Хайде да откажем цигарите завинаги!-2

• 20 794
  • 440
  •   1
Отговори
# 345
Пепел от рози пожелавам бързо оздравяване на баща ти а на теб мога само да ти кажа да не пипаш цигарите. С нищо няма да ти помогнат само се заблуждаваме в такива моменти.Вили64 аз имах същия проблем най трудно ми беше точно с кафето но с ръка на сърцето ти казвам ,че от както не пуша сутрин кафето ми е сто пъти по сладко и изобщо не се сещам вече за цигара.Ние сами го свързваме кафето с цигара това е вътре в ума ни ,опитай се да не мислиш за цигари като си сипеш кафе а за нещо друго например за плановете ти през деня какво трябва да свършиш и ще видиш как ще си изпиеш кафето със удоволствие. newsm10.УСПЕХ НА ВСИЧКИ.

# 346
  • София
Момичета, благодаря че ме окуражавате. От утре ги спирам.

# 347
Ето ме-предателката... Embarassed Embarassed Embarassed
Влизам да ви почерпя-  cook Днес моят номер три стана на три.
На сърцето сте ми, момичета.Помагахте ми, въпреки че се изложих, но пак ще опитам, когато се почувствам готова. Mr. Green

# 348
Ето ме-предателката... Embarassed Embarassed Embarassed
Влизам да ви почерпя-  cook Днес моят номер три стана на три.
На сърцето сте ми, момичета.Помагахте ми, въпреки че се изложих, но пак ще опитам, когато се почувствам готова. Mr. Green

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на детенцето!
да ти е живо и здраво и да те радва дълги дълги години!!!!

# 349
LINA... дано да споделиш добри новини  Praynig
Кураж мила  Hug и знай че цигарите няма да ти помогнат  Peace
Цитат
Всяка седмица се заричам, но кафе без цигара.....
.....е много по-вкусно и приятно!Питай НЕпушачките да ти направят сравнението между кафе с цигара и кафе без цигара.Ще се изненадаш,кое от двете е по-добро,гарантирам!  Peace
....а кафето без цигара наистина е вкусно   newsm10 точно цигарата разваля вкусът му. Пробвай и няма да съжаляваш  Peace
Честито на детенце пепел_от_рози    bouquet Да ти е здравичко и само радост да ти носи...и то и № 1 и 2  Grinning

# 350
Я гледай ти, каква темичка имало  Thinking А аз ходя немил-недраг да се моля тук-таме за дружинка в отказването  Crazy
Не прочетох темичката отначало и не знам какви са формалностите по включването в този социален експеримент, но да речем, че и мен ме сърбят ръчичките да ги спра тия цигарки.
Пуша от 13 години и честно да си призная не ми е проблем, че пуша изобщо, а че прекалявам.
Отдавна съм разбрал, че с ограничаване положението не се подобрява  Naughty Веднъж ги отказах за 8 месеца и естествено от раз. После същата  простотийка, която ме подтикна да започна, пак ме налегна... и така  Blush

Ами ще прочета малко някоя и друга от предните странички и ще реша как пълноценно да се включа в инициативата  Hug
Хубаво е да имаш дружки в такива моменти  Mr. Green Не знам какво би ми помогнало това, но... странна  е човешката психика.
Я да погледна сега, кои образи са на моето дередже и да се присъединявам  Hug

Между другото, няма спор - кафето без цигара ако не по-добро поне не е по-лошо. Само с алкохола ми беше малко зор да се справя, но... като реши човек, заслужава си гърча...

# 351
Добре си ни дошъл  Grinning
Не знам как, но на мен лично темичката ми помогна в много от моментите, в които се питах: "...сега пък защо не пуша..?"  Embarassed Защото при мен идваше и този момент....спирах ги от раз, без проблем и след месец, два или три си задавах този глупав въпрос  Laughing
Сега вече знам "отговора".
Не пуша от началото на годината, обещах си този път да ги спра завинаги, и вярвам че ще се получи  Grinning
Хайде да станем всички бивши пушачи  Peace ..лесно е!

# 352
Здравейте момичета,
за пушех 6 години и преди вече 2 години (точно по това време) ги отказах.

Имах силната подкрепа на гаджето ми, даже да си призная аз въобще не исках и да ги спирам, но той ме накара.
В момента съм много щастлива и доволна от това, че ги махнах. Беше ми много трудно и най-вече заради навиците, дори намалих кафетата до 1 мах 2. Използвах Табекс, на мен ми помогна, не знам до колко това е психика или найстина помага, но на мен ми помогна от първия път.

Ще следя темичката, защото знам колко е трудно особено това да смениш навиците си и ако имате въпроси питайте.

Пожелавам успех на всички

# 353
Добре дошъл при нас!  Hug
Питаш за човешката психика?Ето ще ти кажа!Тя е единственият виновник,че пушим изобщо.Понеже незнам дали си запознат как действат цигарите на мозъка ни,ще ти кажа.Освобождава се за кратко време вещество,което ти доставя наслада и удоволствие/оттам идва и "наркоманията" на пушача./Но за жалост то трае,около двадесет минути и после-бум!Мозъкът отново иска от това вонящо вещество и дори е по-напрегнат от когато и да било.Оттук се появява и никотиновият глад или още наречено абстинентен период,който трае до запалването на следващата цигара.Всъщност не ни се пуши в дейвствителност.Просто сме свикнали да даваме "храна" на мозъка си до такава степен,че на него му е трудно в един момент да се справи с липсата и.Това,обаче-този период на абстиненция трае ,около 10-тина минути!Ако не си налагаш да запалиш още една цигара,няма изобщо да се сетиш за тях.Толкова е лесно,че повече няма на къде.Просто единственото,което се иска от теб е да контролираш и да опознаеш психиката си.Да си зададеш няколко простички въпросчета ,а те са:
Защо пуша?
Къде пуша?
Кога пуша?
Наистина ли цигарите ми доставят удоволствие,имайки предвид,колко отвратително миришат и как ме изтощават?
Наистина ли ме успокояват цигарите или ме правят по-нервен?
Какво ще постигна,ако продължавам да пуша?
Носят ли ми здраве и щастие цигарите?
Отговори си сам на тези въпроси,като мислиш задълбочено и логично,ама честно си отговори сам на себе си.Уверявам те ,че нито един от отговорите няма да е смислен,и накрая пак сам ще се запиташ:"Защо по дяволите тогава продължавам да пуша?"....
Помисли!Това дали ще продължиш да пушиш или не,зависи изцяло от теб и от това,как ще тренираш мозъка си да го направи.Подходяща психическа нагласа ти трябва.И животът ти без цигари ще е мноооого по-различен,защото тях вече няма да ги има.Пресметни сам какво те чака,като откажеш цигарите и какво,ако не ги откажеш!Представи си само,че до края на живота си ще пълниш дробовете си с катран и ще вониш на печка!Искаш ли това?А искаш ли да се разболееш от някоя страшна болест благодарение на "любимите" цигари?А хората около теб?Мислиш ли за тях?Цигарите по-важни ли са от здравето ти и здравето на околните?Колко пари годишно харчиш за цигари?От колко неща се лишаваш,защото си пушач,знаеш ли?
Ползи от спирането на цигарите:
-спокойствие,сигурност,увереност,спестени средства,по-малко нерви,чисти бели дробове,здраво тяло,здрав разум,здраво сърце,чист въздух,спокоен и пълноценен сън,усеща се истинският вкус на храната,кожата се избистря,тенът става равномерен,сравнително по-малък риск от ракови образования,свеж дъх,здрави зъби и венци/пушачите страдат от парадонтоза и зъбите започват да им окапват/....има и още и всеки може да попълни списъка с това,което му е направило впечатление...
А сега ползите от това да продължаваш да пушиш:
....... newsm78.....няма такива!!! Или може би полза от това имат само тютюневите компании,че от твоят джоб паричките отиват в техния.Ти се разболяваш,после паричките ти отиват и в здравеопазването....А не е ли по-добре да си стоят у теб???Айде сега кажи ми честно и откровено,кой е най-големият тарикат!Ти или компаниите?На тези хора им се иска колкото се може повече хора да пушат.Но хората вече не са глупаци и знаят кое е по-добро за тях!Надявам се и ти да се присъединиш към тези хора!Нищо не губиш,но колко само можеш да спечелиш...бедна ти е фантазията.Да спреш да пушиш е най-лесното нещо на света-просто трябва да не палиш!Това е!Сложи горепосочените преимущества на везната и виж на къде ще се наклони.Е,ще продължаваш ли да се самозалъгваш,че цялата тази воня ти носи "неземно удоволствие"?...Не мисля-умен човек си и можеш да се справиш,вярвам в това!Само трябва да го искаш!Помисли,прецени!Едва ,когато се отървеш от страховете си,че живота ти ще бъде ад без цигари,тогава ги откажи!Живота е ад с цигарите-не без тях!И пак си задай въпроса:Защо изобщо пуша?.....Колкото по-често си го задаваш,толкова повече ще стигаш до ключето,което отключва вратичката към пълноценният живот без цигарен дим!
Успех от всички ни!

# 354
dodyniki просто  Hug
невероятна си, действаш супер позитивно на мисленето...поне на моето  Grinning
Ето за това чета тази тема и твърдя че ми помага . Дано помогне и на всички, които са решили да се отърват от тази зависимост  Peace

# 355
dodyniki, ей сега като не те познавам и чак ми идва да си замълча, за да не те засегна нещо, но нали съм просто момче, за съжаление няма как да стане  Blush
Абсолютно верни са нещата, които казваш, но за съжаление това е един изключително техничарски подход за дисекция на човешката психика и леко наставнически поучителен диалог в стил "Истината в прости въпроси и отговори". Не искам да ме разбираш погрешно - според мен си абсолютно права, но на мен отдавна тези мисли са ми минали през главата и нито една не ме е трогнала достатъчно. Такъв съм тъпичък малко  Crazy
Интересно ми е какви доводи би ми изтъкнала в полза на вегитарианството  Thinking Предполагам, че няма да се различават, като идеи прекалено много от писанието за цигарите. Аз самият не ям месо от ... хм... почти 16 години, но не бих казал нищо повече на хората освен, че просто така се чувствам по-добре, което си е и самата истина.

Не се заяждам  Naughty Дори никак. Просто искам да кажа, че искренно изречение от рода на "Ще отказвам цигарите, хайде заедно" ми е стократнно по-голяма подкрепа. Аз така и надуших темичката  Mr. Green

Е, така де да си дойда на думата. След 3-4 седмично канене и самозаблуждаващи мисли за намаляване на цигарите, от днес, след като попаднах на вашата темичка, ги спирам  Mr. Green Аз казах, ХАУ   Stop Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ето на, от три часа не пуша и вече съм се изнервил и ходя наляво-надясно и се заяждам с хората  Blush Ще видим  къде ще му излезе края.

dodyniki, надявам се, че не те засегнах  Hug Имаме доста различни гледни точки. Благодаря ти за подкрепата - ще имам нужда   bouquet

Уффф... забравих, какво имам да питам. Абе предния път, когато отказах цигарите, за два месеца качих 8-9кг. Много зле Sad Ако имате някакви съвети или информация по този проблем ще ги приема с радост Grinning

# 356
Аз лично преди да откажа цигарите свалих нарочно 2 кг, след отказването си ги върнах и качих още 1, много често ядях бонбони, но постепенно желанието за бонбони постепенно и бавно си отива. Но продължих да пълнея, с много бавни темпове, даже на моменти си мисля, че не е от цигарите и тъкмо когато реших да отслабвам разбрах, че съм бременна и пълнеенето продължава, но каузата е много хубава и си заслужава само да ми е живо и здраво, пък кг. после ще ги мисля.

# 357
Добре дошъл Quasimodo всички в началото сме изнервени.Първите дни са най трудни аз също като теб съм отказвала цигарите за 1 година беше при мене ,но не знам защо може би и аз съм малко тъпа но пак ги почвам.Така че този път съм си казала че ще е завинаги ако искаш пробвай и ти на маен ми помага.Първите дни ядях малко повече но постепенно и това отмина .Пожелавам на всички успех и да знаете че сте много готини  newsm68 така че нека да сме приятели и да си помагаме. smile3501

# 358
Quasimodo при отказването на цигарите много помага пиенето на вода, всеки път когато се сетиш за цигара пийни една чаша вода  Grinning ....изпробван метод  Wink
Килограми аз качих два в началото, защото всичко ми се струваше много вкусно  newsm53 и постоянно хапвах нещо, сякаш тепърва откривах вкусът на храната. Хубавото при мен е че този период мина и сега се храня както винаги. Ако имаш време и воля за спорт няма да имаш проблем ...... може би  Rolling Eyes Знам ли, всички сме различни, но важното е да сме здрави  Grinning

# 359
Куазимодо,никак даже не си ме засегнал!Тук сме ,за да си помагаме и всеки споделя това,което мисли и това,което му е помогнало да ги откаже.Аз лично ги отказах,защото ме хвана срам по едно време,че много хора писаха,че са ги отказали,а аз ,като автор на темата...просто беше немислимо да продължавам да се излагам... Blush....а и трябва да даваме пример на новодошлите ,нали?...
За нервите...Просто си мислиш,че се разделяш с нещо "приятно" и за това си изнервен.Това е един вид-все едно се самонаказваш или по-просто казано използваш волеият метод.Това обаче не е решението на проблема.По-скоро трябва да си повярваш,че никога не си пушил преди това и всичко ще е лесно.От мига ,в който оставих цигарите си казах:"Аз съм непушач и никога не съм пушила преди!Това е било само един лош кошмар и нищо повече!Сега вече съм будна и не се страхувам от живот без цигари!"
Това е -просто трябва да изкорениш страха си от това,че определени моменти от живота ти няма да са толкова приятни без цигара.Защото знаеш,че не е така-мнооого по-приятни ще са даже от преди!...Именно този страх те изнервя,че "нещо няма да е наред!"....Всичко ще си е наред-уверявам те!Ако искаш се върни в миналото,когато си запалил първата си цигара...Как се чувстваше тогава?Мислил ли си си,че толкова дълго ще продължиш да пушиш?Не!И именно ,за това продължаваме да пушим.Защото първата ни цигара е била отвратителна и сме си мислили,че можем да ги откажем по всяко време!Отървах се аз от тези страхове и установих,че по-лесно от това да откажеш цигарите няма!А и да ти кажа-никак не съм била изнервена-напротив-по-спокойна никога не съм била и то защо?Защото не мислех за цигарите с носталгия,а всеки път ,когато се сетих за тях се усмихвах и си казвах:"Колко е хубаво,че вече няма да ми се налага да пуша!Радвам се безкрайно,че съм непушач!"...
По въпроса за напълняването:Не заменяй цигарите с храна.Пак ще го кажа.Никотиновият глад наподобява физиологичният и когато си си наложил волево да не пушиш,мозъка ти казва-ти няма да палиш,но трябва да хапнеш.Това е лъжлив глад.Всъщност не си гладен,а ти се пуши,и тъй като мозъка е изключил варианта да палиш цигара ти я заместваш с храна,но храната не може напълно да задоволи никотиновият глад и се стига често до преяждане /и аз съм минала през този период преди да ги откажа сега за последен път и завинаги!/...
Нервите са временно явление,просто трябва да предупредиш вкъщи за намеренията си и да ги помолиш да ти съдействат,като изтърпят това ти "временно неразположение",защото много скоро ти ще бъдеш нов човек-много по-спокоен и щастлив непушач!Кажеш ли им това,ще те подкрепят и ще те изтърпят известно време!Подкрепата е много важна!Именно цигарите те изнервят,а не отказа от тях!
Ще се радвам да ги откажеш и да се впишеш при нас в редиците на непушачите.Бих ти препоръчала да прочетеш книгата на Алън Кар-много ще ти помогне!Гарантирам!
Но само с подкрепа няма да стане!Трябва да си сигурен,че вече никога няма да запалиш  и да го искаш с цялото си същество...иначе никой не е в състояние да ти помогне!Ние само можем да те подкрепяме в това хубаво ново начало!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт