Отговори
# 105
ооо, колко лошо че и ти си в кюпа... на болните....
Опитай - осцилококцинум или енгистол - вдигат имунитета и са хомеопатични безвредни.
Аз правя гаргара със сода и гаргара с клеева тинктура - това преди лягане и когато се сетя през деня, но след като се направи да не се яде друго за да действа.
Днес си купих едни прополки - смучалки такива пак безвредни били за бременни.

Ако имаш температура - над 37,5 - парацетамол. Аз пия ефералган, щото било същото.
На мен доктора ми изписа биопарокс - да пръскам в носа и гърлото - но то е локален антибиотик - т.е. трябва да ти го изписва доктор - било безвредно за бременни... лошото е че аз продължавам да вдигам 37,3 следобяд и още сякаш не съм преборила гадната болест. Утре ще си взимам секрет от гърлото за да видим дали няма бактерии. Ще ходя и да ме изследват за антитела против варицела.

Пий много чай и гледай да се изпотиш - с потта излиза болестта. Аз лично нямам особен успех в това.. не знам защо но не се получава много. Можеш да хапваш грейпфрут - току що прочетох че се борел успешно дори с бактериите и почнах да го нагъвам..
Можеш да пръскаш Стеримар в носа - това е морска вода - и изчиства идеално секретите. Това може да се пръска по 6-7 пъти на ден и много добре прочиства носа, така няма да слизат секрети надолу към дробовете ти.

Успех!!! И дано скоро те отмине настинката! Ако нещо те притеснява отиди на доктор!

# 106
  • София
мерси много Collibri
засега не съм вдигала над 37.5 и се моля да не вдигам, че....така имах мисед заради болест с висока температура и затова сега ме е ужасно страх...
а колкото до това че се вдига някаква 37 и 1,2,3 някъде четох че било нормално да се вдига през първите месеци на бременеенето.....
и хубаво че не пиеш чистото хапче Парацетамол.....незнам...може би лоши спомени....
оффф,хайде да се оправяме и да се радваме на живота,а???!!! Praynig

# 107
  • Варна
Добро утро Hug Хайде дами, оздравявайте, времето е страхотно, нека и настроенията ни се подобрят Hug Hug

# 108
  • Габрово
Добро утро и от мен, момичета! Вчера се размазахме от гости, та не ми остана време да ви честитя празника, затова сега ви пожелавам да сте здрави и да износите здрави и силни бебчета. За обед имахме гости, та откарахме на масата до 4 следобяд, полегнахме за час - два, ако може да се нарече почивка, че малкия се беше наспал и не се спря. Вечерта бяхме ние по гости и легнах след полунощ, та сега съм като ударена с мокър парцал.
Исках да ви питам казахте ли вече на работодателите си за бременността и как го направихте, ако пък не сте кога мислите да го направите или ще изчакате докато ви проличи?
Лек ден от мен!

# 109
Добро работно утро и от мен!
След 10 дни лежачка вкъщи вече съм на работа и се надявам тук да се мобилизирам и преборя окончателно с болестта.
 Hug

Аз още не съм казала в работата... чакам още някой друг преглед... хем ми се иска пък малко да си вдигна осигуровките и ако искам да хвана тоя месец, трябва скоро да кажа... нооо, ще видя.  Grinning

# 110
Здравейте и от мен....доста дълго ме нямаше с тази почивка.....чета, че нещо доста сте се поразболЯли, аз го минах, но си ме е доста страх да не ме повтори....аз нищо не пих....гърлото си ми мина от самосебе си....а за температурата лошо е ако е над 37,5 и 6 ......под тази си е бременна температура...аз така си вдигам вечер...чак ме тресе...и винаги е 37,1 .....37,3 така, че не се притеснявайте...

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 10:09 от kostadinka79

# 111
Добро утро и от мен  Hug

Леле че много сте изписали... Записвам се в темичката и се връщам да ви чета Simple Smile

Ние си направихме малка разходка до Априлци за празниците и много добре ни се отрази... Днес бяхме на контролен преглед - имаме си плодно сакче с мехурче в него и бебенце колкото точица  Heart Eyes Според апарата сме в 6-7 седмичка... малко поизоставаме, ама важното е, че се развиваме  newsm44

Толкова за сега от мен, отивам да наваксвам с четенето и пак ще пиша Simple Smile

П.п. може би вече е малко късно, но може ли в следващата темичка да ме добавите като официална бременна на първа страничка  Mr. Green

# 112
  • София
Здравейте момичета! Аз днес съм много добре, в сравнение с вчера. Вчера ми се гадеше и ми беше едно отпаднало. Днес отново кипя от енергия и като изключим сутринта при миенето на зъбите изобщо не ми се гади. Ако не са болезнените и големи гърди, все едно не съм бременна. Аз днес и утре съм отпуска и се наслаждавам на мързелуването. Още не съм казала на шефа си, че съм бременна. Двоумя се какво да направя. Да кажа сега или да поизчакам до края на третия месец.
Вие как сте днес? Окончателно оздравяване на болните и никакво разболяване от тук нататък!  Hug всичките и ви желая успешен ден.

# 113
Здравейте, момичета!

Исках само да споделя нещо провокирана от поста на Tinitka

Става въпрос за уведомяването на работодателя - предвид кризата и съкращенията в много фирми, е важно да припомня (може би го знаете), че КТ защитава в много случаи бременната работничка/служителка, НО само ако е представила и завела официален документ от лекар, че е бременна. Устното уведомяване, очевидната гледка на бременна жена не се броят!
Казвам го, защото имам познати, които си изпатиха и бяха съкратени докато са бременни само защото официално не са представили документ от лекар.
Всеки знае какви са отношенията му с работодателя, има ли повод за притеснение или не, но ако всеки сам не се защити, никой няма да го направи вместо него.

Желая ви спокоен и с малко неприятни усещания ден!

# 114
МАМИНКА добре дошла и леки 9 месеца и живо и задраво бебче.Много ме радваш,много си свежа все още за бременилка Joy ,дано си останеш така Simple Smile
Хехехе, благодаря ти - такава съм си и в студ и пек, и в добро и в зло Grinning Не смятам да се поддавам на промените, които ще ми се случат да повлияят на характера и настроението ми Crossing Arms Party

Момичета - бъдете усмихнати дори и в трудните моменти!!! Grinning

# 115
    Здравейте , мили момичета ! Аз съм добре за сега , дано днес или утре да успея да стигна до доки и всичко да е наред за да сме малко по спокойни   Praynig ! Ще кажа сато мине прегледа ! Сега мисля да направя една обедна почивка , че навън времето е чудно !
  Гушки на всички и болничките да оздравяват !  Hug  Heart Eyes

# 116
Ех, прочетох ви  Mr. Green

На новите мами - добре дошли и леко бременеене  Hug
Черил, надявам се всичко да е наред при вас  Peace

Сега да се отчета Simple Smile
Гледам че повечето от вас са грипясали, а някои дори са успели и да оздравеят - браво за което, а на тези които все още боледуват пожелавам скорошно оздравяване  Peace Аз за сега съм добре, въпреки че имаше 2-ма 3-ма грипозни около мене тези дни, ама пия лимонче профилактично и се надявам да се размина
По въпроса за хапването - всичко си хапвам, въпреки че гледам да не прекалявам, обаче сладко не понасям (а преди да забременея ядях като невидяла) - от една хапка и започва да ми се гади.
Иначе освен гърдите няма много симптоми - съвсем леко гадене, предимно сутрин, ама за не-повече от 5-10 минутки и доста слабо(въпреки че ми пречи да си пия лекарството...)... но пък за сметка на това ме гони такъв глад сутрин, че задължително трябва да закуся... А, и умирам за сън... направо заспивам права... ама то нали съм си в къщи, та си поспивам  Blush

Искам да питам, в предната тема сте обсъждали за кремовете за гърди, някой може ли да даде малко повече информация за какво точно служат тези кремчета и от кога могат да се използват?

Аз сега отивам да си полежа малко, че нещо пак ми се доспа...  Blush

# 117
Много ми се гади днес...едва дишам...иначе си ям....мислейки че ще ми мине гаденето, обаче неминава Sick
ходих на преглед и ме водят в болница, за да ми дадат още болничен...немога да се върна на работа...взеха ми  кръв и урина...ама много бе 20 кубика...една спринцовка/дали така се пише? newsm78/сега лежа в къщи и се боря с гаденето и едни киселини имам...не е за разправяне Crazy

# 118
Здравейте и от мен.
Изкарахме прекрасни празници. Моето малко момче стана на 2 г. в понеделник и беше страшна суматоха - деца, гости....много хубави емоции.

ЛАССИ - МНого мерси за инфото с уведомяването на работодателя, а какъв трябва да е този официален документ, издаден от личния???
При мен нещата стоят по - особено, тъй като октомври миналата година се върнах от майчинство и сега просто не знам как ще възприемат новата ми бременност. Ще кажа когато вече няма накъде да се ходи. Колегите ми знаят де, но сме добър и сплотен екип, имам им доверие, че ще си мълчат/ колегите от отдела, аз работя в много голяма компания/.

Аз засега съм добре, гаденето отминава, но апетита си остава.

Едно нещо обаче не ми дава мира. Изобщо не мога да се сетя кога ми беше първият ден от последната менструация за да се изчисли термина. И взех, че се притесних, ако не се изчисли точно...преносване и т.н... тези неща са си важни на финалната права. ПОмня само, че последният ми цикъл бе ужасно дълъг - повече от 10 - 12  дни. Изобщо не се сещам, беше някъде по средата на февруари, но на 12 март ходих на гинек. преглед и лекарката ми каза, че фоликула се е спукал и яйцеклетката е в матката, демек не съм бременна, а очаквах скоро да ми дойде....е не дойде....и съм бременна, но тотално се обърках. Дано по размерите на бебо се излчисли коя седмица е и кога да го очаквам, чувствам се супер безотговорна.

# 119
    Краставичка , аз си взех кремче за бюста на Мустела и съм много доволна, не спряха болките и тежестта , но много добре ми подхранва кожата и много хубаво попива! Аз си взех брошурки на Мустела и Чико от аптеката , безплатни са и има много добре обяснено кое за какво е , в момета не са при мен в офиса , но като се прибера ще напиша точното им описание на двете марки!  Hug
   Stanella , не се тревожи за глупости , Узито си знае работата и като те гледат отстрани на снимката си пише седмиците и според тях отдолу телмина!  Hug
    Амбър , бързо да се оправяш и си почивай активно щом можеш! Мен не ме е хванало още гаденето , но понякога усещам нещо като повдигане ! Много е кофти  Hug

Общи условия

Активация на акаунт