МАРТенското бебе вече е голямо, и си гука мила мамо!

• 10 840
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
E най-накрая ви изчетох! Crazy

Добре дошли и от мен на новите мами!  bouquet

Ама какво да се изкажа по обсъжданите теми,като вече други са на дневен ред.. Whistling
За киселото мляко да кажа(сега ми е болна тема-нали ми е забранено всичко млечно Tired) че най-ми е вкусно овчето,баща ми носи често по няколко литра собствено производство("гледа" към 1000 овце) и свеки като го подкваси,става гъсто с нож да го режеш. Simple Smile Всичко друго е мижи да те лажим..

Много ми е трудно да я спазвам диетата,направо ми се реве понякога.. Нали съм си доброто прасенце-всичко ми е вкусно и си ям а сега.. Понякога си чупвам парченце шоколад от на каката. Embarassed И като ми се дояде сладко,гледам да е толумба или халва.Обаче на 100гр.50 са въглехидрати!  ooooh!
Бира си пийвам в седмицата по две чаши и ми е супер и на главата и на кърмата.А това безалкохолната бира въобще не я уважавам-има ми вкус на онази течност,дето я даваме за изследване.. Mr. Green

Ади си е все същата кротушана,надига вой само ако е гладна,та гледам още като замъца да бутам цицата,че ако не и се даде на секундата става страшно.
Все още си хапва два пъти през ноща.Другата седмица сме на консултация,много съм любопитна колко е качила за месеца,но и ме е обзело едно такова спокойствие,чак се чудя на себе си.. Мисля си,че щом е спокойна,яде и спи през повечето време(даже понякога по 4-5 часа след обяд)значи всичко е наред,ще видим.. Rolling Eyes
Само се чудя защо напоследък яде няма и 10 мин.и заспива на гърдата.Че е едричка ок,ама едва ли толкова е заякнала,че да се нахранва за 5 мин.Слагам я в креватчето и започва да мрънка веднага,взимам я-засуква 5 мин.и заспива.Или ме ползва за биба,или просто вече се глезоти.. Crossing Arms

Пентаксима ще го слагаме другия месец,по преценка на гастроентероложката и така ще си вървим месец назад,но не е болка за умиране.

Гледам люлките коментирате,аз съм изключително доволна от нашата. Една от най-успешните ми покупки за Ади!Още щом я оставя в нея и се кротва,а като я пусна заедно със звук и няма и 3 мин.и е заспала!Мога да си свърша дом.работа без да се ослушвам постоянно.От звуците на люлката най са и любими океанските вълни и дъжда. Flutter Жив и здрав да е тоя дето я е измислил. Laughing
Baby mony ние пък нещо не ги заглеждаме рибките на люлката,сигурно защото веднага заспива. Mr. Green А Тео е с много весел гащеризон!

Зимафлуор няма да дам никога на децата си,всеки си преценява де,сега има информация за всичко..
Цветке,и аз искам да знам от къде са тези ангелски крилца!Голям сладур е Борката,а и доста порастнал ми се вижда,пу-пу!
И аз чакам тези дни да пристигне кенгурото като на Тони Grinning На нея вече трябва процент реклама да и дават от Чиполино. Laughing

Еlg,бил е малкия дявол! Praynig А за питането ти-всяка сутрин Адриана се буди с рев-от глад естествено.

dyMa защо искаш сега да слагаш Превенара,нея може и на 1,2,3 г.да я спожите(по-лесно ще я понесе организма тогава) а може и въобще да не се налага да я слагате,ако Тео не боледува често.Помисли пак,аз съм длъжна да те разубедя. Mr. Green

beba,къде се изгуби толкова време? Пиши ако искаш може да бутаме заедно из квартала. Whistling

За общонационална среща съм супер навита,ама като знам как не можахме да се разберем кой кога и как ще пуска новите теми от общия акаунт,се чудя как ще се организираме толкова женоря с деца малки и големи,ама не искам да съм лош пророк..! Twisted Evil

А Спок изобщо не съм го чела,как да му вярвам-написал е купища книги за деца,а никога не е имал свои! Laughing

Аууу,е нЕма такъв пост просто..! ooooh!

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 23:31 от БОДЛИВКА

# 166
  • Варна
Благодаря на сички за отговорите.  Hug  Аз и мъжа ми единодушно решихме отдавна че искаме да сложим Пентаксим, и казах на нашето педи още при първото и посещение в къщи и тя каза няма смисъл. На контролното мерене пак стана въпрос и тя каза че тези по ЗК са по качествени и т.н но щом съм решила...и аз реших че се приключи. И днес пак атака - защо искам Пентаксим, как не е качествен заради дистрибуторите , не се знаело как го съхраняват, как е по добре тези по ЗК , как менингита редко се хващал, че е решила да не се бърка на майките но все пак да си каже и така......  ooooh!  Та аз съм решила, но исках още веднъж да чуя и ашите мнения, за които благодаря  Hug  Няма да се давам, в крайна сметка тоа е наше решение за нашето дете, а и таткото ме подкрепя изцяло.
За общонационална среща съм категорично ЗА   Hug  Ще ми бъде адски приятно.

# 167
БОДЛИВКА на нас звуците не са ни интересни,иначе батериите ни почти свършиха,като пусна няколко опции на веднъж и музиката влачи Whistling и благодаря за гащеризона Rolling Eyes

АлЕкС-мама аз от както вземах на Нук съм по-доволна от това на Авент,иначе може да си купиш само биберон на Нук,той става за всички шишета с широко гърло,но силиконовия биберон май е по-добър,тъй като каучоковия е прекалено мек....дано съм била поне малко полезна Hug

за ваксината-аз мисля да сложа тази по-евтината,иначе преди мислех да е Пентаксима,но се отказах.

нещо ме избиват ту радостни вълни,ту на нерви....не знам какво ми става,а това че ако през бременността си била нерва,не означава че и бебето ти ще е нервно,аз бях постоянно на нерви,а сега Теодор ако го чуя да ревне 2-3 пъти за денонощие-това ще е то....кой знае като порасне малко какъв звяр ще стане и ще ми къса нервите допълнително,дано поговорката не излезе вярна. Praynig

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 23:44 от baby_moni

# 168
Здравейте искам да споделя мнение относно люлка или шезлонг - подариха ни шезлонг на фишер Праиз -  RainForest - много съм доволна, а бебка - успокоява се, спи с удоволствие в нея...

# 169
днес гледах едно клипче в в-бокса за русалка,вие вярвате ли в русалки newsm78

ето за какво става въпрос http://vbox7.com/play:d6808eb2 не се препоръчва за хора със слаби сърца

# 170
искам да ви питам дали някоя от вас има уред за затопляне на храна /шишета или бурканчета с пюре/ на Авент - т.нар. топлилка, чудя се дали да я закупя или няма да имам нужда от нея - м/у другото педиатърката ми я препоръча горещо тази джаджа  Simple Smile струва м/у 140-160 лв

# 171
аз нямам такова нещо,не знам дали и ще ми трябва,все пак идват горещите дни newsm78

# 172
  • Варна
Еее, голямо писане днес  Grinning
Аз бях питала за тази ваксина на рамото преди няколко дни. На Ния се поду и зачерви, даже има нещо като коричка отгоре.

Иначе влязох само да споделя за книгата "Изкуството да бъдеш родител" - тук във Варна я има, днес я видях в една книжарница - Сиела книгомания, намира се във Пфое Мол. Ето сайта, може да я потърсите и в някоя от софийските, ако я нямат - ще помагаме Simple Smile
http://www.ciela.bg/?p=bookshop

А тази година са издали и трета книга на същия автор - "Изкуството да бъдеш баща". Не мога да споделя още отзиви, но нашият татко си я купи с кеф Simple Smile

И едно въпросче някой знае ли до колко време се возят безплатно на самолет бебетата,от кога им трябва билет?
Хайде ние отиваме да се къпем,че не се издържа

Русана
, бебета са до навършване на 2 години. Гледа се датата на тръгване/първа отсечка по билета. Но не летят безплатно. Обикновено заплащат 10% от цената на възрастен и почти никакви летищни такси, билет винаги се издава.

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 00:45 от Бухтa

# 173
ох ние се събудихме,дано заспи отново,че таман свикнахме без нощтно хранене,даже без 2 хранения Party

# 174
  • София
То ако слушаме доктор Спок, дето ги е писал тия книги преди хиляда години, то тогава дайте да къпем бебетата със сол, да им връзваме крачетата и да мажем бибероните с мед #Cussing out

Глафира, Спок НЕ е писал такива глупости?!?!?!

Абе, хора, говоря метафорично.....
Може да не е писал ТОЧНО такива глупости, но е написал достатъчно други глупости..

# 175
Има ли бебчета на които да им се бели кожата на лицето, на СТела цялото и чело се бели чак като ранички с какво мога да я намажа и и е много суха кожата защо така и се получи незнам пъпчиците и минаха и можи би  я сарби, защото сякаш се опитва да се [/color]а с ръчички.

На Марти му е така челцето, има корички и по главичката. После се разпространи и по телцето. Нашата лекарка мисли, че е от алергия, при всички случаи е атопична кожичка.
За сега мажем с лосиона Ексомега на А-дерма и по тялото всичко е ОК, обаче ще купуваме и крема да мажем главичката. Сменихме перилен препарат, кърпи за дупе... всичко, ама като сме навън и е слънчево - пак се обостря.
Пак ще сменяме продуктите за къпане Sad, вече можем да го къпем само 2 пъти на седмица, иначе много му се изушава кожичката.

Иначе сега ще пробвам и зехтин за главичката, ама.... май кожен лекар няма да ни се размине  Cry

За ваксината с подутинката на рамото да кажа - верно, че е БЦЖ, аз нещо от недоспиване не знам какво твърдя, че е хепатит Sad

Иначе и ние имаме люлка на Fisher Price - Blue Ocean - страхотна е, може би най-добрата ни покупка до сега за бебо Simple Smile

И днес ще бъде фантастичен ден; ние сме на консултация - да видим как сме наддали  Sunglasses

# 176
Хайде за добро утро, да ви поздравя с едно клипче  Laughing
Няма такъв смях
http://vbox7.com/play:784e701d

# 177
Добро Утро майчета,ставайте,оправяйте бебоците,че днес ще е супер време,надявам се всички ще излязат на разходки и в форума ще е малко пусто...аз нямам търпение да стане обяд и да се изстрелям по улиците,днес мисля даже да не се прибираме,а да изкараме някъде на чист въздух,макар че нашия квартал е един от крайните (имаме си река,гора и скали) и въздуха също е чист.Приятни разходки и да съберете всичкото слънце,аз вече съм почерняла на блузка Crazy

# 178
Добро утро!
Черпя че днес имам РД

# 179
Инкогнито - Честит Рожден Ден!   bouquet

За това белегче от ваксината на рамото и аз да се включа с въпросче - каква реакция се гледа,как трябва да изглежда? На Митко му стана с връхче,което се спука  Rolling Eyes   !

Общи условия

Активация на акаунт