С ИЗПЕПЕЛЕНИ,НО НЕ И ПРИМЕРЕНИ СЪРЦА...

• 12 317
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
Тъжна мама, има доста хора в този форум, които не са от тези, които мистериозно изчезват.  Просто трябва някой да излезе с конкретно предложение.  Виждам, че си писала писмо до министъра, би ли го пуснала и тук, така или иначе е отворено.

# 31
  • Враца
не знам дали сте гледали днес сутринта Здравей България.
Показаха поредното(за съжаление) бургаско семейство загубило детето си в бургаската болница.

направо бях без думи по време на целия разказ.

Дано успеете с идеята си!

# 32
Не съм гледала, но какво се е случило пак???????

# 33
  • Враца
Малко след началото хванах предаването. Ставаше въпрос за момиче 7 клас, не разбрах защо, но постъпва в болницата. Трябвало е да я вземат в кардиологично отделение, но не са казали на родителите, че такова отделение за деца няма, има само в София.
1:30 минути са с еопитвали да закачат някакъв апарат.
Кардиолог е отказа да я посети, защото работи в отделението за възрастни.
Явно апаратът, който са мъчили да сложат е отчитал грешни стойности на кръвното налягане, детето е било с кръвно 86/40 и пулс над 150.
Дошла е майката на приятелка на момичето, която е медицински рабтник и като е видяла нещата явно е задействала връзки, заради оето шефката на отделението дошла да се кара на родителите, но не и да прегледа детето.
Реаниматорите май не са дошли навреме.
Съжалявам, че така в телеграфен стил, но ми дойде много нанагорно, предполагам и на всички вас, когато четете

# 34
О ,Боже сега разбрах , че познавам това момиченце. Просто нямам думи.... Cry Трагедията е огромна .Съболезнования за родителите! Нищо повече не мога да кажа.

# 35
Скъпи майки, извинявам се предварително, че ви спамя темата. Но лятото ще сме в Бургаския регион за няколко месеца и отсега се притеснявам какъв педиатър ще ползвам и на кого ще попадна. Моля ви, препоръчайте ми лекар, на когото бихте поверили детето си. След всички ужаси, които чета за Бургас, това ми е основно притеснение. Още веднъж се извинявам, че го пиша в тази тема.

# 36
Писмото, което написах касае само моя случай и за това прецених, че не представлява интерес. Историята вече я знаете.
Това не означава , че се интересувам само от себе си.
Нямам против да съставя текст на писмо от името на всички и тогава ще го публикувам.
Когато текста на писмото бъде одобрен и уточнен ще го изпратим не само до министъра но и до по-големите медии.
Мисля, че е добре в писмото да напишем и имената си и колкото повече сме - толкова по-добре.
Нека всеки даде по малко от себе си и да напише в 1-2 изречения какво мисли и какви реформи иска да бъдат направени.
Искам да започна борба с цялата здравна система.

1. Искам здравното осигуряване да не е задължително, а пожелание (не искам да плащам за услуга, която не ползвам и не смятам да ползвам).
2. Ако все пак сме здравно осигурени да не ни се налага да искаме направление от личния лекар, за да отидем при определен специалист.
3. Всеки един смъртен случай на пациент да бъде разследван автоматично от независима комисия и резултатите да излизат в рамките на максимум 3 месеца. Това да включва и мъртвородените деца.
4. При всеки един сигнал за грубо отношение  от страна на лекар към пациент лекаря да бъде наказван, а след 5 такива сигнала да се отнемат правата за практика.
5. При отказ на лекар да прегледа пациент да се отнемат правата за практика.
6. Да не ни се налага за всеки аналгин да тичаме до личния лекар за рецепта (това е безумие - чака се по километрични опашки). На тях им е добре защото здравната каса им плаща за всеки пациент.
7. При сигнал за искане пари и подаръци от страна на лекар - да се наказва. При 3 такива сигнала - да се отнемат правата за практика.

