Юлчета лудуват,скоро с Гошковците ще празнуват!

• 9 358
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
И аз не виждам смисъл от кисел, може просто на децата да им е вкусен и толкоз, но чак пък толкова полезен - кви витамини кви пет лева при варенето
По-добре децата да си сучат или да пият някакво мляко, според ситуацията и отделно да си ядат сурови настъргани или нарязани плодове - пак според ситуацията и вида плод, да хапват зърнени храни, по възможност пълнозърнести и така, другото си е некви празни калории според мен, за захарина пък да не говорим и другите подобни подсладители - много вредно за нервната система на децата, по-добре обикновена захар или нищо

# 136
На вниманието на всички мами, прочетете поста на ani d   Shocked http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=383196.480;topicseen
Май трябва да се чете оригиналния етикет, не превода  Peace
Crazy продавачката се опита да ме убеди, че всичкия кус кус е един и същ като състав, само формата му е различна. Но аз не та не, викам и царевичен е. Като се прибрах се зачетох в етикета и видях, че българския превод е объркан. Но все пак това не се среща за пръв път на българските етикети, така че ако се съмнявам чета и на английски.
Наскоро някой беше сподели, че на пюре от кайсия е преведено праскова Peace

# 137
Оф, и аз бях видяла несъответствие в етикета на от EN и БГ в пюретата за глутена специално, но нито помня коя марка беше нито какво пюре, явно плодово ще да е било... Трябва да се чете оригиналния етикет. За съжаление на някои са лепнати преводите върху текста на английски и е адски дразнещо и объркващо.

Кисел и аз не съм давала, не знам дали ще давам, още не съм решила...

# 138
Дуци, що не кърмиш вместо да даваш плодови работи с АМ? Мн ми е странно това  newsm78 От една страна ми е неприемливо да мешам плодове и мляко и то кравешко, от друга да имам кърма и да давам Ам  newsm78
Ти пък, все едно от Марс падаш начи Mr. Green До онзи ден като кърмех на поискване, да не мислиш, че е спала нощно време...
Започнах да й давам адапте, защото нищо не качва, а дори не е почнала да лази и да се движи активно. Тогава сигурно ще почне и да слабее Rolling Eyes
И честно казано тя вече си търси по-солидната храна, а кърменето сякаш й е с друга цел, дали за гушкане, дали за успокоение, дали за утоляване на жаждата - не знам.

Кисел не понасям, гади ми се само като си помисля, точно както Дони го е описала.

Ние тази вечер бяхме гости в Педиатрията, слава Богу не се наложи да го приемат Пепи, ларингит има уж, дробовете му били чисти. Продължаваме си с АБ, ще му правя и инхалации с натриев хлорид(за лигавицата, не за дробовете) и успоредно ще го лекуваме с хомеопатия.

Според сина ми съм Гръциянка, понеже съм разбирала гръцки hahaha Така че ето малко гръциянки снимки ако имате нерви да гледате:

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 23:05 от Дуци

# 139
  • София
тити, ясен много порастнал... страхотна е снимката, дето гледа улицата...

Анна на Дуци, каква ще е грижовна майка  Grinning  Да се оправя Пепи!

Много сладки снимки видях и на други бебчета, Цвети Ети  Hug

Отивам сега да чистя...  Tired

Благодаря ви за Яна, ама за мен това не е още ходене, а просто опит... Прощъпулник ще правя като стигне на ниво, както си стои права сама, да тръгне, да направи няколко крачки и да спре без да я държи никой, без да се опира никъде. Сега само ми стои права от време на време и то не за кратко, за крачките я е страх и се случва като я подлъжа, че уж я държа. Има още да се учи.

Четох тази тема за солетите и се скофтих... то пък всичко вредно.  #Cussing out  Писна ми вече. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320437.msg8873008

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 23:18 от saxophone

# 140
  • София
Ох, ще ме уморите значи Laughing Какъв му бил смисълът на кисела, пък колко бил гаден - ми да не го ядете вие бре Mr. Green На бебетата им харесва, поне на повечето. А смисълът му е един - разнообразие. И не, не е същото като каша с плод, доста по-леко е, минава за следобедна закуска, особено ако не е млечен. А плодовете, Дещо, аз ги слагам сурови, така че моля, моля, не ми обиждайте киселчето, че го приемам лично Naughty Mr. Green
Иначе е много гаден, съгласна съм, и аз не бих го яла за нищо на света Laughing

Гръциянските снимки са супер!

# 141
И Ели нищо не е качила последният месец, но мисля това е нормално вече за тяхната възраст, може да има задържане
А и много ти помня с какви дрехи е била на кантара, дали не и е тежал повече памперса предният път и тн - 100-200 грама може само от пишкането да се придадат
Много са ви готини снимките, обаче много ме дразни това уебшотс, супер бавно ми цикли винаги, твоите снимки Дуци трудно ги разглеждам  Laughing
И Ели си търси друга храна, на всичко налита, но като опита и след две-три лъжички или няколко трохички и минава интереса

Много е смешно това дете бе, Яна не е искала така да имитира,  Ели се опитва да прави всичко като нас, кашля, ако кашляме, смее се насила, ако кака и се смее, с лъжицитеи вилиците се опитва да взима от чиниите, опитва се звуци да възпроизвежда и ужасно много се кефи на кучета и котки и казва бау-бау вече - освен това си ги търси точно определени животинки из книжките и им се радва по цял ден, от други пък се плаши дори и се нерви, ако не може да си отвори книжката на желаната страничка  Laughing
И  енай-смешна като вземе да се съсредоточава в тия книжки, една муцуна прави и  се кокори  ooooh!

Вале, ти сурови ги слагаш, но чакаш ли онова другото да е изстинало а? Щото ако не е също няма смисъл, освен за вкус

# 142
Дуци, много хубави снимки. Добре, че ви се е разминало влизането в болницата. Дано Пепи скоро се оправи Praynig

# 143
Хаха, гръциянския ме подсети за нещо, което Яна снощи каза - че някакво момиче имало гъши яйца на Великден, удряла ги в земята и не се чупели, били и ги подарили, за да се родят от тях гъсчета   Laughing

# 144
Сакси, остави, че може да са вредни, не съм чела темата, но когато децата ги хрупат м/у храненията, те свикват вечно нещо да имат в устата. Днес солета и бисквита, утре вафла или чипс и после що били затлъстяли. Не съм фен аз на такива неща.

Белинда, не исках да те обидя за кисела. Просто пазя спомен градински, който не е никак хубав.

ДеЩо, Анна винаги я мерим гола, с една лекичка пеленка. Като беше на 6 месеца пак не беше качила нищо, сега на 9 отново и малко ми е притеснено. Няма 8 кг все още, а се роди 3350, не беше слаба. Ще я видим другата седмица как е, де Thinking
Като каза за смеха, дребната винаги много се радва, ако се смея. Много ми е забавна.

# 145
  • София
Стига бе, пошегувах се Laughing

Абе що не ми се спи Rolling Eyes Станала съм в 6 и нещо, цяла сутрин бях край печката, цял следобед на маса и сега вместо да полегна кротко, на мене не ми се спи Thinking

# 146
Айде да сменя темата... Днес се разделих с кърмаческия си сутиен и си купих нормален, всъщност за "големи форми"...  Laughing Дружко си е да си сложих нещо дето наистина да повдига и оформя... в Триумф има намаления за този тип сутиени и намазах... Mr. Green

# 147
Дуци, и ние нямаме 8 кг и ние 2 месеца почти нищо не наддадохме /само че при нас бяха 6 и 7 месец/, но като почнах да я храня с повечко твърди храни в 8-мия наддаде 500 гр. ,в 9-тия-250 гр. PeaceА ние се родихме 3.600

Солети давам 2-3 веднъж седмично, колкото за цвят  Mr. Green

# 148
Ооо, отдавна съм се разделила с кърмаческия сутиен, аз ползвам магически сутиени, дето правят цици Joy
Вчера си купих един много красив от Н&М, направо ми иде да излизам по него, трябва и другите хора да го видят, не може да съм такава егоистка Mr. Green

Маябии къде е, не е писала отдавна?

Ох, горкия Пепи само приплаква. Ега ти кашлицата, ега ти чудото, не може да спи като хората Confused

Дочкова, мерси за инфото, да ми е спокойно, че не сме само ние така.

Шада, мерси за маслините Simple Smile

Кети, вярно като мечето в лентичката Grinning

# 149
Уф, свърши темата докат се включа. А не сме мърдали от Варна, да не си помислите.  Naughty

Остана едно нощно кърмене при нас. то по-скоро е сутрешно между 4-5-6, според кефа на Симона. Успяхме и малко по-рано да я научим да си ляга. Вече не заспива в 12-1, а в 10. пак е късно, но на фона на 12-1 си е просто фантазия.

Та сега за режима (или някакво бегло подобие)
Рано сутрин 4-5-6 часа - Кърма
Закуска 8-9-10 часа - плодово пюре 130-150 мл. (не знам грамаж) след това суче по желание веднага или след час за да дремне.
Обяд 12-1-2 часа - 180 мл зеленчуково пюре с месо/жълтък понякога
Следобяд 5-6 часа - кърма и 2-3 бисквитки на плазмон
Вечеря 7-8 часа - каша без/с глутен с АМ и бисквитка на плазмон, за сгъстяване на кашата, че нещо много рядка става.
За сън 10 часа - кърма

Возя се отзад и ми е по-добре, по-спокйно ми е и не софлирам толкова много както ако съм отпред. При нас е брако-спасяващо и нужно аз да седя отзад.

Кисел ми е интересно да дам, но никога не съм правила. Ще пробвам тези дни.
Остана ми да въведа изварата и маслото. Преди два дни за пръв път дадох жълтък.

Дуци, в скайпа е писала, че работи. Може би няма време. (Мая имам предвид)

Общи условия

Активация на акаунт