Как сте със съседите

• 5 660
  • 114
  •   1
Отговори
Съседъг по-добър от роднина. Наблизо е. Да му поискаш чаша захар, брашно. Случва ли ви се. Или по-добре магазина. Имате ли такива съседи, с които се събирате на празника - да пийнем, да хапнем, само това.

# 1
Опазил ме господ. Laughingполовината са пенсионирани ченгета, от ония, дето слагат чаша на стената да те слушат какво си говориш у вас, един е в охранителния бизнес, останалите-даже не ги познавам, до чаша захар ако опра-ще отложа сладкиша просто.Това е към днешна дата де.Иначе в миналото е имало приятели-съседи. Hug

# 2
  • София
В нова сграда сме от три години, но се разбираме. Аз родих първото бебе в сградата, а след моето се родиха още 3 и през май чакаме още 3. Събрахме се и обсъждаме къде и как да направим детска площадка.  Laughing Една съседка направи оградки за дърветата пред сградата и засади цветя. Докато си довършвахме апартаментите и се обзавеждахме доста си ходехме на гости и обменяхме опит. Сега си гледаме децата и се виждаме по градинките.
Не знам дали хората са се отчуждили. Вероятно зависи от хората.

# 3
Докато живеех с мама и тати в апартамент, съседите ни бяха супер. Все млади семейства с деца на еднаква възраст. Всеки дошъл от някъдеси. Много задружни времена бяха...и за хубаво и за лошо.
Сега живея в къща и имам по-малко съседи. Единият го чакаме да умре  Mr. Green , че да си достроим къщата и да не мухлясват стаите ми. И другите му съседи го чакат...  Mr. Green
С другите се разбираме много добре, често се събираме по празници и много често са ми по-полезни от роднините (като ми блъснаха детето с кола, съседът пръв излезе на помощ).

# 4
В стария блок (онзи, с липсващите носещи колони  Mr. Green) имахме страхотни съседи. Благодарение на съседската взаимопомощ преживяхме тежките години на демокрацията и оцеляхме зимата на 96-та/97-ма. Жалко, че по-късно идилията се разтури...
В сегашния блок са доста студени и еснафски настроени, но и това си има предимства - никой не ти звъни в 4 сутринта, защото се събрали на карти, пък са им свършили цигарите...  Laughing

# 5
Ами ако ви се роди бебенце - ще информирате ли входа. Пък и да почерпите.

# 6
Целия вход - едва ли. Но най-близките съседи - да.

# 7
Целия блок ще почерпя.

# 8
Aз никой не почерпих.  Embarassed Нанесохме се в новото жилище няколко месеца преди да родя дъщеря ми и почти не ги познавах. След това се родиха още две бебета, ама и мен не са ме черпили.
Иначе в момента поне се поздравявам с голяма част от живущите, нищо, че повечето даже и по физиономия не ги знам (ама те мен явно ме знаят). Хората в нашия блок са учтиви, но студени. Само домоуправителката ходи насам-натам и кудкудяка като кокошка.

А в стария ни блок бяха много свестни съседите. Знаехме си и кътните зъби, нямаше как да се скатаеш и да не почерпиш за някой празник.  Mr. Green

Последна редакция: сб, 02 май 2009, 23:03 от Клото

# 9
Почти всички са пенсионери. В добри отношения сме, но си ходя до магазина, когато ми трябва нещо. Не искам от тях.

Няма нужда да го информирам. Те ще знаят най - вероятно преди мен.
Ще почерпя задължително, защото те сами ще ми дойдат на гости. Simple Smile

# 10
С някои се разбираме, с други не чак толкова, но с всички се поздравяваме . Ядосвам се, когато се държат сякаш са единствените в блока, но ако се наложи бих помогнала на всеки, даже да сме си разменили по някоя и друга не особено любезна реплика.

# 11
Много зле. В центъра на София - много прости, нагли, елементарни, интриганти. Не дават  пари за нищо и само развалят, рушат. Кошмар. Не че имам нещо против кварталите, да не се обиди някой. Изглежда свестните хора са там Mr. Green  Тук е ужасТ-Т

# 12
Махаме си от колите.

# 13
  • София
Живеем в къща. Имайки се предвид, че всички от компанията ни живеят в съседни къщи, а с останалите сме само на любезни поздрави, мога да кажа, че съм доста добре със съседите, като цяло - почти всяка вечер сме си на гости. Е, има и такива, които само ни правят мръсно, или поне така си мислят, но общо взето са ОК.

А по повод почерпката - като се прибрах от родилния дом - цялата махала беше в нас, така че са почерпени  Laughing

# 14
Ние нашите сме ги кръстили с кодовото име-бизоните  Laughing много им ходи на визията Laughing и са почти толкова глупави/ да не кажа по-силна дума/
В новата къща се моля да случим на хора  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт