Цезарово сечение на термин по НЕмедицински причини

• 22 184
  • 503
  •   1
Отговори
# 90
Не пращам теб.... писала съм НИ, НАС..... хората ,които това наистина ги интересува...... Когато имаме страхове и проблеми, най-глупавото е да си мислим, че сме способни сами да се справим Peace  Ако беше така, подобни професии нямаше да съществуват.....

И най-доброто лекарство за страха е да се изправиш срещу него, банално, но доказано

# 91
Цитат
Не може ли просто да сте по-толерантни, вместо да пращате хората на психолог, при положение, че вас не ви засяга това и не ви пречи? Не знам защо на някой му е важно как ще се роди моето дете, та иска да се лекувам и се информирам, нахална работа!
 Hug

Никога не съм била върл подръжник на секциото нито на нормалното. Но срещайки се точно с такъв тип майки, които те обявяват за болен ако си избрал нещо друго и те смятат за малоумен когато не си на тяхното мнение се запънах така като магаре на мост. А изказвания от рода "
Цитат
Та.... какво значи " ще има болка" (визирам първескините) ....... Ми ще има  разбира се....Е , какво, няма да я изтърпят ли...."
Ами не са длъжни. И никой няма моралното право да ги кара. Не живеем в пещери имаме си медицина не е нужно да раждаме като крави в обор (въпреки, че и за тях викат ветеринар).
Това си е лично преживяване и всеки сам решава как да си го изживее, и как ще се чувства с последствията от него. Аз лично не съм мазохист и не искам да се изправям пред страховете си.
Какво значи "
Цитат
И най-доброто лекарство за страха е да се изправиш срещу него, банално, но доказано
"
Ми ако ни е страх да не ни блъсне кола??? Или да не паднем на снега?
По задник ли ще подскачаме да го преодолеем?  newsm78

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 10:25 от edira

# 92
  • София
Цитат
И как реши,че болката е никаква?
Влезнах при приятелката със секцио часове след това и видях, че не се чувства като след моето раждане Simple Smile
Минахме при другата 2 седмици след това и също видях, че не вие и си седи на задника и кърми.
А аз се чудех как да кърмя легнала примерно защото не можех да седна...

За болката която аз имах, техните си бяха никакви...
Други въпроси?

Ох, хора, спрете да давате примери със себе си и съседката. Не е представително изобщо.
И аз имах едно "нормално" раждане след което не можех да стана 2 дни и втро на бебе с 1кг+ по-голямо, 1 час след което се разхождах и си седях спокойно на д-то. Коментари? By the way, не е случайно.

Не е въпросът до просто вагинално раждане. Въпросът е това да стане по-минимално инвазивния начин и е възможно.

Много са ми интересни подобни изказвания.
В миналото по нашите (и не само) земи е имало обичай раждането да се пази в пълна тайна... Познайте защо: общо взето вероятността за неблагоприятен изход при абсолютно неинвазивните, практически неасистирани - ролята на бабата е била главно да успокоява и да поеме бебето... е, и да го извади, ако майката умре междувременно - раждания за бебето или за майката е била значителна.

Забелязала съм, че всички радетелки на "природосъобразното" имат лошия навик да се нахвърлят върху нещастния доктор, който са пожелали да изключат от картинката, при най- малкия намек за проблем.
Нима е възможно да не разбирате, че именно лекарите, а не Природата пазят живота и здравето ви - и на невинното бебче, което иска само да живее?..
Нима не можете да оцените изобщо разликата - физиологичната разлика - между човека и четирикраките бозайници?
Нима не виждате, че при човека именно Природата е гласувала в полза на големия ум, голямата глава, изправената стойка, ръцете и... е платила за това с тесен таз и изчанчен родов канал, правейки по този начин раждането твърде опасно занимание - за разлика, примерно, от това при котките?

Когато раждах втората си щерка, в болницата имаше едно момиче, първескинче, от близко селце..... Пред мен й каза лекарката, че е с много "лоши" тазови кости и е абсурдно да роди нормално.... Аз влязох, когато тя пъшкаше, родих и излязох , докато тя още пъшкаше....Търпи се ,разбира се...... Прагът на болката за мен зависи от адреналина.....  Но си каза момичето, че иска да се опита да роди нормално.... Хем чу двама лекари.... Еми евала й. "Що ще се мъчиш" - я питат. ..."Защото ще ми е силно детето.... нека се побори малко....  Господ си знае работата.... А като не стане, ще помага медицината"  Еми ще ги помня цял живот тези думи на това момиче.....

Когато раждах втората си щерка, в болницата имаше едно момиче, първескинче, от близко селце..... Пред мен й каза лекарката, че е с много "лоши" тазови кости и е абсурдно да роди нормално.... Аз влязох, когато тя пъшкаше, родих и излязох , докато тя още пъшкаше....Търпи се ,разбира се...... Прагът на болката за мен зависи от адреналина.....  Но си каза момичето, че иска да се опита да роди нормално.... Хем чу двама лекари.... Еми евала й. "Що ще се мъчиш" - я питат. ..."Защото ще ми е силно детето.... нека се побори малко....  Господ си знае работата.... А като не стане, ще помага медицината"  Еми ще ги помня цял живот тези думи на това момиче.....

Това изказване определено има всички шансове за приза най- голямата глупост, която съм чула през живота си.
Детето ще стане по- силно, ако бъде оставено да се бори за живота си заклещено в родовия канал!? С голяма вероятност - без приток на кислород? Впрочем, това е сред най- честите причини за ДЦП... няма съмнение - това са най- здравите деца на планетата... Впрочем, познавам такова - чудесно дете е, вече е teen, но е такъв въпреки, а не поради болестта си.
Разбира се, има и варианта просто да си умре там. При липса на лекарска помощ - заедно с майката. Често срещано нещо през средновековието...

Вярно, Господ си знае работата... и е създал лекарите и медицината за свои проводници...
...или може би вие по- добре знаете какъв образ приемат ангелите?

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 10:30 от katiABV

# 93
  • София
Ето защо, без изборът на другите да се ограничава, да се говори, че медалът има и друга страна и че нормалното раждане в оптималната му практика е 1. безопасно и полезно и за двете страни мама-бебе и 2. изключително удовлетворяващо. Когато пък достатъчно информация е налице, жените съвсем спонтанно ще правят и информиран избор.

Нали точно за да го има този избор подписваме петицията на естесвено, пък тук долавям дразнене, че е възможно някой да избере секцио без показания и разбира се, не е информиран ако не му изсипем всички изследвания за негативите на секциото. Имам чувството, че смятате хората за малоумни. И все пак ако лекар (и то не един, а трима) ми каже, че костите ми са чудесна предпоставка да родя мъртво бебе, а тук прочета, че лоши кости няма, как да взимам сериозно и другите публикации на този потребител.

Моля, моля, долавяш недоловимото Simple Smile. Не се дразня аз от избора на хората, нито тук, нито по онази друга тема на детегледането Laughing. Нито засипвам с изследвния. Все пак няма как да отбележа, че въпросните бяха пуснати в отговор, а не като инициатива.
На подвеждащи твърдения обаче давам отговор Wink.

По въпроса за костите, откъдето и да погледнеш, въпросът е спорен и много дискутиран и е известна истина колко много се спекулира с пелвео-феталната диспропорция, по какво се съди за нея (защото външният тестен таз не е задължително такъв вътрешен, защото по време на раждането в една клекнала поза тазът се разширрява с близо 20% и т.н) Но има разни фактори, за които мишката споменава, които могат да се отразят и да попречат. Разни травми, счупвания там, локасации. И все пак има акушерки и лекари, които умеят да израждат и подобни трудни случаи безопасно.

# 94
  • София
Цитат
Влезнах при приятелката със секцио часове след това и видях, че не се чувства като след моето раждане Simple Smile
Минахме при другата 2 седмици след това и също видях, че не вие и си седи на задника и кърми.

Други въпроси?

Ох, хора, спрете да давате примери със себе си и съседката. Не е представително изобщо.
И аз имах едно "нормално" раждане след което не можех да стана 2 дни и втро на бебе с 1кг+ по-голямо, 1 час след което се разхождах и си седях спокойно на д-то. Коментари? By the way, не е случайно.

Не е въпросът до просто вагинално раждане. Въпросът е това да стане по-минимално инвазивния начин и е възможно.

В миналото по нашите (и не само) земи е имало обичай раждането да се пази в пълна тайна... Познайте защо: общо взето вероятността за неблагоприятен изход при абсолютно неинвазивните, практически неасистирани - ролята на бабата е била главно да успокоява и да поеме бебето... е, и да го извади, ако майката умре междувременно - раждания за бебето или за майката е била значителна.

Забелязала съм, че всички радетелки на "природосъобразното" имат лошия навик да се нахвърлят върху нещастния доктор, който са пожелали да изключат от картинката, при най- малкия намек за проблем.
Нима е възможно да не разбирате, че именно лекарите, а не Природата пазят живота и здравето ви - и на невинното бебче, което иска само да живее?.

Хахаха, ти терминът ятрогенен чувала ли си го? А как мислиш, защо цял термин е отделен Laughing?!
За съжаление не бях тогава толкоз "природосъобразна" и и явно съм смятала, че виждам ангели Mr. Green.

# 95
Признавам, че изказването ми за костите беше твърде генерализиращо, говорех за ПФД. Факт, че това е диагноза, с която се злоупотребява. Истината е, че има механизми, чрез които тялото на майката регулира размерите на бъдещото бебе. Затова дори бебе на дребна сурогатна майка с едри родители, се ражда дребно. Да не говорим за жъзможните пози, чрез които е възможно раждането на доста големи бебета.

За това дали е морално майката да има право за избира как да се появи детето и има купища литература. Тук можем да пишем до посиняване и пак никой няма да убеди никого.

Абсолютните индикации за секцио са: изпадане на пъпната връв, истинска плацента превия, отлепване на плацентата, челно предлежание, напречно предлежание, кардиоарест. Всички други индикации са спорни.

При неинвазивни методи броят на цезаровите сечения пада до 6-10 % Та нещастния лекар не ми го хвали. Ако наистина се появяваше само, за да спаси животи, процентът за България нямаше да е 42.

# 96
Защо и двете спорещи страни просто не приемат избора на другите?
В крайна сметка никой никого не задължава как да ражда.
Кой как ще се възстановява след това и как ще се отрази на бебето му си е негова работа.

# 97
  • София
Цитат

Други въпроси?

Нима е възможно да не разбирате, че именно лекарите, а не Природата пазят живота и здравето ви - и на невинното бебче, което иска само да живее?.

Хахаха, ти терминът ятрогенен чувала ли си го? А как мислиш, защо цял термин е отделен Laughing?!
За съжаление не бях тогава толкоз "природосъобразна" и и явно съм смятала, че виждам ангели Mr. Green.

Ако се опитаме да сравним процента на спасени от лекарски екип бебета / майки с този на лекарските грешки...

В конкретния случай визирах Саара, която се "засмяла в себе си", защото щом до този момент не е заченала... и не познала ангели.

За протокола, изобщо не вярвам в съществуването на ангели като отделни същества.

ПП
Процентът в БГ е по- висок, защото, слава Богу, думата имат и бъдещите майки. Които вземат решението си на база вероятните травми за двете страни в конкретния случай, не само в случай на гарантиран летален изход при дадено родоразрешение.

# 98
Истината е, че има механизми, чрез които тялото на майката регулира размерите на бъдещото бебе. Затова дори бебе на дребна сурогатна майка с едри родители, се ражда дребно.

Aз например не съм сурогатна майка, а истинска, но дребна и с много тесен таз, който е предпоставка и малкият таз също да е тесен. Според лекари, не си правя сама заключения  Wink Бебето ми в края на 8-ми, началото на 9-ти месец беше с глава, отговаряща на 42 г.с.  Така че тези работи, че дребните майки раждат дребни бебета за мен изобщо нямат никакво значение, защото моето не беше такова. Това сега не знам какво ще е, но обикновено майките раждат един калибър бебета. И позите, които разрешават не знам си колко % разширение на таза нямат пак никакво значение, защото в БГ се ражда само в една поза.

