Бъдещи майки АВГУСТ 2009-Тема 34.

• 16 975
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
  • София
За този ужасен случай излезе доста информация. Не съм специалист,не знам и дали хората писали статиите са били,но определено останах с впечатление, че преди да влезе в болницата на Мазнейкова е имало здравословен проблем.
 За това уважавам честността, когато ми се каже директно,че някой не е в състояние да поеме даден случай.Имам предвид частните клиники,които проучвам,преди 36седмица препращат родилката в държавните болници с големи екипи и апаратура за недоносени бебенца. Не бих искала да ме изродят в едната клиника и веднага бебчо да замине в друга,където за него ще е по-добре,не искам да сме разделени от началото. С една дума всичко си е Божа Работа!
Голяма  Hug на Рали. Просто не знам какво се казва и ще замълча!

# 91
  • София
Ужасно е наистина, такава нелепост...
Дано Господ пази всички ни, защото понякога явно само Той е в състояние да го направи... Praynig
Между другото ето затова съм против частните клиники... не винаги са в състояние да реагират навреме, не винаги разполагат с нужните екипи и апаратура, независимо че обстановката и отношението са на отлично ниво. Не че в държавните сме застраховани, но все пак си имам едно наум.
Момичета мисля, че ще трябва да поосвежим темичката малко... надявам се след всички тези лоши събития от вчера да дойде ред само на хубави новини.

# 92
  • София
Рали, аз се присъединявам към казаното от Биа. Ако ще ти олекне сподели с нас.
Заедно сме се събрали, за да споделяме не само радостните моменти, но и тежките, които обаче ни правят по-силни.
Желая ти да намериш сили да преодолееш това, което ти се е случило и да гледаш напред.
И скоро пак да си в отчетните.

# 93
  • София
Angel1, отговарям само на теб  Wink
Аз с Ивка като бременеех ходих само при Спасов. Даже по едно време се бях притеснила дали не гледа само сърцето, но други мами ми казаха, че гледа всичко.
Чувала съм, че е добър, симпатичен е, но доколкото имам спомен не е от най-приказливите.
Например доц. Томова докато прави прегледа не спира да говори какво вижда и т.н., докато той гледа гледа, после пуска на запис и ти показва и обяснява. Но аз ходих в клиниката по педиатрия, където ехографа беше стил Правец 84, а и така беше сложен, че докато те гледат  не виждаш екрана. Може би затова прави запис и показва после.
Но във Фемина със сигурност е по-добре.
Сега не планирам да ходя специално на ехокардиография, но ще ходя пак живот и здраве при доц. Томова.
не мисля, че си закъсняла.

За изследванията - на мен последните ми бяха на 1-ви април, следващите са насрочени за 18 май. Твоето ми се вижда доста често, но няма лошо, след като така е решил доктора.
За пазара още не съм се вдъхновила, но аз си имам много неща от Ивка, много бебета около мен и сигурно бая нещо ще ми дадат братовчедки и приятелки. Чудех се онзи ден дали да не се поровя в Ларедута по този повод.

Не виждам много смисъл да редуваш фолиева с матерна. Аз пия матерната 30 дни и 15 дни не я пия, но в тия 15 дни пия феро фолгама. ФК има в матерната, но не знам като количество какво е. Матерната ми влияе много добре на ходенето до нулите.
Така пия и Зимафлуор.

За багажа за родилното - предния път си го стегнах като влязох в 7-ми месец, хей така, да съм спокойна. Не съм си мислила, че ще родя по-рано.
Дано бях полезна.

# 94
Като стана дума за багажа за родилното, някой може ли да напише какво ще ни трябва newsm78 Аз имам само нощница с копчета Mr. Green

# 95
Ice Qeen в началната страница мисля че има какво е нужно Simple Smile аз за което знам е нощница.лигнин,чехли,някъде искат и чаршафи, помпа за кърмене няма да е лошо да има, памперси за бебето и пелени,шишенце за кърмата....за сега не се сещам за друго

# 96
  • На плажа
Да добавя,аз си взех халат,за да не се разхождам по коридорите по нощница.също тъка кърпа за ръце и една за тяло.Шампоан и сешуар.преди изписването си измих косата.Малко грим,да изглеждаме добре и не забравяйте да приготвите на половинката ,дрехите с който смятате да сте на изписването.За бебето ми искаха единствено памперси,но аз си бях взела шише за вода и залъгалка.Сега ще взема и помпата за кърма и еластичният колан за след раждане,че първия път докато не го сложих,не можех да ходя.

# 97
  • Ах, морето

Не видях някой друг да споменава Зимафлуор-а. Аз имам останал от предната бременност и се чудя дали да го пия. Май точно сега е момента за него.  newsm78

# 98
Ice Queen, по принцип всяка болница искат различни неща, най-добре е да питаш в болницата, където мислиш да раждаш. А дори и да не си взела всичко, все ще се намери някой да ти донесе необходимото.

Вчера бях на консултация и аз, водих Гергана с мен да види бебо.  Laughing Всичко е нормално, тежи вече 620 гр. Дадоха ми направление за кръв и урина, ще ги пускам другата седмица. Така като се замисля, всеки месец до сега са ми давали да пускам кръв и урина.

Аз пия само витамини през ден (често забравям обаче  Embarassed), свърши ми фолиевата киселина, но във витамните има. Но мисля да си взема ФК и да пия в дните, в които не пия витамини. Зимафлуор и с предната и с тази бременност не приемам.

Днес ми е последния работен ден, излизам в почивка вече.

# 99
Рали много съжалявам

Мами помогнете ми Днес ми извадиха зъб с упоика, но сега упоиката ми минава и болката е много силна, какво бих могла да пия?

# 100
Рали много съжалявам

Мами помогнете ми Днес ми извадиха зъб с упоика, но сега упоиката ми минава и болката е много силна, какво бих могла да пия?

посъветвай се с лекар най добре

# 101

Най-добрият вариант е лекаря ти да каже какво да пиеш. Може да му звъннеш по телефона.

# 102
Биберон, звънни един тел на док, защото ще е добре нещо по-силничко Peace.Има обезболяващи, които са на основата на парацетамол, но си имат и кофеин вътре и би трябвало да може, но това само док може да го каже.
Относно фолиевата- спрях я на своя глава, когато започнах феро-фолгама, защото в нея има по 5 мг ФК, а пия по 3 т. на ден.Отделно има и във витамините.
Зимафлуор пия от средата на 5 месец, но от както забременях, не понасям минерална вода и съм само на обикновена Peace.

# 103
  • София
Биберонко, мен като ме болеше зъбеца, дъвчех карамфилчета там, където ме болеше, и ме успокояваха много. Подправката имам предвид, но пък ти имаш дупка, а не зъбче, така че може би не върши работа.
Парацетамол може да пиеш, но не знам дали ще те облекчи.

Веси, пий го, стига да е в годност, по 1 мг на ден.
То много се  пише за и против флуора, на мен лично зъболекаря ми каза да си го пия, а гинеколога ми го изписа преди месец още.
А и на зъбите най се отразява една бременност.

# 104
Здравейте и от мен!
Рали много съжалявам за случилото се! smile3518

За болницата за теб ти трябва:
1.Лична и обменна карта,направление за хоспитализация,изследвания,акт за граждански брак
2.тоалетни принадлежности(сапун,четка и паста за зъби и т.н.)
3.Чехли
4.2бр.нощници,може и халат ако искате
5.превръзки и лигнин
6.Хавлии
7.Бельо(може за еднократна употреба)
8.Вилица,лъжица,чашка и купичка
9.GSM+зарядно
10.подплънки за кърмачки и сутиени
11.Чаршафи
12.Помпа за кърма и крем за подготовка на зърната
13.Козметика (ако искате да се разкрасите за изписването)
14.Дрехи и обувки
15.отвара от смрадлика и йод+кофичка от кисело мляко(за миене ако раждате естествено,за по бързо възтановяване)

За бебето:
1.Памперси(долу-горе по 5бр. на ден)
2.Мокри кърпички
3.Крем против подсичане
4.биберони залъгалки-2бр
5.Дрешки
6.Дрешки за изписването
7.ръкавички,чорапки и шапки

Общо взето е това,но в някой болници искат да си вземеш и системи,абокати,памук и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт