Турски тв новели, филми и сериали - коментари и преведени серии

• 93 980
  • 469
  •   1
Отговори
# 165
  • София
За сериала АСИ
galka, http://www.huniliyiz.biz/index.php?topic=1009.0 -  ако  знаеш малко английски , от тук можеш да разбереш накратко за епизодите . Доста е за разказване, ще се опитам накратко за сюжета: това е семейна сага- драма, за 2 семейства, чието минало се преплита в настоящето. Млад бизнесмен от Истанбул- Демир, пристига в град Антакия, до сирийската граница, заедно с приятеля си Керем, да разбере повече за смърта на майка си, когато той е бил дете. Майката, млада и бедна , с 2 деца - Демир и сестра му , Мелек , се хвърля в реката. Демир спасява сестра си , осиновени и отгледани от леля си Сухейла и нейния мъж, заминават за Истанбул. Демир решава да остане в района , решава да започне бизнес , купува съседно имение до  другото семеиство- Козчуоглу-Ихсан и Нериман и техните 4 дъщери. Демир случайно среща една от тях- Аси, ветринар, която е любимка на бащата и му помага в ранчото. Той мисли , че Аси е работничка на Ихсан, кани я да работи за него и да му помогне в сескостопанския бизнес. В спомените си от детските години, Демир вече е убеден , че виновници за смърта на майка му са Козчуоглу . Междувременно умира вуйчото в Истанбул и лелята , заедно с със сестра му Мелек се завръщат в Антакия . И започва една плетеница- лелята в онова време е лелята ражда син ( Аслан), когото стария Козчуоглу ,бащата на Ихсан , открадва при раждането и го дава на чираците си  да го отгледат.  На любовта между Демир и Аси се съпротивляват и лелята и бащата на Аси; Демир силно е привързан и благодарен на леля си - убеден е, че бащата на Аси е виновен за смърта на майка му; сестра му Мелек се влюбва в Али , който харесва Аси - и заради него се удавя на сватбата си . Демир вече е женен за Аси, Керем - за другата дъшеря на ИХСАН - Дефне ; 3-та дъшеря е женена за Зия - който замества Аси в ранчото и е пръв помощник на тъста си; за Аслан всички разбират - той пък харесва една от любовниците на дядото на Аси - и избягва снея; Демир , междувременно открива баща си в Сирия, за когото всички смятат , че е бил наемен убиец; намесена е и местната мафия , в лицето на Али и Зефер ..... След смърта на Мелек и бягствотото на Аслан - Демир решава да се раздели с Аси, прочитайки прощалното писмо на сестра си, която разкрива , че Али обича Аси. Керем се развежда с Дафне - тук роля играе бащата Ихсан, който забранява на Керем повече да живее с Дефне( мал шанс- Дефне заварва Керем с една " дама' в хотелска стая)- и всички заминават за Истанбул
След 5 години- това са вече последните 3-4 серии- лелята , която е се омъжила за пенсионирания прокурор от Анкакия - кастрофират и са в болницата в Антакия. Пристигат Керем И Демир. Аси има 5 годишна дъщеря - Ася . Демир разбира от ДНК тест , че детето е негово. Отношенията между 2 семейства са обтегнати-  Аси се бои за детето си , да не бъде отнето и се крие в Сирия. Демир ги намира и " открадва" Ася; Връша я в Турция. Снощи серията бе много тъжна- в момент, когато Аси , Демир и Ася стават все по-близки - Демир разбира че има карцином. Отива в Истанбул за иследване  - а бяха решили с Аси да кажат на дъшеричката си , че Демир е нейнив баща, на когото тя пуска своите хартиени корабчета- писма. Светлина в тунела- Керем и Дефне са отново заедно. Плаках много на последната част - когато Керем разбра за болеста и плачеше , и танца на Демир И Аси.  Страхотни актьори.....

Като че ли е това накратко -    малко дълго се получи...

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 14:05 от шеф

# 166
Шеф, много ти благодаря че си отделила толкова време да разкажеш сюжета, наистина сериала изглежда интересен newsm51

# 167
На сбогуване ще се коментира ли в отделна тема.........

# 168
  • В тъмната гора.
На сбогуване ще се коментира ли в отделна тема.........

Не тук ще се коментира всичко.

# 169
Как ще се коментира, в смисъл ще има ли някакав график за сериите или всичко което е преведено  за да няма пак бели букви , че хич ме няма с тях  bouquet

# 170
  • София
Мно-о-ого силен филм този, "На сбогуване"!
Ще отнесем кутията с кърпите.  Tired
Как ще се откаже тази майка от децата си - не знам!
Аз не бих го направила.
Ще си кажа всичко и после - на операция, пък каквото сабя покаже.
Ако имам лек, ще имам и век, ако ли не - изходът е ясен, но без бой няма да се предам!  Crossing Arms

# 171
  • София
А на "Чучулигата" изгледах всички серии, дадени в профила на Мишел!
Плаках цяла нощ!  Cry
Припомнях си го!
Бях много тъжна, когато го гледах преди, но сега го възприемам от друг ъгъл вече.
Силна жена, ей!  Rolling Eyes

# 172
  • София

3 епизод/7 част - сълзите на мъж често са думите на сърцето му !!

Тази Лале ме ядосва още от началото - наистина ще ли ожени Зейнеп и Еге? Не , не искам да знам много напред ! И само защото са мюсулмани , та макар и в това тежко здравословно положение, тя като първа жена ли трябва да избере следващата жена? Не съм сигурна , че изборът й може да се окаже правилен Close Нещо не пасва - уж съвременни  млади и образовани -  дано реакцията й да действа така е първосигнален и да се " вземе в ръце" Thinking

Последна редакция: сб, 09 май 2009, 19:37 от шеф

# 173
Страхотен е и този сериал. Изгледах 3-те преведени серии и 4-ти непреведен епизод. Впечатлена съм отново от страхотната игра на артистите, като се има предвид, че д-р Атеш е поп  певец и не завършил актьорско майсторство. Страхотно мъжкарско излъчване. Браво на турците. Вадят ги тези артисти един от  друг по- добри. Да вземат да ни изпратят някой и тук, че белкем и нашето кино потръгне.

# 174
Според мен Лале не трябва да крие от Еге , за децата я разбирам че не иска да знаят.ДА   иска той да не страда но след това ще страда повече  за това че не е  имал въжмосността да си  кажат 'ПРОСТИ' за грешките които са правели волно и неволно, да си кажат  за пореден път 'ОБИЧАМ ТЕ' даже и ТАЗИ ОМРАЗНА ДУМА   'СБОГОМ'.
Да  си припомнят хубавите моменти от живота си  да го преосмислят какво са преживели заедно. После той ще го прави но ще бъде сам. Особенно когато знаеш с колко време разполагаш , защото когато нямаш тази възможност да си кажеш всичко това ,чувството е ужасно. Може би мисля така защото аз се чувствам така.

Извиняваите стана доста лично и като изповед.Съжалявам.

# 175
  • Plovdiv
Ехееей , Frahkolina  !
Какви са тези приказки момиче?
Моят живот премина като комбинация от живота на героините от филмите ,които гледаме -
Чучулига ,Шехи , Лале и ей ма на компа. Барабар Петко с мъжете. Ама то затова ревем на тези
хубави филми, защото имаме нещо общо , я с характери, я със събития. И затова си правим харакири
на душите, като ги гледаме по 2-3 пъти! И ми е приятно да ги обсъждаме. Всеки със своето виждане ме прави по-богата на чувства, по-силна !   А това ми е нужно точно сега!!! Знам, че тук не е "Искрено и лично" , но  благодаря искрено  на Мишел, Шеф и на всички останали за удоволствието да съм сред вас.
 Hug   

# 176
Ехееей , Frahkolina  !
Какви са тези приказки момиче?
Моят живот премина като комбинация от живота на героините от филмите ,които гледаме -
Чучулига ,Шехи , Лале и ей ма на компа. Барабар Петко с мъжете. Ама то затова ревем на тези
хубави филми, защото имаме нещо общо , я с характери, я със събития. И затова си правим харакири
на душите, като ги гледаме по 2-3 пъти! И ми е приятно да ги обсъждаме. Всеки със своето виждане ме прави по-богата на чувства, по-силна !   А това ми е нужно точно сега!!! Знам, че тук не е "Искрено и лично" , но  благодаря искрено  на Мишел, Шеф и на всички останали за удоволствието да съм сред вас.
 Hug   

Мила именно  за това съм и аз тук   bouquet

# 177
  • sofia
Ох, и аз какво да кажа
Изгледох трета серия.
Защо бе миличктата крие от мъжа си поне.
а дали няма и тя , за да го улесни в избора си за да го натика в ръцете на Зейнеп, няма да се обърне към красивия доктор и да спретне некаква изневяра  .
Итака да го подтикне към друга , незнам , но не искам както другия филм , да чета и да знам напред. Страхотен е филма .

# 178
Момичета, моля Ви пуснете ми линк с трета серия на `На сбогуване`, че не мога да го открия. Втора свърши много интересно, но и в същото време много озадачаващо... Не знам Лале как и даде сърце да ги остави сами... Може би от отчаяние.. Не знам.. Но е много тежко да ги остави тия мънички дечица и тоз симпатяга Еге...

# 179
  • sofia
Момичета, моля Ви пуснете ми линк с трета серия на `На сбогуване`, че не мога да го открия. Втора свърши много интересно, но и в същото време много озадачаващо... Не знам Лале как и даде сърце да ги остави сами... Може би от отчаяние.. Не знам.. Но е много тежко да ги остави тия мънички дечица и тоз симпатяга Еге...
http://www.vbox7.com/byuser:yagmur_yurekli_damlacik?&page=2

Общи условия

Активация на акаунт