BG-Мamma форумки в ЮАР - една весела компания!

• 51 250
  • 575
  •   1
Отговори
# 405
Ееее жалко, ще сме само в Кейптаун. А това Bruma няма ли го в Кейптаун?

Ами... да не се изложа и аз, но Брума май е името на местността. Там има и едно езеро, Bruma Lake.
Всъщност, в Йоханесбург има доста места, откъдето могат да се купят подобни джунджурии, но аз не съм посещавала всичките.
Купувала съм статуетки от Waterfront.
От Bruma си купихме тениски с щампа "Africa's big five" и едно сувенирче-слонче. И то слончето го купихме, защото черния го набута в ръцете на малката... после върви го връщай.  Close Иначе е много интересно, защото на някои места можеш да спреш и да погледаш как изработват сувенирите.  Simple Smile

mamabg, скорошно оздравяване ви пожелавам!  Flowers Four Leaf Clover

venus1, dyvaromi, lady_freya, lelu, Албена13... къде се загубихте, момичета!  Rolling Eyes Hug

Здраей Биби как сте? Как е времето там? Благодаря за линковете чета ги но бавничко първо че съм ангажирана в работата, деца, домакинство, а и английския ми е в процес на усъвършенстване. Психолози частна практика има ли? Момичета ако искате да си разменим мейли и скайп? Благодаря киберкат, дано да е скорошно. До преди малко ходихме на прегледи, възпали му се и ушенцето. Дано до края на седмицата да се оправи, че не мога повече време да съм в болничен. Чао на всички момичета. До скоро.

# 406
Добро утро ,момичета   bouquet
Бързам да споделя с вас развълнуваното си утро.Днес е първият ден на детенцето ми в детската градина.Когато го събудих сутринта ,първото нещо което каза ,е че ще вземе голямото си бяло мече с него в детската Simple Smile.Държа се мъжки сутринта ,като го оставих в градината.Всъщност на мен ми се плачеше ,едвам сдържах сълзите си.
Ех,как лети това време.

Хубав ден имайте момичета  bouquet

# 407
Честит първи учебен ден на Владко, samuinbouquet

Така е, ще мине доста време докато свикнеш с отсъствието му.
Даже и на мен сега ми е малко странно, защото през ваканцията свикнах Сиси да е с нас.
Късмет!  Hug

# 408
cybercat ,много ти благодаря Hug

# 409
cybercat ,много ти благодаря Hug

Здравейте момичета! Честит първи учебен ден на Владко! Какво съвпадение и моят син се казва Владко, правилното му име е Владислав. От личния ми опит с двете ми деца искам да споделя с Вас,
е момчетата май по бързо свикват с детската градина. Дъщеря ми като си спомня как плачеше, тя се дереше, тръшкаше като я оставях. Нея я пуснах на детска ясла на 1.8 месеца и до 3 годинки докато не я преместих в детската градина всяка сутрин беше трагедия. Сестрата я дърпа навътре, тя се хванала за мен и пищи. Аз като излизах от градината плачех докато стигна до работа. Голям стрес беше като се замисля. А със сина ми започнах да го пускам от 9 месечна възраст в детската ясла, че трябваше по-рано да се върна на работа и той за 1 седмица свикна. Сега с желание влиза, гушкаме се, целуваме се, пожелава ми приятен ден и нямам никакви проблеми с него.
От наблюденията ми май ние майките повече страдаме и ни е мъчно при тази раздяла с децата ни отколкото самите деца. Хубав ден да имате момичета.

# 410
От личния ми опит с двете ми деца искам да споделя с Вас,
е момчетата май по бързо свикват с детската градина. Дъщеря ми като си спомня как плачеше, тя се дереше, тръшкаше като я оставях. Нея я пуснах на детска ясла на 1.8 месеца и до 3 годинки докато не я преместих в детската градина всяка сутрин беше трагедия.

Едва ли могат да се правят такива генерални изводи само от наблюденията на твоите деца.
Моята дъщеря тръгна на година и 11 месеца и винаги е ходила с желание. Само тук имах малко проблеми отначало, защото се чувстваше некомфортно в английско-говоряща среда.

# 411
От личния ми опит с двете ми деца искам да споделя с Вас,
е момчетата май по бързо свикват с детската градина. Дъщеря ми като си спомня как плачеше, тя се дереше, тръшкаше като я оставях. Нея я пуснах на детска ясла на 1.8 месеца и до 3 годинки докато не я преместих в детската градина всяка сутрин беше трагедия.

Едва ли могат да се правят такива генерални изводи само от наблюденията на твоите деца.
Моята дъщеря тръгна на година и 11 месеца и винаги е ходила с желание. Само тук имах малко проблеми отначало, защото се чувстваше некомфортно в английско-говоряща среда.

Далеч съм от мисълта, че само от наблюденията от моите деца правя такива изводи. Просто споделям моя личен опит с децата ми. Може би неправилно съм се изказала. Права си, всяко едно дете си е отделна личност и индивидуално.   Grinning

# 412
mamabg, извини ме че сега ти отговарям ама съм малко блейка и чак сега като се рових в темата видях че си ме питала за работата в SA. Всъщност аз отивам с една организация, нещо като обмяна на опит. Това е еднократно и само за 10 дена. Всяка година са различни дестинации. Това е.

# 413
mamabg, извини ме че сега ти отговарям ама съм малко блейка и чак сега като се рових в темата видях че си ме питала за работата в SA. Всъщност аз отивам с една организация, нещо като обмяна на опит. Това е еднократно и само за 10 дена. Всяка година са различни дестинации. Това е.

melbi благодаря за отговора. Може и на личния мейл ако искаш може да ми обясниш към коя организация може да се кандидатства като обяна на опит и какви специалисти?

# 414

melbi благодаря за отговора. Може и на личния мейл ако искаш може да ми обясниш към коя организация може да се кандидатства като обяна на опит и какви специалисти?

melbi сега виждам, че си посочила на профила ти скайп. Удобно ли е по скайп да обменим информация?

# 415
Благодаря Мамабг  Hug
Пълното име на сина ми е Владимир Grinning.Първия учебен ден ,може  да се каже мина добре.Каза ми ,че само малко плакал за мама .Всъщност,учителката му ми се обади да го взема по -рано тъй като бил малко разстроен.Но това си е нормалната му реакция ,когато се опитвам да го преспивам на обед, а тя решила ,че може да го преспи в 11 сутринта.

Всяко дете си е индувидуално ,но си мисля ,че наистина си иска сериозна подготовка и дълги обяснения от родителското тяло ,относно посещенията му в градината.Поне ,аз останах с такива впечатления .Първо се тренирахме от фитнеса ,където започнах да го оставям с други деца за първи път ,постепенно и така стигнахме в момента ,когато не искаше да си тръгва от фитнеса.Затова и се наложи и да го поизлъжа малко , че съм в детската при директорката да пия кафе и да го гледам на екрана,дори му показах фоайето на информацията и ТВ-то Wink.
Що се отнася до това ,дали момчета или момичета се адаптират по-добре ,мисля ,че се определя от самото дете ,а не от пола.Аз  още първия ден съм избягала от детската градина и до там съм приключила с нея,а брат ми милия ,той никак не искаше да ходи на детска ,но се налагало .Милият до първи клас все боледуваше ,надупчваха го с игли ,така беше привикнал с тях ,че въобще не им отреагираше.
И това е другото заключение до което съм достигнала ,децата започват по-често да боледуват в детската ,първо заради стреса ,че попадат в непозната  среда ,сред хора ,които не познават.

Мелби ,каква е професията ти ?Извини ме за любопитството ,но ти наистина го събуди с това примамливо пътуване до различни дестинации.Все пак обичам да съм турист ,не емигрант Laughing

# 416
mamabg разбира се че може на скайпа, заповядай.
samuin по-подробна информация можеш да получиш на http://www.hotelier.bg/hotelier/home.nsf
и http://www.hotelier.bg/hotelier/home.nsf/0/576313A16195EE2DC2257 … 9616?OpenDocument

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 11:57 от melbi

# 417
Благодаря Мамабг  Hug
Пълното име на сина ми е Владимир Grinning.Първия учебен ден ,може  да се каже мина добре.Каза ми ,че само малко плакал за мама .Всъщност,учителката му ми се обади да го взема по -рано тъй като бил малко разстроен.Но това си е нормалната му реакция ,когато се опитвам да го преспивам на обед, а тя решила ,че може да го преспи в 11 сутринта.

Всяко дете си е индувидуално ,но си мисля ,че наистина си иска сериозна подготовка и дълги обяснения от родителското тяло ,относно посещенията му в градината.Поне ,аз останах с такива впечатления .Първо се тренирахме от фитнеса ,където започнах да го оставям с други деца за първи път ,постепенно и така стигнахме в момента ,когато не искаше да си тръгва от фитнеса.Затова и се наложи и да го поизлъжа малко , че съм в детската при директорката да пия кафе и да го гледам на екрана,дори му показах фоайето на информацията и ТВ-то Wink.
Що се отнася до това ,дали момчета или момичета се адаптират по-добре ,мисля ,че се определя от самото дете ,а не от пола.Аз  още първия ден съм избягала от детската градина и до там съм приключила с нея,а брат ми милия ,той никак не искаше да ходи на детска ,но се налагало .Милият до първи клас все боледуваше ,надупчваха го с игли ,така беше привикнал с тях ,че въобще не им отреагираше.
И това е другото заключение до което съм достигнала ,децата започват по-често да боледуват в детската ,първо заради стреса ,че попадат в непозната  среда ,сред хора ,които не познават.

Мелби ,каква е професията ти ?Извини ме за любопитството ,но ти наистина го събуди с това примамливо пътуване до различни дестинации.Все пак обичам да съм турист ,не емигрант Laughing

samuin права си. Аз много говоря с децата си и под формата на игра им обяснявам повечето неща, но пак си зависи от характера и темперамента на детето. Според мен и боледуването си зависи от имунната система на всяко дете. Дъщеря ми много рядко е боледувала и в детската ясла, и в детската градина и сега в училище, а синът ми доста често боледува и все сериозно. Миналата година по това време два пъти дори лежахме в детско отделение. Първите дни е нормално да плаче и аз моите деца първите две седмици на обяд съм ги взимала от детската ясла докато свикнат.
Що се отнася до професията на Мелби и мен заинтригува затова попитах за организацията, която представлява и как се кандидатства, защото това с пътуване до различни дестинации доста хубаво звучи. Обожавам такива професии където се пътува, но до различни дестинации в чужбина. Защото и аз често пътувам, но само в БГ. Хубав ден момичета. До скоро  Simple Smile newsm78  bouquet

# 418
  • España
Здравейте,момичета!Една красива и успешна 2010 ви желая!Ние днес се завърнахме от Аржентина,след почти двумесечно гостуване на свекитата!Биби,честита рожба,нека много да ви радва!!!

# 419
Здравейте Юарски мами, нещо не сте много активни, а аз чакам за някаква информация. Не ми остана много времв до заминаването, и всичко ще ми е от полза. Как е времето в Кейп Таун, къде си заслужава да се отиде и такива разни нещица.

Общи условия

Активация на акаунт