Цезарово сечение на термин по НЕмедицински причини

• 22 288
  • 503
  •   1
Отговори
# 255
Koтката Мара не генерализирам нищо .Съжалявам че не си ме разбрала.Моето преживяване не беше прилично , но не беше дирижирано , въпреки че бе кошмарно накрая .... може би не си ме разбрала .
Исках да кажа че да , риск винаги има и че човек може да се почувства неудовлетворен от себе си винаги - както например се почувствах аз , въпреки че си мислях че правя най доброто .
Явно днес не ми е ден , не мога да се изказвам задоволително добре и е най добре да млъкна , за да не бъда погрешно разбрана !  Tired

# 256
  • София
Ами не е сложно.
Човек с мозък измисля и усъвършенства техниката на вагиналните прегледи - за разкритие или за каквото и да било. Ти казваш "да" на това. Човек с мозъка си измисля и усъвършенства Цезаровото сечение като метод на родоразрешение. Ти казваш а, не, този напредък на цивилизацията идва в повече за степента на моето развитие. Не само за теб, не искаш да изглеждаш - дори само в своите очи - изостанала, а за всички. Обявяваш го за вредно и противопоказно - макар да нямаш нито нужните познания, нито опит, за да имаш основание, просто, понеже за теб е било "твърде далеч".

Познавам лелки, които, понеже не са ... как да кажа, конкурентоспособни - на трудовия пазар, да кажем, тъй като не се справят дори с елементарни действия с компютър, вече са ... ами, завършили развитието си и не желаят да учат, да видят ново. Те често мърморят за вредата - за вредата за здравето на работещите, забележете - от компютрите. Понеже има излъчване, шум, .... .... .... И да, може да се учудите, но съм чувала изказвания в смисъл, че същото може да се постигне с пишеща машина и калкулатор. Аз, между другото, вероятно съм сред малцината пишещи в този форум, които действително са ползвали пишеща машина - при това не малко.

Или като онези, които вият срещу генномодифицираните храни. Не само за себе си - никой не ги задължава да ги купува - но по принцип. За всички. Понеже не искат да виждат себе си като... ами, знам ли - по някакъв необясним за мен начин изостанали. Изобщо не желаят да видят простия факт, че Земята е пренаселена и с обичайните - "природни", "недокоснати" от човешки подобрения просто не би могло да бъде изхранено населението. И че всеки био- продукт, който се закупува от "богатите" граждани е поредната вечеря на празна маса за някое многобройно сомалийско семейство. Тъжно, неприятно, никой не иска да вижда себе си като убиец на дечица... но все пак факт. Факт, от който не може да се избяга. Освен, разбира се, ако се обявиш за "зелен". Тогава просто си слагаш зелените очила и зелените тапи в ушите и не виждаш смъртта, която сееш и не чуваш воплите, които предизвикват действията ти.
Разбира се, същите тези "зелени" припкат в болница, когато се окажат с пневмония, ползват лъжици, мият си ръцете със сапун, обличат дрехи... и т.н. постижения на цивилизацията. На тях казват "да". Понеже ползват всичко това в ежедневието, свикнали са с него, представлява удобство и... "Не" казват на нещата, които просто не разбират. Минава някой и им казва "пестицидите са страшни и опасни". Просто пропуска да спомене колко страшни и опасни са, примерно, хлебарките, мишките, плъховете... термитите... осите... комарите... Понеже това са животинки, които съществуват отдавна, на "зеления" просто не му хрумва да се замисли за тази, другата, "натуралната" опасност. Защо? Ами, защото Човечеството е оцеляло - въпреки тях. Е, оцеляло е и въпреки едрата шарка и бубонната чума... на "зеления" няма да му хрумне да се зарази, за да осигури място за развитие на тези части от екосистемите... но това е друга тема. Въпросът е, че човечеството е оцелявало "въпреки" много неща. И се развива много по- добре без тях.

Общо взето, когато пожелае да спре някъде прогреса - човек трябва много, ама много сериозно да се замисли какво го кара именно там да начертае границата. Какво го кара да е толкова убеден, че предната стъпка е била добра и защо е сигурен, че тази вече е страшна.
И още повече трябва да се замисли, ако иска да я забрани и за някой друг, не само за себе си, нито дори само за своето семейство.

ПП
За да са съизмерими с другите бозайници, бебетата би следвало да се раждат на 8 месеца по мое лично мнение... за някои малко по- късно, но на 8 са горе- долу "приспособими" всички.

Ражданията на недоносени деца не е гениално решение на природата, а компромис, съобразен с потребностите на насоката на изкуствения подбор, избран и предприет от човек спрямо себе си.

# 257
Кати, това са глупости. Човек не може безкритично да харесва и приема всичко, защото е ново и минава за прогресивно.

Вили, съжалявам, че не съм те разбрала. Че си имала кофти експириънс, също.

кремито, ами, информирай се и реши сама.

http://childbirthconnection.com/article.asp?ck=10212
http://vbacfacts.com

Надявам се, че знаеш английски. Иначе на сайта на "Естествено" скоро ще има няколко статии за ВБАК преведени.

# 258
  • София
П.П. Един важен въпрос - как да реша как да родя второто си дете? Първото секцио ще е точно 24 месеца преди второто раждане живот и здраве. Докторите се делят в мнението си и ми изтъкват различни опасности. Ако беше навън - знам, че е 100% вагинално, ако няма предписания. Ама там и секциото го правят по различен начин от тук. Дайте съвет моля

Лично аз не бих се осмелила да рискувам... ако при напъването да извадиш бебето матката се отвори - много вероятно с кървене в корема - докторите ще трябва да се борят да спасяват теб - отгоре, т.е. да те режат, ама този път става дума за спешна животоспасяваща коремна операция - и да спасяват бебето, заседнало някъде по пътя... Не съм медик, но ми настръхва косата като си представя такава ситуация... Е, сигурно може и вс. да е наред, сигурно даже в голям процент от случаите няма проблем... но... ако попаднеш в другия процент, за теб незабавно стават 100%. Просто ми се струва много малко времето от предишната операция... Разбира се, това е само мое лаишко мнение. Попитай повече лекари - по възможност "непредубедени" такива.

# 259
  • София
Кати, това са глупости. Човек не може безкритично да харесва и приема всичко, защото е ново и минава за прогресивно.

Разбира се, не е нужно да приема, камо ли да харесва всичко... и най- малкото по причина, че е ново. Примерно доста по- старите Фордове и Фиати са [били, вече са твърде дърти] много по- здрави (за еднакъв брой години и километри експлоатация) от по- новите. Но не е в това въпроса, нали?
Въпросът е, че трябва да се замислим сериозно преди да обявим на света нуждата да се забрани дадено нововъведение за останалата част от човечеството.
На основата на предния пример би било равносилно аз да поискам да се забрани производството на модели на Форд след... ами, да речем, 90та. И да се произвеждат само старите. Понеже на мен това нововъведение не ми харесва - по някакви си причини. Да, ама тези, дето могат да си позволят да си я купят тази кола едва- що слязла от конвейера и им е абсолютно все едно дали след 15 години тя ще се движи перфектно или отдавна ще е била преработена на скраб, понеже до тогава ще са сменили още 5, искат да имат новите модели - тези, дето по- бързо дават дефекти, но предлагат по- голям комфорт. Е, кой е прав - аз или те?

# 260
  • София
Кати, сравненията са ти абсолютно ирелевантни.

# 261
Кати, не спираш да ме изумяваш  Laughing

# 262
  • София
Защо?
Впрочем, огромен процент от "козметичните" операции са медицински абсолютно необосновани и потенциално значително по- опасни от разликите в опасностите при различните родоразрешения - за които не е предварително известно кой е по- опасен в конкретния случай - но никой сериозно не поставя под въпрос правото на хората да избират да бъдат подложени на тях.
Задавали ли сте си въпроса защо?

# 263
Кои "козметични" операции са медицински необосновани?

# 264
цици,дупе,и т.н. и те на са по мед.причини а от келешлък.Ама нали ще сме по-хубави може!!!
А удължаването на крака знаете ли какво представлява???Но ще сме дългокраки и за него даваме че сме за,обаче раждане чрез операция ....леле каква мешания на природата.
Казвате  че се чудите на примерите на Кати ,обаче аз съм много съгласна с нея.

# 265
  • София

Хм, слагането на подплънки в гърдите например.

А удължаването на крака знаете ли какво представлява???Но ще сме дългокраки и за него даваме че сме за,

Shocked

И такова чудо ли имало!?

# 266
цици,дупе,и т.н. и те на са по мед.причини а от келешлък.Ама нали ще сме по-хубави може!!!
А удължаването на крака знаете ли какво представлява???Но ще сме дългокраки и за него даваме че сме за,обаче раждане чрез операция ....леле каква мешания на природата.
Казвате  че се чудите на примерите на Кати ,обаче аз съм много съгласна с нея.

Е, да ама ако природата беше измислила как гърдите от чашка В да станат С...или как да ти се смали дупето без диета.
За мое щастие има начин да родя без необосновано да се реже здравото ми и красиво тяло Crazy
А примерите на Кати не ги разбирам. За мен секциото не е никакъв прогрес! Прогрес би било да мога да родя естествено, без множеството неестествени процедури, които съпътстват раждането.
Но все пак възможността за информиран избор е добре да я има.

# 267
Кати, тази аналогия ти се получи малко по-добре, но пак изключваш, че при раждането има бебе. Не са само прищявките на майката, а здравето на това бебе и бъдещите и бебета.

# 268
има какво ли не.
Едно време църквата се е противопоставяла на абортите.Аз предлагам и това да стане,ако няма медицински показатели да забранят абортите.Така ще махнеме и демографския срив.
Абе я да се върнем да живеем в пещерите и да ядем сурово месо че да живеем по близо до природата и естественото.

# 269
има какво ли не.
Едно време църквата се е противопоставяла на абортите.Аз предлагам и това да стане,ако няма медицински показатели да забранят абортите.Така ще махнеме и демографския срив.
Абе я да се върнем да живеем в пещерите и да ядем сурово месо че да живеем по близо до природата и естественото.

То за демографския срив и секциото няма да помогне - колко пъти ще те режат?!

Общи условия

Активация на акаунт