КАНАДА – още една пролетна тема № 36

• 20 932
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
Вери, мерси за информацията Peace Потърсих в Google, но нищо не намерих, никаква информация. Аз знам, че те правят разпродажби 2 пъти годишно. Първия път тази година беше през април, а се предполага, че следващата ще е на есен. Странно, че никъде в нета няма информация за разпродажба през юни ooooh! Ако имаме възможност може да се завъртим нататък, но може и да си го спестим, все пак понакупихме интересни неща преди 2 месеца, даже някои още стоят скрити Crazy

# 196
  • Vaudreuil Canada
От края на миналата година Мега Блокс са направили нещо като магазин та явно затова и по-често правят разпродажби щото преди бяха даже само веднъж в годината но ... има явно търсене и хората са увеличили разпродажбите.

# 197
  • Vaudreuil Canada
Май напоследък никой не ще да пише из темата ни .... Confused
Та по този повод да взема да пусна ново мнение  Crazy
Днес сутринта се озовах в наше село зад БГ автомобил - имаше поне две БГ лепенки на него (знаме и надпис) - червен форд фокус. Много приятно ми стана ще взема и аз да си лепна такива лепенки - току виж съм накарала някой нашенец да се усмихне като мен днес на пътя.
Да не изброявам всички изгубили се пишещи в темата ама къде се изгубихте всъщност - случайно забелязах че E&M е в БГ таман се чудех що я няма.
Пътуващите до БГ да се обозначат та поне да им завиждаме като не можем да се похвалим с подобно мероприятие в програмите си.

# 198
BukTopuq,късно видях отговора ти-съжалявам за което.Мъжът ми намери инструктор- и след 2 дни се явява.Ако потрябва за мен - ще знам отнапред.Някой ходи ли на Luminato?

# 199
  • София
Много благодаря за отговорите.  Hug
Оказа се, че където е отседнал моя познат има работещ домашен телефон.

# 200
Shemet, вярно че замря темичката. Simple Smile Май има доста мами в България или по лятному - всеки е навън! Айде, гъделичкайте ни с новини от родината!

Сещам се  в тази връзка, че нали ще има избори български през юли и тук в Торонто ще има предварителна регистрация, ама май можело и без регистрация човек да се яви...не съм наясно още, но получих някакъв формуляр от консулството по емайла, ако някой иска - мога да му го пратя.

Healthi, Luminato е наистина амбициозен арт фестивал ж Торонто, да. Аз май няма да смогна покрай работа и детенце, ама съм се наточила поне да отида да чуя Горан Брегович на живо (стара моя мечта) - ще свири безплатно на 12 юни в 8 часа на Дъндас скуер.

http://www.luminato.com/2009/events/20

Ние тази седмица имаме "тренинг" с парт-тайм полска нани, койато намерихме и дръгата седмица почваме. Много се вълнувам и шашкам, за първи път ще поверявам детенце на човек извън семейството, дано всичко да се намести!

Лек ден! Ама че хлад тази седмица в Т.О. Как е времето по другите градове?

# 201
В събота беше готино, вчера умрях от студ. Днес не го знам какво е решило да бъде, засега слънчево. Simple Smile
Тази година мисля, че е по-студена през юни от миналата.

# 202
  • Калгари, Канада
Здравейте, момичета!

Напоследък не ми е до писане, но чета от време на време.

Да благодаря пак на шеметка, мила и другите мами дето писаха за поканата за родител.   Hug    Майка ми пристига този петък през Франкфурт, та сега падат обяснения как и какво да прави с прекачването. Надяваме се да пристигне благополучно.

Още малко остана до бебето, сега беснее усилено денонощно в корема ми.
Бъдещият батко го преместихме в нова ремонтирана стая - боядисана в синьо и с фото тапет на едната стена с риби делфини и други малки рибки /той обича риби/. Много е ентусиазиран, но предпочита бебето да си седи в корема на мама. Като дойде щял да го гушка, но в корема си е добре и явно идеята да си седи там му допада. Иначе го включва в семейството и ни изброява: мама, тати, Влади и бебе.

Времето тук е дъждовно, в събота преваля и сняг. Тъй че лятото е странно понятие тази година.
Иначе кампанията по стемпида е започнала, навсякъде шарят рисунки по прозорците, наслагали са знамена, голяма работа.

# 203
  • Vaudreuil Canada
mamamia ние за кой ли път отработихме въпроса с поканите и пътуването та се сещам да ти кажа - ако майка ти не е много добре с езиците, напишете една бележка, в която обяснявате че майка ти не говори добре езика и че ще ви гостува (по-неофициален вариант на поканата) та да я разпечати някъде и да я представи на граничните власти поне това да не се мъчи да обяснява. Друго, с което можете да и помогнете е да и обясните как да си попълни митническата декларация - тя от около 2 години е сменена, та който не е пътувал в последно време може и нова да му се види Simple Smile

# 204
Здравейте - търся информация относно процедурата за парентаж - спонсориране на родители - интересувам се колко време продължава процедурата, какви са необходимите документи - към кого да се обърнем за съдействие. Благодаря ви

# 205
Аз спонсорирах преди повече година моите родители. Все още няма отговор ( те така ми казаха де 3-4 години), освен че са дали ход на молбата ми. Цялата информация и необходими докумети ги има на сайта :
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/index.asp

# 206
  • Canada
ама съм се наточила поне да отида да чуя Горан Брегович на живо (стара моя мечта) - ще свири безплатно на 12 юни в 8 часа на Дъндас скуер.
Аз ходих в Монреал като беше преди 3 г. на закриването на джаз феста, неописуемо беше! Трите певици са българки, с носии от различни краища на България, имаше изпълнения на няколко наши народни песни без съпровод, настръхваш направо! Сигурно някои от вас са присъствали и сега си спомнят - огромна маса народ на пъпа на Монреал, всички са притихнали и в тишината - старинна родопска песен! Бррр!

# 207
  • Vaudreuil Canada
November Rain аз го пропуснах щото бях малко бременна и много дебела  Confused и малкия протестираше срещу всякакви културно масови изяви, на които се опитах да ида. Стоически издържах на едни фойерверки, които отекваха дълбоко в корема ми, но пък нямаше нищо против да присъства на Формула 1 малкото диване  Shocked 

# 208
  • Canada
Хе-хе, Марти явно изпитва любов към коли от много рано Simple Smile, при Раян едва сега започна.
На тая Формула и ние бяхме.

Pate Jaki, нормално е да се притесняваш, всичко ще е наред, ще видиш. Hug Ти на пълен ден ли тръгваш?

mamamia, преди 5 дни се върнахме през Франкфурт, ако имаш някакви техничеки подробности да питаш, давай, тъкмо ми е прясно. Всъщност майка ти за къде в Канада ще лети, директно за Калгари ли? За декларацията при влизане, ти сигурно си се сетила, но да кажа, че можеш да я изтеглиш онлайн и да попълниш, а майчето само да препише и да се подпише.

И пак за джаз феста - на откриването тази година ще е Стиви Уондър.

За БГ - хубаво изкарахме и също така хубаво се изморихме. Laughing Ама те броени дни бързо минават. Даже на плаж ходихме един ден, но водата беше много студена и не сме влизали в морето.

# 209
  • Калгари, Канада
shemet ,November Rain вече сме се погрижили / shemet, ме беше посъветвала, мисля/       bouquet    - има написана бележка на английски за летището в Франкфурт, ако не може да си намери самолета; и една бележка за митницата, че няма какво да декларира и я чакаме отвън и телефоните ни /предполагам ще ни извикат, ако има нещо/; и декларацията я свалихме от нета /и на мен ми направи впечатление, че е по различна/ и я попълнихме.
Да, пътува директно за Калгари. И двата полета с Луфтханза. Все в полета от София ще има българи да се запознае и да я упътят на летището във Франкфурт /така си мисля/. Но и ние доста и говорихме и обяснявахме. Тъй че се надявам за двата часа, с които разполага да си намери връзката и да не се стресира много. А тук, на Калгари няма какво да му мисли - трябва само да върви с тълпата /летището е малко/.

Благородно завиждам на всички пътуващи до БГ /и на ново завърналите се също/. На моменти /може би заради бременността/ много ми се иска да видя близки и роднини. Аз ги виждам по скайпа де, но друго е да ги гушнеш.

Общи условия

Активация на акаунт