,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 6

• 101 428
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте,
извинявайте, че ви се набърквам в темата..но мисля, че можете да ми помогнете....
Искам да залепя букви на един бебешки панталон, обаче не знам дали ще мога да намеря по магазините/.
Ако знаете къде има и можете да ме упътите, ще съм ви благодарна,
Поздрави!

# 691
Здравей, SheIsInLove!
Да, има такива апликации, които са с лепило от едната страна и се залепят с ютия.Има ги в магазините за шивашки материали, там където продават конци, копчета и т.н.За съжаление не мога да ти кажа конкретен магазин в София (видях, че си от там).Успех в търсенето Hug

# 692
  • Бургас
Имам нужда от съвет за тази покривна
http://www.axioma.3clab.com/bernina_d.html
или да ми препоръчате друга.
Ще се ползва в ателие.
И може ли да се мине с двуиглова бието на блузка и маншетите или трябва да е с покривна?
Професионалните ми идват скъпи... Sad

# 693
Имам нужда от съвет за тази покривна
http://www.axioma.3clab.com/bernina_d.html
или да ми препоръчате друга.
Ще се ползва в ателие.
И може ли да се мине с двуиглова бието на блузка и маншетите или трябва да е с покривна?
Професионалните ми идват скъпи... Sad
според мене е по-добре да си вземешElna434qмалко по-скъпа е но ще ти върши перфекна работа за това което я искаш .Работих на такава в едно ателие няма грешка Peaceможеш да видиш характеристиките и в оригиналният сайт на ELNA.Можеш да си якупиш от тука http://www.ivna-bg.com/?покривни,26 разликата в цената е 60 лв но си заслужава

# 694
Аз също съм за Елна, пожне е изпитана марка. Стига да ти се дават малко повче пари, но ще си сигурна че купуваш нещо хубаво. И на мен следващата ми цел е покривна Ерна 434  - http://www.ivna-bg.com/?Шевни-машини-sewing-machines,15,6  , същата , но да видим кога ще събера паричките!  Laughing

# 695
  • Бургас
Разгледах я, харесват ми характеристиките и, но и аз малко ще изчакам.

Декември взех Бернина бродировъчна, доволна съм , но и аз не съм работила досега на такава машина , за това се насочих пак към същата марка.
Още един въпрос имам към притежателите на бродировъчна. Трябва ми програма за преобразуване на файлове от .pes към .exp или .art . Намерих сайт с модели, но не мога да ги ползвам.
http://www.embroideryisfree.com/

Свалях от други сайтове, но беплатните са малко и повечето не ми вършат работа.

# 696
  • Пловдив
Аз пък имам Janom Cover Pro 1000 3 иглова ползвала съм е 3 пъти и сега съм я пуснала за продаване, мислих си че ще ми трябва.

eliss  нямам такъв вид файлове за да пробвам, но можеш да пробваш с тази програма Grafis

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 21:50 от mirawushu

# 697
  • Бургас
Аз пък имам Janom Cover Pro 1000 3 иглова ползвала съм е 3 пъти и сега съм я пуснала за продаване, мислих си че ще ми трябва.

eliss  нямам такъв вид файлове за да пробвам, но можеш да пробваш с тази програма Grafis
Ще пробвам и ще пиша дали се е получило.

Сега имам нова питанка.
http://eliss.snimka.bg/other/drehi.325435.17401167 За 2 път се опитвам да сложа бие на блузка, но не ми се получава. Има ли някоя тънкост, нещо което пропускам? Захванала съм го с оверлога,трябва да се справя без покривна в момента.
Но дори и с покривна пак има проблем, по-малко стърчи , но пак не е добре.
http://eliss.snimka.bg/other/drehi.325435.10389772 - не съм го правила аз това бие.

На първата снимка върху блузката съм сложила една ластика с дантела по края. Как мога да прикача към блузката?

Моля Ви, момичета помагайте.