Само това се сещам в момента.
Имайте в предвид, че предстоят избори и сега ако вдигнем шум имаме по-голям шанс да ни обърнат внимание.
Според мен за да е толкова масов проблема , той е в системата, а не в отделни хора. На мен лично много пъти ми се е случвало да си платя за частен прием при лекар и да ме пуснат с предимство пред всички по здравна каса.

# 37
 Peace,

mersy mila, do teb sum, i az sega pi6a pismoto mi,4e i v4era BLS MI MUNKA6E INFANTILNO 4E NEMOGAT DA MI IZMISLJAT OTGOVOR #Crazy

# 38
Много ми харесват точките, които си изброила. Аз честно казано не вярвам, че системата е направила лекарите изроди, но вярвам, че системата може да промени това. Система се променя адски трудно, ще трябва наистина сериозен обществен натиск.  Мислиш ли, че ще можем да се организираме преди изборите?

# 39
Тъжна мама,искам да ти кажа,че заставам зад теб в намисленото от теб начинание.Готова съм да застана до теб с името и историята си,както и до всеки друг,който поведе борба срещу безумието,наречено българско здравеопазване!!!
Аз също обмислям няколко варианта за действие по тази кауза,свързани с предстоящите избори,но очаквам някои отговори на хора,които биха могли да дадат гласност и подкрепа на инициативата ни!Аз лично смятам да поведа кампания под наслов "Да дадем шанс на българските деца да се родят и живеят!!!"След като получа тези отговори и решим как точно да действаме,ще се обърна към вас за подкрепа.
Но сега съм в процес на изчакване/ колкото и да нямам вече сили и търпимост да чакам/.Наистина борбата,която ни предстои ще е трудна,но вярвам ,че няма да е безсмислена!!!
Лошото е,че заради следствието по моя случай,нямам право да давам гласност на всички факти,които са установени!Лошото е,че всичко се протака,но такава е процедурата...Лошото е,че научих разтърсващи неща около смъртта на моята Сиянна,които ме извадиха тотално от релси и от десетина дни се боря и моля Бог да не полудея...Отговорите,които очаквах и които получавам,сякаш убиха детето ми за втори път и мъката и болката ми са непоносими!
Затова се моля на Бог да ми дава сили и да запази разума и здравето ми,за да направя всичко по силите ми това да не се случва на никого вече,за да няма други дечица със съдбата на моята Сиянна и да няма вече майки,обречени на съществувание,изпълнено от болка...Моля те Боже,помогни ни да спрем това!!!Дай ни сили да се борим до край!!!
С божията помощ и с безграничната ни любов към нашите ангелчета ние можем да променим порочната действителност!!!
Ние можем да се преборим за да имат шанс да се родят и да живеят децата на България!!!

# 40
Тъжна мама, може да се добави и да им се отнемат временно правата, докато се докаже невинността им (това при сигнал за смъртен случай поради лекарска грешка).
Иначе подкрепям изцяло!

# 41
Не трябва да е нужно да подаваме сигнали. Трябва да разследват автоматично всеки един смъртен случай. Иначе идеята е добра. Когато се съберат достатъчно мнения ще направя имейл - наш, ще публикувам паролата, за да е достъпен за всички и от него ще изпратя писмо до министерството на здравеопазването и същото писмо до всички големи медии.

# 42
и ас сам с вас с две раце

# 43
  • кв.Изток
Подкрепям идеята с две ръце.
От прекият ми допир с лекарите съм отвратена от тези търговци.

# 44
Тъжна Мама и аз подкрепям с 2 ръце + точка 8. майките да не се налага да чакат ред с номерче за джи пи то (в поморийската болница, трябва да имаш номерче и час, за да посетиш джи пи то): 9. да се наказват лични лекари, отказали талони за изследвания и специалисти (аз си  платих изследванията за къв и урина на синовете си, при положение, че такъв талон ни се полага, след което по съседка ни беше изпратен талон  Shocked Shocked)
Ако се сетя още за нещо ще пиша  Hug

Общи условия

Активация на акаунт