# 99
Бебето ми в края на 8-ми, началото на 9-ти месец беше с глава, отговаряща на 42 г.с.  
Така беше решил и моят лекар, но когато отидох при друг, се оказа,че бебето си е съвсем нормално. Simple Smile Мани.
И пак ще се поправя, дребните майки не раждат дребни бебета, а просто ги раждат, "отдолу", т.е. бебето е с такива размери, че майката да може да го роди.

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 11:16 от zozima

# 100
  • София
 newsm78

Дааа...

Моя близка има вече 2 деца - живородени, тя също е жива... След първото раждане не можеше да се изправи изобщо повече от месец, после още няколко месеца не можеше да ходи особено изправена, камо ли да вдига каквото и да било - вкл. бебето си, изпитваше неистови болки при всяко движение - разбирайте, ходене то тоалетна и до колата, през времето, в което съпругът й (работещ, в работно време) трябваше да я кара на куп терапии, докато майка й (работеща, в работно време) се грижи за бебето... към 6тия месец вече можеше да ходи без чужда помощ. Но все още с болки.

Второ раждане - горе- долу същата история. Просто започнало по- рано. Насроченото секцио било за след няколко дена. Като стигнали в болницата, лекарският екип (на смяна) решили да не правят секцио по спешност... понеже нямало пряка опасност за живота на майката или бебето. Роди много бързо. Сдоби се със същите тазови размествания. Възстановяването й беше почти толкова кошмарно, колкото и първото.

Иначе са си живи, де - и тя, и децата...

А иначе още първия път й казали, че може да има проблем при раждане - но не чак толкова, че да получи направление по ЗК. А тя решила, че щом казват, че може и да роди безпроблемно, то точно така и ще се случи. Понеже "Господ и Природата си знаят работата".

# 101
zozima, вече започвам да те подозирам в неадекватност. Откъде накъде подлагаш на съмнение лекарското мнение? Точно заради тези размери ме пратиха и при други лекари в отделението, както и на 3D ехограф - да е сигурно все пак. Не знам как правиш заключение, че бебето е с такива размери, че да може да се роди във всяка ситуация. То може - със смазана глава и извадено на части.

# 102
Благодаря за определението. Милех, че идеята не е да се обиждаме.
Прочети статията, която съм пуснала. Пелвеометрията не се практикува от много лекари и акушерки, при тях процентът на смъртност е същия като при останалите. Тазът буквално се разпада в последния месец и по време на раждането на цели три места, така че на колкото и Д ехограф да отидеш, той пак няма да измери колко точно разтеглив е тазът ти и колко точно може да се све главата на бебето ти.

Където има желание, има и път.

# 103
С риск да се повторя, на мен също няколко(всички) специалиста ми казаха, че трябва да съм секцио, а после в болницата обсъждаха, че толкова бързо и лесно раждане не били виждали, при все, че позата на бебето не беше хич благоприятна за раждане по гръб. Знаят докторите/акушерките как могат да станат нещата, но хич не им се занимава.
Аз сама си взех решението "на моя отговорност", но това не значи, че при друг нещата биха се стекли така в нашите условия. Ако имаше адекватна грижа за родилката и бебето, тогава би ми било трудно да разбера секцио по желание, но при положение, че няма!

Какъв е пътя, когато няма адекватна родилна помощ?

# 104
Зозима , на моменти нещо в тона ти не ми звучи много добре - не го казвам , за да те обидя ... не никак даже .
Знам че темата не е за това , но как протече например твоето раждане - би ли споделила .
Крясъците , които съм чувала доста пъти (имах по-дълъг престой втория път)на родилки, за мен не са показател, че болката е вече неудържима. Много жени тук във форума, акушерката ни от курса също, аз също, споделят, че когато болката е вече едва търпима, човек едва има сили да поеме въздух....какво говорим за крясъци....
ти откъде си сигурна колко ги боли и  смяташ ли че се ..всики се лигавят примерно( не знам с каква цел - дали е привличане на внимание например .... Thinking) Аз не смятам че е честно така да се обобщава   .Казвам го като някой, който го е преживял , а не само слушал.Някак си след онова за Йорданка и това ти изказване сега не мога да приема че не си крайна  Stop

Общи условия

Активация на акаунт