ИЗРАЕЛ35

• 30 062
  • 287
  •   1
Отговори
# 225
  Снимкииииииии! Много, много хубави снимки, Ханд! Благодаря, че ги сподели Hug

Много ми хареса тази http://www.hand.snimka.bg/album.php?album_id=366481&view=1&pid=12164017
    Сладурана Laughing

А ето тази снимка http://www.hand.snimka.bg/album.php?album_id=366481&view=1&pid=12164044 ме подсети мен лично за Дания, пекарните там са абсолютно същите, какви вкусотийки имат.....

Като стана въпрос за хапване ето как изглежда закуската на датчаните обикновенно 
http://ytiffanie.files.wordpress.com/2009/02/chocolate-flake.jpg

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 08:49 от mimkis

# 226
Мента, снимките ти ме развълнуваха страшно много и така ми се прииска отново да посетя Израел.
Благодаря и на Ханд за разходката из Ванкувър. Laughing

# 227
  • T"A
Снимките на Hand малко ми напомниха едно изречение на свекърва ми за Америка - че там всичко е голямо  Mr. Green
Hand, много хубава разходка, дано и ние да можем да ви посетим някога... мисля си, обаче, че първо трябва да обиколим Европа, после да отскочим до САЩ и едва тогава Канада ще чака на опашка... Абе, да сме живи и здрави, да попътуваме - какво по-хубаво от това  Hug А аз тъкмо ще ходя да си продължавам паспорта, че ми е изтекъл и за малко да не обърна внимание, щях да видя Краков през крив макарон  ooooh!

Помня, че Тали ме беше попитала как е положението с визите за израелците, които посещават Япония. ... сега погледнах - дават разрешение за влизане на самата граница, което е валидно 3 месеца, не се заплаща нищо  Peace

Мимкис, моят съпруг без да знае от детска възраст е хапвал датска закуска  Mr. Green Само че той слага шоколада (половин шоколад) в пита  Grinning (все пак е прибавил един израелски "нюанс") Laughing Виж пък в ресторантите: http://demo.ort.org.il/clickit2/pictures/forums/393235558/711935204267501.JPG  Grinning

Ernestina, да те очакваме ли тук в скоро време?!  Party  Hug

newsm23 Sign Exclamation Bulb  ideauu
И да ви кажа нещо интересно (поне за мен) от вчерашното ми гледане на израелския сървайвър  Grinning Едната мадама говори нещо си и споменава така между другото в изречението "с всичките ми рамах иврей а-гуф" (רמ"ח אברי הגוף), при което вече спрях да я слушам, само се замислих какво се е опитала да каже с този израз. Започвам да анализирам "иврей гуф" е части на тялото (буквален превод), какво ще да е това съкращение р-а-м-а-х  Thinking Питам половинката и той ми казва, все едно е нещо, което се подразбира  ooooh! "Ами, как - рамах е 248, т.е. 248 части на тялото"  Shocked толкова сме били имали  Crazy И то е ясно, че до числото 248 се стига по пътя на гематрията - ще го обясня отзад напред, че на мен така ми е по-лесно >> хет (ח)  е 8, мем (מ) е 40, a рейш (ר) е 200 - сборът им прави 248. Било всеизвестно още от Кабалата, че това е броят на частите на тялото  newsm78 Проверих за какво става дума - било въведено от езика на Хазал (חז"ל) - мъдреците от времето на Втория храм, и е популярен израз до наши дни, като искаме да кажем, както на български - "с цялото си тяло" или просто за визиране на цялост.

От там друго се сетих - 248 е броят на заповедите "направи" за евреите, нали са общо 613, но 365 са забранителните - както е броят на мускули, тъкани - нещо такова беше, а нещата за правене са колкото е броят на органите (това е според древните схващания за анатомията на човека, сега сигурно ги броят другояче...).

До тук с моите прозрения Laughing, приятна неделя и честита нова седмица в Израел  Mr. Green

# 228
Мента, аз съм винаги с вас, но само чета и рядко пиша. Ще се постарая да се включвам по-често.Grinning

# 229
  • София
smile3523 Отмятам аз тука списъка и нещо много девойки ми се струва, че липсват напоследък.
Къдя са се дянали според вас ?

# 230
Здрасти, Ernestina Grinning !

Ханд , мерси за снимките !

Мента ,  браво Шерлок !  Mr. Green

Боряна, ще следим положението на малкия  член на форума ... няма страшно ! Хората се разболяват , камо ли животните ! Щом има доктори - натам сочи пътеката  Peace ...

Аз  вече съм  увила картофи  във фолио и  към 5.30 довечера отиваме да ги печем на огъня с цялата група от градинката на Саги Simple Smile !  Ако снимам ще  сложа снимки . Иначе утре вечер са баш големите огньове по нощите. Тази вечер - децата по-ранко ... Значи трябвало ....гледам изписали табло на вратата на градинката на Саги... трябвало да носим  дъски и клони за горене . Преддтавяте ли си да се  емна от  сутринта да  се  изпреварвам с всичките деца да хавана някой клон , дъска или там врата от изхвърлен шкаф - мале !  ooooh! Отивам без материал за горене .Татковците да носят!

Филипинката на свекър ми се оплаква , че искал да се жени з а нея ....  hahaha Смее се обаче на развален иврит разказва , че  бил и казвал :"Ако нямам жена - тебе щях да взема"  Joy Той се майтапи и добре , че тя разбира иначе може да го сметне  момичето за сексуален тормоз  ooooh! hahaha ... Е , да ама   свекър ми шегаджия ....Ше си навее белята , закача  се той ! Иначе  я обича като част от  семейството , даже й дава  половин ден почивка освен полагаемата , за да се разкара малко , да се разведри.... Тежко е да с е грижи за старата баба (майката на свекър ми) ... Хептен е откачила бабичката .... горката ...Все деца й се привиждат , все  гладни били... Вика посред нощите да буди съседите , излиза вна пътя и крещи, че не й дават да яде ...Ох ...добре , че  всички там в квартала са почти  фамилия ....от много години и знаят , че  не  с  всичкия си. Незнам как работят такава работа тия  жени....Оставят малки деца и идват насам (и в  арабския свят) . Знам , че за пари, но все пак - тежко е това ! Най-честите истории , които чувам , че  след като пращат пари на мъжете си , онези си хващат любовница и много често като се завърнат се развеждат ... Иначе  се връщат след няколко години  вкъщи като сравнително богати хора и си подсигуряват децата. Имат си цяла уличка в Тел Авив зад Тахана Мерказит - магазини, надписи на техен език , много странно излъчване си има там ... имат разни тайландски стоки , храни .... На земята са постлали черги и продават разни дрехи втора употреба и джунджурии .... Има и стаички с  червени завеси , дам ... масажи, това онова ... Иначе  главното место , на което се събират е  църквата в неделя. Обличат се официално , вземат си почивния ден тогава обикновено и така ...

Отплеснах се ...няма да проверявам за грешки, нямам време ... До скоро !

# 231
  • T"A
smile3523 Отмятам аз тука списъка и нещо много девойки ми се струва, че липсват напоследък.
Къдя са се дянали според вас ?

Отдали са се на живот и (евентуално) латиноамерикански танци  Mr. Green (или латиноамерикнски филми)

Пете, при нас и снощи димяха, явно от някое училище...  Thinking (на изхода от съботата)
Къде ще намерите съчки сега, те не останаха, хората събират седмици... Важното е за децата символично някакъв огън да има, няма да се надпреварват за най-висок огън, я  Grinning

Борянче, вие правила за безопасност при палене на огън учихте ли? А историята на празника? Той е пак исторически празник  Wink

# 232
    Мента, едва ли случайно Ментов похапва датска закуска(сигурно не е само датска, но аз съм виждала засега само там, и на децата дават), има нещо явно в ашкенаската нишка, че моя мъж е същата работа, само без маслото(диетоложката го е уплашила, за това без), слага си блокче шоколад сутрин и в тостера, неизменно е това. Разправя ми, че ако си пропуснел шоколадовата закуска цял ден му било криво.  Най-интересното е, че и с течния шоколад пак в тостера ooooh!
     Ернестина  Hug
              Дядо Хаджи има много момичета, които са били активни в началото,а сега не пишат, определено прави впечатление на човек прочел всичките теми. Някои все още пишат, но рядко. Вероятно има и такива, които само четат, а е възможно и след като са получили нужната им информация да са престанали да пишат( има сигурно и такива случаи).
      Просто си разсъждавам аз, философствам... Whistling

# 233
  • Някъде там...
Благодаря,че питате за моята Кукула-днес е по-добре даже ме ухапа няколко пъти по пръстите на краката  Mr. Green

Ментичка,незнам дали ще учим безопасност на палене на огъня и историята на празника защото сряда е устния изпит и учим под пълна пара  Tired Опитах се да си купя антикомарника ама не се справих на иврит  Embarassed стигнах до комар и се сетих,че незнам как е та се притесних и минах на англ.   Blush

Ханд,харесах си едно енотче на снимките  Grinning Ша ли е възможно да ми донесеш за дом.любимец  Mr. Green

И да се изкажа и аз по въпроса за закуските:Аз обичам макарони със сирене и шоколад  Mr. Green обичам и със сирене и захар,но с шоколад е по яко  Grinning

# 234

Аз обичам да си сложа ядка във фурма ...Вадя костилката и слагам ядка някаква ....малеееееееееееее!!!  Whistling Лудница!  Crazy  #Crazy

Хапе ,а? Добре е звярът , няма страшно! Аз се глася  за довечерШното ядене на  недопечени картофи  Whistling ...

# 235
  • T"A
Днес е концертът на Депеш Мод. В нашата махала беше пълно с младежи следобяд, служих им за ориентация в квартала  Mr. Green
(то ме питаха как да стигнат до ацтадион-а ((което е стадион на иврит)), то едни изгладнели фенове си търсиха място за ядене...).
Освен това съобщават за страшни задръствания  Crazy Някой знае ли дали Тали Дан ще ходи на концерта?

# 236
  • Някъде там...
Талинда се покри като старите пари  Mr. Green Дано ако ходи на концерт да постне някоя снимка  Peace
Забравих да спомена една от снимките на Ханд - тази за глобата ако си разхождаш кучето без повод  Peace а дали си чистят акитата след кучетата ?За тази снимка се сетих защото сега гледам някакво предаване за Израел незнам какво е та жената си разхожда кучето без повод...
Кой ще разкаже за утрешния празник?

# 237
Талинда се покри като старите пари  Mr. Green Дано ако ходи на концерт да постне някоя снимка  Peace
Забравих да спомена една от снимките на Ханд - тази за глобата ако си разхождаш кучето без повод  Peace а дали си чистят акитата след кучетата ?За тази снимка се сетих защото сега гледам някакво предаване за Израел незнам какво е та жената си разхожда кучето без повод...
Кой ще разкаже за утрешния празник?

Много е строго това за чистене след куче даже се използват такива пособия  Crazy

http://www.drsfostersmith.com/images/Categoryimages/normal/p-5205-32200-dog.jpg

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/2029407/pooper_scooper_Full.jpg

# 238
  Боже , в първия момент си викам какъв повод трябва ? Причина демек  Joy ... Насам не виждам кучета без повод ,но пък има какита ... Трябва да вземат да удрят собствениците по джоба , защото там най-боли. Изглежда на съвест неможем да разчитаме ! Парадоксът , е  че  дори масово да чистят хората , няколко дето не чистят са достатъчни .... Повечето хора , които наблюдавам аз си чистят .... Иди разбери по тъмното  кой чисти и кой не.  Мака баКис  - удар по джоба им трябва !

За концерта на Депеш Мод незнам аз ...ние се отдадохме на  други занимания - огньове , кеф  голям за големи и малки.... Оказва се , че повечето родители на децата от  групата на Саги са съученици на моя мъж ... Като се събираме по-често  родителите (не само децата) на такива мероприятия и подобни  става много хубаво ! Бая народ  се изсипа. Картофите във фолио се хвърлят в огъня и стават  супер ... Седя си и си казвам - да имаше сега сирене да мушна в картофа както пари ... Ехе .... НО ! На полеви условия е така  Mr. Green ... Довечера сме на барбекю  в  двора на етърва ми. Там може със сиренце , със салатка ... Най-важното е да има причини и поводи   Mr. Green човек да се събира  с  обичаните хора ! То това разнообразява ежедневието в крайна  сметка.

Ханд , кога идваш ? Не остана ! Hug

Боряна , давай разказвай или потърси къде сме писали за това и дай линкове ...Не се кани много , давай !  Flutter Какво учихте за Лаг БаОмер в курса по иврит (упана) ?

ХАГ ЛАГ САМЕАХ !   

Ето снимчици :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374075&view=2

# 239
  • София
А добър ви ден с днешна дата.

Борянче да чакам ли разказа или да ода на работа ?  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт