МАРТенското бебе вече е голямо, и си гука мила мамо!

• 10 845
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
dessiss , и ние сложихме пентаксим. Много добре ни понесе първият път - спахме 2 дни почти нон-стоп. Laughing Дано и сега на 15 май да е така.

veselina_s_p, и при нас има остатъчни колики... и аз мислих, че в началото на третия месец ще отминат с магическа пръчка, но уви... все още даваме сутрин и вечер по 2-3 капки колийф и ги намаляваме. Рядко ги усещаме, но все още има моменти когато се прибужда и проплаква като се свива. Според мен ще ги отминаваме така постепенно, а не отведнъж както на мен ми се иска... Whistling

# 136
ехееее имаме си нови мами   Hug  Добре дошли   Hug  

Имам чуството ,че само моето дете яде като за световно - по 150мл  #Crazy  сигурно ако му дам повече и повече ще изяде  Rolling Eyes  голям лакомник ви казвам  Crazy  

нашите хранения са всеки ден различни - един ден яде на 2 часа ,друг ден на 3 часа,един път се буди през нощта,друг път не - абе лудо дете ви казвам / на кого ли се е метнало  Rolling Eyes  /

ние ще слагаме ваксината по ЗК - най-силният ми аргумент е ,че ако нещо не му понесе мога да я сменя,докато другите неможе!

това за зъбките - съгласна съм със Слънцето и  Ванита  Peace  

# 137
  • София
 Брей, много сте активни днес, а и цели три нови попълниния си имаме - добре сте ни дошли  Hug

Зеленко, пиши ни и нас с бебока за срещата. Ники ще е на градина и остава само да тормозя пак таткото да ни докара.

То ако слушаме доктор Спок, дето ги е писал тия книги преди хиляда години, то тогава дайте да къпем бебетата със сол, да им връзваме крачетата и да мажем бибероните с мед #Cussing out
Тези препоръки не съм ги срещнала в нито една книга досега, само BG бабите дават подобни съвети. А между другото лично за мен в книгите на Спок има и доста истини и полезни съвети - аз чета и си отсявам информацията.

Има ли бебчета на които да им се бели кожата на лицето, на СТела цялото и чело се бели чак като ранички с какво мога да я намажа и и е много суха кожата
Може да опиташ с бадемово масло - аз мажа на Тео личицето (по съвет на педката) и добре му се отразява.

dessiss и според мен е добре да сложиш Пентаксим, вместо само ДТК

За флуора да се изкажа и аз. Опасно е предозирането (флуороза), защото се получава обратния ефект - костите и зъбите стават трошливи, вместо да се заздравят. Иначе дозата Зимафлуор е 4 капки на ден, като могат да се дадат наведнъж. Важно е да се даде между храненията, защото млякото и млечните прдукти пречат на доброто му усвояване от организма. На Ники съм му давала и сега пак купих, но още не съм почнала да давам на Тео.
 Това, че води до безплодие го чувам за първи път  Shocked , то и памперсите ги обвиняват в същото (запарвали тестисите на момченцата), но още си ги ползват повечето майки.

В раменцата на бебоците им слагат ваксина против туберкулоза в болницата (БЦЖ) и там е възможно да напипате топче или дори да стане пъпчица. Може даже пъпчицата да се пукне и да изтича секрет, но не е страшно или притеснително. В последствие се получава белег на мястото - този на който някои му казват "баба Шарка".

Тео също се лигави от няколко дни, но това не е признак за никнене на зъби. Просто произвеждат повече слюнка (развиват им се слюнчестите, а и всички останали жлези), а все още не са в състояние да я преглътнат и затова се получава така. И относно реда на поникване на зъбите да знаете, че не винаги поникват първо долните - на Ники, а и на доста други дечица около нас пробиха първо горните.

Белла, все забравям да ти кажа, че е голям чаровник Радослав с тези трапчинки. А книжката, която спомена преди - на Бон Апети е много готина. Аз имам цялата поредица и даже съм изпробвала някои от рецептите.

Сайта на snimka.bg и мен ме изнервя напоследък. Зарежда много бавно и за капак дава грешка и ми затваря браузъра (когато съм с Мозилата). Напоследък като искам да гледам снимки там, ползвам Интернет Експлорър и с него нямам такъв проблем, но пак бавно стават нещата.

zori_tv, големи сладурки сте и двечките

Лека вечер на всички

# 138
  • София
dessiss  нaшия педиатър ни я препоръча пентаксим-а,а и сестра ми и на двамата ми племенника им я сложи и я понесоха мн добре...така че аз мисля и на Сашко нея да му правим...но все пак ти най-добре можеш да си прецениш  Simple Smile

# 139

Аз вече лудвам с моята лигла  Crazy Иска постоянно да я гушкам и люшкам. В шезлонга не може да изтрае и 5мин. На активната гимнастика последните няколко дни обръща малко повече внимание и ми оставя 10-15мин да сложа поне една бърза манджа  ooooh!
Установих, че последно време спи много добре в кошницата за кола, като я люшкам. Така заспива и сама от време на време /пу-пу/
Та сега издирвам в Продавалника люлка  Crazy Мъж ми вече ще лудне от покупки за бебето, но много се надявам в такава люлка да спи без проблем и да стои поне по малко будна, зада мога да свърша поне основните неща.
Знам, че някои от вас си взеха такива на Фишер Прайз и май бяха доволни. Но нещо чета, че много бързо им свършвали батериите  Rolling Eyes

на нас люлката ни действа успокоително,дори и да не спи в нея,поне кротува,ето сега се люлее,гледа си рибките и маха с ръчички,иначе виждам как погледа му се унася,хем му се спи-хем му се гледат рибките,дано по-скоро намериш и ще видиш как ще имаш повече време за дом.работа,ние като заспим в нея,можем даже да не ядем Crazy стига да не спира да се клати Peace

# 140
dessiss, правилно би било педиатърката да ти обясни плюсове и минуси на двата вида ваксина и да ти даде право на избор, а не да те убеждава или разубеждава. Поинтересувай се по- подробно и си вземи ти решението. Не се давай Peace

*Nikita*, слез от балкончето и кажи как мина прегледа при Драганов (нали днес беше Thinking ?)

# 141
Здравейте от нас  Hug
Добре дошли на всички нови мамита,дано да ви е приятно при нас  Hug Hug
Алекс-мама , Честита ви месечинка  Hugние само с тези  шумове се храним нормално,та даже понякога и заспиваме  Laughing.Много го успокояват
Тедсан и ние имаме като вашия шезлонг,но Крис изобщо не иска и да чуе за него,като го сложа наддава един вой,все едно го колят  #Crazy.Направо ме е яд,че го купих,дано поне като порасне малко да му е интересно в него
Сега съм се замислила да му купя една люлка за двора,май е на чиполино,става за новородени,но ако и нея не я иска не знам вече  newsm78,иначе го успокоява люшкане,но само на ръце  Mr. Green
А за пентаксима има ли определен срок за слагане ?
И едно въпросче някой знае ли до колко време се возят безплатно на самолет бебетата,от кога им трябва билет?
Хайде ние отиваме да се къпем,че не се издържа

# 142
Уффф, тотално обърках първата страница ooooh! Бебе Вики на Халкидики я има 2 пъти, а Коцето на Айрис липсва... Embarassed Моля за извинение, в следващата тема ще ги коригирам нещата  Hug

# 143
Ха добър вечер и от нас! Hug
Добре дошли на новите мами  Hug
Накратко за нас - ние сме добре, слушкаме, рядко, но ни мъчат колики, както е сега, давам еспумизан и чай на Хип, ползваме и шише на доктор браунс, помага според мен.
Вечер папкаме в 23:00, сутрин се будим чак в 06:00 ч. после папкаме и спинкаме отново до 10:00 ч., а мама е много доволна при тези обстоятелства. Party
Тези дни се смяхме с глас на сън,[/b] плакахме със сълзи, абе развива си се детето.
Правим все повече разходки, а и се надявам, че повечето предстоят през топлите дни, които се задават, по този повод дано можем да се класираме за общата среща в Борисовата градина, защото парка Света Троица ще ни е всекидневие май.
Вече си имаме и нови играчки - въртележка за над леглото, едни цветни и много симпатични палячовци, много им се радва и усмихва и постоянно следи с поглед.
И една гъсеница за количката, която шуми, май се страхува от нея.
Това е от нас за сега, лека на всички, ето и малко снимчици от нас:
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=12093805

# 144
# 145
ние се връщаме от екскурзия до Пирогов Cry.
Малката лежеше на възглавницата на спалнята и тъкмо влизах да я видя и едната врата на гардероба (плъзгащи са се) се стовари върху нея. Тя беше доста потънала във възглавницата и я перна леко по главичката. От там бързо в спешен кабинет в поликлиниката и ни пратиха в Пирогов. То нищо му няма на детето, но ние се шашардисахме.
Не ми се мисли какво можеще да стане.

Внимавайте къде и как слагате бебоците

# 146
  • Стара Загора
http://media.snimka.bg/2540/011335541.jpg - това мисля аз, че е София-Летиция на ЛЮБИМА  newsm78 newsm78 дали я бъркам?

# 147
Лелелее, Еля, добре, че е бил малкият дявол. Те сега са с гумени главички, но знае ли човек. Ина отдавна откри сезона на паданията и сега много внимавам къде я оставям.. Станала съм като хрътка.
Ходите ли в бебетата на пазар в големи супермаркети или големи магазини от рода на Джъмбо. . Мен още ме е страх да я водя по такива места, мъкър че НЕ влизането с нея ми създава неудобства. Единият от двама ни стои с нея в колата а другия пазарува. Не ми се ще обаче още да я излагам на дишането на такъв въздух от толкова хора.
Влизаме семейно в магазина и си взимаме две колички. В едната возим Яни, в другата е Ина в портбебето.

# 148
Ели, добре че сте се разминали само с уплаха Praynig И мен ме е страх да не падне Ради-то, въпреки че гледам къде го оставям, но зне ли човек.... Rolling Eyes
Хей, Тедсън ти ме подсети...та искате ли догодина, живот и здраве, когато поотраснат малко бебешорите, да си направим ОБЩОНАЦИОНАЛНА СРЕЩА?Някъде в Балкана,на Етъра или където кажете за 2-3 дни, къде с мъжете, къде без тях(само без свекърви, моля  Mr. Green)Какво ще кажете, ще бъде много яко, а? Crazy
За пазаруването-в Билла като ходих, сложих Радо в кошницата за кола и после-в голямата пазарска количка.Много е удобно. Peace

# 149
  • Стара Загора
Белла аз съм първа в класацията ЗА  Peace Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт