Отговори
# 255
Здравейте мацулини,
ей ма на и мене,днес съм в почивка от фитнеса,че съм с ужасно мц.
Благодаря за успокоителните думи за полета,вие ще ми стискате палци,сигурна съм.За грипа,незнам,квото зависи от мен,ще го направя,запасила съмс е с антибактериални гелове,като знам Мила как пипа навсякъде ,направо от сега знам,че ще сме център на внимание по летищата.

За дрехите-знам аз,че по-добре от тука да взимам,ама имам един проблем с килата на багажа.С Луфханза до Бг мога да нося по 46 кг на човек,ама от София до Варна имам ограничения до 20 кг на човек .Другия проблем е,че ще съм сама с децата,и баткото ще може да дърпа 2 куфара,а аз примерно с Мила,количка и раница на гърба.Абе май няма д амога да взимам от тук много багаж,после такситата не могат да вземат много багаж,почти всички имат газови бутилки в багажниците и едва ли ще ми съберат багажа ,та не ми се плаща 2 таксита.Абе тя не е една,тъй то ,като съм от провинцията.

Анет,знам аз,че намаленията в Европа са супер,ама тука в Зара вече не пазарувам аккто преди,цените са супер високи,примерно на Мила й купих онзи ден 2 клина всеки един от тях е по 10 долара,съвсем бикновени,едноцветни,2 потника и те по толкоз,това бяха едни от най ефтините дрехи които видях.З обувките им и дънките д ане говорим колко са скъпи,намаленията не са много големи,като ги има,и ако успея д аулуча нещо хубаво ,щото тука грабят като луди.Примерно аз поръчвам на моя приятелка в Германия ,като почнат намаленията да ми пазари за Мила до към 150-200 евро,мин.година ми донесе един куп дрехи за 150 евро,още има дето са й големи ,все преглеждам да не умалеят,вадя по малко.Ми като ги гледам,те по 2-3 евро,страшни дрехи са просто ,то как да не купуваш на тез цени.За цирка,отивай,кво ти пука,той е за деца,тъй,че който не му оттърва да не ходи.

Мирама-
1.Храни се сама,и с вилица и с лъжица,естествено се цапа,пие от чаша с моя помощ иначе се улива,но повече й давам нейните чаши с накрайници.
2.не си казва името,знае го,като й извикам се обръща ,или идва,зависи какво съм казла да направи.
3.не,не казва.за гладен или жаден сочи с ръка.
Маграт- Hug Hug Hug
За срещата-Лени ми предложи да остана в Сф поне един ден,ма вече съм купила билетите за Варна,пък и като гледам на всеки му е удобно различен ден,така ,че ние ще пропуснем за съжаление.Ще спим в сф на 14 и вечерта ,и на 15 рано ми е полета за Варна.На връщане обаче,ще сме цял ден в София ,така че за тогава можем нещо да се уговорим,но по-нататък.Туй засега от мен.Отивам да си оправям леглат аи да почвам манджите.

# 256
Здравейте муцунки  Heart Eyes

Мирама: 1. Не, не се храни самостоятелно...преди няколко седмици имаше желание поне с лъжицата, но напоследък го загуби, пък и аз не настоявам  Embarassed Вилица много рядко му поверявам в ръчичките, а за пиенето от чаша - любимо ни е, но след това обезателно следва преобличане!!! Може, но му е кеф, да плюе  newsm78 Crazy

2. Знае си името, но не може да го произнася правилно, нарича се Деди  hahaha

3. И да самоосъзнава се, на въпроса "Кой направи това?", освен че отговаря Деди и се посочва с пръстче в гърдичките  Mr. Green

За срещичката ще дойдем, независимо коя дата изберете  Party

Венерка  Hug и мен успя да просълзиш с това стихотворение  Hug

Мечтание ще стискаме палци за мартенче, пък ако не април също не е лош месец за раждане  Wink

Мишонка чакаме ви на родна земя и стискаме палци за най-лекия, бърз и приятен полет

Магратче  Heart Eyes Hug

# 257
Лени, пиши ни и нас с Коско за срещата!!! Hug
За ден ,когато кажете, само да не е след тези дати, че няма да сме в София

1. Хранят ли се децата ви самостоятелно?
2. Знаят ли си имената и казват ли ги, когато ги попитате?
3. Малко ми е трудно да формулирам въпроса, но....
Когато попитате децата си примерно: "Кой направи това"?, "Кой иска да пие вода"? по какъв начин ви отговарят. Имам предвид дали осъзнават, че говорите за тях конкретно.

1. Когато се храни го прави много добре и чисто, но рядко!
2. Да, знае си името, казава: "Коштантан", когато го питам винаги го казва, освен пред непознати!
3. Да, казва за себе си, също и се оправдава с друг, ако е направил беля и някой го пита кое е направил белата, казва: "Мама" или някой друг, който е наблизо! Joy

# 258
1. Много отдавна яде сама, но напоследък много често бърка с ръце и си играе с храната. Затова съм започнала да и давам най-вкусните храни в началото, тях си ги яде сама безропотно, а не толкова вкусните и ги давам аз.
Най-готината реплика от онзи ден  Laughing
Давам и последните няколко лъжички от яденето, тя върти главата и аз казвам "Хайде, само още три лъжички!"
Тя ме гледа умно няколко секунди и казва "Какво е само?"  Joy

2. Казва и Кали и Калина, но понякога не съм много сигурна, че разбира, че тя така се казва. Не съм сигурна, че разбира изобщо какво е да се казваш по някакъв начин. Когато иска да каже за себе си нещо, казва 'аз'. Мен това ме изумява, защото никога не съм я учила. Никога не е казвала за себе си Кали, въпреки, че аз така се обръщам към нея. Казва Кали или Калина само когато я питам как се казва, т.е. свързва го с това, че е отговор на този въпрос и нищо повече.

3. Не съм се сещала да и задавам такива въпроси. Аз обикновено директно я питам защо е направила еди какво си. Осъзнах, че прекалявам с това, защото тя започна директно след като каже, че е направила нещо, да казва веднага след това "защо?" точно с моята интонация.
Но ми даваш добра идея, трябва да започна да и задавам и такива въпроси Simple Smile
Между другото, освен "аз" и "ти", употребява правилно и други местоимения. Например аз като и кажа "ела да легнеш до мен", тя следващия път като иска да дойде, казва "ляга тебе", а не повтаря каквото аз съм казала. Нямам представа как го е зацелипа.

# 259
  • София
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Тук съм, чета ви, но нали свеки е при мен та не ми е удобно да се задържам много пред компа.
Аз си бачкам, та по този повод - Мишонка пътувай си спокойно миличка, няма да се повтори скоро тази трагедия. Доста се говори по този случай при нас, но няма грам факти, няма нищо за което да се хванат колегите, няма как да е мълня само виновна, мен четри пъти ме е удряла, мъжо два-три, гадно е, но да свали самолет почти невъзможно. Егати каръкът трябва да са били.
Мълнята минава през самолета, възможно е да повреди уреди, но да извади от строя целия самолет - не се е случвало. Дрешки, вземи си от там, но да ти кажа, аз например като пътувам до София с Кари съм с един малък куфар за двете ни. Последния път стояхме две седмици и си ни стигнаха дрехите. Переш и съхнат за два часа на слънце. Не взимай прекалено много - няма смисъл. Тук дрехите са за мен скъпи - гледам във Франция, Англия има разпродажби на страхотни дрешки, фирмени за по 3-4 евро, тук са  Shocked Обувките тук за деца са скъпи и не ми харесват особенно. Като харесам нещо се оказва, че е над 60лв Егати за два-тир месеца 60лв и то само за един чифт.

Аз отдавна не съм била октомври  Heart Eyes но пък знам почти винаги кой, кой е  smile3534

Джидже оправи ли се Крис, че ви мисля.  Hug Hug
Маграт, Наде, Лени, Тристиа, Тонито, Ескарина, Анетт, Мирама, Преслава абе всичките ви целувам и тези дето не изреждам   newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Целувки ви пращам.

ВАРНЕНКИ КЪДЕ СТЕ БРЕ??? Аз утре съм на работа, но следаващите дни да вземе да се съберем, вчера вечерта бяхме в Капелата - Кари подивя от кеф, и ни стопи лагерите и на двамата с Веско, накрая едвам дишахме, а тя продължи да тича.  ooooh!

Наде
за бой съм, ама на малката се беше подуло крачето от ваксината и само да я докосна плачеше жално, та си представих при игра  с деца как щеше да плаче от болка постоянно, а пък след това като се юрнах по задачи - абе не съм оправдана, но и на мен много ми се искаше да ви видя Tired Tired

НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ  Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked ОБЪРКАЛА СЪМ ТЕМАТА
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.

# 260
За малко, че да не събудя дребен   tiptoe
Меги, на АБ е, имал зачервено гърло, настинал е, но си кашля и сополиви без резултат. Този месец слава богу ще сменяме великия "лекарски" тандем, двоумя се още.
Варненки, 7 - ми юни в Морската в 10:30 примерно? Кво ще кажете? Пък като се съберем ще решаваме - по поляните или по кафетата  Mr. Green
Мирама, малкия не се храни сам, нито обича изобщо да се храни. Обича вилици и лъжици доколкото да прави мазало навсякъде. Чаша не му давам - чупи, полива, лудница голяма. Освен всичко манджите всички са пасирани  ooooh! Като го питам как се казва "Ки"  Laughing Laughing Незнам какво осъзнава и какво не, има време. Като иска нещо, сочи.  Peace
мишонка, независимо от всичко, самолета си остава най-безопасния транспорт. Доказано е!  Peace Само не се шашкай и всичко ще е ок  Hug

Ох, днес в 17:30 има протест през Общината за липсата на места в ДЗ, но такъв дъжд вали, че.... Sad

Спирам засега, дан си насилвам късмета  Laughing Довечера пак  Wink

# 261
Айде и аз да се разпиша като гледам как се е размърдала темичката.
Крис е приет в яслата и от някой си септември /приемали ги на порции, че много плачели в началото/ ще е ученик. Дано да успее да се сработи в децата и лелките и всичко да е наред. И при нас има голяма навалица за градините, но аз съм подала молба още като беше на 2 месеца бебе. Тогава беше записан под номер 16, а сега са го приели във втора група под номер 18.  Thinking

Да отговоря и аз на анкетката
Малчугана се опитва да яде сам, но само това което му харесва. Като например сладолед или нишесте. Друго е трудно да го накарам да яде. От два дни го спрях и от кухня да вида мойте манджи дали ще ги хареса, че от кухнята само вземах и хвърлях.
Пие от чаша, но аз не му давам често. Ама успее ли да я хване в ръце трудно му е отскубвам. Обича чашките май  Tired
Незнае как се казва и като го карам да казва как правят животните, ме разбира по-скоро по интонацията на въпроса отколкото да осъзнава какво го питам.

След четери часово спане  Shocked стана. Малии довечера ще е дискотека сигурно.

Ставам...

# 262
15,16, 17 (пон, вт, ср) юни от 17ч в парти клуб 'Гарфилд'.
предлагам това клубче, защото има и ограден външен двор, където при хубаво време децата могат да тичат
за 2 ч е 8лв + кетъринг, който зависи от нашия брой.

ето цените - http://www.garfield-kids.com/ceni/index.html

за  сега сме

1. Надя73
2. Тристия
3. Ивон
4. дани
5. Лени
6. Тонито (предпочита четв или петък)
7. Ескарина (предпочита вт или сряда)
8. Преслава
9. Булечка
10. Нигелла (под въпрос)
11. Мпулле (предпочита вт или сряда

Геринг... хайде неработещите мами да се обаждат!!!

За работещите мами трябва да се организираме през уикенда към края на месеца. Нека те да кажат дали им се идва?

Последна редакция: чт, 04 юни 2009, 23:33 от Лeни

# 263
Добър Вечер Simple Smile
еха гледам срещичка се заформя  Wink Бройте ни и нас Peace по принцип вторник или сряда са ми по удобни, но ако репите за понеделник пак ще сме на линия Simple Smile само дано до тогава да сме приключили с ремонтите че smile3511 вече сме на финалната права с апартамента, тази седмица чакаме кухнята да монтират и сме готови  Mr. Green милия ми станислави много се измъчи тази седмица по цял ден на апартамента, майстори блъскане тракане  ooooh! вече знае кое е дрелка и като го накатам да ми я донесе  - носи Simple Smile с отверките и клещите е на ти Simple Smile фазомера също знае как се ползва  Simple Smile голяма е терца Simple Smile
Мирама - не му давам много много да яде сам че резултата е плачевен, в повечето случаи има ли лъжица в ръката все мен иска да храни, но да яде той е абсолютно невъзможно ooooh! От чаша пие сам без да се олива, с шишето ако е малко се справя доста успешно, но проблема е че докато не изпие всичко не пуска Mr. Green Далеч сме от говоренето на Калина и Косьо  Thinking Не може да си казва името  Naughty всичко разбира но се прави на приятно разсеян когато нещо не му удисва  Rolling Eyes

Ох ще дописвам утре......................................дребен реве има зверска кашлица + хрема според педи - "зъби" #2gunfire #2gunfire #2gunfire вече ще я удоша #2gunfire #2gunfire като изникнат зъбите какво ли ще нарочи newsm78
Лека нощ  bouquet

# 264
Привет

Джиджа, аз мога да дойда но малко по-късно като взема кухнята, ще звънна на някой да ви видя накъде сте
Да се оправя дребен бързо  Hug
Мишонка, чакаме ви с нетърпение, и споко, всичко ще мине добре  Hug
Ескарина голяма бърборанка си имате  Joy
За среща какво да ви кажа ... мъжа ми има по един ден почивка на седмица (и то през седмицата обикновено), а аз да тръгна сама с детето не си го представям много ... затова си и трая де, но по принцип като идея много ми харесва  Simple Smile

Въпросчетата
1. Не се храни сам, прави опити с нещо по-гъсто (напр.кус-кус) но бързо му омръзва и започва да си играе, иначе ако е нещо сухо яде с ръчичка въпреки че понякога половината е надробено на земята. Пие от чаша с накрайник сам а от нормална чаша я държа аз иначе се улива.
2. Научи се скоро, и понеже "Ники" не може още да каже го научихме да казва "Коко"
3. Не знам дали осъзнава но не казва нищо
и по принцип с говоренето не сме от най-напредналите

# 265
  • La casa de Mickey Mouse
Ето ме и мен
завиждам ви благородно за срещата и аз се записвам, но за септември във Варна
да ви се оплача, имам проблеми с агенцията която ми организира кръщенето, спрях се на покани, изглеждаха страхотно на снимката, уточнихме какви промени ще има по тях и какъв ще е шрифта, като аз им дадох текста
исках пробна и да ми покажат, ами нищо общо с оригинала (и ми искат по 5лв на бройка)  #2gunfire, същото се получи и с подаръците за гостите, показват ми едно нещо, после на снимката на пробния подарък супер различно, питам защо и отговора, ами едното са професионални снимки, а другото е в офиса, то добре, но продукта нали е един и същ
накрая се ядосах и тук един познат ще ми ги надпише ръчно на инкрустирана оризова хартия (художник е човека), ще си направя опаковките и готово
същото ще направя и с подаръците, аман от лъжци, само гледат парите да ти вземат
ох на оплаках се
мишонка споко полета ще мине без да разбереш
лелеееее колко говорят вашите деца, ние сме много назад
1. яде сам но цапа много, защото бърза, като е много гладен, ако се е нахранил вече, храни мен или кучето, пие от чаша с моя помощ
2. казва аес, това според него е името му
3. да осъзнава когато става въпрос за него или за кучето, но само ако му говоря на испански, просто не разбира български

# 266
1. Хранят ли се децата ви самостоятелно?
2. Знаят ли си имената и казват ли ги, когато ги попитате?
3. Малко ми е трудно да формулирам въпроса, но....
Когато попитате децата си примерно: "Кой направи това"?, "Кой иска да пие вода"? по какъв начин ви отговарят. Имам предвид дали осъзнават, че говорите за тях конкретно.

1. Наскоро сменихме бебешкото столче с малка масичка и детско столче. Госпожицата се храни там сама, на мен не дава лъжицата. Оливацията е голяма, на всичкото отгоре не иска лигавник. Супите задължително си дроби лично с хляб. Аз седя до нея и обърсвам всяка капчика извън паницата или по нея, иначе яденето се прекратява и ми се сочи капката с укорителен поглед. Като й омръзне се преместваме пред компа, където аз довършвам с лъжицата. Сухи работи си хапва самичка. Пие със сламка, от чашка пие с преобличане, накнайника вече не го уважава много.
2. Знае Диди, Диде и Диана, но не ги използва.
3. Отговора задължително е тати, мама, баба, нещо произволно. Иначе се осъзнава като личност, но напоследък ме смята за част от нея и проявява ревност. Когато се заговоря с други хора, недай си боже с баща й, ме хваща за ръката и ме отвежда настрани.

Искам и аз да попитам нещо. От няколко дни е станала много впечатлителна и от всичко се бои. Реве от звуци и неща, на които досега не обръщаше внимание. Например съседите почнаха ремонт. Допреди два дни Диана спеше като пън точно в най-голямото къртене. Сега като чуе бормашината реве и тича при мене. Спря да си дава играчките, като я доближи някой реве и се сърди. Започна да си играе сама и подбира децата, с които общува. Започна да сънува кошмари, става и ръкомаха насън. При вас има ли такива промени?

# 267
 Hug

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 01:05 от Bulechka™

# 268
И аз да кажа за моя ДзВеР
Понякога яде сама,но покрай нея става мазало и не й давам често да го прави.
Пие от чаша,но предпочита от чашата да излива в някоя играчка и от нея да пие.
Казва си името когато поиска и като я извикам по име,ако има желание идва повтаряйки "Ани,Ани..."
Като направи беля и като питам "какво направи?" Тя вика "Иииииии", "Олееее" или "Малеее" Разбира какво и казвам,но говори малко,като иска нещо казва "Ъ-Ъ" и го сочи,но основното,което яде и пие го знае като "абъка"-ябълка, "ток"-сок, "таб"-хляб и още няколко.
Като чета другите деца колко са напред и започвам да се притеснявам,надявам се,че и тя скоро ще говори повече иначе за игри е неуморна,понякога отказва да спи на обед. Вчера например не спа цял ден,чак в 22ч. легна,а е станала в 8ч. В понеделник сме при доки и ще го питам има ли нещо притеснително в поведението й или просто си внушавам от прекалено ровене в нета Embarassed

# 269
Тонито, ние сме с такъв проблем. Малкия беше в Русе повече от месец, спокоен беше, изграе си навън и общо взето много се успокои като го дадохме там. Когато си го взех и го изведох за пръв път...ми те децата от площадката са като хуни - блъскат, удрят, щипят, гонят, вземат играчки от ръцете му....Той започна да се страхува от децата и от всичко изобщо. Тича при мен за всяко нещо. Заведох го на друга площадка за няколко дни...обяснявах му, че децата искат да си играят с него, а не да го удрят и т.н. Започна да се успокоява. Пуснах го пак на нашата площадка и днес пак същата работа. Тъй че смени и средата, да играе с по-малки от нея деца и малко на брой, които не са толкова викащи, тичащи и т.н. Обяснявай и повече и си говорете с другите деца, осъществявай контакт. Определено е стресната. И много гушкане ще иска  Wink Дано да съм помогнала.

Mpulle, айде стига с тия зъби. И при нас все бъркат в устата за зъби.  ooooh! Дано се оправя бързо!

Общи условия

Активация на акаунт