Турски тв новели, филми и сериали - коментари и преведени серии

• 93 984
  • 469
  •   1
Отговори
# 180
  • Гърция
Ох незнам какво да кажа вече. Нямам думи да опиша как тези филми ми повлияха. Какви са тези режисьори и сценаристи, които толко дълбоко  докосват душата, какви психолози и как те карат да се замислиш за всеки избор, който си направил или не ти се е налагало да правиш. Да се замисляш за правото и правотата на всеки избор, а монетата винаги има повече от една страна.
Бях си казала, че повече няма да гледам турски сериали, защото са много истиски и голямо изпитание за душата и сърцето, но пустото ми любопитство - край няма и започнах " На сбогуване ". По нататък ще коментирам повече за филма.
Ако аз се изправя пред такова нещо както Лале незнам какво бих направила и как бих се справила, но в едно съм сигурна - Ще кажа на съпруга си и ще се опитам да бъда всеки миг с децата си. Разбирам мотивите на Лале и се възхищавам от силата й, която е много голяма.....
Искам да ви попитам: Вие как мислите ако наистина Атеш успее и тя е този 1 % и се излекува, а през това време семейството й, най- важните за нея хора вече са с друга как тя ще живее с това.
Съжалявам, че стана толко дълго Blush
Моля някой, който знае какво става да ми пише 2 реда на лични. Благодаря за търпонието, но отдавна го събирам.....

# 181
Мишел би ли ми дала линка за групата на Дамла-за 1001 нощи? Praynig

# 182
  • София
Не съм Мишел, ама пускам линка! 
http://www.vbox7.com/groups/5eedf2da    Hug

# 183
Не съм Мишел, ама пускам линка! 
http://www.vbox7.com/groups/5eedf2da    Hug

Благодаря Инка-62  bouquet

# 184
Момичета, моля Ви пуснете ми линк с трета серия на `На сбогуване`, че не мога да го открия. Втора свърши много интересно, но и в същото време много озадачаващо... Не знам Лале как и даде сърце да ги остави сами... Може би от отчаяние.. Не знам.. Но е много тежко да ги остави тия мънички дечица и тоз симпатяга Еге...
http://www.vbox7.com/byuser:yagmur_yurekli_damlacik?&page=2
Благодаря много!  bouquet  bouquet  bouquet

# 185
приветствам човека който е решил дапостави тази тема за турските сериали мисля че до момента не съм гледала с такъв интерес толкова хубав сериал като 1001 нощ филма няма нишо общо с останалите сапунки за мен лично той е перфектно направен музика,актьорско майсторство,отразената природа е толкова добре съчетано че докосна дълбоко моята душа сърдечно благодаря

# 186
Мили момичета,  моля за кратка информация относно по-нататъшното развитие във филма "На сбогуване". Молбата ми е към тези, които са го гледали - Мишел, Дамлацик, Севи... Пишете ми на ЛС, на имейла ми  или с ББ...    И този филм ме плени много и съм нетърпелива  да разбера голяма драма ли ни очаква,  каква е развръзката...  Може би, Лале ще се излекува, но семейството й ще се разпадне? Атеш определено желае това, за да бъде негова.

Все още не съм започнала да гледам "Чучулигата". Оставих си го за след финала на "1001 нощи".
Много ви благодаря!!!

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 14:34 от огън

# 187
  • Plovdiv
Добро утро !
Чакаме с нетърпение финала на "1001 нощи"!
И може би за да го понесем по леко обърнахме поглед и към тази тема.
Това е едната причина да сме отново и тук.
Най - важната е /според мен/ избора на темата, изумително бързите  преводи на
нови прекрасни филми от още по- прекрасен екип!
На доста места прочетох, че не ви допада много филма "Чучулигата".
АЗ пък точно за него ще споделя мнение.Любима книга , любим филм!
 " Чучулигата" е роман за силната любов, признат като класика в световната литература.
Авторът е голям майстор на перото.Той ни разказва истински истории, повдига значими
въпроси. Поднася ни живота на една млада ,влюбена жена , пълен с обрати,  приключения и преживявания. Гледайки и филма  научаваме важни неща от живота в Турция.
  Но живота в началото на миналия век!!!
  Има голяма разлика във времето !
Затова, преди да седнете пред екрана ,трябва да знаете това. Не е съвременен филм.
Много от мислите и действията на героите изглеждат нетипични от днешна гледна точка,
толкова,  колкото са  изглеждали скандални по онова време.
А сега ви препоръчвам да не го пропускате! Гледайте го! Ще имате истинско удоволствие
да живейте, да се смейте и да плачете с "Чучулигата".
Страст и измяна, болка и радост, сълзи и надежда за ново щастие -
това са вечните теми и тук.
Образът на главната героиня Фериде ханъм  не е типичен нито за нашето, нито за своето време, но това въобще не пречи да бъде силна личност и очарователно момиче, което
и днес всеки би искал да срещне!
Гледайте , няма да съжалявате!

http://www.youtube.com/watch?v=8AesqmAElXM

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 09:21 от mar_tomova

# 188
Добро утро!
Мишел благодаря за прекрасния филм Чучулига .Благодаря и на Дамла.
Навремето книгата много ми хареса .Снощи започнах да гледам първи епизод .Мисля че и филма ще е мого хубав.
Другия турски сериал няма да го гледам за сега.Първо нямам  много свободно време вече и второ ако сериала е пак така вълнуващ като 1001 нощи няма да мога да работя нормално Whistling.Ще си дам почивка от филми известно време .Чета коментарите ви бил хубав .Но докога ще издържа да не гледам  незнам? Hug

# 189

Докрай, няма да изоставяме 1001 нощ,

тя ще се превежда с предимство.

Скоро...утре най-вероятно ще дам линк и към другия сериал "На сбогуване"-1 епизод, преведен от Дамла. И той е много хубав.
Ще се радвам да сте по-активни в коментарите по филмите.
Ще поместя и откъси от книгата "Чучулигата", снимки на артистите и такива.
мишел благодаря ти за превода на песента раната в сърцето ми много исках да го имам филмът 1001 нощ е перфектен

# 190
  • София
Добро утро и от мен, дано да е хубав  деня за всички ни.   Аз сега няма да гледам Чучулигата, затова интереса ми е към " На сбогуване" . Искам поне този филм да изгледам спокойно, ще изчаквам търпеливо преводите , а не като 1001 нощи- луднах от този сериал LaughingЩе ми трябва поне половин година , за да седна да изгледам на спокойствие отново 1001 нощи - в живота си не съм проляла толкова сълзи-  трябва ми време за емоционален баланс.
Започнах полека лека да се " ровичкам' за филма " На сбогуване". Искам днес да  кажа нещо за Шейда- певицата Айдън Кая.5 години е работила като модел:
Като дете постъпва в музикален клас , завършва пеене в лицей. През 2003 г. , на 21 год. печели Турския Поп Стар - еквивалент на Американския Мюзик Идол. Много популярна певица и в арабския свят напоследък- издава албум  на арабски език, който ще се продава в 25 арабски страни; а сливанската супер стар Елисса , освен песни, ще имат и общо телевизионно шоу, чиито почетни гости ще бъдат от Турския артистичен и музикален елит.
Ролята на Шейда получава в момент на парична задлъжнялост( 150 х. долара за музикален албум). И бързо се съгласява за ролята. Много добре  играе , но аз така се нервя на Шейда - как веднъж не приласка дъщеричката си, не мога да си представя , че има такива майки. И накрая изпълнения на Айдан Кая и Гьокан Тепе при гостуването им неотдавна в Бейрут- МВС - шоуто на Kalam Nawaem.

http://www.youtube.com/watch?v=CWiQLYkOOYo
http://www.youtube.com/watch?v=3sC_m6pZsps  - тук пее на рабски език песента от филма 

И поздрав с още една нейна песен: Pembe Panjur http://www.youtube.com/watch?v=YMohV1V4Dec

Приятен ден!

# 191
Здравейте, момичета
Дамла, Мишел, за пореден път  newsm20 newsm74, страхотно ви се възхищавам за ентусиазма, труда и способностите  newsm51

От самото начало следя темата, но не се включвах, защото засега нямам сили да гледам друг сериал. BBG беше (и е) изцяло ново усещане за мен, изцеди ме емоционално, и физически дори.
Отказвам да съм зависима  smile3516...ама то не пита
Може би, някой ден, като/ако преболедувам BBG, ще надникна и в този филм, но засега ще се задоволя с четене на коментарите ви  Hug

Чучулигата обаче ще гледам с огромно удоволствие (но ще изчакам да я преведете цялата, щото съм алчна и лакома  Embarassed Embarassed Embarassed, при мен на час по лъжичка не върши работа). Книгата съм чела и препрочитала като тийн, даже бях научила наизуст някои пасажи....тотален бръм   Crazy #Crazy

Шеф, и на теб   bouquet за инфото  Simple Smile

Още веднъж, благодаря ви, мили момичета, за удоволствието, което ни доставяте  Hug Hug Hug

# 192
ГОЛЯМО ЗАТИШИЕ ЦАРИ ДНЕС НАВСЯКЪДЕ!!!
ЕЙ,МОМИЧЕНЦА---КОКИЧЕНЦА КЪДЕ СТЕ ???
smile3506 smile3506 smile3506

# 193
  • В тъмната гора.
ГОЛЯМО ЗАТИШИЕ ЦАРИ ДНЕС НАВСЯКЪДЕ!!!
ЕЙ,МОМИЧЕНЦА---КОКИЧЕНЦА КЪДЕ СТЕ ???
smile3506 smile3506 smile3506

Така е.

# 194
  • Plovdiv
        Тишина! Тишина!

Какво е тишината?

Миг,
след като детската прашка
е счупила стъклото.

Миг,
след като единият от двамата
е затворил вратата.

Миг,
след като е заглъхнало ехото
на изстрела.

Не искам тишината!
Страхувам се от нейната
неумолимост.

Простете ми , че пак ме прихванаха лудите!
Просто се опитвам да наруша тишината сега.
Споко !Почакайте  ден, два да отмине урагана "Шехи"  и КОКИЧЕНЦАТА ще цъфнат !!!

Praynig      Hug

Общи условия

Активация на акаунт