Последна редакция: нд, 14 фев 2010, 18:34 от eliss

# 698
eliss писах ти на лични

# 699
  • Бургас
Аз се справих, благодарение на d-d-d, за което  bouquet

Сега видях, че линковете които съм дала не са правилните ooooh!

eliss  нямам такъв вид файлове за да пробвам, но можеш да пробваш с тази програма Grafis
Попаднах на обявата ти докато търсех инфо за покривните. Ти от къде я взе? Като търсих инфо за твоя модел не ми излезе в никой магазин.
Аз ще отложа купуването на покривна за сега.

# 700
  • Пловдив
eliss От Ивна в Пловдив за 850 лв. миналото лято, но не ми върши никаква работа добре прецени за какво ще ти трябва.

# 701
Здравейте, сръчни момичета! Аз редовно надничам в темата ви, защото напоследък отново шия.Имам нужда от помощ - дъщеря ми е абитуриентка. Ще шием рокля от тафта, но в ателие, защото аз не съм толкова добра. Въпросът ми е знаете ли дали го има този плат в градовете Габрово, Търново, Плевен, Севлиево и евентуално колко струва метъра? Как се държи при шиене - лигаво ли е или е лесен за работа? Благодаря предварително!  bouquet

# 702
Ana, тафта съм виждала в Габрово, защото редовно пътувам до там, но е доста по-скъпа от Пловдив например. Останала съм с впечатление че в Габрово плтовете са доста по-скъпи, а и другите стоки също - доста над нормалните цени.
Иначе тафтата е малко хлъзгава , но стои много добре за официални тоалети. Една добра шивачка ще знае как да я ушие.

# 703
Здравейте, момичета  Grinning

Имам проблем с шевната машина и вече ме изкарва от нерви  Close Купих я преди няма и две години някъде - Хускварна. Не съм я ползвала особено. Нямам много време. Основно я ползвам да зашия нещо скъсано, подгъви, такива неща. От година някъде доста често ми се получава един и същи проблем - като тръгна да шия /особеон по-дебел плат/ и долния конец ми става на пихтия. Най-лошото е, че по никакъв начин не мога да го оправя, докато не занеса машината на ремонт. Макар, че не знам до каква степен въобще е била за ремонт. Защото след ремонта обикновено работи малко и пак започва да ми се появява същия проблем. Мъчих се всякак да разбера от къде идва проблема - не се вижда да има конец в гнездото на калерчето, почиствах мястото с четка, сложих малко смазка и пак същата работа. Като я пускам на празни обороти без калерчето, върви перфектно. Като го сложа него и пак се получава същата каша от долния конец  ooooh!
Сега се опитах да зашия нещо съвсем тънко и пак се получи така. А е сефте върната от ремонт ПАК! Този път жената казала на мъж ми, че имало осатък от счупена игла и за това така правела. Е, да но сега би трябвало всичко да е наред и пак не шие  Close Вече си мисля, че онази въобще не може да намери проблема и само си измисля разни неща, за ад ни вземе пари за ремонт. Беше сложила някакво парцалче, на което уж беше пробвала машината. Но аз в нас не мога и два бода да направя  #Cussing out Вече се чудя дали не е фабричен дефект или нещо такова.
Някой има ли идея какво да правя в случея - да търся друг сервиз да я видят или да се мъча да доказвам, че е фабричен проблема. Лошото е, че въпросната жена се води официалния сервиз за Хускварна. А тя е един "сервиз" - една малка стаичка, забутана на партера на един блок  ooooh!
Ще съм благодарна за всякакви идеи  Hug 

# 704
Чувала съм че Хускварните по принцип не са качествени машини.  newsm78 Не съм сигурна. А може и самата машина да е капризна към материи. Другото което можеш да направиш е да си набавиш качествени игли антистатичти за капризни материи. Аз само с такова шия, но и машината ми е хубава - Елна. Пробвай с иглите и пиши пак.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт