След празника на А, Бе, Ве във ваканция ще сме! (1кл.)

• 21 876
  • 316
  •   1
Отговори
# 75
Привет!

Най сетне и при нас се постопли.Малкия очаква с нетърпение рождения си ден,който е скоро, ваканцията и още нещо... Joy

Днес след у- ще ще го изведа в морската да се повози, че след това да пишем домашни.

# 76
  • Варна
Bellaa! Честито!    bouquet Hug
Надявам се да сте добре и да се видим като започнете да навъртате километри в Морската  Mr. Green

# 77
  • Варна
Или, много ви се радвам на инициативата! И аз имам една подобна мечта... Ама още не съм събрала смелост да я осъществя... и не знам дали ще събера. Ще се радвам да станем част от Игралница-занималница това лято, както и да се запознаем с теб и Богдан(много хубаво име Heart Eyes)!
Марчелка, много ще се радвам да се запознаем с теб и Петьо. Имаме толкова общи теми  Hug
Колкото до книжките, поради скоростта ни на четене, аз започнах по списъка още от зимата. Пипи беше първа, но си признавам, че сбърках. Книжката е много интересна, но шрифтът е ситен и обемът е впечатляващ. 5 страници от Пипи са си наистина 5 страници! Кой знае как, но когато след много настояваници стигнахме до 5 глави преди края, книжката изчезна. Обърнах всичко да я търся - няма и няма! Минахме на "Приказки по телефона", които много му харесаха и бързичко я свъшихме. После прочете почти на един дъх "Маншон, Полуобувка  Мъхеста брада" ( тя е в списъка за в края на втори клас, но му беше много интересна ). "Вълкът срещу козата и трите и козлета"( не е в списъщите изобщо ) ни отне не повече от 7-8 дни, ама е цялата в рима и много забавна. И изведнъж Пипи се появи от нищото също както беше изчезнала в него  Mr. Green Довършихме я и сега сме на "Патиланци", която си е  от списъка. Върви бързичко, защото главите са много кратки и е с много картинки. Ние сме се уговорили за 8 страници на ден, но при "Патиланците" калкулациите ги правим на глави. И Богданчето не се сърди и няма дълги преговори като при Пипи.

# 78
Аз "Пипи" мислех да я изпуснем, че сме я чели два пъти на български и един път на английски, но днес синчето ме изненада, като каза, че иска да си прочете сам най-интересните глави, като изброи повече от половината. Тук под ръка са ни едни народни приказки, които са обаче доста старо издание, съотв. пълно с архаизми, но се мъчим героично. Учудвам се обаче, че в България почти не видях детски книжки с по-едър шрифт, които децата да четат сами. Тези със стикерите, дето се лепят върху картинки, вече са му много бебешки, а интересни книги са направо безсърчаващи, като им види дребния шрифт и многото страници. Засега го прилъгвам с една поредица "Чарли и Лола", те са математически и логически задачи, но има и доста текст около тях и той сам си чете условията и ги решава.

# 79
Лъчи замина на зелено училище с огромен син нос  Simple Smile, но доволен. Надявам се да е хубаво времето и да прекарат добре децата. Все още нямаме списък на книгите за четене през лятото предполагам, че ще го получим другата седмица или съвсем в края на годината със свидетелствата. Ще ми е любопитно да сверим какво имат да четат и другите наборчета. засега Лъчи чете, но не бих казала че е много ентусиазиран - в края на годината и със затопляне на времето доста му се играе на душицата. Мисля да му дам малко почивка и поне след месец да започнем пак да попрочитваме и порешаваме.
Венера - моля те ако имаш някъде качени от прекрасните си задачки дай още, за да се забавляваме лятото Simple Smile
Добре дошла на Babina pitka - разкажи нещо повече за системата по която учи детето ти ще ни е интересно.

# 80
1.   Мария имала 7 бонбона, а Катя – по-малко. Всяка от тях изяла по един бонбон. Мария дала на Катя 2 бонбона и бонбоните им станали по равно. Първоначално Катя имала ........бонбона.

2.   Иван и Стоян имат общо 17 лв. Ако Иван даде на Стоян толкова лева, колкото Стоян има, то Иван ще има с 1 лв. повече от Стоян. Колко лева има Иван?
А) 11      Б) 12      В) 13      Г) 16

3.   Светла е на 3 години, Надя е с 2 години по-голяма от нея, а годините на Катя са сбор от годините на Светла и Надя. Запишете годините на всяко от момичетата и сбора на годините на трите.
Светла..........Надя..........Катя..........Общо..............
Ето ви три от габровското състезание. Имам и още, но не са качени никъде. Peace

# 81
dideva качи ги моля тееее!
Точно такива задачки търся, забавни и грабващи, а не само събиране и изваждане на цифри Peace

# 82
  • нейде там, където ....
Това задачи за първи клас ли са?  Thinking Страхотни са, но без моя помощ едва ли ще мине.
Ние четем Мечо Пух, после съм обещала Пипи и Приключенията на Нилс Холгерсон.

# 83
Babina pitka, добре дошла при нас   Hug

Кристиан сега чете Приключенията на Пинокио, по-интересна се оказа от Пипито. Обаче четенето става с уговорки, не го влече. Ама няма как. Как ще разбере магията ако не свикне да чете. От нас зависи.

Lennyh,нямам никъде качени задачи. Това са задачите от домашното им. Госпожата им ги подготвя и им  ги дава на отделни листи, а аз ви ги преписвам, защото и на мен ми харесват.
jd, да за 1 клас са, но и  на Кристиан някои му идват доста труднички. Rolling Eyes
Ето пиша ви и задачите от днешното домашно . Дано пак да ви харесат :

*Милен, Спас и Димо са братя. Сборът от годините им е 20. Сборът от годините на Милен и Спас е 11, а на Спас и Димо-13. На колко години е всяко момче?

* Димитър е на 11 гидини. Брат му е с 4 години по-голям от него, а сестра му-с 5 години по-малка. На колко години са децата? Каква е възрастовата разлика между годините на брат му и сестра му?

*Намисли едноцифрено число. Към него пробави 12. От получения сбор извади числото, което си намислил. Получи ли 12 ? Wink

*Намисли число. Към него прибави 5. От получения сбор извади числото, което си намислил. Към получения резултат прибави 7. Вярно ли е, че получи 12 ?

dideva,   Peaceблагодаря и аз за вашите задачи. Свалям си ги , изненада за упражнения на Крис.

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 23:58 от _Venera

# 84
Venera поздрави вашата госпожа   bouquet - наистина е невероятна!

# 85
Да ги кача, ама като нищо не разбирам...  Joy
Синът ми е второкласник, запален по математиката ( за майка му - да не говорим). Имам интересни задачи, от почти всички възрастови групи. Ще се радвам, ако мога да помогна....  Peace

# 86
dideva сканирай ги и ги пейстни някъде  Simple Smile

# 87
За съжаление нямам скенер.  Cry

# 88
Ами те българските училища зад граница всички си приличат по едно: учи се само един ден в седмицата, в 1. клас имат четене, писане, роден край и музика. Това е всичко. За по-големите има часове по българска история и литература. Доста недостатъчно, но все пак е начин да се поддържа българския език. Хубаво е, че ако дадено семейство реши да се върне в България, оценките по предметите се признават и детето се записва в следващия клас, т.е. отпада драмата с държане на изпити, повтаряне на клас и пр. Сега една приятелка реши да се върне от Хамбург в София и каза, че дъшеря й направо е записана в 6. клас, не са направили никакви проблеми. Засега сме по учебниците на "Просвета". От песните наблягат на патриотични такива. Предполагам, че на учителите им е доста трудно, защото много от децата не знаят добре български, липсват им доста думи, да не говорим пък за акцента, изобщо не може да се сравни с това, което познавате. И на децата им е страшно трудно, за много от тях това си е направо чужд език. Но сме доволни и на толкова. Аз гледам всеки ден да се занимаваме допълнително, писма, книжки, разни български сборници по математика, за да може да му е по-лесно в клас.

# 89
Babina pitka аз имах предвид, че ще ми е интересно другото училище на децата ти Hug - това, в което учат в държавата, в която сте.
Системата по която учат, как се преподава, как се изпитва, как се утвърждават знанията, къде е материала в сравнение с нас \ ако можеш да направиш такова сравнение\ - неща, които ти допадат и неща, които не ти допадат - такива работи са ми интересни.
Иначе знам някои неща за българските училища зад граница  Peace

Общи условия

Активация на акаунт