Хайде да откажем цигарите завинаги!-2

• 20 811
  • 440
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,ако ме приемате,реших и аз да се включа при вас.Днес ми е 4 ден без цигари и ми е адски трудно...мноооого ми се пуши и все си мисля за това,оглеждам се и посягам за цигара и тогава се сещам,че нямам цигари...нали ги отказах.Колегите ми и приятелите,мъжа ми и дори сина ми не вярват,че ще успея,защото си бях страстна пушачка от доста време.Случайно попаднах на тази тема и мога да кажа,че страшно много ме мотивирахте и така реших,че е време да се разделя с гадните цигари.Дано скоро да мисля по-рядко за цигари и дано да успея окончателно да ги откажа PraynigЗа сега не забелязвам да си хапвам повече и дано да не напълнея,защото си имам проблеми с едни 5кг.,дето ги смъквам от доста време вече.Много е хубава темата и трябва да пишем,за да се мотивират повече хора и да си помагаме в отказването.Успех на всички в борбата!

# 136
mamamishi  Hug Hug Стискам ти палци. И да ти кажа и моят мъж не вярваше но сега ме гледа с ей такива очи  #Crazy #Crazy #Crazy

# 137
Карамел също не се е мяркала. Сега прочетох първа страница имаше идея да се направи списъче с имената на тия дето отказваме цигарите. Какво ще кажете?

# 138
Lib силната мотивация е тази която ти помага да не запалиш цигара през първите дни. Трябва да си решена че наистина искаш да спреш....и воля,ако щеш и инат.  Simple Smile
Друг вариант е да вземеш някакъв заместител от аптеката...дъвки, лепенки или пък Табекс. Някой момичета така ги спряха. Кажи си че не е толкова трудно,че и ти можеш  Peace
Определи си дата и си повтаряй че това е най доброто нещо, което правиш за себе си, и когато успееш ще се почувстваш щастлива и СВОБОДНА. Успех  Hug

mamamishi  Hug Успех
И аз бях като теб в началото, като сядах в кафенето без да се усетя отварях чантата си (за цигарите),и в същият момент се сещах че не търся нищо  Laughing приятелките ми се смееха, но и това отмина...навик  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 16:55 от бейлис

# 139
Благодаря ви!  bouquet  Давам си още ден-два за психическа подготовка и ще опитам да сложа "началото на края" Laughing. Надявам се, че ще успея, щом вие сте успели.

# 140
Благодаря ви момичета  bouquetАз съм го решила и със сигурност връщане назад няма Naughty,ще съм непушачка.Познавам хора,които са пушили по 2-3 кутии на ден,единит е баща ми,и то в продължение на години наред...и ги отказаха,питам се тогава аз защо да не мога,да не съм чак толкова смотана,че живота ми да зависи от някакви си нагънати хартийки.Мисля,че всеки може,стига да го поиска истински,а по-лесно е и когато някой те подкрепи естествено.Мен специално,това че другите не вярват че ще успея да ги откажа,някакси дори ме нахъсва повече да докажа,че мога.Това естествено не значи,че го правя заради хората около себе си,най-важното е човек да осъзнае какво наистина си причинява пушейки,какво причинява на детето си...

# 141
Аз не съм пушила от22 юли 2007 и се 4увствам добре. Първите 2-3 месеца ми мътеха мозака ,но се оказах силен характер   Simple Smile и ги пушех по 2 кутий в продължение на 20 год,но спрях и кафето защото ми беше дразнител.Спирай те ги няма полза от тях.Успех  Simple Smile

# 142
Аз не съм пушила от22 юли 2007 и се 4увствам добре. Първите 2-3 месеца ми мътеха мозака ,но се оказах силен характер   Simple Smile и ги пушех по 2 кутий в продължение на 20 год,но спрях и кафето защото ми беше дразнител.Спирай те ги няма полза от тях.Успех  Simple Smile
  Peace Peace Браво на Аксения.
mamamishi с теб съм покажи им а че можеш.
Има много дето не са минавали на отчет Мания и тя се изгуби пафка в дискотеката сигурно.

# 143
  • София
Бравооо   bouquet продължавай в същия дух!
Добре дошли на всички нови,желая ви успех!  Hug Hug Hug
Не е вярно,не съм павкала! Вече не! Hug

# 144
Здравейте, непушачки !  Grinning Аз да се отчета на 9 април запалих последната си цигара и от тогава всичко е екстра. Книгите ли помогнаха, мотивацията ли, вероятно и двете, но след 8 години пушене по кутия на ден че и повече за мен няма по-естествено нещо от това да не пуша. Все едно никога не съм го правила. Казвам го от една страна да се похваля, защото наистина съм горда със себе си и от друга защото вече съм сигурна,че е лесно и всеки може да го постигне стига да гледа на нещата от правилната страна. Можете момичета, просто човека е едно такова животно уж разумно, а какво ли не прави да се трови и да си стъжва живота. Заобиколена съм от пушачи, приятели, гаджето, колегите в университета - никой не ме изкушава. Извинявам се , че се повтарям, но виждам че има нови попълнения и ако на една от тях помогна пак добре. Прочетох "Подсъзнанието може всичко" на Кехоу, после изгледах малко филмчета за квантовата физика и един вид логичното обяснение на нещата от книгата. Прочетох доста инфо за хипнозата и нейното влияние върху пушачите и реших, че не е нужно някой да ме програмира, все пак всичко е в моята глава. Прочетох и "Не пуша вече" , но имах мотивацията и бях много ентусиазирана. В главата ми идеята да не пуша будеше едно чувство на еуфория. Никога докато съм пушила не съм съжалявала, напротив мислех си, че ми доставя удоволствие и не смятах да ги отказвам, поне не и скоро , но и добре, че дойде това но. Последните цигари пушех, вдишвах дълбоко, миришех цигарата, после пръстите си, усещах неприятния си дъх. Замислих се за вредите от пушенето , колкото и да се твърди че всеки пушач ги знае, не е точно така, понеже всеки пушач е чувал и знае някой неща, но в никакъв случай не обича да се замисля и да вниква в тях. Правете си малки подаръчета. А може и по-големи. В крайна сметка от непушене много се спестява нали  newsm10 . Стискам ви палци и пишете, подкрепяйте се, много помага.  newsm51   Сигурно на някои мадами не им е приятно да слушат/ четат мнението на една толкова лесно отказала цигарите, но и аз бях като вас , гледах на пушачите като на по-готината част от човечеството, а сега съм от другата страна и не искам да казвам, че съжалявам ( нали не мога да си вида дроба ) че не го направих по-рано. За всяко нещо си има време, е моето а и надявам се вашето време на пушачки изтече ИЗТЕЧЕ извинявам се че викам, но ако някой не е чул да чуе, а ако е чул, но не се е замислил да го направи. Добре,че пиша рядко в темата, че май досадих ама айде  smile3521 newsm44

# 145
gun_moll 

Привет!Добре дошла при нас!  Hug
Ще се радваме да се включваш и да споделяш,защото новодошлите от това имат нужда!Помагаме си взаимно тук.
Привет и на другите новодошли-нямам много време да чета,извинете,но утре ще си наваксам!Обещавам и ще се постарая да помогна с каквото мога!Успех на всички и...вярвайте в себе си и ще успеете!

# 146
Привет!  bouquet

От 8.05 не пуша. Спрях цигарите от веднъж, дори не изпуших т.нар последна цигара. Честно казано, дори не ми се пуши. Убедих се,
че всичко е до настройка. Гордея се със себе си. Peace
Късмет на всички! Не се отказвайте, каузата си струва! Peace

# 147
  • Варна
Здравейте момичета,
обичам да влизам в форума, но колкото пъти виждах вашата тема я прескачах. Не можех да си обясня причината, може би ме беше страх, защото и без това отдавна се обвинявам че пуша, и знаех че ако прочета темата пак ще се почувствам виновна.....Както и да е! Аз пуша от 9 години и съм страстен пушач, пуша по кутия на ден. Сутрин още с ставането си веднага паля цигара, преди да съм направила каквото и да е друго. Преди една година имах малък проблем - вадиха ми сливиците и само тогава ги бях отказала за около няма и 1 седмица, но сякаш тогава след като запалих се почувствах много разочарована от себе си. От тогава и започна това негодувание вътре в мен, само при мисълта че пуша. Казвам това, защото искам да кажа че не съм от тия хора които искат да пушат и се наслаждават на това, а напротив аз всеки път когато паля и се чувствам леко гузна и си казвам на ум "трябва да спра", но тази мисъл изчезва след 3 секунди. Та..........една вечер реших да прочета малко от темата (първата тема),...но така се зачетох че отиде до 2 часа. Нямате си на представа колко много ми подейства, още следващата сутрин когато се събудих, първата ми мисъл беше - "НЕ ми се пуши". Тази мисъл толкова много ме изненада, защото е адски нетипично за мен. И от този ден нататък аз ги намалих драстично - 3-4 цигари на ден. Това за мен е огромно постижение и аз просто не съм вярвала че може да стане и то почти без никакви усилия. И чувствам се мн по уверена, гледам на цигарите по съвсем различен начин. Просто страшно много ми помогнахте, за което едно огромно БЛАГОДАРЯ!!!!!!Аз не казвам че съм ги спряла, но ме изненадва това че за една вечер аз напълно промених погледа си върху нещата. Смятам още малко психическа подготовка и вече да се реша да ги спра. Сега още си обработвам мозъка, няма да спирам да чета тук, и смятам да си взема и двете книги споменати по назад в форума и мисля че вече ще съм напълно готова. Надявам се да е така.
Още веднъж ви благодаря. Невероятни се   bouquet, страхотно позитивни, и сякаш тази енергия навлиза тук в стаята ми до като ви чета и ми вдъхва увереност Hug

# 148
Здравейте момичета!
И аз от 5 дни ги отказвам тия гадни цигари. Но със всеки ден става все по-трудно. До кога ще е така? Само за цигари мисля, едва се идържа вече. Лепя се тука с едни лепинки ама то вече ми се стеува, че са един плацебо ефект. Определено е по-лесно, когато се опитвах без помощни средства да ги спирам. Приятеля ми пуши вкъщи, гледам да не се дразня много, ама умирам за цигарка. Вчера щях да изгризя гардероба, бях готова да изпуша всичко около мен!  Laughing Днес вече мина критичния момент. Наобяд не се издържа!!! Разтръбила съм на всички, че ги отказвам, уж за подкрепа.  Laughing След 3 дни спирам и лепенките и предполагам, че ще настане истинския ад.  Joy А много искам да ги спра, защото са гадни мръсни и вредни! И смърдят! Пуша от 6 години.  #Crazy Тъкмо ги сметнах, виждат ми се толкова много. Ах да и пуша по много, и обичам да пуша. Но е време да погледна истинатав очите. Стискайте палци да успея този път, много много искам да ги спра за себе си и за бъдещия живот, който искам един ден да създам.

# 149
  • София
Привет момичета,къде се губите?  Crossing Arms
Няма никой напоследък това заради хубавото време ли е?  Rolling Eyes
Рени  Hug браво,стискай зъбки първата седмица е критична после става по лесно.
Здравей Розичка,минавай по често всички ще ти помагаме!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт