Как сте със съседите

• 5 664
  • 114
  •   1
Отговори
# 45
Анджелина,разбира се,че се шегувам,даже онзи ден  видях кучето-санбернар-разкошен!!!Но наистина не е за градски условия,представи си три 6-етажни кооперации,образували буквата"П" около тази къща !Няма как, и с това ще трябва да свиквам!

То и ние живеем в подобни кооперации, само че образуват каре, а в средата кучешка къщурка и две немски овчарки. Обаче някак си не ги чувам като съм в спалнята, изключвам ги, както и грачещите гларуси Simple Smile
Като изляза на терасата ме посрещат с лай, кънти в затвореното пространство Simple Smile
Онзи ден си правеха кученца  Laughing

# 46
  • София
Цитат
Как сте със съседите?
Все още не знам и не мога да ти дам конкретен отговор.Новодомци сме LaughingЖивеем в блока от 3 седмици,но това което видях нещо не ме радва много.Досега само двама от живущите ме поздравиха,при условие,че разминавайки се с тях аз първа казвам "Добър ден/вечер"
 Другото ,което ме издразни е,че една вечер прибирайки се с колата,на паркинга пред блока имаше две свободни места едно до друго,И аз щастлива отивам да паркирам,а три лелки както си седяха на пейката пред блока скокнаха и се изправиха на местата и не искаха да се мръднат.Да допълня ,че едната беше с бебешка количка(най-вероятно внуче),гледат ме нагло,мълчат и не се поместиха.Аз продължих с колата да си търся друго място.Идвайки към входа минавам покрай тях и.................гробна тишина Mr. GreenВ момента в ,който влязох във входа,чувам зад гърба си "Тук се влачат какви ли не!"
  Смятам,че не беше нужно да ги уведомявам,че съм от постоянно живущите......
   Абе нещо като в Дивият запад сме,новодошлите да ги тероризираме ooooh!
Ах да да добавя:
докато ни траеше ремонта,се наложи да ремонтираме навеса на терасата.За тази цел съседите от горният етаж трабваше на добра воля да ни пуснат т.е. майсторите.Е "добрата воля",на съседите от горният етаж беше срещу 50лв. и бутилка уиски,защото цитирам "То не може току така,който му скимне да си прави ремонт от нашата тераса"

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 20:53 от Madam Stasita

# 47
  • някъде другаде
Ние живеем в тази къща от 3 години.Единят съсед е пълно куко , но има други които са супер.

# 48
Леле, buttinsky, аз мислех, че сме почти най-зле Confused Hug Но пак не ги разбрах тези опити за летене, опитвала се е да скочи ли, какво?
Няма ли на кой да се оплачете от непрестанно създаващите дрязги и изкукуригали съседи ?
Не, тя е съвсем наред. Много си я обичам. Лудите от деветия етаж изхвърляха малки кученца-това бяха опитите за летене, надявам се за последно. Оплаквали сме се на районния, но той ни пренасочи към арменския поп. За това сега ще въвеждаме рейки за лекуване на нервите.

# 49
Боже, колко сте се увълчили у големите градове.
Всичко в кеш, в сухо, в брой, на ръка. Shocked

# 50
  • България
Имаме много добри съседи.Едните са възрастни хора,но са много приятни.Винаги усмихнати и много отворени към нас,а видели жената малкия,все едно вижда ангел небесен!Радва му се от сърце.Как да не я харесвам?

# 51
  • София

Мда, истина е.

В града на мъжа ми дори е много приятно да срещнеш съседите преди или след работа. Да побъбриш, даже ще изпиете едно кафе отсреща, ще се посмеете..
А тук в София живеем в нова кооперация, съседите в никакъв случай не са лоши, напротив, всички са много симпатични, млади са. Но контактите са сведени до случайни срещи по повод паркиране на колата  Simple Smile Не че се натискам за нещо повече, но какво лошо има млади хора с малки деца да се събират и да се разтоварват по някакъв начин. Още повече имаме огромен вътрешен двор, който ако не ползвахме за паркинг на сума ти коли можеше поне градинка с пързалка да е..

Най-добрата ми приятелка също живее в кооперация с подобен двор и имат сглобяема къщичка, в която се събират всяка вечер, готвят, правят салатки  и мезета и вечер вместо да са залепени и хипнотизирани от ТВ прекарват приятни срещи там.

# 52
Доволна съм от студентите на таваните. Не съм ги виждала, но имат добър музикален вкус.
Един ден намерих бележка от вътрешната страна на врата на входа - "Не хвърляйте презервативи през балкона." Това е сигурно педантичната домоуправителка. Ха, коя е тя, че да застава на пътя на любовта?!
Иначе кооперацията е чиста, не се оплаквам.

# 53
Зависи от съседите - с тези, които се държат като нормални хора и спазват правилника за вътрешния ред, съм в добри отношения. С другите отношенията се уреждат с полиция. Единственото, което ме интересува е да не си пречим взаимно, изобщо не държа да се харесваме и да сме любезни един с друг.

# 54
  • София
Така е Вълчо,"голЕмото  село" отчуждава хората,всичко е в кеш,няма никой хей така да ти помогне.
 Пример: В града,в който живеят родителите ми(Плевен),винаги съседите в блока са били задружни.Оставяли са си децата да си ги гледат,ако майката е заета,лично майка ми сигурно е изгледала хлапетата на целият блок.Спомням си,че единият ни съсед има огромна площ лозя,когато стане есен и време за гроздобрер,мъжете от блока започват да го питат "Кога ще бере лозето" и събота или неделя се организират и ходят да му помагат.После се събирят я у тях ,я пред блока и на хапване и пийване.Да някой може да каже "провинциална романтика",но на мен така ми липсва тази романтика ooooh!

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 11:28 от Madam Stasita

# 55
Живеем в малка кооперация - осем апартамента. Познаваме се всички, любезно се поздравяваме, чат-пат си помагаме. Ама повечето са пенсионери и не бих седнала на маса с тях.
А пък денонощният магазин е на 100 м. от вкъщи, не бих поискала захар назаем.

# 56
  • France
Съседите в радиус от 20-30м са ОК. Не се оплаквам от чалгата и народната музика чат-пат.
Но, след 4 къщи започва циганската махала......Абе, тия хора не се ли изпожениха?  newsm78 Като има сватба, се изкарват 6 големи колони- такива има по дискотеките, и се пускат яки цигански, турски кючеци.....ужас ви казвам.

# 57
...Но, след 4 къщи започва циганската махала......Абе, тия хора не се ли изпожениха?  newsm78 Като има сватба, се изкарват 6 големи колони- такива има по дискотеките, и се пускат яки цигански, турски кючеци.....ужас ви казвам.

На мен това вече не ми прави впечатление. Живях в арабска държава, където сватбите са по 3-4 дни, а заради жегите се активния социален живот е само нощем  Peace  Само на ремонтите не мога да свикна  Confused те са ми големия дразнител.

# 58
От 10 години сме в този апартамент и още с пристигането ни тук съседите ни разглеждаха с голям интерес. И до днес е така. Като минем покрай тях, млъкват и само кимват, а после вероятно сме им тема на разговор. Контактите ни се изчерпват с това, че се поздравяваме. Оказа се, че по-контактните пък са си една идея перковци, а това вече ми идва в повече. Пред входа не седя със съседките, като виснат всяка вечер през лятото. Не си падам по подобни седянки. Много малко хора от входа познавам, а от блока почти никой. Оказа се, че нас ни познава половината квартал! Shocked Получих поздравления от абсолютно непознати за мен хора, след едно обществено известно събитие, в което участвах, които ме знаели от много години, че чак и подробности им бяха известни! ooooh!

# 59
Аз пък да кажа, че нашите съседи за изключително загрижени.
Лятото имам навик, още като стана да дръпна пердетата.
Един ден съм забравила, на всичкото отгоре и съм минала през задния вход за плаж ( т.е. не са ме видели Mr. Green ).
Връщам се към 17:00 и много притеснени почват: "Какво стана, леля? Пердетата не са дръпнати и цял ден не сме те виждали. Притеснихме се, да не си болна нещо.. Crazy"

Общи условия

Активация на акаунт