
с двама сина в Александър и Борис съответно в 11 и 8 клас (в гимназията). Подозирам, че JuliS  е майка на съученичка на малкия Laughing ох, щях да пропусна татко им......
Подвизавам се в хоби, но Севлиево не е за пренебрегване...

Виднага , като видях квилинга и аз заподозрях същото - добре си дошла! Още едни сръчни ръце тук!!!! Hug

# 192
Яяяя, ама вие сте писали! Че и нови попълнения имаме, добре е в период от един месец - две мацки, добре е работата Mr. Green Добре дошла и на Течето. Simple Smile
Иначе ние я тикаме някакси в тоя студ. Малката да чукна на дърво ходи вече трета седмица на градина и още е здрава. Нас ни замръзват носовете с баща й, като обикаляме насам натам през деня. Искам да си седя у дома, в леглото за предпочитане, с книжка и да спяяя....Ама ще трябва малко и да се поработи.
Малко инфо за другите - Доци са в Актата с малкия с пневмония, точно кат нашто.  Cry Лошото е, че при тях е за втори път май тази година. /т.е. есента 2009 и сега/ И така...общо взето нищо интересно под нашия покрив. Все така у дома си седим, де работим, де се побутваме, надявам се скоро да се нагласят нещата с още работа.  Wink
Пък, Юле, за ко ви е влизате в офиса по студа, те хората сигурно са се заврели на топло и хич не мислят да излизат. Давайте го почивни дни като във Варна.  Wink Там нали от студ не работиха вчера, за днес не ги знам, ама както ги е навяло нищо чудно и днес да е така.
Айде лек и топъл ден от мен.   bouquet

# 193
Доци, бързо да се оправяте!
Пети - да ги поздравиш като ги чуеш и Доци и Дамянчо

Пък, Юле, за ко ви е влизате в офиса по студа, те хората сигурно са се заврели на топло и хич не мислят да излизат. Давайте го почивни дни като във Варна.  Wink Там нали от студ не работиха вчера, за днес не ги знам, ама както ги е навяло нищо чудно и днес да е така.

хубаво би било... ама нали все се надяваме че има и такива дето студ не ги плаши - хляб трябва все пак да се сложи на масата....

# 194
  • Севлиево
Абе Пети, за какъв топъл ден говориш, когато навън е минус 28,2? А? Ние се превръщаме в ледена епоха вече  Laughing Присъедини и мен към поздравите за Доци и Дамян, дано се оправи детенце по-скоро. Минали сме по този път и знам за какво става въпрос, особено в АКТА!
Добре дошла при нас и на Течето   bouquet Може и да сме малко, но все пак се отчитаме от време на време  Laughing
Иначе как сте девойки, здрави ли са дечицата ви? Деска от понеделник е на градина, едни бронхити я бяха нападнали, не е за разказване. През март ще я водим на алерголог в София, че май натам отиват нещата. Все нещо я дразни, все сухи кашлици ми прави, в чудо съм се видяла.

Общи условия

Активация на акаунт